Fracturi de logică la nivel înalt

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

fractura
Aberatiile unui medic
Virusul Ecoli si cazul copiilor din Argeş a dat naştere unor răspunsuri date de unii medici, care în loc să se ocupe de aflarea cauzelor şi tratarea bolii, izolarea sursei şi eventual instituirea unei carantine, se ocupă de eliminarea cauzelor care ar putea fi imputabile oficialităţilor şi marilor mafii din farmacii. Prima grijă a domnilor doctori este să scoată din cauză ipoteze care ar încurca anumite interese, nu să afle cauzele bolii şi situaţiei. Doamna dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”, ne linişteşte spunând că nu e cazul să ne impacientăm, să ne panicăm. Dar de unde ştie domnia sa asta, dacă nu ştie de unde vine răul ? Să îmi fie cu iertare dar doamna doctor nu mai este doctor, este politician sau reprezentant al industriilor de tot felul. Intervine şi o doamnă doctor de la Piteşti care face acelaşi lucru ca şi doamna Bălgrădean, încearcă să deturneze atenţia de la eventuale culpe ale oficialităţilor sau mafiei, dând vina pe modul în care părinţii prepară hrana copiilor. Astfel aflăm că în mod categoric „nu este nici o problema cu laptele praf, cu absolut nici un fel de lapte praf, eventual cu modul in care a fost preparat laptele praf, aici putem discuta”.
De asemenea, ni se spune că nu este nici o problemă cu apa. Dar că se recomandă părinţilor să fiarbă bine alimentele.
Şi ne mai asigură doamnele doctor că “E exclus ca bacteria să fie luată din spital, pentru că unii dintre cei internaţi la Bucuresti nici nu au fost internatţ la Piteşti”. Ei poftim, dar cu cei internaţi de la Colectiv cum a fost până la urmă? Doamna doctor chiar nu învăţaţi din greşeli?
Ei bine, doamnnele stau foarte, dar foarte prost la capitolul logică. Pot să ne explice şi nouă cum poate apărea boala, dacă laptele nu este infestat sau infectat sau contaminat, dar apare, dacă nu este fiert bine? PĂI DACĂ APA ESTE OK, LAPTELE ESTE ŞI EL OK, CUM PUII MEI APARE VIRUSUL DACĂ LAPTELE NU E BINE FIERT? Îmi crapă capul ca şi piatra în patru dar nu pricep. Punem în ibric două elemente curate, apa şi laptele praf,  amândouă fiind ok, fără bacterie. Le fierbem normal apare virusul, le fierbem mai mult, dispare virusul. PĂI DE UNDE APARE VIRUSUL DOAMNĂ DOCTOR, DACĂ ATÂT APA CÂT ŞI LAPTELE SUNT OK ? Ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă prin fierbere? Prin fierbere – asta am învăţat eu la şcoală- sunt distruse bacteriile sau viruşii sau microbii, din apă şi ceea ce pui în apă. Păi DOAMNA DOCTOR, DACĂ APA ŞI LAPTELE SUNT OK, DE UNDE APAR MICROBII SAU BOLILE SAU CE MAI DISTRUGE PROCESUL DE FIERBERE? Eu zic că virusul nu poate să apară acolo unde nu există. La asta nu s-a gândit căpuşorul dumneavoastră cel blond.
Dumneavoastră, într-o matematică a culorilor, dacă amestecaţi alb cu alb, vă dă negru, pentru că nu ai amestecat ca lumea. Puteţi fi doctor docent în orice domeniu, dar la capitolul logică sunteţi repetentă.

 
Aberaţiile unui premier
La fel de repetent este domnul Cioloş, cel care declară, legat de mult prea cerută demisie a şefului ANAF, că problema e ca şi rezolvată, acesta a înţeles că chiar dacă se consideră sau chiar este nevinovat, TREBUIE SĂ ÎŞI DEA DEMISIA DATORITĂ ACUZAŢIILOR DEOSEBIT DE GRAVE. Ce prezumţie de nevinovăţie, ce justiţie, ce dreptate, ce drepturi rahat pe băţ, ceea ce este important este gravitatea acuzaţiilor şi cu asta basta. Deci dacă vrei să demiţi pe cineva şi să pui în locul lui un om de-al tău, găseşti un jurnalist, un turnător sau un procuror care să îl acuze de ceva grav, dar grav de tot, apoi asmuţi nişte posturi tv pupincuriste pe subiect, în aşa fel încât câteva zile să nu se mai discute în ţară despre nimic altceva şi gata, formula îşi face efectul i se cere demisia datorită acuzaţiilor deosebit de grave.
Asta este politica lui Cioloş asta ne aşteaptă, asta este democraţia adusă de tehnocraţi de la Bruxelles, de la Soroş. Dar dacă eu, domnule Cioloş, urmându-vă exemplul dar şi formula, vă acuz, aşa că vor muşchii mei, de trădarea intereselor naţionale, de subordonare faţă de cancelariile externe, de susţinerea unor incompetenţi pe funcţii de conducere în ministere, de epurare politică în structurile statului, de subminarea capacităţii de apărare a ţării, de genocid la adresa sănătăţii mentale şi fizice a populaţiei dumneavoastră vă daţi demisia? Ce contează dacă învinuirile sunt sau nu reale, dacă pot sau nu să fie probate, dacă justiţia şi-a spus sau nu cuvântul, acuzaţiile sunt foarte grave aşa că aştept să vă daţi demisia. Este irelevant faptul că şeful ANAF este învinuit de un procuror iar eu sunt un biet cetăţean fără funcţii de presiune juridică, în ultimă instanţă şi procurorul este doar un om, un om supus greşelii deci nu e obligatoriu să aibă dreptate, iar dreptatea o împarte doamna aia legată la ochi. Aşadar domnule prim-ministru Cioloş, vă rog să consideraţi că sunteţi învinuit de acuzaţii foarte grave şi ca atare, spre binele instituţiei pe care o reprezentaţi să vă daţi puţin demisia. Aştept să văd şi eu asta aşa cum şi dumneavoastră aşteptaţi demisia pe care o vânaţi de ceva timp. Pe lângă toate acuzaţiile trebuie totuşi să admit ca aveţi o mare calitate, sunteţi un demn urmaş al lui Beria un om „de mare calitate” al vremurilor pe care le credeam de mult apuse. Parcă el spunea: „daţi-mi omul că de dosar mă ocup eu.”
România este intrată într-o perioadă a fracturilor logicii, o perioadă care va abunda de astfel de exemple, pentru că românul doarme. Somnul naţiunii naşte astfel de manifestări. Dormiţi voi oropsiţi ai ţării.

 
Aberaţiile unui preşedinte de partid penal
Domnul Dragnea, cel care a pupat apoi a muşcat mâna care l-a hrănit bătând palma în şi prin interes naţional cu duşmanii de partid numai ca să fie el The New Kid in Town, s-a trezit propunând legi. După ce calomnia a fost scoasă din codul penal pentru că la ora asta a calomnia un politician este echivalent cu a spune despre el că este cinstit, domnul Dragnea a pus mâna pe dicţionar şi a căutat un sinonim al cuvântului calomnie, pe care gândeşte că lumea sau judecătorii de la CCR nu îl cunosc şi s-a gândit să aşa a ajuns la defăimare. Conform DEX defăimarea înseamnă „bârfire, ponegrire, calomniere; dispreț, desconsiderare, umilire, batjocură”. Deci domnul Dragnea, uitând că defăimarea înseamnă de fapt calomnie, încearcă să reintroducă în fapt calomnia în codul penal, după ce a votat cu frenezie scoaterea ei din cod. Să îţi dai palme cu piciorul şi alta nu. Unii politicieni care mai au cap şi îl mai şi folosesc, sau poate doar aşa pentru că e campanie electorală şi vor să arate că Dragnea nu trebuie votat, s-au grăbit să critice proiectul penalului de Alexandria. Nu e nimic, în caz că va cădea acest proiect în Parlament sau la CCR, domnul Dragnea sau alt coleg de-al domniei sale va prelua proiectul, va înlocui sintagma „defăimare” cu ponegrire şi va da legea ponegririi. Apoi dacă şi aia va pica cine ştie în cadrul căror alegeri, se va transforma în legea dispreţului, apoi legea desconsiderării, legea umilirii, legea batjocurii şi aşa mai încolo. Vă daţi seama câte mandate îi trebuie domnului Dragnea ca să îşi vadă legea aprobată? Aşa că să nu vă bucuraţi dacă inepţiile teleormănene vor pica, voinţă există, posibilităţi ibidem iar DEXUL se îmbogăţeşte cu fiecare „auto” care ajunge în Parlament.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20787600-bacterie-periculoasa-pentru-bebelusi-12-copii-din-arges-dolj-sunt-stare-grava-medicii-asteapta-rezultatele-analizelor-pentru-inca-5-copii-aflati-cumpulung-muscel-dosar-penal-cazul-decesului-fetitei-si.htm?nomobile=

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Fracturi de logică la nivel înalt

  1. Fani

    Probabil vor mai aparea din laboratoare virusuri cu nume de fete dragute : Roxy Ebola,Zica . etc .pana isi ating scopul .Reducerea populatiei planetei.Nu se vor oprii ..

  2. Fani

    P.S. Ciolos nu poate sa-si dea demisia chiar daca ar vrea .El e demis doar de cine l-a pus adica de Soros .La fel sta treaba si agentul nemtilor ( BRD) Ciolanis.

  3. geofreeland

    1. Pitesti, Negrasi, Maracineni, Titesti, Stefanesti, Poiana Lacului, Campulung e o zona, un areal mare, dar care au in comun distributia de lapte praf administrat ca hrana copiilor. Fiind un areal mare, sursele de apa difera si dupa cum specialistii, apa e potabila. Igiena poate fi o cauza insa simultaneitatea aparitiei bolii e o excludere.Tot la lapte praf am ajuns. Firma producatoare, depozit, firma de distributie, depozit, farmacie, depozit…intreg lantul de la productie la consumator. Plus ca din varietatea de E.coli, numai bacteria agresiva la nivel renal e prezenta. Alt argument deci pentru un distribuitor unic. Bolile intraspitalicesti de regula sunt altele. De exemplu, Acinetobacter baumanii prezent in tuburile de ventilatie mecanica care nu pot fi dezinfectate. Caz, om operat cu succes, 4 by-pass-uri pe cord, evolutie pozitiva, se imbolnaveste in spital, post-operator cu Acinetobacter si moare in 4 zile, cu toate tratamentele. Exista precedente si in tari avansate, de ex. Italia, SUA etc unde probabilitatea bolilor nocosomiale este de 17-23%. Dar e curios altceva, in Italia, un doctor destept a platit suplimentar asistentele pe sectie NUMAI PENTRU A SE SPALA PE MAIINI dupa fiecare interventie in salon etc. Surpriza a fost enorma, bolile intraspitalicesti au scazut de la 26% la 14%. Concluzie? Ceea ce spune d-na doctor nu are nicio treaba cu cazul. Directia publica de sanatate, care de regula freaca menta, e cea care trebuie sa declanseze ancheta. Daca o fi vorba de acel laptic facut praf de o firma de notorietate si nu trebuie sa nu i se afle numele? Chestia asta e cusuta cu ata alba si face parte din porcaria noastra jurnalistica si politica. La nu stiu ce supermarket s-au gasit alimente expirate. Stirea apare dar fara a se spune numele supermarketului. Nu e asta spaga? Cat a platit supermarketul ca sa nu-i apara numele in presa? Asta nu-i coruptie? Si de ce sa nu apara? Asa si aici, hai sa aburim poporul ca nu e nicio infectie, de la nimic si copiii, fara nicio vina stau in grija Domnului.

  4. geofreeland

    A propos de legea defaimarii, imi trezeste un zambet gestul cu scuipatul sefului statului la Constanta in timp ce se intonau „cantece patriotice” de barbatul, cu nume Zglobiu, care a motivat gestul cu „Dupa ce a vandut flota vrea cantece patriotice?”. Atunci judecatorii l-au invinuit de tulburarea linistii publice, desi acolo la ceremonie era o invalmaseala de nedescris, numai liniste nu era, canta fanfara, tipau pescarusii, latrau spp-istii (da-te-n colo, stai asa, nu inainta, mentine distanta, nu te baga, stai, pardon etc etc), jurnalistii se buluceau sa-i bage obiectivele si microfoanele in nas sefului, lumea ca la circ (A venit, El! Uite-l!), altii sa-l pozeze cu mobilul, altii la ciordeala etc etc… Dragneo, Dragneo, drag ti-o fi…

  5. ifrim

    Pai parca guvernul Julien era doar de tranzitie, sa organizeze alegeri corecte punct.Dar el deja face modificari structurale de parca ar fi batut in cuie! Sau poate el si Klaus six hause stiu ceva ce nu stim noi.Aloo jos mainile dupa tara!

  6. @Ifrim, ei stiu multe, stim si noi numai ca degeaba stim, romanul doarme.

  7. Fani

    Geofreland .Cand a fost scuipat Basescu a fost vorba CLAR de defaimare. A fost defaimat scuipatul.

  8. Iulian

    Fani,
    Adica si scuipatul a avut mandria lui? S-a dus cu imprastiere mare?
    Daca nu studiase si el RTAI si IPRTAI, sa-i fie pe la obraz, Zglobiului!

  9. Fani

    Clar .Basitul merita si niste urina pe fata de cuman tradator de tara.Tara ajunsa acum oficial din cauza lui colonie cu guvernator impus din afara dupa o mascarada la vot.

  10. geofreeland

    Pupincurismul, obedienta, tradarea, delatiunea, toate pe bani, ma duce cu gandul la un agramat om de afaceri patron de club de fotbal, marinimos pana la prostie, avar pana la origine, snob pana la handicap, care spunea ” Ce-mi trebuie mie sa fac o facultate pentru ingineri, doctori, avocati si ce-o mai fi? Ii cumpar.” Cata dreptate are…Asa si la noi, nu capitalismul e cauza, ci balcanismul crunt, feroce, fanariot, ca o boala autoimuna, a lipsei de educatie, implicat a valorilor. Dar ce te faci cu oameni grei, intelectuali asa-zis rasati, care pentru un pumn de arginti zic ce trebuie, sa zica negandu-si propriile valori care, daca asa au facut, fie ca nu le au, fie ca exprima cel bine pretul lor, prin notorietate. Vorbesc de speciile de liiceni, pati-evici, plesuvi si alti aborigeni docti, cu posesia vorbelor, nu stiu in ce filozofie de dimensiune cosmica aflandu-se dar dupa umila, trila si cadrila mea parere, parafrazand titlul unui film de Waida „Totul de vanzare!. Ne miram de ce face numitul nostru prim-ministru? Nu auzirati, neica, schimbam oamenii sa facem, citez un alt mut, „o altfel de politica”. O intrebare ma bantuie chinuitor, a cui politica? Raspunsurile ma jeneaza in bun simt pentru ca nu vad a cui si cui serveste acest inceput de „noua politica”. Fostul sef de Guvern zise ca sunt bani, statistica zice ca da, Europa ne lauda cu cresterea economica (tanti aia cu muncitul e doi lei trebuie arestata, pentru defaimarea poporului roman, cum sa ai crestere economica daca nu muncesti? Cati bani vin de la romanii de afara care si ei la randu-le muncesc?), numai actualul ciupit de varsat zice ca nu sunt bani si „hai sa incepem cu militarii, apoi s-o cotim cu salarizarea unitara ca nu se poate, sa ne tragem lefuri la greu, sa-i cumparam pe alesii babei Stanca, fara dinti si pensie de 1 leu, apoi cu cainii ciobanasilor care apara pasunile, nu de lupi ci de smecherii care vor sa faca viloaie, apoi cu padurarii, ce tot o tin langa cu preturile la lemn, ia uite la ei, sa le creasca, adica de ce, sa stricam piata alora care, la ei ca sa tai un pom iti trebuie 80 de avize?… Nu sunt bani, auzirati? Si ca sa va convingem, ca muschii nostri fac ce vor, ca asa au vrut „tinerii frumosi” schimbam totul, nu va ganditi la drumul spre normalitate, ci la cateaua, asa ii spuneam noi lu’ MR-4, care latra cica liberal de o auzi tot natul ca trebuie sa inlocuim toti oamenii care facura ca Romania sa creasca si sa-i punem pe ai nostri, aia naimiti, care sa faca dracului orice si cu orice pret, zise unul ” a trebuit sa moara oameni ca sa…” ca noi sa punem mana pe putere, sa furam ce a mai ramas, sa furam tot, sa terminam odata cu privatizarea asta, ce e bun la noi, ce e rau la stat… Unii declanseaza cruciade, jihaduri si ei, platitii in arginti, ciolaniade. Barem de-ar fi pentru ei! Cred ca Dex-ul ar trebui sa cuprinda si acest termen, cu etimologie dubla, fie de la ciolan, fie de la ciolos, csallas…Mai am o mare nedumerire, pe nenea asta de-i zic guvernator, cum il cheama?, a da, Mugurelul maltez, n-o fi cumva guvernatorul coloniei? El nu ciripi nimic vis-a-vis de cresterea economica, mai mult nu prea tinu in frau euroii si nici nu crescu rezerva, zice-se a tarii, si nici nu vorbi cu tanti Angelica sa ne luam inapoi Tezaurul nostru pe care rusii il dadura nemtilor. Le zisei eu rusi, nemti etc, dar ei tot un drac ar cam fi.

  11. gurita jorj

    A spus bine Petre Tutea: Popor de idioti.