Armata română trasee și destine

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

muzica militara
Acum aproape doi ani scriam un articol vizavi de starea precară a armatei române care nu mai avea cartușe de manevră nici să își îngroape morții. Faptul era real, la Oradea, un colonel, culmea ironiei fost șef ATAM de unitate, fusese înmormântat fără tradiționalele salve, din lipsă de muniție de manevră. Nimeni nu îndrăznise atunci să facă o cerere sau  să aprobe la o altă unitate militară din zonă, un transfer de muniție pentru a se putea acorda toate onorurile acelui colonel decedat. Ar fi costat prea mult transportul.
La Oradea în câmpie
Astăzi aflăm din comunicatele MApN și media că un subofițer din Regimentul de Gardă de la București moare într-un accident de mașină venind de la Oradea unde participase alături de alți colegi la o festivitate, care anume, nu se specifică în comunicat. Este important să știm? Da, pentru că în primul rând au avut două evenimente în Oradea, unul fiind Ziua Imnului, la doilea, aflăm tot dintr-un comunicat al MApN, participarea șefului SMG la aniversarea a 5 ani de la înfiinţarea Centrului de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT, din Oradea. Indiferent însă care este evenimentul la care au participat 120 de militari ai Regimentului de Gardă din Oradea, ceea ce este de reținut este că pentru a se da ultimele onoruri unui militar decedat nu s-a deplasat nici măcar o hârtie, nu s-a dat nici un telefon, dar pentru a ne arăta”măiestria” în Drill-uri cu care să impresionăm mulțimea și invitații din afară, nici un fort nu e prea mare, nici măcar viața unui om. Departe de mine gândul sau intenția de a arunca moartea acelui om în spinarea cuiva, oricum cei care conduc destinele armatei și ale țării, au destule schelete în spinare și dulapuri ca să mai conteze încă unul. Rău este faptul că armata a ajuns jucăria clasei politice care face legi prin care armata este pur și simplu umilită, aceasta ajungând să slujească pur și simplu interesele politicienilor care în curând își vor putea face copiii generali la 20 de ani, plătind în numele lor 50000 euro adică o amărâtă de șpagă pentru o bordură sau un teren de fotbal în pantă. Acești bani vor fi ”donați armatei”, șefii armatei prin domnul Zisu șeful înzestrării îi vor îndrepta către firmele de partid, adică ale domnului Oprea și Zisu, pentru ”înzestrare” , firmele de partid adică membrii de partid îi vor primi astfel înapoi legal și oficial, iar armata fericită îi va acorda donatorului gradul de general, pentru că un imbecil a avut această idee iar imbecilul face parte din grupul de imbecili ai Parlamentului României. Iar șeful de stat major al armatei va executa ordinul și îl va include pe tânărul general în statele de război ale armatei, pentru că este un militar instruit, cu cursuri NATO și misiuni în teatre de operații și respectă legea.
O captură de imagine

DIICOT
Tot din presă și comunicate pline de mândrie patriotică, aflăm că DIICOT a dat lovitura, a reușit o mare captură de droguri de mare risc, 333kg găsite în două tiruri. Din conferința de presă ținută cu acest prilej, conferință la care au participat –nu știu de ce- și o parte din droguri, de parcă era absolut nevoie ca presa să vadă drogurile, și eventual să tragă o liniuță, ca să se convingă, aflăm că făptuitorii erau urmăriți de 4 ani. La întrebarea unui reporter, dacă în acești 4 ani traficanții au mai introdus sau tranzitat droguri și ce s-a întâmplat cu acestea, poliția a dat din gură în sec. A anunțat însă că traficanții veneau din Ucraina iar țara de origine a drogurilor este probabil Afganistan. Au fost arestațe 4 persoane care –ni se spune-beneficiază de prezumția de nevinovăție. Care este în fond marea lovitură dată de poliția română?A reușit ca după 4 ani de urmărire și bani cheltuiți să confiște un transport, o încărcătură din cel puțin 4, dacă se făcea doar un transport pe an, dar nu cred, să aresteze 4 oameni care nu au fost prinși cu drogurile în mână, așa că  vor declara că nu știau cine a pus drogurile în rezervoarele mașinilor și vor scăpa. Nu se știe sigur de unde vin, nici unde ajung, se bănuiește că în Olanda, dar nu Olanda ar fi țara de destinație, așa cum aflăm din conferința de presă, deci practic, poliția, după ce a lăsat timp de 4 ani această ”grupare” să se plimbe cu droguri prin România,  a decis să nu îi mai lase, iar ei  să să împăuneze cu o mare lovitură….. de imagine. De ce au lăsat să tranziteze drogurile timp de 4 ani prin țară dacă nu se știe  nici cine le trimite și nici cine le primește? Asta este victorie? Patru ani de trafic intens pentru ce, pentru patru amărâți de șoferi? Dacă luăm în calcul ultimele declarații ale lui Maior vizavi de legea Big Brother, ultimele ”dotări”cu tehnologie americană trâmbițate în media  privind securizarea cyber, vedem că de fapt toate fac parte din vechiul plan de spionare a vieții românilor, plan care acuma este cu atât mai important cu cât România începe să fie din ce în ce mai populată cu cetățeni strategici și baze militare de aceeași naționalitate. Această captură practic este un ultim argument care să convingă românul cât de necesare sunt interceptările și violările vieții sale private, iar românul, papagal cu tradiție, va înghiți momeala. Nu a explicat nimeni de la DIICOT, de ce, dacă grupul era urmărit de 4 ani, au fost opriți nu la intrarea în țară, nici pe traseu, ci tocmai la granița de Vest, după ce au lăsat pachetele pentru consumatorii interni pe traseu?A venit probabil momentul să fie sacrificat un transport, pentru a ajuta la votarea unei legi care a fost declarată anticonstituțională. Mă întreb cu ce drept mai vorbește Maior din America despre această lege pe care a pierdut-o cât a fost șef al SRI ?
Cooperare de vis
Din alt comunicat de presă aflăm că domnul ”Mircea Dușa, va participa joi, 30 iulie, de la ora 9.00, la ceremonia de plecare în Afganistan a militarilor din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, care va avea loc în Piața Bobâlna din Dej.” Ce coincidență, militarii pleacă tot în Afganistan, acolo de unde pleacă la schimb drogurile. Probabil că marea captură s-a făcut și cu ajutorul armatei, pentru că aproape nu e militar care să fi participat în misiunile din Afganistan care să nu știe pe unde sunt câmpurile de Opiu și cine le gestionează. Opiul adoarme din câțe știu. Asta da cooperare, de vis,   ca și în cazul răpirii ziariștilor din Irak. Revenind la ceremonie să menționăm doar faptul că din nou domnul Dușa se remarcă prin zâmbete și fotografii. Crește albumul, crește. Aștept să îl văd la înmormântarea cadavrului trupului subofițerului decedat.
Iohannis joacă ”ba pe-a mă-tii” cu Ponta, pe spinarea CSAT
Spuneam într-un articol anterior că CSAT a devenit o adunare , ca să nu spun adunătură de înregimentați politic, care are menirea de a da girul de securitate marilor tunuri, urmărind nu interesul național ci interese de partid. Mă așteptam să sară cineva în sus și să mă contrazică. Ei bine, a sărit dar nu pentru a mă contrazice, ci pentru a mă susține. Mulțumesc domnului președinte Iohannis care a decis să convoace la mișto, prin SMS, pe membrii CSAT, imediat după plecarea premierului Ponta la ”serai” în Turcia, fără să îl informeze măcar despre intenție sau subiecte. Bineînțeles, nu este nimic neconstituțional așa cum nu a fost nimic neconstituțional nici când Băsescu a făcut același lucru în 2013, nici când Ponta a plecat prima oară și s-a internat fără să îl informeze, dar este absolut vizibil că totul este făcut la ambiție, așa ca să îl enerveze pe Ponta, să îi arate  că el Iohannis face ce vrea, că Oprea îl vinde,  iar el Ponta îl mai și ”sponsorizează” la rectificări de buget. Siguranța națională a ajuns monedă de schimb sau jeton în trocul sau troaca politică, la fel cum uniforma și gradele militare vor ajunge recompense pentru finanțatorii partidelor aflate la guvernare, din care nu va lipsi niciodată marele partid ”național” al lui Oprea, cel care a dat tonul tarabizării armatei.
Până când?
Ce face armata, încotro se îndreaptă? Cât vor mai suporta adevărații militari să facă jocurile politicienilor și să se lase călcați în picioare de dragul unui principiu aplicat greșit care spune că societatea civilă trebuie să controleze armata? Armata are nevoie de un ministru militar, care să slujească cu adevărat interesul național și al armatei, care să se opună bagatelizării și batjocoririi APĂRĂRII NAȚIONALE, care să bată cu pumnul în masă când starea de operativitate a armatei scade cu 0,0001 %, care să ceară bani de la bugetul țării,  nu de la mafioții și cocalarii dornici de grade militare, care să nu convoace pe sub mână conducerea armatei pentru a schimba votul unei decizii privind înzestrarea armatei, cum s-a mai întâmplat. Controlul asupra armatei se poate face prin comisiile de profil din Parlament nu prin numirea unor miniștrii incompetenți din punct de vedere militar și umili din punct de vedere politic. Armata nu are nevoie la vârful ei nici de cârpaci nici de lași, nici de slugi .

Unde ne  sunt vertebratele?
Oare nu există nici un general din sutele de generali activi sau în rezervă, care să aibă coloană vertebrală, să adune încă câțiva și împreună,  îmbrăcați în ținuta militară, pentru a nu fi ”bastonați” de jandarmi, să meargă la Cotroceni pentru a cere repunerea în drepturi a demnității gradelor și uniformei militare, care să ceară respectarea dreptului la armată națională? Domnul Chelaru, ultimul general cu 4 stele care mai reacționa oarecum independent, a fost ”penalizat” și probabil nu dorește să se mai expună, dar mai avem atâția galonați, înstelați, încât am putea face o brigadă aproape, în care funcțiile de comandanți de grupă, pluton companie să fie ocupate de generali. Nici unul măcar nu vrea să ”se mânjească” apărând onoarea armatei? Nu am văzut nici o asociație, nici unul din conducătorii de asociații ale militarilor care să iasă pe post cum ieșeau cu sau fără pricină altă dată, să declare legea pe care o pritocesc parlamentarii privind scoaterea gradelor militare la talcioc, drept o mare porcărie și o jignire la adresa ARMATEI ROMÂNIEI. Biată armată, biată țară, cine te-a apărat, cine te mai apără, cine te conduce? Din câte vedem prin media și comunicatele de presă, armata este folosită în ultimul timp numai la exerciții demonstrative de ”mânuire” a armei , nu a armamentului, la festivități oficiale- la care în curând vor participa numai cei ”invitați” care au ”cotizat” la batjocorirea armatei – la deszăpeziri, inundații și- în curând- cutremure și la securizarea transporturilor americane în teatrele de operații. Apărarea granițelor, a teritoriului, a spațiului aerian și naval, chiar a celui cibernetic nu mai sunt asigurate de noi, nu mai sunt conduse de noi,  revin partenerului strategic. Strategic, dar și tactic, armata română nu mai poate susține apărarea României și nimeni nu e tras la răspundere, președintele CSAT convoacă consiliul prin SMS, mă mir că nu prin Face Book, votul probabil se dă prin Like, deciziile se dau prin Share. Mai există vertebrate în armata română?
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/11/05/bang-bangarmata-romaniei-nu-mai-are-cu-ce-sa-isi-ingroape-mortii-5641
https://us-mg5.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=93rvaiqkbd8o4#4951196534
https://us-mg5.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=93rvaiqkbd8o4#9920770321
https://us-mg5.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=93rvaiqkbd8o4#769226562
http://juri.ro/diicot-captura-record-de-droguri-de-mare-risc

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Armata română trasee și destine

  1. ifrim

    Sunteti constient ca nu are cum sa ajunga manelistul cocalar in statul de incadrare la razboi cu grad cumparat, o propunere de lege oligofrenica ce nu va trece sigur, este un deel f.bun ca la 4 ani de transporturi ilegale pica unul pt. imagine poze cu gradati etc.,dar daca o coalitie de state implementeaza democratia in Afganistan de ce nu se distrug culturile de droguri fiind nocive pe planeta,iar daca nu gasim vertebratele la care faceti scriere insemneaza ca nu avem momentan dar nu disperam cica s-ar fi inscris anul acesta unul la liceul militar!

  2. @Ifrim, eu am auzit ca nu a fost unul, au fost doi , si nu la liceul militar ci la gradinita. Asa ca daca scapa de pedofili, sau nu le pleaca parintii la munca in Italia, avem sanse să îi vedem mari… iar cu ceva noroc, copii de trupa.

  3. Nicu

    Noi în 2005 cu ANA TRAINING am capturat 3500 de kg.nu 330 si nu a spus nimeni nimic. Nu avansări la excepțional,nu prime,numai reproșuri… ca am dat interviuri la unele televiziuni din teatru.Avem și filme și poze,ca atunci nu eream nici în ue nici în otan…Poate vrea cineva să vadă ce făceam noi pe acolo…

  4. Astept amanuntesi poze..