Pompierii şi legislativul

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

doi politisti
Vaca mulge Andromaca
Toată lumea ştie cum lucrează pompierii. Ei practic conform tradiţiei şi fişei postului ancestral, lucrează doar când arde undeva. Că mai nou sunt chemaţi şi când este o pisică în călduri şi s-a suit pe acoperiş şi nu se mai poate da jos, sau când un amărât se suie pe macara pentru că primarul l-a scos din casă pentru neplata gunoiului, este altceva, astea sunt ghişefturi cucerite după democratizarea ţării şi pentru asta trebuie să mulţumească celor care au gândit că şi aşa nu aveau ce face, la noi nu sunt prea mulţi piromani iar de ars, ce să mai ardă în România, că în ultimii 25 de ani a fost pârjlol institionalizat, nici după trecera tătarilor nu arăta ţara cum arată acuma. Dar cum în toată lumea democrată pompierii sunt chemaţi să rezolve toate problemele de urgenţă, uite aşa s-au procopsit şi ai noştri cu sarcini europene şi înzestrare românească. Ca şi ceilalţi pălmaşi, taxe şi preţuri europene, salarii româneşti.

Doar la aleşii neamului situaţia e invers, vaca mulge Andromaca, adică ei au salarii europene şi imunităţi şi sarcini .. româneşti.
Aparent s-ar spune că între pompieri şi parlamentari sau guvern nu ar fi nici o asemănare, unii lucreză cu focul, se ard, îşi pun viaţa în pericol dar sunt plătiţi şi înzestraţi ca în 1907, ceilalţi se joacă cu focul pun foc peste tot, ard pe cine pot, pun în pericol viaţa altora dar sunt plătiţi şi înzestraţi ca în 7091. Şi totuşi există ceva ce îi uneşte şi pe unii şi pe alţii: lucrează numai când arde. La pompieri e normal, deşi aşa cum spuneam, acuma lucrează şi când nu arde, plus faptul că atunci când nu arde, se antrenează. La parlamentari însă, situaţia pare să fie la fel în ceea ce priveşte lucrul, adică lucrează doar când arde. Legile stau cu sutele prin sertarele comisiilor sau pe la secretariate, cancelarii şi ministere şi apar doar când ţipă cineva “aoleo unde e legea”,sau când se întâmplă ceva şi iese la suprafaţă o lege tembelă care trebuie modificată. Acuma nici asta nu ar fi chiar aşa rău, dar când şi legea dată la incendiu e tot tembelă, parcă îţi vine cu de-a sila să-i aduni, să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni. Sper să nu fiu arestat pentru că am citat din Eminescu, cred că încă nu a fost modificată OG 31/2002 încât să îi includă şi pe cei care “au ameninţat” statul de drept. Să vedem cum lucrează pompierii din MI şi din afara ISSU.
Bătuta pe viol
De când un post de televiziune în lipsă de audienţă s-a gândit să facă rating cu un caz care lâncezea de 6 luni prin birourile judecătorilor, ca legile prin sertarele comisiilor parlamentare, aducând pe sticlă doar o faţă a cazului cu cei 6 violatori, toate televiziunile au explodat şi exploatat subiectul, ba fiecare redacţie şi-a trimis iscoditori să caute şi alte cazuri asemnănătoare sau mă rog “strigătoare la cer” cu care să îşi împăneze discuţiile şi să se facă mai interesanţi. Bineînţeles, lumea politică şi legislativă nu putea sta aşa când media o ardea pe viol şi a trecut la fapte. Domnul premier apare dând indicaţii televizate ministrului justiţiei şi îi cere în direct să vadă ce face cu violurile că altfel o să îi ardă scaunul sub cur. Ciudat, până atunci nimeni nu observase că în România femeile sunt violate, şi nici că unii procurorii sau judecători îşi bat joc de meserie. Ca să vezi ce înseamnă să iasă fum, aşa observă şi politicienii noştri că ţara arde.
Săriţi, poliţia o fură
Tot presa, în căutare de senzaţional, nu de altceva, (să nu îşi facă cineva iluzii că vezi Doamne, nu ar mai putea trusturile de presă de grija românilor), scoate pe sticlă cazul poliţistului luat pe botul maşinii de un patron arab prieten cu nu ştiu care puşcăriaş de lux şi iată cazul, cu conexiuni mai ceva ca în Filiera Franceză, care umple sticla şi toată lumea îi căinează pe poliţiştii care săracii de ei, nu au nici măcar cu ce să îşi urmărească agresorii. Foarte îndrăzneţ inserată ştirea că şoferul cu bucluc a fost urmărit cu o altă maşină, o Skodă rechiziţionată pe loc, pentru că maşina poliţiei, un Logan dat de taica Oprea nu ar fi făcut faţă. După tamtamul făcut de domnul Oprea când a dat maşinile sub ochii televiziunilor, acuma s-a constatat că le-a dat degeaba, că nu puteau fi folosite pentru că nu aveau în dotare staţii şi sisteme de semnalizare, pentru ele nu mai erau fonduri. În plus, le-a dat tot degeaba, că tot mai bune sunt maşinile marca Altora.  A la Oprea. Cei din armată ştiu mai bine cum dă Oprea ceva.

Îndemn la abuzuri
Să revenim la caz. După ce televiziunea a făcut din acest caz – de loc singular- un subiect cu rating storcând tot ce se putea stoarce, pompierii din guvern s-au gândit să scoată ei o lege care să .. interzică astfel de cazuri şi să sperie românul şi uite aşa a ieşit la suprafaţă o modificare de lege care va avea efectul frecţiei la piciorul de lemn. Domnul Oprea, care în calitatea sa de general, preşedinte de partid, vicepremier, ministru de interne şi premier interimar până la numire, anunţă cu prefăcută îngrijorare că are în vedere înăsprirea pedepselor din codul penal privind ultrajul asupra poliţiştilor cerând  mărirea cu o treime a pedepselor. Aşa crede el că va stârpi tupeul celor cu bani sau cu pile la partide, care ştiu că orice ar face ies basma curată. Cine spune că Oprea e general nu ştie ce spune, o avea el grade de general dar are apucături de pompier şi încă unul care nu ştie cum se ţine ştuţul. În 2014 au avut loc 591 fapte de ultraj la adresa poliţiştilor şi totuşi abia acuma Oprea s-a trezit că trebuie să înăsprească pedepsele. De ce? Se apropie alegerile, se apropie căderea lui Ponta, la care sapă cu sârg prin reprezentanţi, că doar nu o să pună el personal mâna pe lopată, şi are omul nevoie de imagine şi de sprijinul poliţiştilor. În plus, nu se ştie când va fi şi el ridicat şi nu vrea să fie luat de cap şi băgat în dubă cu butoni cromaţi. Părerea mea este că această măsură nu va schimba nimic, pentru că cei care au bani şi pile ca să scape de 3 ani de închisoare, au şi pentru 6, nu îi sperie pe ei chestia asta. Se dublează pedeapsa? Foarte bine, se dublează și șpaga și toată lumea e mulțumită, și polițiștii și procurorii și judecătorii și agresorii pentru că acuma faima unui șmecher care agresează un polițist se va  dubla și ea. Banii sunt ultima lor grijă. Mai grav este că legea prevede ca şi ameninţarea sau înjurarea unui poliţist se pedepseşte cu puşcăria şi asta deşi poliţistul nu a fost rănit, nici măcar atins, doar i s-a amintit că ar fi prost crescut sau că trebuie să-și mai viziteze mama.  De această prevedere vor profita la maxim poliţiştii obişnuiţi să comită abuzuri, să tăbăcească şi apoi să te întrebe dacă eşti mistreţ, etc. Să nu spuneţi că aşa ceva nu se întâmplă în România că vă dau cazul fetei violate, asta ca să combinăm subiectele. Nu m-ar mira ca până la urmă fata să fie învinuită ca i-a ultragiat pe poliţişti iar aceştia au fost nevoiţi să scoată pulanele ca să se apere  şi astfel  tot ea să fie scoasă ţap ispăşitor, plus că fugise de la azil, nu avea acte de identitate asupra ei, a tulburat liniştea publică, a agresat un organ aflat în erecţia funcţiunii  şi alte fapte de genul ăsta, prevăzute în legi scoase de pompieri.
Poliţia şi dotarea
Vizavi de dotările poliţiştilor, cândva prin mai 2014 eram înştiinţaţi că poliţia s-a dotat cu un bolid de 85000 euro, care va fi folosit la investigaţii criminalistice dar că are aparatură care poate fi şi purtată în rucsac, şi sistem de computer care poate trimite fotografii în 3 d de la locul faptei direct în laboratoarele poliţiei. Ce să spun, mare afacere. Păi trimiterea de fotografii şi imagini de la locul faptei către computerul din sediul poliţiei o poate face orice puştan de 7 ani dotat cu un telefon mobil, chiar şi ciobanul Ghiţă. În ceea ce priveşte tehnica aia care poată fi luată în rucsac, nu era mai bine dacă în loc să se dea atâţia bani pe maşină să se fi luat mai multe truse criminalistice şi câteva rucsacuri, că maşini aveau oricum poliţiştii, date de Oprea. Dar dacă tot cumpără maşini inteligente pentru poliţie nu poate domnul Oprea să ia câteva dotate cu dispozitive din alea super inteligente care să refuze să pornească la anumite .. cazuri şi să spună celui urcat la volan:”Dă-te jos, eşti prea beat, prea prost sau prea corupt ca să mă conduci”? Ar fi ceva. Şi eventual să le adapteze şi pe unele scaune prin ministere, parlament, etc.
Cum se apără imaginea poliţiei
Vizavi de imaginea poliţiei, observ că se menţine politica struţului. În cazul celor doi poliţişti care au violat o fată, presa prezintă ca imagine, o fotografie cu doi poliţişti cu spatele la cameră. Poliţia  nu vrea să dea fotografia celor doi făptuitori,  “pentru a-i proteja”, crezând că în felul ăsta apără imaginea poliţiei. Apără my ass, ar spune un american, căci cine vede fotografia, în loc să spună “uite-i bă pe Popescu şi Ionescu, au violat o fată, nemernicii”, va spune “uite bă, poliţia română profită de uniformă şi violează!” Bună protecţie. Se protejează identitatea celor doi violatori care au drepturi, nu e aşa, dar se loveşte în imaginea tuturor purtătorilor de uniformă nevinovaţi. Cum dracu facem noi de ne scărpinăm mereu invers? Eu aş da presei fotografiile celor doi, îmbrăcaţi civil, şi de acolo să se descurce, să spună ei  că e o înscenare, că au fost clonaţi, că cei din poză nu au uniformă, deci nu sunt ei.Domnule Oprea, vreţi să apăraţi imaginea poliţiei? Daţi un ordin ca toţi cei care sunt cercetaţi într-un dosar penal să nu mai aibă dreptul să poarte uniforma până la soluţionarea cazului. În felul ăsta, nimeni nu va mai vedea poliţişti cu dosar penal. Şi luaţi-le eventual şi dreptul de a mai achiziţiona uniformă pe această perioadă, astfel faceţi şi economie la drepturile de echipare. Acelaşi lucru îl poate face şi domnul Duşa la armată. Iar dacă decizia judecătorească îi găseşte vinovaţi să li se ia dreptul făptuitorilor de a purta uniformă pe viaţă şi să şi plătească toate uniformele primite, pentru că au făcut haina de râs şi i-au adus prejudicii de imagine.
Unii spun că tot la capitolul legi pompieristice ar trebui să intre şi cea dată de Oprea cu mărirea salariului prezidenţial dar nuuu, aia a fost pritocită cu mult timp înainte, era coaptă când a căzut din pom, chiar se împuţise.. am mirosit eu de aici.
Nu mai prezint alte cazuri de legi pompieristice, amintesc numai legea lui Ionuţ, cel mâncat de doi câini ai unui patron de restaurant dar prin care au fost pedepsiţi maidanezii, legea lui Max, lege care a salvat un câine pensionar aparţinând MApN, dar fărăr efect asupra pensionarilor militari, care sunt trataţi mai rău decât câinii, sau legile privind intervenţia la dezastre, care se modifică după fiecare caz pentru că nici un caz nu pare să fie prevăzut în lege decât după ce se întâmplă. Aşa lucrează pompierii din guvern şi parlament. Dar la plată, drepturi, imunităţi, sunt fruntaşi.
O singură lege a fost făcută cu cap şi e beton în ultimii 25 de ani,nu o poate modifica nimeni,  cea privind clasificarea documentelor, care îi permite lui Băsescu să dea cu tifla celor care vor să afle câţi bani a luat el din afacerea ziariştilor plecaţi în Irak la comandă PSD istă şi aduşi la ordin PDList sau cât armament şi către cine a fost vândut prin firmele fratelui. Bună lege, bună protecţie, nu ca cea pe care o vrea Oprea pentru poliţişti.
Epilog
Este ora 22. 30, şi eu umblu prin vecini. Am deschis televizorul şi am dat peste Rareş Bogdan transmiţând din „Ţara saşilor.”Domnule, s-a umplut ţara asta de ţări. Cum magazinul din faţa blocului a închis, nu am de unde cumpăra urgent o lămâie. Conform graficului trasmis de pupătorul oficial al domnului Iohannis, acuma urmează să vorbească cu ministrul educaţiei despre învăţământul în limba germană, apoi va discuta cu ambasadorul Germaniei în Bucureşti despre acelaşi lucru. Abia aştept să vină domnul ambasador să dau telefon să întreb cum se spune la pupincurism sau greaţă în germană că văd că Rareş Bogdan nu ştie ce e aia. Nu dă nimeni repede repede o lege a învăţământului în limba germană ? Hai pompieriiiii!!!!!!

 
http://www.vremeanoua.ro/politia-romana-a-achizitionat-un-bolid-de-85-000-de-euro-video
http://dev.mondonews.ro/masini-noi-pentru-politistii/
http://www.businessmagazin.ro/actualitate/cele-mai-puternice-masini-de-politie-din-romania-galerie-foto-11259338
http://www.antena3.ro/actualitate/tupeu-maxim-din-partea-unui-politist-de-la-rutiera-dupa-ce-a-intors-cu-masina-politiei-pe-linia-287563.html
http://stirileprotv.ro/stiri/politic/vicepremierul-gabriel-oprea-a-propus-majorarea-sanctiunilor-pentru-agresiunile-comise-impotriva-politistilor.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Pompierii şi legislativul

  1. Basaru

    Politistii corecti(10000) au fost dati afara de Igas( la cererea javrei ordinare) inca din 2011.Au ramas in sistem spagarii, pilosii si coruptii.

  2. Nu as generaliza, parerea mea este ca mai sunt politisti cinstiti in sistem , dar sistemul face regulile si cine nu se incadreaza in Patul lui Procust, va fi scurtat ori de cap ori de picioare.

  3. ifrim

    Pt. a nu fi acuzat de uneltire la sf. articolelor col. baga preventiv bibliografia si s,a scos, iar structurili nu – l vor cu bila de picior deoarece a,r scrie incontinuu pe cand asa doar cand are chef si tragere, daca se vor pedepse marite pt. ultraj atunci si infractiunile comise de politisti necesita un spor de pedeapsa datorita juramantului depus de funct. public cu statut special, deasemenea incadrand-u-se la pensii militare de stat tot asa pot fi urmariti penal de parchetele militare!

  4. mimmo

    Domnule Ifrim daca taceati filozof ramaneați.

  5. ifrim

    Revin pt. carcotasi, abstractie la forma incercati pe fond!

  6. Basaru

    10000 e cifra oficiala .Gasesti precizari in ziarele de atunci .