Se întâmplă la noi

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

vecina mea, capra

Nu ştiu dacă este în toată lumea o ţară ca a noastră. Cine spunea că America este ţara tuturor posibilităţilor nu a cunoscut România. Cine spune că America sau Germania se află înaintea noastră cu un secol, nu ştie ce vorbeşte. Păi ei sunt acuma din punct de vedere juridic cum eram noi încă pe vremea lui Vlad Ţepeş, din punct de vedere economic cum eram noi acum 25 de ani, din punct de vedere al reformelor, cum eram noi pe vremea lui Cuza, se dă pământul înapoi la greu, chiar şi ce nu avem. Cine vrea să vadă cum evoluează o ţară şi unde ajunge respectând pas cu pas normele europene şi indicaţiile partenerilor strategici, înţelegerile cu FMI, monitorizările MCV, dezvoltarea economică cât şi reforma armatei, să vină în România de azi. Cine vrea să vadă cum clasa politică îşi poate bate joc de o ţară, de un popor, de resursele ei, de tradiţii, de educaţie, de sistemul sanitar şi cum se vinde ţara la metru cub, să îşi arunce privirile în Grădina Maicii Domnului.
După ei, după această clasă politică minunată, se dirijează şi acţionează tot ce ţine de ea, administraţie, media, justiţie. Ce se întâmplă la noi de 25 de ani şi în mod special de câteva luni bune este departe de a însemna o reformă este mai degrabă o bălăcărire şi o bătaie de joc care nu mai ţine cont nici măcar de cele mai elementare norme de bun simţ sau decenţă.

 

basescu, santaj
Şantajul pe faţă
Domnul Băsescu, fostul preşedinte al ţării, cel care acum un an la bilanţul SRI promitea că nu se va folosi de informaţiile pe care le-a obţinut ca preşedinte din partea serviciilor secrete, este acum chemat la DNA să dea socoteală exact pentru că în baza datelor primite de la organe a ameninţat-o subtil pe doamna Firea cea care investiga în Senat moşia Nana, că dacă nu se lasă de glume, s-ar putea să nu îşi mai găsească jumătatea acasă. Cum la momentul ameninţării era încă călare a beneficiat de imunitate, dar acum că i-a plecat calul de sub şa, a rămas cu căpăstrul fără cal. Supărat că este chemat să semneze şi altceva decât numiri în funcţie şi cecuri, a trecut la ameninţări repriza secundă şi a purces să îl ameninţe pe primul procuror Niţu că ştie el ceva despre ce a făcut în iarna lui 89 când era soldat şi îşi curăţa puşca. Atâta ştie, atâta face. Întrebarea pe care nu i-o pune procuratura acum este când a aflat şi de unde despre joaca lui Niţu şi dacă ştia de când a fost numit de ce nu a vorbit atunci dar mai ales de ce a numit în această funcţie un om care era suspectat, chiar dacă nu învinuit că a tras în oameni la revoluţie? Să fie asta un autodenunţ şi nu s-a prins nimeni? Nu cumva se face vinovat printre altele şi de favorizarea infractorului? Întrebare prostească, de fapt ne aflăm într-o ţară în care nu se face reformă, doar se mimează, pentru că doar schimbă infractorii între ei. Cei care au fost favorizaţi înainte acum sunt penalizaţi că nu putem spune pedepsiţi încă, iar cei cărora le-au tremurat chiloţeii înainte acum îşi freacă mâinile şi fac bezele, cum fac domnii Varujan, domnii Attila, Marko şi Verestoy şi alţi care roiesc pe lângă Cotroceni, precum musca la ..miere.

 

mazare pistolarul
Mazăre si pistoale
Tot pe palierul ăsta se află şi remanierea din PSD unde domnul Ponta, cât mai poate şi mai are colegii de facultate la justiţie profită şi dă la gioale celor din curtea proprie care vor să plece cu găini, cu ouă cu tot înalt cuibar. Şi uite aşa a început vânătoarea de vrăjitoare din partidul care încă mai este la volan, dar nu se ştie până când. Toţi cei care au cârâit împotriva dulăilor, exact ca în ferma animalelor, dispar unul câte unul. Marean, Mazăre şi alţii mai mici au făcut sau vor face cunoştinţă cu arestul, iar ei la rândul lor vor turna până se va alege ceva din oţelăria lor şi va mai cădea câte unul şi din iubiţii domnului procuror. Şova stă cu pistolul la tâmplă, Ghiţă dă din mâini şi din picioare, pentru că nu e aşa, cât au stat împreună pesediştii îşi cunoşteau şi plombele din gură nu numai cele din asfalt, aşa că acum fiecare încearcă să realizeze cât anume ar putea şti sau ce probe ar putea avea unul sau altul. Oricum fiecare ştie că mai are cel puţin unul mai mare ca el pe care să îl toarne şi să-şi îndulcească sau prelungească judecata.

statul de drept
Statul de drept
Până acum se spunea că cine atacă un membru al unei structuri care se ocupă cu justiţia comite crimă de les- majestate şi va fi tras pe roată. Numai că după ce KOCO s-a legat de doamna Bica Alina fosta şefă a DIICOT , aceasta parcă a tras cu piciorul şi a luat după ea reprezentanţi ai aproape tuturor structurilor de forţă din justiţie. Mai întâi a fost greblat CCR-ul apoi iată că a venit şi rândul doamnei ANI şi cine ştie cine va urma. Pe la CSM nimic? Ascultam mai dăunăzi pe cineva, un fel de Hoplosternum Thoracatus al clasei politice, care spunea să stăm liniştiţi că faptul că şeful unei instituţii este penal, nu înseamnă că instituţia moare sau că este toată bolnavă, instituţiile statului rămân în picioare. O altă bătaie de joc. Persoana în cauză probabil că nu e român şi nu ştie că peştele de la cap se împute şi că tonul face muzica. Dacă şeful îşi permite să facă aşa ceva şi îşi ţine lângă el oameni de aceeaşi teapă, îşi numeşte locţiitori şi şefuţi oameni „de încredere” la ce ne putem aştepta? Nu vrea nimeni să cureţe tot. Scopul este doar schimbarea gărzii şi a şefilor, care apoi îşi vor schimba şi ei subordonaţii, care vor fi şi ei ca şeful lor vor primi ştafeta comisioanelor şi peste 4 ani când se va face probabil altă curăţenie, îi vom vedea şi pe ei la fel ca pe cei de azi şi iarăşi se va găsi cineva să spună că nu e nici o problemă, dacă pică şeful, instituţia merge. Da, instituţia şpăgilor, a mitei şi a corupţiei merge înainte, oricine va veni şef. Atâta vreme cât avem un preşedinte ales deşi avea probleme de incompatibilitate şi de altă natură, cum putem interpreta securea căzută pe capul ANI? Cadeeeee, dă-te bă că cadeeeeeeeee.

capra vecinului
Duşa şi capra
Armata se pregăteşte. Cea activă de luptă, au loc verificări ale situaţiei rezervei, antrenamente, recunoaşteri, aplicaţii, exerciţii, toate „planificate” fără nici o legătură cu situaţia din Ucraina, americanii ne trimit vagoane de tehnică tot de mâna a doua pentru că nu aveau unde să le mai dea la topit, le mută pe cele din Germania, de pe vremea lui Stalin, în România iar Duşa semnează de primire că altceva oricum nu a făcut în armată. Aşa a semnat de primire şi pentru doamna Otilia Sava, din departamentul apărare al UNPR, direct Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul,informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului al ministerului. Bună socoată, şi- a ridicat calitatea vieţii nu zic nu! Nu cumva o fi incompatibilă, că lucrează în două departamente care au acelaşi obiect de activitate, armata, dar în structuri concurente. Ce spuneţi domnule Duşa, dar dumneavoastră domnule Iohannis? Sunt convins că în urma acestei sesizări se va semna imediat o hârtiuţă la UNPR şi ni se va spune că la preluarea funcţiei din armată doamna Otilia şi-a dat demisia din calitatea avută la UNPR, dar cineva a uitat să facă modificarea pe pagina de internet a UNPR. Fotografia cu poziţia din UNPR este făcută în data de 18.03.2015.

otilia sava unpr

Dar aş întreba eu pe domnul Duşa, este nevoie neapărată să împânzească Ministerul Apărării cu oameni politici, că parcă armata nu făcea politică. Păi pe cine să mai reprezinte doamna Sava mai întâi, UNPR-ul sau MApN-ul? Mare dilemă. Şi capra săraca, atunci când şede ea şi cujetă se întreabă, ea ce este, animal, instrument de tăiat lemne, sau poziţie .. socială?

pricina nenorocirilor

Fără pricină
Nu la fel se întâmplă cu domnul Pricină Valeriu, marele şef de trib de la SCMD care până acum câteva zile era şi el prin acelaşi departament cu doamna Otilia pe la UNPR, după ce long time ago fusese chiar şeful departamentului. Culmea culmilor, domnia sa îşi dă demisia din departament şi din partidul domnului Oprea, menţionând însă că totuşi, rămâne un iubitor de blide şi la o adică este gata să se întoarcă sau să servească patria acolo unde ştie el mai bine să cureţe, în media. Şi mai spune domnia sa în cererea de demisie pe care o postează cu fală pe pagina SCMD, că a fost mutat de pe funcţia de şef de departament fără să ştie. Păi cum vine asta măi Val, că eu ştiam că nu mai eşti şef de anul trecut, iar tu acum spui că nu ai ştiut? Păi tu pe la şedinţe nu participai? Sau când trebuia să fii la UNPR spuneai că eşti la SCMD, când trebuia să fii la SCMD spuneai că eşti la UNPR şi de fapt tu frecai farfuria la TV? Păi se poate? Păi se poate măi Val, ne aud rezerviştii, ce naiba!
Apropo de rezervişti, unii de pe la Filiala SCMD a sectorului 5, au decis să o pună de un partid al rezerviştilor care să se numească „Partidul Naţional Pentru Patrie”. Nu comentez iniţiativa, mă întreb doar a cui o fi manevra, pentru că degeaba nu se întâmplă. După ce ajungem la cel cu ideea, să vedem cine îl ţine de lanţ. Eu parcă cred că este la mijloc tot afacere manipulatorie, pentru că prin Mai domnul Dogaru ar putea rămâne fără sindicat, domnul Pricină a rămas fără partid şi uite aşa o pun ei de un transfer de bunuri mobile şi imobile ale sindicatului în cârca unei organizaţii pe care până la urmă să o gestioneze cu acelaşi succes ca şi sindicatul. Se poate să nu fie aşa, dar prea îi face domnul Dogaru propagandă în paginile SCMD, ale forţei a treia ale CNSC şi mai ştiu eu pe ce pagini de interes internaţional. Mare ţi-e grădina Doamne dar nu ştiu câţi mai încap în ea!

parlamentul
Marele circ naţional
Altceva ce să mai spunem? Udrea s-a liniştit, după controlul intim, a scăpat liniştită deşi unii puteau paria că o pune de un timonier mic, Cocoşul cânta de îţi sparge timpanele, la tv circul este prezentat preferenţial, cine vrea circ cu marinari se uită la Antene cine vrea circ cu almanahe se uită la România tv, cine vrea circ cu Ani se uită la B1 TV, cine vrea cu Mazăre se uită oriunde că ăla nu stă locului şi uite aşa avem de toate pentru tonţi. Nu mai înţeleg de ce se plânge băiatul ăla cu cânepa în cap, care de când e ales deputat apără numai drepturile homosexualilor, ale mistreţilor, delfinilor şi mai nou ale animalelor de la circ. Păi nene Cernea, cred că ai dreptate, nu mai avem nevoie de animale la circ, avem destule în politică, dar ce ne facem că Iohannis vrea să le ia imunitatea şi cine le mai apără drepturile? Te bagi? Hai că poate o mai pui de un mandat pe chestia asta.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/03/26/bilantul-sri-printre-randuri-6714

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Se întâmplă la noi

  1. Liviu

    ” In ziua de azi nu mai poti avea incredere in superiori. Cateodata , nici in inferiori !” I.L.Caragiale , cred ca in ” O scrisoare pierduta”

  2. IonLucaCaragiale

    D-le Marin treaba cu Nitu mi se pare foarte serioasa, nu motiv de bascalie; adica tu tragi cu pusca in 21-22 dec. 89 (in cine?) si iei certificat de revolutionar, cu toate drepturile aferente? Daca vrei bascalie sa-ti arat eu raspunsul primit de la DMRU referitor la perioada cand am stat in cazarma sub incidenta ”starii de urgenta” in 89-90: ”nu se poate lua in considerare deoarece a fost stare de urgenta neoficiala (sic!)”. Curat-murdar, coane Marine…

  3. neacsum

    Coane LUCACARAGIALE, daca tu vezi bascalie aici, eu vad cu totul altceva.Ce am luat eu aici in bascalie poti spune? Fii cat mai explicit, sunt obosit si nu ma duce capul. Faptul ca acuma santajeaza, sau faptul ca timp de doi ani s-a facut ca nu vede ceea ce vede acuma? Tu ce zici?

  4. Victor Aldea

    Iluminatii sunt deja in buncare imense sub pamant [adaposturi antiatomice].Iar o parte din ei au parasit deja pamantul si traiesc in nave spatiale imense in drum spre alte planete .De ce credeti ca oficial programul spatial Nasa s-a oprit ?Se fac nave spatiale in alte parti ale SUA .Nave care au rolul de a muta o mare pare din cei care au stapanit planeta in ultimii mii de ani.De multe ori realitatea e mult mai dura chiar decat fictiunea.Oricum datorita poluarii cumplite datorata lacomiei oamenilor ,numaratoarea inversa pentru Pamant a inceput si accelereaza cu fiecare zi datorita defrisarilor si poluarii cumplite [motoarele cu apa[H] nepoluante si energia gratis inventata de Tesla sunt interzise] .In cea mai buna situatie mai sunt cel mult 15 ani pana la sfarsit [lipsa apei ,oxigenului si hranei]iar in cea mai proasta probabil pana incepe al treilea razboi mondial .Oricum numaratoarea numai poate fi oprita acum e prea tarziu.Oamenii au devenit cancerul planetei iar viata dispare rapid in fiecare zi.De altfel sute de specii de plante insecte si plante [ adica milioane de animale si miliarde de plante] dispar zilnic Probabil ca nu va vine sa crede-ti ce scriu acum zicand in subconstient ”asta e nebun daca era ceva grav aflam de la tv” De la tv nu veti afla decat informatii manipulate si trunchiate in laboratoare media controlate foarte drastic de slugile iluminatilor masonii .Game over.PS cred ca sondele de la gazele de sist au doar rolul [in multe zone pe planeta] de a otravii apa mai ales ca in multe locuri nu au existat niciodata gaze s-au facut prospectiuni care au aratat gaze 0 si totusi au montat sonde iar acolo apa a devenit nepotabila.

  5. ifrim

    Daca si asa nu se mai poate face nimic ,astept apocalipsa sinucizand,u,ma lent cu mancare,bautura,femei lautari etc!

  6. C(l)inic

    Daca Kovesi Codruta e KOCO, propun si pentru Iohannis un nume de cod: KIWI (Klaus Iohannis Werner Infactor)… e drept ca nu a fost inca declarat oficial infractor, dar i se potrivesc destule care incep cu initiala „I”, infantil, imberb (fara experienta), iceberg, ibrisimgiu (negustor de ata, adica trage sforile), icastic (prezinta realitatea in poze), etc. Eu inclin pentru iceberg…

  7. s

    Mi se pare interesanta opinia dumneavoastra referitoare la partidul PP. Sunt curios sa aflu mai multe, mai ales ca unul din initiatorii chemarii este un tip pe care cred ca il cunosc foarte bine si este un om de caracter,nicidecum sluga.
    Daca avetimaimulte informatii m-as bucura sa le publicati.
    Eu cand am cerut de la unitate dovada participarii din decembrie am primit raspunsul: in documente este specificat doar ca unitatea a intrat in dispozitiv. Nu detinem alte detalii. Haios, nu? 😉

  8. neacsum

    @S,
    Nu am ce alte detalii sa va dau despre PP decat ce puteti gasi pe pagina SCMD. Eu nu cunosc nici una din persoanele care fac parte din grupul de initiere, nici nu le-am invinuit de ceva, am spus doar ca imi e teama sa nu fie o manevra a lui Dogaru et Co, pe care poate nici cunostiinta dumnevoastra sa nu o stie. Orice este posibil asa ca deocamdata nu ma aventurez in aprecieri, vorbeam despre o ipoteza. Vom vedea cu timpul despre ce e vorba.
    Mi-as dori mai mult decat dumneavoastra sa fie ceva cu adevarat curat si serios, dar chiar daca sa spunem ca pana in acest moment totul este curat, se vor gasi oportunisti, capuse, manipulatori, ca in orice partid sau asociatie. In plus, daca e ceva bun, vor avea grija serviciile si politicienii sa puna piedici.

  9. Victor Aldea

    Nu pot fi indreptate anomaliile pensiilor militare datorita art. 110 si 111 din PROIECT. Prin L119 au fost aduse avantaje pentru anumite categorii de beneficiari, in general din afara Ministerului Apararii. Prin art 110 se incearca mentinerea avantajelor pentru aceste categorii, in special pentru cei din fostul DSS, care au primit grupe de munca , la greu. Asa s-a ajuns de la un sistem cu cateva pensii “nesimtite” de peste 5000 lei la un sistem cu o multime de pensii “meritate” cu o multime de pensii pete 10.000 lei. Prin art 110 si 111 se incearca conservarea acestor avantaje in detrimentul celor proveniti din MApN si MAI PENTRU CARE NU SE APLICA ACELEASI GRUPE DE MUNCA[vezi desfintarea grupei alte conditii]
    Art. 110 asigura coservarea unor drepturi pentru cei ce si-au rotunjit pensile in mod necinstit. Se vehiculeaza ideia ca prin Legea 241 s-au reparat nedreptatile. E o minciuna. Prin l 119 s-au stabilit punctaje inferioare pentru unii pensionari. Acesta e efectul necinstit al acestei LEGI. In balanta au aparut punctaje super unflate pentru anumite categorii. Punctajele nu au fost afectate prin “reparatiile” legii 241. Concluzia e ca LEGEA Boc isi mentine efectele cu … putin praf in ochi. Guvernantii de azi mentin aceasta stare de lucruri pentru ca beneficiarii sunt influienti, sunt aproape de orice guvernare. Cred ca printer marii beneficiari ai LEGII LUI BOC sunt Dogaru, Pricina si alti “REPREZENTANTI” ai pensionarilor militari, care isi apara privilegiile

  10. ionescu

    Am facut tot ce ne-a stat in putinta ca sa fim pe placul strainilor….poporul acesta nu stie ca atunci cind strainul te lauda…?!atunci este ceva in neregula??Am ajuns sa facem orice numai sa fim primiti la masa celor bogati,marilor puteri…ei ne considera”un ciot” in drumul lor.Sa ne punem petecul dupa cum e sacul,sa nu fim snobi,sa ne aliem cu cei de teapa noastra,care au aceleasi dureri si probleme ca ale noastre….caci boierii nu au sa inteleaga niciodata durerile saracului,pentru cine fauriti aceasta lume…?! pentru cei multi si care muncesc din greu si care iubesc aceasta tara si popor sau pentru cei putini si fara scrupule?!

  11. Victor Aldea

    Polonezii au si armata ,au armament performant [ peste 500 de tancuri Leopard de ultima generatie sau modernizate recent , peste 40 de F-29 modernizat,[peste Suhoi] ,si peste 30 de F-16 block 60 superperformate [nu F-16 block 25 ca noi casate si de tarile africane ] , 5 submarine cu rachete balistice .[De altfel Polonia cheltuie 3,3 mld. euro anual doar pentru achizitia de tehnica militara.. adica avioane de lupta performante : elicoptere, rachete, submarine, drone, blindate. Acest plan se adreseaza mai ales aviatiei supersonice de lupta, o referinta parand sa fie si sistemele de rachete baliistice , Polonia optand pentru crearea unui sistem national diferit de cel american care va fi instalat in cadrul scutului anti-racheta, mai ales in urma schimbarilor de prioritate si rezultatului rundelor de negocieri purtate cu oficialitatile americane. ,] De unde bani ? Polonezii au redevente ridicate la resursele naturale[minim 70% [ cu tot cu taxe ] si politicieni patrioti care nu ling in cur corporatiile straine ca politicienii puroi romanistani ] . Din pacate noi nu avem nimic din toate astea iar redeventele la noi sunt de 4% [in bataie de joc].. Plus ca toate institutiile cheie ale coloniei noastrea sunt conduse de perciunati in frunte cu plagiatorul Naum, Helvig , si Isarescu care ne-au indatorat si bagat sclavi la FMI [Basescu e tot perciunat daca nu stiati] ,De polonezi le e frica si rusilor iar de noi rad cu hohote cand cantam desteapta-te romanistane.. Romanistani care nici macar ambasador sau vize nu primesc de la licuricii stapanii coloniei.Pana si bulgarii au primit F16 gratis iar noi cumparam cu bani grei rugine casate si aruncate la gunoi [block 25 ] de doua ori ..Dar ”’reparate ”’. la preturi uriase ..De altfel polonezii au un sistem de pensii separat si performant pentru militari si politie [minim 15 ani de armata sau asimilati ] si nu isi bat joc de militari ca politicienii romanistani care amesteca armata cu civilii..De altfel au doar cativa generali[pe merite militare ] nu mii de generali de carton inutili ca Romanistanul ..