Alegeri libere cu aleşi închişi

Categoria Actualitate, Opinii, Stiri Interne

Goran_Bregovic-Lia_Olguta_Vasilescu-240x135

Daţi-ne omul, de dosar ne ocupăm noi

Arestarea primarului de Craiova, a pus  bomboana pe coliva justiţiei lui Iohannis. Nu cred că se mai îndoieşte cineva că actuala politică şi activitate a serviciilor şi  DNA ar avea altă ţintă decât înlăturarea tuturor celor care stau în calea instalării păpuşilor muppets pe care încearcă să le dirijeze acest Kermit sforărit şi el din două direcţii. Şi cercetarea lui Arrafat este tot o încercare a lui Iohannis de a arăta că el este mai tare decât Popeye,  pentru că el a reuşit să îl dea jos pe Ponta de la partid cumpărându-l pe Dragnea, apoi şi de la guvern cumpărându-l pe Oprea, apoi l-a dat jos şi pe  pe Oprea după ce acesta a refuzat să treacă pe faţă de partea lui pentru a schimba majoritatea parlamentară,  iar acuma îl dă jos şi pe Arrafat,  culminând cu primăriţa din Craiova, singurul oraş mare în care PSD mai avea .. puterea. Toate astea le-a făcut şi le face Iohannis cu ajutorul binomului Koco, în goana sa după puterea absolută, care înseamnă justiţie, servicii, executiv, legislativ, administraţie. Nici presa nu a rămas neatinsă de mâna mutului, Antena 3 trece încet dar sigur de partea “liberalilor”,  mai ales după ce şi-a pierdut sediul şi de facto, România TV  va trece şi ea, indiferent ce declară Ghiţă, pentru că România TV este a serviciilor, nu a lui Ghiţă personal şi, cu lepădarea de Ponta sau nu, Ghiţă va fi de partea puterii, dacă vrea să rămână în libertate şi cu televiziunea pe mână.

Toarnă  fratre, toarnă!

Oricum DNA-ul ne arată că nu mai are limite. După ce pe vremea lui Băse a ajuns să scoată amenii din biserică şi să îi pună să jure cu mâna pe Biblie  că sunt mistreţi, după ce la alegerile din 2012 a trecut la arestarea celor care “ au folosit sisteme de informaţii complexe” pentru a afla cum stau cu procentele, după ce au încercat să dea jos un guvern pentru că nu a schimbat o lege electorală deşi asta ar fi însemnat încălcarea legii electorale, acuma acelaşi DNA arestează primari pentru că au fost sponsorizaţi. Că Olguţa Vasilescu i-a forţat sau ameninţat cu ceva pe ei care au sponsorizat-o, va fi greu de dovedit, pentru că va fi cuvântul lor, al unor “investitori” care speră că turnând-o pe Vasilească, vor primi în continuare contracte şi după iunie 2016, sau vor avea undă verde la afaceri, fără controale , ca la Colectiv sau la grădiniţele private, împotriva cuvântului ei. Oricum, se ştie deja al cui cuvânt va fi crezut, că ar fi culmea ca după ce s-au chinuit să găsească 5 turnători, procurorii să o creadă pe cea pe care s-au chinuit să o înfunde. Dar teoretic, cam asta ar fi,  cuvintele lor de turnători care până acuma nu au avut nimic de spus,  contra cuvântului ei.   Este oricum LMC că toată tevatura cu Olguţa este făcută pentru a o înlătura pe aceasta de la candidatura la Primăria Craiovei, pentru că dacă ar fi candidat, nu ştiu cine ar fi putut să o bată. La fel de adevărat este că nici preşedintele CJ Dolj,  pesedist şi el, cu dosare mai vechi dar mai puţin trâmbiţate şi chiar mai lent instrumentate,   nu plânge de grija Olguţei, atît el, cât şi finul său îi purtau sâmbetele încă din 2012. Până una alta, doasarul Olguţei are cam 600 de pagini şi nu ştiu dacă judecătorii vor avea timp să le citească pe toate până la alegeri, pentru că nu au doar dosarul ei în lucru. Printre cei care au reclamat-o sunt cei care au lucrat la pasajele Craiovei şi care şi acuma au contracte în derulare.

 

 

O partitură, mai mulţi cântăreţi

Şi pentru că nu ajungea un par la un car de oale, iote şi o comisie trimisă de primul ministru, să verifice modul în care de desfăşoară lucrările de modernizare a Parcului Romanescu. Pentru că nu prea au cu ce să o prindă pe Olguţas, domnii de la guvernare, şi-au unit eforturile cu parchetarii  şi  încearcă să caute şi ei, poate or găsi o groapă ceva,  săpată la o adăncime neadecvată sau un gard care nu are înălţimea standard, sau cine ştie vre-o statuie ceva se va plângă că a fost înjurată de lucrătorii Olguţei şi astfel ea va fi găsită vinovată de crime împotriva umanităţii, lipsă de respect faţă de valorile naţionale, atentat la siguranţa naională. Sau  poate se găseşte cineva să spună că i-a fost îngrădită libertatea de mişcare prin interzicerea accesului în parc şi iată încă patru capete de acuzare. Nu ştiu pe ce se bazează acuzaţiile DNA, dar dacă  un om politic sau primar este învinuit că a găsit sponsori pentru campani sau pentru o activitate culturală, atunci de ce mai există legea sponsorizării şi de ce se mai fac donaţiile? S-au trezit acuma patronii de la MITLIVE şi  RECON să plângă că au plătit concertul lui Goran Bregovici ? Dar le-a pus cineva pistolul la tâmplă? Păi atunci nu sunt oameni de afaceri ci papagali, pentru că,  voit sau nu, s-au lăsat păcăliţi de o femeie care nu avea nici o pregătire în domeniu.  În ceea ce îl priveşte pe Bregovici, am fost la spectacol, şi după cum se uita la Olguţa, ar fi fost în stare să plătească el tot, numai să poată cânta pentru ea.

 

Aleşi pe sprânceană

Dacă românii, dar în special Craiovenii, vor înghiţi şi această făcătură a DNA,  acest amestec mai mult decât făţiş în campaniile electorale,  indiferent cine ar fi victimele, atunci poate e mai bine să anulăm alegerile, să modificăm Constituţia să modificăm legea Electorală, şi să dăm  legal dreptul procurorilor să desemneze ei candidaţii  pe toate funcţiile care îi interesează şi în felul ăsta cheltuim mai puţini bani de la buget cu dosare şi făcături de doi bani. Tot parchetarii ar trebui să decidă şi cine să sponsorizeze candidaţii, cu căt şi ce formă să ia aceste donaţii sau sponsorizări, pentru a fi siguri că la următoarele alegeri nu ne vom trezi că s-au făcut mânării cu sposorizările. Interesant este şi faptul că din 7 primari ai Bucureştiului, 5 sunt judecaţi  sau cu dosare, doar doi, “întâmplător” penelişti, sunt încă liberi. Măi să fie oare de asta se numesc ei liberali, petru că sunt singurii în libertate?   La fel de ciudat este că peste tot în ţară sunt cercetaţi , arestaţi, suspendaţi,  primari şi aleşi  din toate partidele, numai din PNL nu. Se pare că parchetarii îşi aleg victimele pe sprânceană. A cui sprânceană ? Să fiu sincer însă, am ştiut că se va întămpla şi asta, imediat după alegerile din 2012 cînd Ponta, aflat atunci pe cai mari se pornise să schimbe şi să demită numai miniştri PNL-işti,  de nu mai ştia “săracu” Crin pe cine să mai numească, ajungând la un moment dat să renunţe şi la portofoliul justiţiei, numai să îi fie lăsat partidul în pace.  Aşa că Ponta nu trebuie să fie supărat,   i se înapoiază cu vărf şi îndesat. Dar parcă totuşi  este exagerat, ce se întîmplă acuma nu s-a întămplat nici sub Gheorghiu Dej, nici sub Băsescu.  Faţă de ce va fi acuma, la alegerile din 2016,  cele din 1946 pot fi considerate alegeri libere. Oricum, eu sunt supărat pe Olguţa, pentru că s-a făcut de râs pentru o mită de 300.000 de Euro. Păi pentru banii ăştia broscoiul nici nu se dădea jos din pat, Piţi îi cîştiga la un meci pierdut al Naţionalei,  iar Mircea Băsescu îi lua de la un singur candidat la puşcărie într-o zi, în timp ce  ea s-a chinuit 4 ani, având în mână miliarde de euro pe mână.  Zău, e ruşinos.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Alegeri libere cu aleşi închişi

  1. Col.(r.) Vladimir Nussem

    Pentru-al tarii viitor
    Fa-te frate delator
    Da din guse tot ce sti
    La Codruta Kovesi !!!

  2. @Vladimir,
    Iata si urmarea:
    „întrun stat de procurori
    ne-am umplut de turnători
    Hoti sadea, insa albiti
    facuti negustori cinstiti”

  3. geofreeland

    1. Intrebare. De ce toti primarii iubiti de cetateni, cu sanse reale de a fi realesi, fac coada la DNA? Ca au fost gospodari in localitatile lor, cum ar trebui sa fie toti primarii. In Romania lucrului bine facut cine nu e cu noi e impotriva noastra. Cred ca neamtul parasutat peste capul nostru face parte dintr-un plan diabolic. Un plan de respectat pe puncte, pe luni, pe zile, pe obiective clare si precise. Eu nu prea auzii de primari transilvaneni sa ii caute DNA-UL. Deci sudul tarii, prea ortodox, tolerant si cu dragoste de semen, psd-ist, Muntenia lui Mircea, trebuie cucerit de armata de procurori, sri-isti si pnl-isti (astia habar nu am ce doctrina mai au). Deci, razboiul lui Johannis cu sudul e o replica dura la ceea ce a facut Mihai Viteazul. L-ati auzit pe presedintele tarii asteia ca il doare freo chestie spre binele poporului? A iesit el public in freo problema sociala? Si nu cred ca va iesi vreodata, ar insemna sa minta si nu mai vrea ca a mintit destul cu casele. De fapt nici nu-l intereseaza de tara asta. Fuge de ziaristi, ca dracul de tamaie, fuge in strainataturi la instructaje si unde da raportul. Asa ca, asa cum a gresit de-a spus, eu vreau guvernul meu, si nu de alta dar prea seamana cu ce-au zis si alti inaintasi de prin Germania si Italia. Daca ma gandesc bine, la ce guvern are, mai bine spunea l’etat c’est moi! Un ranjet parsiv copleseste sub ochi vicleni. Nu imi iese din minte, trebuia sa moara oameni, ca sa am guvernul meu. Care guvern ce face? Primo, sa fie bine inteles, nu avem bani, ca iesira 45 de miliarde afara cu camionul, cum zise un ministru. Adica nimic lu’ poporu’, care trebuie sa munceasca pe doi lei, cum zise alt ministru, sa manance hoituri si chimicalele vestului, cum zise din nou ministrul, vandute prin supermarketuri (poate d-aia si Mencinicopschi e la bulau), sa se imbolnaveasca si sa i se dea alte chimicale, mare industria de medicamente otravuri, sa moara mai repede. Ma intreb daca si exodul medicilor romani in strainatate nu a fost parte din plan. Veneau imigrantii, cu milioanele si aveau nevoie de asistenta medicala, dar si alta fateta, cei din tara sa fie privati de medici buni, cu har, si sa moara mai repede. Iesi oare presedintele sa ne spuna ceva despre starea natiei? De ce ii framanta pe romani? Se intalni el cu poporul prin piete, prin scoli, prin spitale, undeva la vreo aniversare, nici barem aia de ziua nationala. Se duse la Iasi de Unire cu ditamai turbanul pe cap sa ce? Sa arunce cu praf in ochii romanilor, ca vezi Doamne el isi da pipota din el de la Nistru pan’ la Tisa. Abureli de imagine. Chestia cu referendumul lui Base invalidat de CCR a fost de antrenament, ia sa vedem noi ce fac romanii astia daca ii furam pe fata. Mai venira si artileristii americani cu furtul de voturi, procurorii cu bibliile, cu dubele, de-i luara pe tarani de la treaba campului sa le spuna lor ca sunt subsemnatii. Ce-a facut poporul? A tacut. Ponta reparase toate mizeriile lui Base. Nu, nu asa, a zis Vestul. Dar cum? Altfel, cu treaba lucrului bine facut, pe indelete, cu dosare, cu morti politice, definitive si ireparabile. Pai democratia? Ce democratie neam de prapaditi, gata, s-a terminat, ati avut destula libertate si v-ati luat-o-n cap ! Concluzie, ca veniti, ca nu veniti la vot, treaba voastra, noi vrem primarii mei! Si o sa avem primarii mei, parlamentul meu, guvernul meu, tara mea, europa mea, universul meu. Nu va convine? Plecati!
    2. Cine o avea oare cistig de pe urma razboiului din Siria? Nu e greu de depistat. Primo. Sirienii pleaca, isi abandoneaza casele, pamanturile. Cine le cumpara? Aici e un raspuns ochit daca vedem ce bataie pe pamant si colonizari e in Palestina. Secundo. In Siria se infiripeaza o zona cu promisiuni statale de origine kurda, adica o iesire la Mediterana a nordului Irakului. Pardon, a petrolului. Ciudat e ca ISIS nu ii ataca pe kurzii de acolo care se apara cu AK-47 tinute in maini de fete adolescente. Tertio. Daca Europa va trece la islamism, cum se prefigureaza demografic, ma intreb de ce ar fi mai bun islamul decat crestinismul. Islamismul practicant e mai obedient, mai supus, mai fanatic. Crestinismul e tolerant, ca asa ne-a invatat Isus. De-aia devierile epocii moderne. Deci islamizarea inseamna o incolonare religioasa, o ascultare sacra si o rugaciune perpetua asa cum ar trebui sa fie orice sclav supus. Daca ma duc la fii lui Sem, si ce au ajuns ei, raspunsul e simplu. O fi fost nebun Andre Malraux care a zis ca secolul XXI daca nu va fi religios, nu va fi deloc? Si ca atare, presedintele dadu o fuga la Stambul si-i promise lui Erdogan, care dobori avioanele rusesti in Siria, ca vom face la Bucuresti o mandrete de moscheie, mai mare ca aceea de la Ankara, mai mare si decat Catedrala Neamului. Acu mi se lumina mintea, de ce oare or fi latrat frumosii tineri si liberi, coplesiti de Colectiv, impotriva Patriarhului, cum si Guvernul il facu raspunzator ca se tot plimba si el cu antemergatori. Adica, ce atata respect pentru ortodoxia noastra, vine Islamul, nu?
    3. Asa ca, ori nu ne mai intereseaza politica si nu mai platim impozite, ori ne intereseaza si ni-i alegem pe ai nostri. Daca aia lui Stalin, care numara voturile, vor gresi, inseamna ca nu mai avem nicio sansa.

  4. Vasile

    D-le Neacsu,
    Intr-un fel va inteleg supararea! Dar, totusi, sa ne uitam ce clasa politica avem. Care mai de care mai hot, mai smecher, mai mincinos! Uitati-va la ei ce averi au strans, ce case au, in ce bogatii se scalda in conditiile in care unii dintre ei au lucrat numai la stat ca si noi! Ce avem noi si ce au ei, politicienii??!! Se pune intrebarea: de unde? Nu exista prea multe variante de raspuns! Un raspuns este sigur:hotia! Priviti-i cum ne sfideaza, cum isi bat joc de noi! Noi, militarii, cat am fost activi nu aveam dreptul de a face afaceri dar primarii au acest drept! Cand au timp de primarie si cand au timp si de afaceri? Noi de cate ori nu am ramas peste program cate trei-patru ore zilnic si nu includ aici aplicatiile sau activitatile din poligoane??!! Solda dumneavostra de colonel era cat salariul unui primar de comuna formata din doua sate! De pensie ce sa mai vorbesc!! Toti si-au batut joc de noi, de la stanga la dreapta si invers! Stati sa vedeti ce vor face cu OUG 57, ce va iesi din Camera Deputatilor! Sunt aproape sigur ca vor pune la gramada pensia propriu-zisa cu pensia suplimentara si cu Meritul militar cand ele trebuie, dupa lege, sa fie componente separate!
    Apropos, cred ati auzit ce se vehiculeaza zilele acestea, ca au fost scoase din tara 35 miliarde de euro! Eu tind sa cred ca este adevarat.
    In concluzie: nu am niciun motiv sa-i plang pe acesti politicieni. Intrucat partidele nu se reformeaza, nu se vede nimic in aceasta directie, poate ca le va reforma DNA-ul!!! Astept cu interes cand va veni vremea ca sa votez pentru cineva si nu impotriva cuiva!

  5. Domnule Vasile,
    Vi s-a parut cumva ca plang de mila politicienilor? De a cui, de a lui Olguta Vasilescu ?
    Cititi , daca nu ati citit ce spuneam acuma 10 zile despre impozitarea cetatenilor din Craiova si din tara si veti intelege ca nu grija ei ma doboara. Aici, in acest articol, nu Olguta este subiectul ci modul in care se face ransarea candidatilor de catre niste struicturi care se declara apolitice, transare care se face bineinteles in favoarea altor hoti, altor viitori clienti ai aceluiasi DNA, pus insa atunci in slujba altui partid. Cazul Olguta Vasilescu a fost doar un exemplu pentru a proba modul in care se fac dosarele si se inlatura oamenii.Cei care pierd nu sunt in nici un caz cei cu dosare la DNA, pentru ca in cazul Olgutei, 300000 de euro se popt plati si gata paguba, ramane cu paguba acoperita, deci si cu jumatate din pedeapsa absolvita, iar daca promite ca nu va candida, primeste in cel mai rau caz ceva cu suspendare. Cei care pierd sunt cetatenii care acuma vor avea de ales de exemplu intre un violator si un fotbalist care se crede politician si manager,pentru ca a fost coleg de echipa cu Balaci.

  6. Zob

    Adevărat articol de actualitate.

  7. geofreeland

    1. Nebunie florala in Bucuresti! nebunie de primavara, natura e in revolutie. Florile de un galben stralucitor, insirate de-a lungul marilor magistrale, pete de soare intre verdele buruienos, te imbie la plimbare, la uitarea de sine si a te lasa coplesit de simturi si ganduri nebune. E primavara, ca niciodata in Bucuresti. De mult nu am mai vazut intre Monitorul Oficial, in Centrul Civic si Hotel Mariott in spatele Parlamentului Romaniei, atatea flori de un galben pur, explozie de exuberanta. Natura, numai ea guverneaza, cu sevele ei de anotimp in renastere, ceea ce e frumos. Aloooo! Mestere, ai devenit poet? Poate, ar fi raspunsul. Anul trecut, peluze de flori, iti distrageau atentia de la grijile zilei si zaboveai sa le privesti, uite natura e frumoasa, si eu, om, umil fata de infinitul Univers, unde noi, minuscule fiinte trecatoare, ne bucuram de fiecare zi, de fiecare rasarit si splendoarea amurgului plin de sperante. Intre ele, florile, nevinovate, sa ne bucure pasii, sa ne incante, sa fim mai buni intr-o lume deja potrivnica. Florile… O plimbare prin Bucuresti, astazi, mi-a relevat cum poate natura sa repare incrancenarile oamenilor. E drept si ei vremelnici, adica muritori. Un print arab alerga si batea magarii de pe deal, ca ii stricau florile.Pe dealul unde a fost ingropat, plin de flori, magarii pasc acum linistiti. E o parafraza a unei rubaiate de Khayyam. Astazi in Bucuresti, singura planta care a invadat straturile de flori, peluzele, parcurile, santurile, drumurile, aleile, parcurile, fara nicio aprobare, este Taraxacum Officinale.Unde sunt panselutele, banuteii, ghetisoarele, kana, nu ma uita, petuniile, lalelele etc etc? Unde? In Bucuresti nu sunt. Primarii au zis, NU! Nu mai plantam nimic. Ne e frica! Nu mai facem niciun contract. De ce? Sa ne lege astia? Si papadia, vazandu-se sloboda a invadat Bucurestiul. Peste tot, bucuria primaverii, pe imasul unde bateam mingea pe vremuri, era papadia. Asa si acum. Un Bucuresti al papadiei, o capitala a papadiei, un oras nebun pierdut in papadii. Trebuie sa multumim ca stim ce inseamna un ricoset, sau mai bine zis, unde dai si unde crapa, DNA-ul ne curata de hoti si bucurestenii se scalda in papadii. Pardon, PRAPADII, de la prapad. Si nu vazui bine cred, in fuga masinii, mai era si traista ciobanului, aia tigancii, leurda, trascot, stevie, palamida, pir… Io zic, sa ne inscriem in Cartea Recordurilor, Bucurestiul e astazi pe primul loc intre Capitale la numarul de papadii pe mp… Parjolul lor, lupta titanilor, razboiul lumilor lor se reflecta in banala papadie napadind bulevardele, curtile, gandurile romanilor.

  8. neacsum

    @Geofreeland
    Nu te lua de papadii, ca ne ca mamili, finca ele ne da noua lapte, puf si chiar si oua, si mai este bune nene ca anticancerigene.

  9. Victor Dobre

    Am ras cu lacrimi .SRI si SIE ambele conduse de directori perciunati agenti Mosad ,amandoi ‘:scolarizati” ( adica scoala de spioni) „”pur intamplator ” in Israel amandoi sponsorizati pe fata de Soros propun spre arestare niste ”ofiteri Mosad ” care au spart niste biete emailuri ale triplei agente Kovesi ( Mosad SRI CIA). Binenteles acei agenti ”spargatori de emailuri ”( haaa haaa haaaa) declara ca acum nu mai lucreaza pentru Mosad .Mai sa fie oare astia ii cred pe romanistani niste rame trepanate care pun botul la orice operatiune de spalare a imaginii serviciilor romanistane sau se ciondanesc in joaca intre ele (CIA si Mosad) pentru colonia Romanistan.Ca doar cine detine DNA detine si turma politicienilor sparlamentari hoti si tradatori de tara ( adica toti cu 1-2 exceptii) si implicit detine si colonia de sclavi lasi Romanistan .Colonie candva bogata jefuita salbatic acum de toate puterile regionale (si nu numai) unde se praduesc zeci de miliarde de euro atat prin conturi cat si (mai ales) cu camioanele (vorba unuu ministru care s-a trezit vorbind ce nu trebuia ) Dar vulgului trepanat nu-i pasa.S-a impacat cu statutul de sclav.Ce Panam(e)a.

  10. geofreeland

    Deci chestia cu dosarul Olgutei e simpla. O facatura de prost gust. Eu zic, ca daca acum freo cateva zile fusei acuzat ca ma repezii in apararea de principiu a Olgutei, ma bucur tare de tot azi. De ce? Nu pentru bucuria Olgutei, ci pentru ca niste oltenii iesira in strada. Impotriva metodelor DNA. Oameni de curaj, oameni simpli, oameni care recunosc meritele unui primar. In rest, oltenii dorm, dorm, dorm, dau like si dorm.

  11. geofreeland

    O doamna din PNL a cerut in Parlament sa se faca publica averea nationala a Romaniei. Din anul 1990, si publicata in 1991 in raportul INS, nu s-a mai pomenit vreodata despre averea Romaniei. Foarte bine. Dar… In cei 25 de ani Romania a fost spoliata de resursele sale si populatia traieste in saracie. Bine spunea cineva Romania este o colonie. Trecutul nostru istoric, sacrificiile si jertfele poporului roman pentru patria romana, sunt anulate de toti politicienii, absolut toti politicienii trecuti, prezenti si viitori. Romanii traiesc rau, sunt considerati popor de mana a treia, nu se mai bucura de respect in lume, sunt saraci si emigreaza din tara. De ce? Asta fac nemtii? Nu. Francezii? Nu. Atunci de ce noi romanii suntem batjocoriti de toate colegele state din Europa? Toti isi permit sa ne faca cum le vine la gura, uneori peste standardul diplomatic. De ce? Pana si bulgarii considera ca ne-au luat-o inainte. Cand vine o parasutata ministresa si spune sa muncim pe doi lei noi am ignorat mesajul. Asta meritam. De ce? De ce isi permit unii oameni, pusi peste capul nostru, sa ne batjocoreasca? Vine altul si spune ca noi mancam zoaiele expirate ale Europei. S-a sesizat cineva? Asta merita. Cine vinde zoaie expirate in Romania, ieftine si otravitoare? Supermarketurile de care nu se atinge nimeni. De ce? Asta meritam. Inchei, nu mai vreau sa inventariez nenorocirea natiei noastre. Poporul roman a fost jefuit intotdeauna. De ce? Pentru ca traieste intr-o tara cu resurse naturale enorme. Triliarde de dolari numai in resurse minerale rare, petrol, gaze, paduri, ape, carbuni, sare etc etc. Si poporul traieste prost. Cine sunt politicienii romani? Niste oameni care trebuie sa gestioneze averea nationala a tarii in folosul poporului. Ce au facut ei timp de 25 de ani? Nimic, dimpotriva, au facut cel mai mare rau din istorie. E momentul, cel putin acum ca poporul sa stie ce resurse mai are tara, pe ce se poate conta si de ce romanii au cedat, fara lupta, resursele lui, ajungand la coada Europei. Politicienii trebuie sanctionati pentru jefuirea tarii. In campania electorala nimeni nu face referire la exploatarea resurselor naturale in mod superior, de dezvoltare economica, de tehnologii, de export, de agricultura, de mica industrie, etc etc implicit locuri de munca. Nimeni nu spune asta. Balacareala politica, savarsita de hoti, prim mass-media cumparata, impreuna cu institutiile de forta, conduse politic, cam asta e oferta pentru alegatori. Ce votam noi? Nimic, figuri, zambete, pixuri, malai, ulei sau 100 de lei. Tara, resursele, nivelul de trai, educatie, sanatate, infrastructura etc toate astea nu se pomenesc in niciun program politic al vreunui partid. Ce votam, totusi? Votam aceeasi perpetua clasa politica, tradatoare, nesatula si vanduta strainilor. Avutia nationala? Care avutie? Nu mai e nationala ci internationala si poporul roman se zbate in saracie lucie.

  12. Victor Dobre

    Geofreland .Care popor roman ?Daca eram popor pana acum ne revoltam si dadeam de panant cu politicienii tradatori de tara care ne prostesc pe fata .Populatie nu popor.Viitorul Romanistanului e deja sumbru.

  13. ionescu

    Incet dar sigur,politica noastra cam ia cursul strategiei lui Merkel in Germania………