Reţeta lui Simona Halep

Categoria Sport

simona Halep josSimona Halep concentrându-se pe ea…pe zgură

Simona Halep s-a acoperit din nou de glorie ieşind din turul doi de la Roland Garros. Aşa se întâmplă când faci mai mult reclamă şi mai puţin sport.
Totul a început în momentul în care Simona a boicotat meciul cu Canada din Fed Cup, pentru a se pregăti pentru Citroenul lui Ion Ţiriac de la Stuttgard. În echipa Fed Cup nu a jucat, a zis că se pregeste pentru Stuttgard. La Stuttgard a dat-o cu oiştea în gard.

Apoi a spus că se pregăteşte pentru Madrid, un alt turneu al lui Tiriac unde spera să facă plici. A ieşit dinturul întâi. . După înfrângere, Simona declara plină de sine: “Am pus prea multă presiune pe mine şi de aceea nu am putut controla situaţia şi meciul. M-am gândit prea mult că trebuie să câştig meciul şi să repet performanţa de anul trecut şi am greşit. Acum ştiu cum să gestionez situaţia şi nu vreau să mă întristez pentru că am pierdut. Am învăţat că trebuie să mă relaxez atunci când ştiu că am de apărat puncte importante. Acum, după această înfrângere, nu mai simt nici o presiune. Nu îmi mai pasă de rezultate. Vreau doar să fiu relaxată pe teren şi să mă bucur de tenis.” Ciudată strategie, probabil aşa spune şi Ţiriac, când ratează un mistreţ la Balc: “Relaxează-te Ioane, îţi aduc gonaşii altul în bătaia puştii, că doar pentru asta sunt plătiţi.”

Şi ca să arate că turneul nu a avut cine ştie ce miză pentru ea, Simona mai declara: “Nu mă interesează în mod deosebit dacă Maria Şarapova mă va depăşi din nou în clasament. Topul WTA nu este aşa important pentru mine. Cheia este să câştig cât mai multe meciuri şi să mă impun în turneele importante, dacă e posibil.

Păi Madrid nu a fost important? Nici Stuttgard? Atunci de ce nu a participat la Fe Cup, că nu mai înţerleg nimic.Atunci care este important?
Ce a învăţat din Madrid, s-a văzut la Roma. Deşi a spus că important este de fapt turneul de la Roma, avanpremiera celui de la Roland Garros la Roma alte belele. Ajunsă acolo, Simona declară că totul e ok, inclusiv mâncarea. Bine aşa, măcar a mâncat bine fata. Şi a mâncat bine… bătaie. Cu gândul la semifinala de care se temea cu Şarapova, a ieşit din sferturi cu Navarro. C’ aşa-i în tenis! Martina Navratilova, un fel de Carla Suarez ieşită la pensie, declara că nu înţelege jocul, atitudinea şi evoluţia lui Halep. „Halep avea nevoie de un antrenor care să fie lângă ea. E deja prea mult! A rămas fără benzină, a jucat cel mai prost tenis la finalul meciului. Emoţional a fost răvăşită. Avea nevoie de un om care să fie lângă ea, asa cum s-a întâmplat în cazul Carlei Suarez Navarro.”
Numai Simona noastră nu îşi făcea probleme că doar nu i se reziliase contractul cu Dedeman. Merg la mamă la tigaie şi să te ţii antrenamente, că doar „primul turneu acasă l-am câştigat”, şi-a spus probabil Simona, încurajată de Ion. Roland Garros scria pe ea că doar fusese finalistă în 2014. Numai că socoteală de la tigaie nu se potriveşte cu cea de pe zgură şi uite aşa a ieşit din turul doi, ca să nu se mai întrebe cu cine va ajunge în semifinală.Nu a ştiu bancul cu zgura.  Şi de data asta Simona găseşte explicaţii şi ne asigură că acum totul este ok, să stăm liniştiţi: „Înainte de Roland Garros, am luat o decizie împreună cu stafful meu tehnic, pentru a-mi îmbunătăţi jocul. Am încercat la antrenamente să dau mai tare în minge, să am lovituri mai puternice. Acum îmi dau seama că nu e stilul meu, că nu mă caracterizează şi, de aceea cred că voi reveni la jocul cu care mă simţeam confortabil, adică cel de dinainte”.( dinainte de Ţiriac sau de Hristos?) Bun aşa! Cu aşa staff, să tot cobori de pe locul 2 pe locul 5. Cum e turcul şi pistolul. Cine a învăţat-o pe ea că înaintea unui turneu de Grand Slam îţi schimbi tactica, loviturile , stilul fără a verifica eventual dacă “te prinde”? Şi când îşi cumpără o pălărie, cred că mai întâi se uită în oglindă să vadă cum îi vine, dar la tenis nu se pune. Nici Ion nu îşi schimbă muniţia aşa, nu ia alice de raţe când pleacă la mistreţi.
Dar nu e nimic nici de data asta, viaţa merge înainte, contractele cu Dedeman la fel şi  după 4 eşece de răsunet, Simona spune că „nu e sfârşitul lumii”. Aşa e, nu e sfârşitul, se poate să fie doar începutul. Începutul sfârşitului unei cariere care se anunţa promiţătoare şi aşa era până a intervenit Tiriac cu strategiile lui publicitare, cu fraţii Dedeman şi sfaturile lui de expert.Se pare că nici Roland Garros nu este un turneu important pentru Simona şi stafful ei tehnico- ştiinţifico-culinar.

Şi pentru ca cercul să se încheie tot cu Fed Cup, locul de unde i s-au terminat bateriile lui Simona, Begu şi Mitu, care au câştigat în Canada au trecut în turul trei la Roland Garros. Le-a adus Fed Cup „ghinion”. Dacă vor continua să dea dovadă de seriozitate şi se antreneze pe teren, nu la perete, cu racheta nu cu tigaia, cele două nu au nici o şansă să fie remarcate de Ţiriac şi să facă carieră. Treaba lor, eu le-am spus.
http://www.romaniatv.net/simona-halep-declaratie-soc-dupa-eliminarea-de-la-madrid-nu-mi-mai-pasa-de-rezultate_218282.html
http://adevarul.ro/news/sport/simona-halep-roland-garros-reactie-fost-eliminata-explica-decizia-costat-o-eliminarea-1_5565efb9cfbe376e35a7a5a6/index.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Reţeta lui Simona Halep

  1. lulu

    Eu am spus de mult timp ca Simona e branza buna in burduf de caine. Ca sa faci un sport de performanta iti trebuie si minte. Ceea ce ei ii cam lipseste. Adevarul e ca ne-am cam saturat de Simona. Pe ziare.com, din 10 articole, 7 sunt despre Simona (iar restul despre Arsenie Boca). Simona e tare viteaza cu jucatoare de la locul 50 in sus. Pe Sarapova nu a batut-o niciodata si nici nu o va face. Pe Serena a batut-o odata, si asta ca s-a plictisit aia. Eu decat sa ma uit la Simona si sa ma enervez, prefer un documentar. Dar, poate ca are si ea dreptate : e tanara, plina de bani, a dat de …o racheta buna, asa ca i se rupe. Ca si noua!

  2. moshquellu

    Asa s-a intamplat si in cazul Bute.Cand si-a bagat coada politicul si bishnissul(te insotesti cu hamesiti) s-a ales praful.Am sesizat chiar si pe facebook un cuib de basisti care o fac pe Simona albie de porci.Motivul?Si-a facut ochi dulci cu Johannis si asta nu se iarta.Din fericire pentru ea,Simona e totusi tanara si nu a ajuns acolo unde este intamplator oricat ar zice carcotasii altfel.Poate ajunge number one si prin iesirea naturala din sistem a Sirenei si Sarapovei 🙂
    @lulu Sa spui despre un sportiv care a ajuns pe locul trei in ierarhia mondiala nefiind deacuma un episod meteoric(intr-un sport care nu se bazeaza exclusiv pe calitatile fizice) ca ii cam lipseste mintea nu iti face cinste.Daca a ajuns acolo fara sa aiba minte poate ca a fost vorba de munca sau asta nu se pune?Ma intreb cu ce o ajutam pe Simona daca ii rasturnam acum troaca cu laturi peste ea.Oare ce i-am fi facut daca venea la fedcup si evolua in maniera Eugeniei Buchard lucru posibil avand in vedere pasa proasta prin care trece?Ca sa nu mai spun ca ar fi ramas in continuare in umbra aceasta Andreea Mitu care a explodat profitand de locul lasat liber in echipa de catre Halep.Asta ca sa vedem si partea plina a paharului.Una peste alta eu zic ca Halep isi va reveni si am descoperit inca o jucatoare (posibil)de clasa.

  3. neacsum

    Moshchelu,
    Ai mai spus odata ca a a facut bine ca nu amers la fed cup ca sadeaocazia altora sa se afirme. Dar ea cine este? Serena la final de cariera? Ar trebui savedem adevarul in fata. Nu mai comentez evolutia ei si cum a ajuns pe locul 2. Nu va mai ajunge nici daca dispar si Serena si Sarapova simultan, natural sau artificial. Nu are clasa , nu are mentalitate de campion, nu are seriozitate, nu are sfatuitori buni, nu are caracter si nici macar un talent deosebit ca Nastase, care sa faca din ea o stea. Cand nu ai nimic din toate astea nu poti fi cineva in tenis. Poate poti ocupa la un moment dat o pozitie buna in clasament, adunand puncte de la turnee la care nu participa marile jucatoare, dar nu va fi niciodata privita ca Hingis, Evert, Seles,Serena si alte jucatoare care au dominat ani buni tenisul feminin. Va fi si va ramane o jucatoare care a ajuns printr-un concurs de imprejurari, noroc si calcule pe o pozitie buna si atata tot. Nu tremura nimeni de frica ei, orice jucatoare stie ca o poate bate.

  4. Pannduru Lunetistu

    de fapt situația e alta, cu totul diferită de ce se întâmplă și se vede acum: Simona Halep a ajuns în Top cu rezultate bune și puncte adunate în turnee … vorba reclamelor: mici, mici mici… și uite așa s-a trezit în frunte, și mare jucătoare și mare talent și cetățean de onoare și ? Chiar , și mai ce? AAAA, știu… s-a trezit mare vedetă ! Și ca orice mare vedetă, are alte griji de acum… lasă-le încolo de turnee și de rezultate ! Acum face reclame și, eventual reclamații !
    Îmi pare rău de ea ! Încă un talent pierdut din cauza strălucirii de moment !

  5. rezervistul

    http://scriebine.com/cu-succesurile-mele-am-cucerit-lumea/

    De citi,apropos de 4 esece si succesuri. In rest numai de bine

  6. Alin Stamatescu

    Ce avem noi aici? Din start, un titlu agramat: pentru cine nu stie (adica pentru dumneavoastra), „lui” e prenume masculin si doar cei certati cu limba romana il folosesc asa cum o faceti dv. aici. Si ca sa ne fie clar ca nu a fost o intamplare, repetati aceeasi gresala si in text „i s-au terminat bateriile lui Simona”.
    In rest, un singur lucru e scris aproape bine: „Atunci de ce nu a participat la Fe Cup, că nu mai înţerleg nimic.” Am zis „aproape”, pentru ca din Fed Cup lipsesta o litera; „inteleg” are o litera in plus, dar macar ideea principala, partea cu „nu … inteleg nimic” e 100% adevarata. Nu intelegeti, dar scrieti, pentru ca asta sunteti platit sa faceti. Cine va plateste sa dati cu pietre in tot ceea ce este (sau ar putea sa devina) succes romanesc, e alta intrebare.