Brexit, între agonie şi extaz

Categoria Magazin

Brexit BREXIT 1

A căzut ghilotina

A venit Apocalipsa. Europa a întrat în fibrilaţie, toată lumea plânge, se vaită, face analize, dă pronosticuri,  vai ce rău o să ne fie după plecarea perfidului Albion din UE. Alţii au început să analizeze ce rău o să le fie săracilor englezi după ce ies din UE, semn că proverbul ăla cu câinele care moare de fugă e valabil  all over the world. Ceea ce este cu adevărat hilar este că până la vot  nici unul din marii analişti, politologi, strategi, ziarişti, politicieni, capete luminate, illuminate sau încor(n)orate ale lumii sau măcar Europei nu au luat în calcul această variantă, nu au analizat-o public, nu au încercat să vadă ce efecte va avea, pentru a-i informa pe votanţi sau chiar pe partenerii  britanicilor, deşi măcar ipotetic exista posibilitatea. Se pare că marile capete luminate nu au vrut să creadă că acest lucre va fi posibil, aşa că nu au calculate efectele reale și implicaţiile până nu s-au văzut cu porcul în bătătură. Halal conducere politică europeană, halal strategi, analişti şi absolvenţi de facultăţi cu renume. Şi când te gîndeşti că îi plătim cu mii de Euro ca să ne reprezinte interesele. Acuma, după vot toţi au devenit vocali, toţi se vaietă, toţi se dau cu capetele de pereţi ca într-o telenovelă indiană.  Teatru ieftin, sau incompetenţă. Este ca şi cum ai asista la o decapitare şi rămâi surprins când după căderea ghilotinei  condamnatul rămâne fără cap. Păi este LMC că dacă îi cade lama pe gât  capul  se desparte de trup. Dar nu, până să cadă lama, nimeni nu a crezut că va fi tăiat capul.   Înainte de a trece la o analiză a efectelor, trebuie remarcat un lucru, mai ales de noi, românii.

Primul lucru care ar trebui  remarcat în urma votului britanicilor din data de 23 Iunie  este faptul că populaţia Marii Britanii, cu Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor este de 63 de milioane de locuitori, de trei ori si ceva populaţia României. La vot au participat 71,8% din totalul celor cu drept de vot, adică 35 de milioane de cetăţeni. Ei bine numărarea voturilor tuturor acestor oameni,  a durat mai puţin de 24 de ore.

În România, la alegerile din Iunie 2016, au participat la vot 8,5 milioane de alegători iar rezultatul final al alegerilor a fost anunţat la  5 zile după alegeri.  La alegerile pentru Cotroceni  din data de 16 Decembrie din 2014, au participat la vot  11.719.344 de cetăţeni, iar rezultatul votului a fost anunţat după 4 zile.

Să tragă fiecare ce concluzii doreşte.

România, din nou  între minciună şi adevăr

Binînţeles că de acuma încolo, după Brexit, televiziunile vor avea ce toca.

Îmi aduc aminte că la noi, înainte de vot, Guvernatorul  Isărescu spunea că dacă Marea Britanie iese din UE, va fi rău pentru noi. Apoi, după vot, după ce Iohannnis s-a întîlnit cu Cioloş, Isărescu şi alţi români get beget din care a lipsit doar Laszlo Tokes, domnul preşedinte iese pe post şi ne prezintă situaţia şi perspectivele României după divorţ, asigurându-ne că nu e nici un pericol, nu trebuie să ne impacientăm. Dar alţii spun că e vai de curul nostru  pentru că rezervele valutare ale României, despre care se spunea de mult că au fost scoase din ţară de Isărescu, au fost trimise exact în .. Londra. Ca să vezi cât de liniştiţi putem sta. Vor avea soarta tezaurului dat ruşilor? Sper că nu, dar nici bine nu e. Şi atunci cine şi când a minţit, Isărescu când ne informa că dacă britanicii ies  ne-am ars,  ne vom confrunta cu două noi riscuri sistemice, sau Iohannis care ne spune să dormim liniştiţi, că veghează el asupra noastră? Dacă ne raportăm la ultimele boacăne ale Cotrocenilor, Iohannis nu ar trebui să fie creditat nici măcar cu 10% credibilitate. Dar să nu uităm că nici Isărescu nu e de lepădat, el ne minte mai de mult şi mult mai profesional decât Iohannis. Cât ne va afecta ieşirea britanicilor din UE? Nu se va şti decât dacă şi după ce vor ieşi, deocamdată vorbim de un vot care poate fi reluat şi “corectat” corespunzător, după ce UE şi toţi adversarii ieşirii  îşi vor face numărul. Eu cred că în fapt pe noi ne va interesa  din toată afacerea asta, dacă domnul Charles va avea nevoie de paşaport pentru a-şi vizita domeniile. Eu nu m-aş mira dacă aş auzi că a cerut cetăţenie română şi atunci să te ţii, va putea să ceară  să i se dea moştenirea ce îi revine ca descendent al lui Vlad Ţepeş. Nu râdeţi,  nimic nu este exclus. Asta este cea mai mare grijă a românilor după recuperarea  rezervei BNR. Eu zic că românii pot sta liniştiţi, să îşi facă griji numai după ce Charles va cere cetăţenie română, pentru că va fi destul de dificil să aleagă între un rege englez cu origini româneşti şi un preşedinte român cu origini teutone.

Implicaţii europene

Ce înseamnă pentru UE ieşirea britanicilor din UE? Înseamnă că englezii au simţit că statutul lor de mare colonie şi mare imperiu era în pericol, Germania se impusese la Bruxelles, Anglia era doar o anexă de care nu mai ţinea nimeni cont, nici chiar fraţii americani care apelau la englezi doar când aveau ei nevoie. Şi mai înseamnă că totuşi e ceva putred în Bruxelles, de vreme ce ţările cele mai  dezvoltate şi sigure din Europa sunt cele care nu sunt membre UE, iar ţara cu cea mai solidă economie se simte ameninţată de UE şi a decis să iasă. Bineînţeles acuma toţi politicienii pro UE se vor grăbi să spună că englezii au făcut o mare greşeală, că a luat-o pe o direcţie greşită, dar dacă ne uităm la rezultatele economice ale micilor ţări (în special foste comuniste)  care au aderat la UE constatăm că au pierdut ceea ce aveau şi au devenit dependente de mila FMI şi că sunt dirijate şi controlate în numele unei “democraţii” europene care de fapt este o hegemonie vecină cu dictatura. UE şi FMI au cerut aspirantelor comuniste să îşi distrugă “ sistemul comunist” cu tot ce ţinea de el, economie, politică, tradiţii, în vreme ce NATO a lucrat pe sistemul militar cerând acelaşi lucru, apoi după ce acestea au rămas fără industrie şi apărare, au început să le pună condiţii pentru finanţare. România este cel mai bun exemplu.Și totuși ce ciudat, unul din sloganurile celor care cereau ieșirea din UE, era ”ne vrem țara înapoi”. La noi, cel care au spus că și-a luat  țara înapoi a vândut-o conducerii de la Bruxelles. Asta înseamnă pentru el patriotism. Probabil a vorbit în numele trădătorilor.

Acuma Marea Britanie a votat ieşirea din UE pentru că a realizat că dacă va continua să accepte deciziile Bruxlinului îşi va pierde identitatea. Interesant este că decizia nu a fost de natură politică, nu aparţine Parlamentului sau guvernului  ci populaţiei, ceea ce face cazul mult mai complicat. Degeaba încearcă unii acuma să arate că englezii nu au ştiut ce votează şi abia acuma studiază implicaţiile pe internet, cei care caută acuma pe internet vor să vadă reacţiile foştilor parteneri, nu ce efecte are gestul lor şi oricum nu le e teamă. Marea Britanie are încă un imperiul mai are şi sprijinul SUA dacă nu cumva şi coada lor băgată prin acest subiect. Deja unii au început să speculeze, ba că ruşii îşi freacă mâinile, ba că americanii jubilează, dar să nu uităm celebra replică Fuck the UE! Chiar dacă ceva amestec extern ar putea fi la nivel propagandistic, Marea Britanie totuşi nu este România să se decidă votul pe facebook. Oricum cine caută amestec extern aici să încerce să afle cu cine este frate englezul şi va şti cine ar fi putut influenţa votul cu măcar 1%.

 

Şi totuşi …

Dar cum spune românul, tot răul spre bine. Dacă avem în vedere că englezii au la dispoziţie 2 ani, ca şi Raluca Prună cu legea defilării cătuşelor, pentru a pune în practică decizia şi că în acest timp poate fi organizat un alt referendum, nu există motive de îngrijorare. Eu sunt convins că guvernul nu se va grăbi să implementeze măsurile care se impun, dimpotrivă va trage de timp cât va putea, oricine l-ar conduce. Mie însă îmi e teamă că măsurile de scoatere a Marii Britanii din UE vor fi grăbite, în părţile ce îi revin, tocmai de Bruxelles care va forţa anumite măsuri defavorabile britanicilor, tocmai pentru a arăta tuturor ce îi aşteaptă dacă vor face aceeaşi greşeală, iar britanicilor ce greşeală au făcut şi cât îi costă dacă nu îşi revin.

Au început presiunile

Deja au apărut presiuni şi  ameninţări  la adresa Marii Britanii. Se vehiculează chiar destrămarea Regatului Unit al Marii  Britanii deoarece Scoția şi Irlanda de Nord, au votat rămânerea în UE şi guvernele susţin că vor fi nevoite să respecte această decizie, dar în fapt nu pot face asta fără un referendum pe acest subiect. Chiar dacă Scoţia are deja un rezultat pe acest subiect, decizia finală încă nu a fost luată. Dar aceste pericole vor fi mult discutate acuma, pentru a arăta englezilor ce vor pierde dacă nu revin asupra deciziei.

Pe de altă parte Spania, care fără banii UE ar muri de foame repune în discuţie soarta Gibraltarului, anunţând că cetăţenii englezi din Gibraltar au votat în proporţie de 95% rămânerea în UE deci se va pune problema suveranităţii Spaniei, dacă locuitorii vor dori să rămână în UE, după modelul scoţian.

Şi asta nu e totul, au început presiunile şi insinuările privind industria … fotbalistică, ştiindu-se că echipele de fotbal englezeşti au foarte mulţi comunitari iar succesele echipelor lor în Europa se datorează în mare măsură și  acestor jucători. Au început … jocurile şi pe plan fotbalistic, pe de o parte cluburile engleze fiind ameninţate cu “defrişarea”, pe de altă parte jucătorii comunitari fiind ameninţaţi că vor rămâne fără serviciu în Anglia dacă se pune în aplicare rezultatul referendumului.

Aceeaşi pisică li se arată tuturor celor care sunt veniţi din Europa şi lucrează în Anglia, fără a li se spune totuşi că în  UE sau nu, Anglia are un sistem juridic sănătos, că drepturile omului sunt respectate cu stricteţe încă  înainte de intrarea în UE, că un contract este un contract și nimeni nu riscă să anuleze sau să încalce prevederile acestor contracte atâta timp cât sunt valabile, aşa că nu trebuie să fie îngrijoraţi că de mâine gata, au rămas fără job.

Toate aceste presiuni şi insinuări, ameninţări mai mult sau mai puţin mascate însă, ne arată ce face UE,  marea democraţie europeană, conducerea de la Bruxelles pentru a-şi apăra hegemonia, cât de parşivi pot deveni cei care pretind că apără drepturile omului,  inclusiv dreptul la vot, atunci când le sunt ameninţate poziţiile şi privilegiile. Cine are ochi de văzut să vadă. Sub acest aspect, votul britanicilor este o bună oportunitate pentru toţi cei care au intrat, sau vor să intre în UE de a vedea ce îi aşteaptă dacă îşi vor supăra actualii sau viitorii stăpâni.

Nu este exclus să asistăm la mișcări de stradă împotriva Brexit în interiorul Regatului Unit sau și în alte țări, pe modelul Euromaidanului, că doar avem experiență și este ”democratic”, poate chiar conflicte deschise între tabere, pentru că Statele Unite ale Europei nu vor accepta înfrângerea, dar nici SUA nu vor accepta să cedeze prea ușor. Până la urmă se va da la pace, se vor pune condiții,se va negocia și totul va fi bine. Numai că până acolo valutele vor fluctua bine dirijate cât să umple conturile băncilor.

În rest, ieşirea Angliei din UE  va fi o bună ocazie pentru unii şi alţii de a însăila scenarii, de a prezice apocalipse, de a-şi susţine campanii electorale, de a face rating sau câştiga popularitate. Un lucru este clar, de profitat de pe urma acestui vot vor profita cele două superputeri, SUA şi Rusia, care se văd mai puţin ameninţate, cel puţin teoretic, deşi ieşirea Angliei din UE nu înseamnă război cu Germania şi nici abandonarea proiectelor comune sau a strategiei de apărare. Numai că da, Germania este acuma mai slabă în faţa SUA şi toată lumea ştie divergenţele la nivel strategic şi militar dintre Angela şi Obama. Este posibil ca ieşirea Angliei să ducă la o apropiere şi mai mare a lui Merkel de Putin dar sunt convins că numai la nivel diplomatic sau economic se vor întări relaţiile. Deci practic ieşirea Angliei din UE ar ajuta .. potenţialii adversari ai Germaniei, cea care dirijează politica UE.  Am văzut ce a decis populaţia, acuma rămâne să vedem ce decid Lorzii.

În loc de concluzie, o întrebare : oamenii ăştia sunt inconştienţi, sau masochişti ?

Inconstienta, sau masochism

http://www.realitatea.net/bnr-avertizeaza-iesirea-uk-din-ue-ne-va-afecta-care-sunt-efectele-brexit-ului-in-romania_1950666.html

http://www.ziare.com/brexit/marea-britanie/dupa-brexit-spania-isi-vrea-gibraltarul-inapoi-1426782

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Brexit, între agonie şi extaz

 1. Dora

  Bună ziua d-nule Marin. Ca întotdeauna citesc cu mare plăcere şi atenţie materialele dvs. Analizele dvs. asupra evenimentelor cu impact asupra vieţii economice, politice şi diplomatice, sunt extreme de obiective, argumentate, logice….. Ce bine i-ar prinde d-nului preşedinte, câţiva consilieri ca dvs. Cu adevărat ar fi mult mai bine şi corect informat, şi, mai ales,ar şti să ia decizii bune pentru ţară. Din păcate şi el dar mai ales noi, rămânem doar informaţi.

 2. Vladimir Putzin

  Stimata doamna Dora, din pacate (si ce pacate) presedintele nostru, al romanilor de peste tot, nu are nevoie de consilieri prezidentiali de calibrul Col.Marin Neacsu, ci doar de consilieri imobiliari, ca in rest, la Palatul Cotroceni, dupa plecarea si decorarea unuia Mihalche, echipa consilierilor prezidentiali, DUDUe, precum economia Romaniei inaintea crizei care ne-a ocolit pana ne-a adus in sapa de lemn…!!!
  Va doresc o seara agreabila !

 3. @Dora
  Multumesc pentru aprecieri, dar nu e chiar asa.Spun si eu ce gandesc, o mai nimenersc, mai gresesc, nimeni nu e perfect. In ceea ce priveste consilierii domnului presedinte, sunt convins ca orice i-ar spune ei, ar face tot cum vrea el, asa ca cine se baga consilier la el , stiind acest lucru, se baga pentru pozitie si bani, nu ca sa faca ceva util.Unul din designerii doamnei Carmen intrebat de ce aceasta se imbraca asa de nepotrivit cu evenimentele la care participa, a raspuns ca este greu pentru o femeie la varsta ei sa isi scgimbe obiceiurile. Frumos compliment i-a facut, dar e adevarat. Ea inca se crede la catedra si apare mereu cu rochii peste genunchi, ca sa spuna elevii din banca ”mamaa, ai vazut ce craci are doamna ?” Obiceiurisi obiceiuri .. Degeaba ii spui ca nu e la catedra, ea tot acolo se crede. Asa si el… Semneaza ca primarul, vorbeste ca portarul .

 4. Dora

  Domnule Vladimir Putzin,bună seara! Nu uitaţi distinse domn, şeful statului este impus- de alţii-poporul îl alege-prin comparaţie cu celălalt-având convingerea că următorul, va fi un demn şef de stat (patriot, cunoscător al legilor economiei şi, mai ales, un foarte bun diplomat). Of! Permanent luăm plasă.Nu suntem un popor demn, suntem laşi, se votează în deplină necunoştiinţă de cauză. Sunt un fost cadru militar (şcoala militară şi Academia Militară, la Sibiu). Nu cred că Sibiul a suferit mari modificări o data cu numirea în funcţia de primar, a d-nului Iohanis. Noroc cu desemnarea oraşului drept capitală cultural europeană. Şi cam atât.Cine l-a impus? Asta este o ţară de condus nu o primărie de oraş de provincie (nu în sens peiorativ).

 5. Dora

  Stimate domnule Neacşu. Îmi place cum gândiţi, nu o nimeriţi, aşa este nu sunteţi perfect. Sunteţi corect şi obiectiv. Dacă toţi consilierii domniei sale ar fi corecţi, poate ar ieşi ceva bun. Dar aşa cum aţi precizat într-un articol mai vechi, e greu să schimbi mentalitatea unui profesor, În cazul de faţă avem 2!

 6. Nu-mi pot da seama cum cineva putea gandi ca Marea Britanie o sa voteze sa ramana in UE . Marea Britanie a umplut istoria lumii cu imperiul ei ,a obtinut victoria in ww2 impotriva Germaniei si dintr-o data se trezeste ca seful ei de la care primeste ordine este..GermaniAsta este de neacceptat pentru Marea Britanie . Fie si numai din acest motiv sunt convins ca referendumul a fost pus la cale de o intreaga elita,a fost elaborat,calculat si pus in practica fara cusur,intr-o discretie specific englezeasca. Ce s-a vazut la televizor este doar scenete de teatru de papusi… Sa mai spun ca Marea Britanie este in Commonwealth,care inseamna o patrime din intreaga lume? Sa mai spun ca Londra este centrul financiar mondial,ca are intrare in orice piata doreste ca are traditii si legaturi istorice cu mai toata lumea? Iar daca o luam in sens invers cine este de fapt Germania si pe cine se bazeaza ea atat de tare? Pe Franta? …))) ,Pe Romania,Polonia,Bulgaria,Republicile Baltice? Pe Benelux? Hm….

 7. geofreeland

  E prea devreme sa discutam despre Brexit. Nu stim ce s-a hotarat de catre Grupul Bildenberg. Orice alegatii sunt simple speculatii. Englezii sunt ca o fata mare inainte de maritis. Se codeste. Globalizarea, solutia exploatarii resurselor mondiale de catre cei capabili si nu de catre cei care le detin, si asta inseamna puterea, in particular singura solutie ca alternativa la razboi, ii va cuprinde si pe englezii nostalgici dupa o putere coloniala pe care au pierdut-o. Ca orice alt imperiu de altfel. Mandria britanica paleste si are o zvacnire de orgoliu tardiva. Brexitul nu se va intampla. Problema de esenta e alta. Coruptia bruxelleza e atat de pertinenta incat o resimt toate tarile UE. Cam asta e problema. Semnalul benefic dat de englezi e un cartonas galben dat autarhiei UE. Daca judecam la rece UE a insemnat pentru Romania o catastrofa. Exemplul cel mai concludent il reprezinta Shengenul, unde Romania este tinuta in afara ostentativ si numai pe criterii politice, ceea ce este o magarie fara seaman si pe care supusii nostri conducatori o achieseaza fara rezerve. Pentru ca sunt niste omizi fara sistem nervos. Reforma UE e vitala. Epoca unor oameni de genul Merkel, Baroso, Junker a trecut. E nevoie de solidaritate europeana, „egala fiecare si sa traim ca frati”. Dar acest lucru nu se va intampla. Mafia europeana transcede oricarei idei democratice. UE e practic acum o utopie pentru tari precum Romania (jefuita, umilita, siluita, saracita si nevertebrata). Daca resentimentul deja in crestere, ca reactie la mojiciile nesatule ale „diktatului” politic european (Unidos podemos, Syriza etc), va continua, in lipsa destinderii latului captiv al UE (cum sugera si Papa), UE va fi acuzata fatis de neo-colonialism si implicit va curge sange. Asta vrem? Unii cred ca o doresc.

 8. geofreeland

  „Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că prin iniţiativa proiectului de lege de modificare a Ordonanţei 195/2002 se intenţionează instituirea regulii interzicerii parcării pe trotuar.”

  Adica la cat de amarasteni suntem trebuie sa fii cretin sa pui carul inaintea boilor. Si cine face asta? Prea distinsul nostru MAI. Nu trebuie sa ne miram la intrebarea de ce iau politistii salariu. Prostia se plateste, nu?
  Fa, nene, parcari suficiente mai intai, interzice circulatia prin fata portii ma-tii, da legea circulatiei numai cu biciclete prin orasul ma-tii, scoate autoturismele in afara legii, fa ceva pe dracu’ ghem si apoi baga-te motz la initiative d-astea. Auzi, nu ai voie sa parchezi pe trotuar. Toata tara parcheaza pe trotuar pentru ca sistematizarea oraselor e imposibila iar investitiile in parcari subterane, supraterane sau in Cosmoos nu se aproba de frica DNA. Venira chinezii si zisera ca ne fac ei toate cele. Da’ amerlocii zisera, nu! Nu cu chinezii! De parca ei nu au facut toate caile ferate si autostrazile lor de mii de km cu chinezii. In ce tara traim? E, asta e o chestie tare! Mai traim? Traim, daca suntem condamnati sa o facem. Unu’ ne-a mintit ca o sa traim bine. Altul ne-a mintit ca o sa faca el „un lucru bine facut” Se vede cum traim, nu? Asta cu parcarile e „un lucru bine facut” pentru ca pietonii nu mai au loc pe trotuare de-atatea masini. Da, da’ la el prin Ardeal, in satele si orasele de sistematizare cu influenta austriaca de la curte la strada ai si trotuar si spatiu pentru doua parcari de-a latul. Ori in regatul balcanic inghesuiala de casoaie stil neoclasic francez a ingustat pana si canalul cu dejectii. Asa ca, din putul gandirii MAI-ste, mai adanc decat Groapa Marianelor, iesi aceasta idee luminata. Romani, vindeti-va masinile, mergeti pe jos, cu RATB-ul gratuit al Firei, luati-va biciclete pliabile si dati iama la opinci!

 9. geofreeland

  1. Ministrul Comunicaţilor, Marius Bostan, este de părere că gratuitatea sistemului educaţional este o reminiscenţă a anilor de comunism și nu oferă calitate. În opinia sa, părinţii ar trebui să plătească pentru educaţia copiilor lor, „100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”.

  In tarile asa zis civilizate invatamantul e gratuit. La noi, n-ai 100 de lei pe luna, ai sanse 100% sa devii analfabet. Asta se si vrea, masa de manevra electorala.

  2. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat că „drepturile omului sunt un lux teoretic”.

  In tarile asa zis civilizate ele sunt practic, nu teoretic, litera de Constituie. La noi, omul mai are drepturi?

  3.Ministrul Finantelor, Anca Dragu Paliu, a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”.

  In tarile asa zis civilizate, pentru doi lei, saracii nici nu deschid ochii. Cu doi lei iti cumperi doi hot-dogi la bufetul unui supermarket. Sau o sticla de 250 ml apa chioara costa tot doi lei. Altfel mori de sete.

  4. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, „In momentul acesta nu stim cati medici avem in Romania, nu stim cum sunt platiti, nu stim exact cat cheltuim pe medicamente, nu stim cate plati informale sunt, nu stim cu exactitate de ce o operatie costa mai mult intr-un loc decat in altul din perspectiva Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ”

  In tarile asa zis civilizate, salariile, medicamentele si serviciile medicale, au la baza un control strict al tuturor componentelor actului medical evaluat la persoanele beneficiare ale acestor servicii. La noi, e bine sa nu se stie nimic pentru ca banii din contributiile la sanatate trebuie jefuiti de afaceristi. Nimeni nu stie nimic. Nici DNA-ul nu se atinge de afacerile SRI-stilor.

  5. Premierul Dacian Cioloş consideră că „nu e cazul să se plimbe cu barca” prin zonele inundate pentru a-şi arăta implicarea într-un proces complicat şi tragic, atâta vreme cât la nivelul Minister de Interne activitatea se desfăşoară în bune condiţii, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit Mediafax.

  In tarile asa zis civilizate, premierii participa la fata locului, cel putin din solidaritate, in zonele calamitate. Impactul de imagine e enorm. Asta daca iti iubesti semenii electorali. Daca nu, plimbatul cu barca da rau de mare, pardon, lac.

  Johannis, astazi, „e nevoie de oameni NOI” adica dupa „chipul si asemanarea sa”, plavani, muti, aserviti, manipulabili, semidocti, aroganti, neromani… Ma, da asta nu pronunta niciodata cuvantul „roman”? Si Ceasca spunea de formarea „omului nou”. Istoria repetata e diabolica, adica a dracului. Asa ca ne-a luat dracu’.

  No comment.

  Asta e guvern? Eu nu cred. O scursura de imbuibati, dezinteresati de cetateni, parasutatii Muppets in versiune romaneasca. Cinism capitalist, fara capitalisti romani. Astia sunt bagati la puscarie.

  Noi urmarim cu interes Brexitul. Vrajeala. Jocuri de glezne intre mai marii finantelor, lupta intre IG Farben si Glaxxo, intre Rolls si Mercedes intre nu stiu mai cine. Cetatenii englezi? Habar nu au ce e Brexit. O masa de manevra intre doua meciuri. E drept ca englezii astia sunt conservatori, ei circula pe stanga, nu au metru au inch-i, nu au…nu au…Adica astia nu se modernizeaza deloc. Un fel de Gica Contra. In situatia de azi, echilibristica lor politica, pe sarma, deasupra gropii leilor, ii poate costa mult. Depinde de cine castiga si pierde averi la bursa din cotatia lirei. Apoi lucrurile se linistesc. Canalul Manecii va fi traversat lejer de emigranti in iole nemtesti.

 10. geofreeland

  „DOCUMENT BOMBĂ FRANCO-GERMAN DEZVĂLUIT DE TELEVIZIUNEA POLONEZĂ: Berlinul și Parisul vor crearea unui SUPERSTAT EUROPEAN în care statele membre NU mai au drepturi/ Presa poloneză spune că ar fi vorba de un ULTIMATUM dat de Germania/ Miza imediată RELOCAREA migranților în Est” afirma un site.

  Englezii, prin Brexit, raman un stat care si-a luat tara inapoi. Noi, fara niciun razboi, in care au murit romani, si patria e plina de monumente, vom deveni o provincie a Europei, penetrabila, cu viitor incert ca natie, formata din insule unde se va mai vorbi romaneste. Tancurile Abrams au trecut de Vatra Dornei, la propriu.

 11. geofreeland

  Lumea ori e in concediu, ori a amutit.
  I-auzi ce ni se urzeste de „cuplul” Merkel si Hollande: „Ţările noastre împărtăşesc un destin comun şi un set comun de valori care dau naştere unei uniuni şi mai puternice între cetăţenii noştri. Prin urmare, vom depune eforturi pentru o uniune politică în Europa şi îi invităm pe ceilalţi europeni să participe la această aventură”.
  Am inteles bine? „Aventura”?
  Daca Hollande si tantica Merkelika cred ca noi suntem egali cu ei, cu economiile franceze si germane, cu lefurile noastre, cu economia distrusa, cu resursele secatuite, cu tehnologiile noastre, cu lipsa fondurilor pe care nu le-am atras pentru ca bancile lor nu ne-au cofinantat, numai pentru a fi o masa amorfa de consum si bataie de joc, cum si suntem prigoniti de Evropa lor, cum zicea si tantica Dragu, sa muncim pe doi lei, adica saraci suntem, sa muncim ca saracii si sa traim ca saracii, eu zic ca „un set comun de valori” e numai o ipoteza de lucru, asa cum, facand o paralela cu cineva care a spus ca „nu poti face educatie intr-o cocina” daca nu asiguri conditii omenesti, cred ca „utopia” celor doi e o inselatorie izvorata din fiasco-ul generat de atitudinea imperialista a doua state care vor sa cucereasca Europa, fara razboi, fara sa intrebe pe nimeni, numai asa ca vor ei, pacalindu-ne cu „osul cainelui” cu asa zisele valori comune. Care? Nerespectarea propriilor lor acorduri? Vezi Schengen, nu ne primesc ca nu vor muschii lor, adica nu am pupat-o nu stiu unde pe cancelarica. Ca suuuuuntem monitorizati cu MCV, ca ultimul stat borfas al lumii? Da’ la ei nu e coruptie? Nu, la ei nu. Nici Sarkozy usturoi n-a mancat cu mita lui Ghaddafy, nici Merkelica mituita cu gazul lui Putin, nici functionarii suprastatali care toaca banii publici sa faca lobby firmelor de interes… E prea devreme sa achiesam la propunerea celor doi, un fel de razbunare fata de englezi, ca vezi, Doamne, lasa sa vedeti voi ce Europa tare si mare facem noi acum. Cu cine, e intrebarea? Acu i-a gasit sa faca propunerea asta? La nervi, la neputinta? Cred ca o sedimentare in timp va aseza lucrurile, ori englezii renunta la Brexit, ori Merkelica iese la pensie. Ce graba e cu intrarea noastra in zona euro? Sa fim saracii Europei, sa ne limiteze astia pana si circulatia din lipsa de bani. O astfel de Europa ar insemna o Europa cu doua state sefe, vreo 4-5 de sprijin si restul „pulimea” saraca, adica tarile foste comuniste, saracimea, regiuni colonii, subiecte de bancuri, cum facu si Trump. Asa cum ziceam intr-o alta postare de mai sus, sarpele ranit, se zbate si se agata de viata cat mai e ziua, e energie, apoi noaptea se culca definitiv. Discutiile post-Brexit, tinute de liderii europeni carora englezii le-au dat cu o tifla de n-o pot duce, sunt agresive, nedemocratice, sunt cinice, repezite, ostentative. Merita astia incredere? Daca au iesit si din planul protocolului diplomatic inseamna ca sunt NU NUMAI DEPASITI de situatie dar si ingroziti in devoalarea planului lor secret, tinut ascuns, de cucerire fara lupta a Europei, trecand peste tratatele in vigoare privind statalitatea, suveranitatea si integritatea teritoriala. Nu ma indoiesc ca vor calca si pe cadavre, cum seful nost zise, in logica germana, „trebuia sa moara oameni” sa…Deci, la ce sa ne asteptam? Ca de cand suntem in UE am tot asteptat. Nu stiu ce, dar noi tot asteptam, tot imprumutam bani de la bancile mondiale si le platim, sa luam tancuri, avioane, vapoare si altele, sanchi sa platim pensiile, si fratii nostri trebaluiesc prin lume sa-si hraneasca odraslele parasite la bunicii din tara. Deci, nu ma lamuresc, Romania, Quo vadis?

Statistici T5