25.10.2015-Dumnezeu a fost militar

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Politica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
În ziua de 25 Octombrie 2015, Dumnezeu a ţinut cu militarii. După zile întregi în care a plouat, de Ziua Armatei a fost soare, au fost 18 grade la Craiova, am înţeles că a fost o zi însorită cam prin toată ţara. În sfârşit a mai ţinut Dumnezeu şi cu militarii nu numai cu guvernanţii. Dumnezeu a fost militar pentru o zi. La mai multe Doamne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pe o zi aşa frumoasă lumea a venit în număr mai mare la activitatea organizată la Cimitirul Sineasca din Craiova pentru cinstirea eroilor armatei române, civilii egalând numărul militarilor prezenţi, cu rezervişti cu tot, dar vom vedea mai jos de ce. În total cred că au fost cam 400-500 de persoane prezente la activitate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Standard OPREAtional Procedures
Chiar înainte de începerea activităţii însă, s-a întâmplat un mic incident pe care nu aş fi ţinut neapărat să îl relatez pentru a nu crea probleme de partid protagoniştilor, dar totuşi nu pot să nu îl menţionez. În timp ce mă deplasam pe o alee a cimitirului  către locul activităţii, exact în faţa mea o femeie în vârstă s-a împiedicat şi a căzut practic direct în nas, în faţa domnilor Bica şi Genoiu, persoane marcante din conducerea judeţeană şi naţională a UNPR. Fără să vreau m-am gândit la accidentul cu motociclistul care a căzut în faţa preşedintelui UNPR Oprea şi mă aşteptam ca şi cei doi reprezentanţi să procedeze la fel ca şi Oprea şi să meargă mai departe ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Astfel ar fi urmat  procedurile Opreaţionale  Standard  ale  UNPR  a;a cum cere  interesul naţional, mai ales că doamna nu se afla în escorta celor doi şefi. Spre cinstea, dar, cine ştie, poate şi ghinionul lor, cei doi au oprit iar domnul Bica s-a dus a ajutat-o pe doamnă să se ridice, a întrebat-o dacă este ok, deşi se vedea că nu este, avea nasul şi gura julite, a trimis pe cineva să aducă apă să o spele pe doamna. Apoi au apărut doi domni de la Poliţia locală care au preluat-o pe doamna şi domnul Bica a putut pleca mai departe fiind sigur că doamna e pe mâini bune. Din păcate nu aşa a procedat şi domnul Oprea aşa că nu e de mirare că i se cere demisia pe care însă nu are cine să o semneze pentru că se apropie alegerile şi nici Ponta, nici Iohannis nu au de gând să omoare găina cu voturi de aur. Suntem în Românistan şi cu asta basta. Sper ca cei doi să nu fie retrogradaţi sau demişi pentru că nu au respectat procedurile standard ale lui Oprea, sau cum spun americanii, SOP. Nu ar fi exclus ca cineva din conducerea UNPR să declare că de fapt a fost o provocare, partidele din opoziţie au vrut să pună partidul într-o situaţie proastă, regizând accidentul. Mai sper ca, citind acest pasaj, organizatorii să treacă în plan pentru ediţiile viitoare şi o mică ambulanţă care să stea pe o alee pregătită pentru orice incident care ar putea apărea. Dacă femeia ar fi căzut cu capul pe o dală de ciment, sau, cine ştie, într-o groapă nesemnalizată,  am fi avut poate o cu totul altă situaţie.Culmea ironiei este totuşi că în cimitirele din România găseşti mai puţine găuri  neastupate decât pe străzi, prin parcuri, pe trotuare, prin tavane,   dar mai ales prin buzunarele românilor de rând.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Standard National Operational Procedures
Mai departe, activităţile s-au desfăşurat în sistem de operare naţional, adică un mic moment religios, discursurile reprezentanţilor instituţiilor locale care au strălucit datorită limbajului lustruit, apoi domnul general de brigadă Dorin Blaiu comandantul Garnizoanei, care a dat citire mesajului domnului Duşa.Ingrată misiune!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am aflat cu această ocazie că armata română a desfăşurat în anul 2015 un număr de 340 de exerciţii, din care 40 cu participare internaţională. Am rămas şocat să constat că ne aflăm în cea de-a 300-a zi a anului pentru că mai sunt 65 de zile până la sfârşitul anului şi am avut, exceptând aplicaţiile multinaţionale câte o aplicaţie pe zi. Nu vreau să ştiu câte unităţi sunt în armata română ca să vedem câte aplicaţii vin pe cap de unitate sau dacă oamenii ăştia au mai avut timp să şi respire, pentru că înainte de fiecare aplicaţie au fost controale, apoi zile şi zile de pregătire, apoi după ele bilanţuri, lecţii învăţate, măsuri de îmbunătăţire, etc. Nu ştiu câte aplicaţii au fost în teren şi câte pe hartă, câte cu tehnică şi câte fără, dar oricum câteva concluzii se trag dar apar şi întrebări.

 

Întrebările ar fi :
1. Cam câţi bani s-au cheltuit cu aceste aplicaţii?
2. Câtă tehnică sau echipament s-ar fi cumpărat cu aceşti bani?
3. Câte dintre ele au avut subiect apărarea graniţelor?
4. Dacă banii care se spune că au fost suplimentaţi la bugetul armatei au fost folosiţi şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai sau de muncă ale militarilor, pentru înzestrare şi dotare sau numai pentru aceste aplicaţii? Din câte ştiu eu, la capitolul dotare şi înzestrare nu s-a prea mişcat nimic, pentru că aplicaţiile au înghiţit tot. Şi atunci cu ce ne lăudăm?
Nu mai continui lista, suntem totuşi la ceas aniversar dar ar trebui să avem un pic de decenţă când ne lăudăm că am făcut ceva pentru armată, când de fapt am făcut doar eforturi pentru a arăta cât de supuşi suntem celor care  confundă interesul naţional cu interesul străin de România.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Astea sunt partidele, cu astea defilăm
După discursurile standard a urmat depunerea coroanelor. Aici am fost surprins să constat că   delegaţia „primului partid al ţării” era cea mai mare.  Probabil s-a dorit o demonstraţie de forţă, ca să înţeleagă toată lumea cine este la butoane dar, pentru că există şi un dar, trei sferturi din cei aflaţi în delegaţia PSD erau tineri până în 25 de ani şi m-am întrebat automat dacă erau oamenii lui Dragnea sau ai lui Sturzu pentru că nu este chiar aşa de lipsit de importanţă cu cine votează aceştia, sau probabil erau copii, nepoţii şi pupilele celor care conduc acum, viitorii conducători de mâine, care au ieşit la vedere şi încearcă să obişnuiască lumea cu feţele lor.
Un alt semn de întrebare mi s-a ridicat la delegaţia PRM pentru că nu am văzut pe nimeni îmbrăcat în hainele defunctei Mărioara şi atunci mă întreb cum vrea Cherida să câştige inimile alegătorilor dacă nu dă filialelor din teritoriu nici măcar o pereche de budigăi? Bietul PRM, să fie sortit să fie condus numai de nebuni?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
După depunerea de coroane, care a decurs conform standardelor, a urmat defilarea gărzii de onoare şi am constat faţă de anii trecuţi mai puţine subunităţi la defilare. Este normal, ceilalţi militari participau la câteva din cele 340 de aplicaţii.

A urmat o pauză în activităţile dedicate zilei armatei, până la ora 18 când militarii au participat la Procesiunea Religioasă organizată la Catedrala Metropolitană cu ocazia Sfântului Dumitru după care la ora 20.30 a urmat Retragerea cu torţe a militarilor. Din păcate deşi vremea a fost superbă, a fost o seară frumoasă, foarte puţini Craioveni au venit să onoreze eforturile militarilor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Păcat de banii cheltuiţi pe torţe.
Pare ciudat că la Depunerea de coroane au fost mai mulţi cetăţeni decât la Retragerea cu torţe, dar nu inexplicabil. La prima activitate, unde partidele au depus coroane, fiecare partid şi-a mobilizat oamenii pentru a avea o delegaţie cât mai stufoasă şi a-şi arăta muşchii, pe când la cealaltă activitate, seara, nu au fost prezenţi nici capii instituţiilor politice sau guvernamentale, deci nu au venit nici slugile lor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Momentul a fost onorat doar de conducerea unităţilor militare din Craiova, Comandamentul Brigăzii şi Garda de Onoare constituită cu această ocazie.

Nu ştiu cum a fost în alte localităţi, dar asta a fost la Craiova.

Armata prin ochii meşteşugarilor
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Şi a mai fost în Craiova de câteva zile o altă activitate care a ţinut ocupată Piaţa Mihai Viteazu, o expoziţie cu produse tradiţionale cu ocazia Târgului Meşteşugarului Popular.
Am vizitat şi eu târgul şi mi-am dat seama că nu a fost organizat întâmplător, acesta a prezentat mascat strategia de apărare a României pe anul 2016. Numai că pentru a nu se prinde duşmanul care este viitorul şi traseul armatei, ca şi armele strategice, acestea au fost prezentate under cover cu ocazia târgului, după cum veţi vedea în câteva exemple:
Aceasta este arma strategică cu care vom înspăimânta pe inamic:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Acest raion arată ce se va alege de armata română dacă  interesul naţional va conduce în continuare sectorul apărare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOALE SI ULCELE
Această fotografie arată care va fi tehnica de transport a armatei, cu Zisu la conducerea Logisticii.Nu sunt reprezentaţi soldaţii de plumb, dar cai de lemn vom avea la greu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mai jos, vedem mijloacele de transport aerian cu care vor circula militarii. Se aşteaptă doar parola de accesare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am înţeles că a fost deja semnat contractul pentru o escadrilă de covoare fermecate.
Acest raion ne arată calitatea ireproşabilă a gloanţelor patriei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A, să nu uit, am văzut la Sineasca un important membru de partid şi parcă şi deputat, venit la activitate cu nepotul. Acesta, nepotul, copil mic, nevinovat, cu idei trăznite, ca orice copil, a venit la cimitir cu o armă de jucărie, ceva în genul renumitelor Lupana de pe vremea lui Al Capone. Aşa i s-a părut lui că e potrivit pentru o activitate la cimitir, dar bunicul lui nu a văzut că puştiul era mai potrivit ca îmbrăcăminte şi echipare cu o filmare într-un film cu gangsteri şi total neadecvat unei ceremonii religioase? De prost gust bunicule!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentru ce ne aplicăm?
Pentru ca am deschis subiectul finanţării MApN şi aplicaţiilor, un ultim comunicat al MApN ne anunţă că ministrul Duşa sau Cârpaciul, cum îmi place mie să îl alint, prietenii ştiu de ce, va participa luni, 26 octombrie, de la ora 11.00, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-american DRAGOON CROSSING ROMÂNIA 2015, în zona localităţii Mândruloc, judeţul Arad.
Exerciţiul multinaţional întrunit, desfăşurat în zilele de 25 şi 26 octombrie, are ca scop „demonstrarea interoperabilităţii dintre cele două armate şi dezvoltarea capacităţii de planificare, conducere şi executare a operaţiilor de trecere a cursurilor de apă.”

Deci pe Duşa îl interesează, la 10 ani de la intrarea în NATO,  să demonstreze că e capabil să opereze cu trupele NATO. Domnule Duşa, asta se făcea prin 97-2004, PÂNĂ SĂ INTRĂM ÎN NATO, căci dacă nu eram interoperabili nu intram, dar am trecut de mult de asta.Poate aţi vrut să spuneţi gradul de interoperabilitate, asta e altceva. Dacă după 12 ani de luptă prin nisipurile din Irak şi Afganistan cu americanii, noi facem exerciţii ca să demonstrăm că putem coopera cu ei, că suntem interoperabili, dar nu ne interesează dacă suntem capabili să ripostăm în cazul unui atac exterior măcar 48 de ore singuri, degeaba mimăm cooperarea, pentru că după 20 de zile, când structurile NATO vor decide- în caz că suntem atacaţi că e trebuie să intervină, nu vor mai avea cu cine să coopereze înseamnă că cineva nu are ce căuta la conducerea armatei. Asta trebuie să exersaţi dumneavoastră, lupta la supravieţuire a armatei, poporului şi naţiei în cazul unui atac din partea oricui, chiar şi a lăcustelor, până se decide cineva că ar trebui să ne ajute.
Armata ca un muzeu
După retragerea cu torţe, mi-a rămas pe retină ultima imagine, aceea a Muzeului de Artă din Craiova, pe lângă care trecuseră trupele şi două fete vesele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi-a plăcut imaginea, era frumoasă, o clădire veche, luminată, care se vede foarte frumos, mai ales noaptea. Dar privind la frumuseţea becurilor de afară, oare câţi ştiu cu câte eforturi mai supravieţuieşte acel muzeu, cine cunoaşte cât costă întreţinerea clădirii, salarizarea personalului, cum sunt plătiţi, cât costă restaurările şi câtă lume mai calcă pragul muzeului în ziua de azi? Cam aşa se prezintă şi armata română, luminată şi împodobită cu ocazia demonstrativelor, a unor activităţi de PR, pe la aplicaţii, dar care abia reuşeşte să se târască prin indiferenţa, inconştienţa şi lipsa de interes a cârmuitorilor ei şi a ţării. Uite mamă, mai avem armată!
<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/WbakbVV6754″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Pentru cei care vor să ştie cum mai arată Craiova azi după ce şi-a băgat Olguţa mâna prin ea, vă prezint câteva fotografii din Centrul Craiovei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFrescă pe o clădire din Centrul Craiovei

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Are mână orice s-ar spune!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS