Proştii

Categoria Actualitate, Despre Armata, Magazin

Un timişorean pleacă la Bucureşti. Adoarme în tren, se trezeşte în Caracal. Scoate capul pe geam şi vrând să ştie sigur unde se află, întreabă pe cineva pe peron : -Aici e Caracal? Olteanul îi răspunde cu arţag: -Bine că eşti tu deştept mă.

scoala de prosti
Unde-i carul unde-i prostul ?
Cine spune că în România este o harababură şi că se face politică după ureche, că avem politicieni care nu ştiu ce fac, că nu au nici cap nici coadă şi dau legi care se bat cap în cap, nu ştie ce vorbeşte. Iniţial şi eu credeam la fel, mai ales când am văzut probe de parlamentari cu liceul făcut la seral sau doctorate şi cursuri luate la şcoala de diplome a lui Oprea. Păi dacă Oprea a ajuns să conducă doctorate, el care dacă nu ar fi învăţat la construcţii de partid cuvintele “interes naţional” ar fi rămas la “Ana are mere”, atunci de ce ne mai mirăm că Băsescu spune că şcoala românească scoate tâmpiţi? Aud că domnul Rareş Bogdan spune că renumitul car cu proşti s-a răsturnat de fapt în parlament. Nu ştiu unde se afla domnul Rareş în momentul ăla sau dacă era cumva pe post de atelaj dar dacă i-ai întreba pe alţi, ar spune că de fapt carul s-ar fi răsturnat în media. Argument ar avea şi unii şi alţii căci aşa cum spuneam cuiva, la ora asta România este plină de proşti, dar cu diplomă. Spre exemplu, acelaşi Rareş Bogdan ne spune că, citez ”turmele cobor la vale”, ceea ce demonstrează că şi “deştepţii” pot face două greşeli, un dezacord şi un pleonasm  într-o propoziţie simplă din 3 părţi de vorbire.  Dar asta este una, iar activitatea parlamentarilor alta.
Am spus şi voi demostra că parlamentarii noştri, aşa proşti, sau cum vreţi să spuneţi că sunt ei, ştiu bine ce fac acolo în parlament. Ei nu fac greşeli, ei pot da legi tembele, ei pot da legi de îţi pică ceara din urechi de mirare, ei pot să doarmă un mandat întreg, dar nimic din ceea ce fac nu este întâmplător, pentru că aşa cum spunea actualul secretar al Senatului, există în fiecare grup parlamentar un “ginecolog” care stă mereu cu degetul pregătit să îl îndrepte conform interesului iar ceilalţi parlamentari votează -uneori cu ochii îngchişţi de-a dreptul- dar nu orbeşte, ci după cum li se spune, în cunoştiinţă de acuză. Numai câteodată şi din întâmplare, şi ginecologul doarme în picioare şi atunci se întâmplă, cum s-a întâmplat, ca parlamentarii să voteze împotriva propriilor interese, dar nu e nici o problemă, se reia votul şi gata, îşi revin la normal.

Creşteri planificate
Spuneam că nimic nu este lăsat la voia întâmplării, totul se face în baza unui plan bine stabilit multi-cincinal de la care nu se abate nimeni. Dacă veţi urmări legile referitoare la “aleşii neamului” fie ei simpli consilieri sau primari de comună până la preşedinţi şi parlamentari, toate legile au urmat în ritm ascendant bunăstarea acestora. Cine găseşte o excepţie să mi-o semnaleze. Deci se poate spune că a fost urmărit un scop de la început, din 2000 până în până în prezent pe această direcţie, nu s-au comis abateri deci totul a făst făcut cu cap, planificat riguros. Aceaşi rigurozitate s-a constatat şi la legea pensiilor şi grija faţă de pensionari, de militari, de cetăţenii de rând în general, indiferent de profesie, mai puţin magistraţi, grefieri şi cei care pot face probleme înaltelor fese alese. Numai că sensul a fost diferit, a urmat o creştere negativă. Legea pensiilor, de exemplu, a mers din bine în mai prost de la început şi aşa va merge în continuare, ca o commpensaţie- dacă vreţi- la legile privind “ nobilimea”. Este ştiut că plecând de la vârsta de pensionare până la baza de calcul, condiţiile de pensionare, totul a mers în defavoarea pensionarului în aşa fel încât fie să nu mai ajungă la pensionare, fie să mânânce cât mai puţin pensia şi o pensie cât mai mică.
Mişcări planificate
Nici marile mişcări stradale atât de invocate de câte cineva care vrea să schimbe o conducere cu altă conducere, o armată de corupţi cu o altă armată de corupţi mai tineri şi deci mai flămânzi, nu se fac aşa de capul lor, totul este calculat uneori chiar pregătit şi iniţiat cu oameni specializaţi în astfel de activităţi, totul pleacă din laboratoarele de profil, unele din interior, altele din exterior, dar nimic nu este întâmplător. Urmărind spre exemplu evenimentele de după Colectiv nu poţi să nu te întrebi cum au reuşit să se strângă “spontan” într-o seară 30000 de “revoluţionari” pentru ca după 3 zile şi nu mai fie decât 100? Oare “strada” s-a liniştit după ce Iohannis s-a întâlnit cu oamenii lui Soroş, sau toţi au crezut că dacă va cădea Ponta va începe să curgă lapte şi miere prin Bucureşti? Cine poate crede asta, cine poate crede că bucureştenii chiar au vrut ceea ce au obţinut, să ridice mâna, dacă are curaj. Îngrijorător este faptul că dacă cei care au organizat, manipulat şi exploatat sentimentele oamenilor cu ocazia acelei tragedii au reuşit să aducă “ în stradă” cel puţin 25000 de oameni numai în Bucureşti, situaţia e gravă, Iliescu adusese câteva mii de mineri doar. Îmi e teamă că foarte puţini oameni sunt dispuşi să vadă şi să admită acest semnal de alarmă deosebit de îngrijorător şi anume de câţi oameni beneficiază sforarii pentru a face legea în România. Vă daţi seama de câţi oameni pot dispune aceşti manipulatori în cazul votului prin corespondenţă sau electronic dacă fizic au rsuşit să aducă în stradă pe post de “reformator” 25000 de oameni numai în Bucureşti?
Nu trageţi în “pianist”
Recent, foarte recent, ambasadorul SUA, cel care este de fapt guvernatorul acestei colonii a SUA la o întâlnire cu studenţii de la Universitatea din Bucureşti le spunea tinerilor ceea ce Kennedy le spunea americanilor acum 52 de ani, anume să nu se întrebe ce le poate da statul lor, ci ce pot să dea ei statului. Mă aştept ca ambasadorul Rusiei să vină şi el în faţa tinerilor şi să le spună ce a spus Stalin când a văzut notele lui Lenin: ”Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi!” De toată jena să vii să cauţi scuze unui guvern şi unei conduceri politice care nu este în stare sau nu doreşte să se ocupe de principala sa sarcină, grija faţă de cetăţeni. Păi cu un aşa îndemn, de ce să mai cerem să avem spitale curate, străzi asfaltate, să punem mâna să le facem singuri, că aşa a spus Kennedy acum 52 de ani ş ice a fost bun pentru americani acum 25 de ani e bun şi pentru noi acuma. De fapt domnul Ambasador este în ton cu doamna Cioloş, care şi ea ne îndemna să nu aşteptăm ca guvernul să rezolve toate problemele să punem şi noi mâna să facem ceea ce domnul Cioloş nu poate, ca să nu îl extenuăm. Păi cum să nu ceară ei aşa ceva când tot ce pot face guvernanţii când sunt confruntaţi cu situaţii limită este să transfere competenţele?
• Vine iarna, vin zăpezile. Guvernanţii au contracte cu propriile firme să cureţe drumurile. Numai că acestea nu fac faţă, de fapt nu fac nimic. Ce face guvernul? Blochează drumurile şi cheamă armata în loc să tragă la răspundere firmele contractante şi să cumpere utilaje.
• Are loc un incendiu, dotarea şi organizarea spitalelor sunt depăşite, pacienţii mor din cauza condiţiilor intraspitaliceşti. Ce fac guvernanţii? Trimit pacienţii în spitale în afara graniţelor în loc să doteze şi să creeze condiţii igienice în spitale.
• Majoritatea clădirilor şi localurilor publice funcţionează în afara condiţiilor legale. Ce fac autorităţile? Dau amenzi celor care le au şi le închid în loc să îi aresteze pe toţi cei care au permis funcţionarea acestora ilegal şi să stârpească astfel corupţia. Sunt pedepsiţi şi amendaţi sau schimbaţi cei care dau şpagă dar sunt păstraţi cei care o primesc.
Iar domnul Clemm şi doamna Cioloş ne cer să nu avem pretenţii de la guvernanţi.

Diplomaţii ies la atac
Şi uite aşa toată lumea bună nu mai poate de grija cetăţeanului român. Anumite ambasade s-au sesizat în problema legii privind casele date băncilor, bineînţeles este vorba de ambasadele ţărilor care au bănci prin România şi toate cer să se respecte “drepturile băncilor”. Să fiu sincer ca şi în cazul celor cu împrumuturi în franci elveţieni statul nu are ce căuta, juridic vorbind avam în faţă un contract semnat între două entităţi, nu are ce căuta al treilea personaj, indiferent cine ar fi el. Dar dacă statul ar vrea să facă ceva ar trebui să interzică anumite politici de-a dreptul criminale pe viitor în ceea ce priveşte poltica dobânzilor şi a comisioanelor care la noi depăşesc orice limite. “Statul” însă, se face că ia măsuri populiste, măsuri care sunt de altfel ilegale care vor fi contestate în instanţele internaţionale, băncile vor câştiga şi cine credeţi că va plăti, cel care a dat legea? Nu, tot ptostul care acuma se bucură că a câştigat rămânând fără casă. Deci legiuitorii nu sunt proşti, ei fac totul aşa cum trebuie încât tot românul să plătească.
Activităţi de import- export
Şi dacă tot au votat parlamentarii numărul maxim admis de câini la o stână, cei din UE s-au gândit să ne pună ei paznici la stână. După ce au umplut Europa cu “refugiaţi” dirijaţi cu grijă din campusurile Turciei, făcând jocuri mari, de perspectivă, după ce au impus cote de cazare terorişti ţărilor fără coloană făcând selecţia nu numai numeric ci şi pe naţiuni, vârste sex şi dotare, acuma mai marii Europei au decis să ia măsuri de stopare şi control a accesului acestor refugiaţi pentru că, iată, unii mai intră şi în afara “selecţiei” lor şi le încurcă socotelile. Şi pentru asta au decis ei să instaleze nişte trupeţi UE care să păzească graniţele Shenghen în afara statelor Shenghen. Nu e aşa că e frumos? Uite aşa implementăm – ca şi în cazul sfatului domnului Klemm- un sistem iniţiat de SUA acum 60 de ani, respectiv apărarea în afara graniţelor. Cine credeţi că va suporta şi va găzdui aceşti “ jandarmi” de graniţă şi unde vor acţiona? Păi unde sunt graniţele UE? De unde vine pericolul? Cine a fost mereu la graniţa dintre imperii? Românistan. Şi uite aşa iară cade măgăreaţa pe români, am ajuns ţara de pripas, cine vrea vine şi face legi , instalează baze militare, aduce trupe şi armament, noi oricum nu avem. Armata României este pe butuci, generalii sunt folosiţi la pârlitul porcului pe post de paie, mutilaţii sunt aduşi la defilare, gradele se impart ca sau odată cu sarmalele şi mititeii la alegeri, militarii sunt trimişi din ce în ce mai mulţi să moară în afara ţării, la îndemnul unor prim miniştri tot din afara ţării, dar primesc pensii mai mici decât liftierul de la parlament. Dar culmea ironiei este că aducerea militarilor şi poliţiştilor UE care să păzească graniţele României de refugiaţi, se face în timp ce România îşi măreşte numărul de soldaţi care participă la “apărarea” graniţelor statelor din care sunt aduşi refugiaţii. Soldaţii români îi apără, cei americani îi instruiesc, UE îi repartizează, după care ei vin în România şi le arată celor de la SRI ce înseamnă terorişti cu adevărat. Să-ţi cadă falca şi alta nu.

Nimic nu e întâmplător
Ei bine, toate astea nu se fac din prostie, nu se fac din greşeală, misiunile în afara graniţelor nu se votează degeaba, armata nu a ajuns pe butuci din greşeală, pensionarii militari nu sunt batjocoriţi din întâmplare, la cârma ţării şi a serviciilor nu ajung cei care ajung din prostie, poate doar din prostia prostului de român pe care deşteptul de Rareş Bogdan se face că îl apără când discută 3 ore despre câinele lui mioritic care nu mai poate coborâ de la munte pentru că depăşeşte numărul admis de lege la şes. Nici alegerea guvernului technocrat atât de vehiculat în “stradă” nu a fost întâmplătoare sau făcută din prostie, el a fost cerut la comandă, vehiculat la ordin, apoi “ales” pe sprânceană, nu la păcănele. După ce preşedintele a ales din toată “strada” pentru consultări exact oamenii lui Soroş, era normal ca şi la guvern să fie aleşi tot cei cu “burse externe”. Iar parlamentarii, politicienii, partidele care au votat acest guvern în care mă mir că nu au avut loc – din greşeală – Baciu şi Guseth, nu au votat din prostie, ci din interes, fiind conştienţi că aşa trebuie să fie şi nu altfel, dacă vor să nu îşi rupă gâtul. Asta nu e prostie, prostie este ce fac românii care continuă să se uite la tv cum sunt batjocoriţi şi să se facă că protestează privind la televizor, din fotoliu, prin sticla de bere ca prin binoclu.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Proştii

  1. Dan

    Urmeaza pensii speciale pentru profesori cu patru ore de munca zilnic si 4 luni vacanta platita. O sa ziceti ca nu sunt bani la buget ( desi avem redevente mai mici ca in batustane) . Stati linistiti stie guvernul Soros o categorie de ”cetateni” de kakat ( cu obligatii trecute si in Constitutie) inferiori ciobanilor si carora poti sa le tai oricat din drepturi, ( si asa mizere ) cunoscuti ca lasi si usor de prostit. Cine sunt prostanii aia nu va spun.Ghiciti voi

  2. ONOFRIEVICI Marian

    Miorita:


    „Se cobor la vale,
    Trei turme de miei,
    Cu trei ciobănei.”

    Bun articolul! Felicitari!