Glume ostăşeşti

Categoria Actualitate, Despre Armata, Divertisment, Opinii

 

Gradaţii din Armata României s-au apucat de glume. De când nu mai avem industrie de apărare, aviaţie, armată care să ne apere graniţele, de când armata a ajuns de râsul lumii, ce să facem şi noi, facem glume ca să râdă şi românul, nu numai străinul. Asta  da patriotism.

P-OTI-mon

aripioare

După ce Poliţia şi-a făcut reclamă cu Smiley pe chestia cu pierderea buletinului, cineva, nu ştiu cine, dar bănuiesc, o minte creaţă care a luat sub aripa ei toate structurile aducătoare de bani din armată,  inclusiv veteranii de război, s-a gândit să dea lovitura cu ultima preocupare a amatorilor de pierde vară, căutarea pokemonilor şi a negăsind ceva mai atractiv a scos pe piaţă grija faţă de bieţii tăietori de frunză  şi a dat un comunicat prin care îi avertizează să nu caute pliznei prin Cincu că cică se trage. Pe vremuri exista un gornist care cânta „fugiţi, fugiţi, că vă-mpuşcă şi muriţi” dar se pare că armata nu mai are goarne şi nici gornişti aşa că anunţul se dă pe facebook sau pe paginile de socializare : „nu cătaţi pokemoni în Cincu că cătaţi degeaba!” Cine ceteşte anunţu bine, cine nu nu, ei au publicat avertismentul public. Dacă am fi avut o armată care să pleznească de sănătate, o aviaţie care să nu ne lase să dormim de atâtea avioane care ne scrutează cerurile, dotări de ultimă secundă şi o conducere naţională, poate gluma ar fi picat bine, dar aşa mi se pare de o culoare cam închisă. Ţara arde şi lui Oti îi arde de pokemoni. Ciudat, doamna Oti nu spune nimic despre bătaia de joc la care sunt supuşi militarii, in speţă veteranii de război, nici nu iese pe post să spună că Ministerul Apărării nu va accepta această măsură şi nici nu s-a dus în parlament, pentru că ea este  cea care gestionează relaţia cu Parlamentul, să le spună tovarăşilor de acolo că nu va accepta o nouă umilire a militarilor. Nu, nu e treaba ei, treaba ei este să intre în fondurile Camarazilor şi să organizeze agape la care să apară cu floarea în piept.

Bătaia de joc la foc automat  

Dacă tot suntem în ograda doamnei Oti, nu pot trece peste ultima glumă. Ministerul Apărării Naţionale a început să trimită pensionarilor militari răspunsurile Comisiei de Contestaţii a MApN la contestaţiile depuse din anul 2011 încoace, la toate odată, ca să nu zică lumea că nu au lucrat. Bineînţeles că la multe din aspectele contestate, între timp problemele au fost rezolvate prin L 241, sau chiar Legea 223 , dar asta nu mai contează, aceeaşi doamnă Oti, care are în subordine şi Casa de Pensii a MApN, a decis aşa în bătaie de joc să se răspundă, ca să nu se înscrie domnia sa cu restanţe şi să poată raporta că a dat curs tuturor cererilor şi contestaţiilor oamenilor muncii. Ei bine, cu toate că unele din aspectele sesizate în contestaţii s-au dovedit pertinente, iar prin legile amintite mai sus au fost rezolvate, onor Comisia respinge contestaţiile in integrum . Bineînţeles, că respectiva Comisie, pe lângă faptul că se contraziice singură, pe de o parte admiţând că unele aspecte contestate au fost rezolvate fiind întemeiate deci, pe de altă parte respingând contestaţiile ca neîntemeiate, nu are nici măcar bunul simţ de a se identifica,  deoarece în afară de nişte semnături indescifrabile, nimic nu arată cine a făcut parte din comisie, cine a întocmit răspunsul ce grad  sau nume au cei care îşi bat joc de oameni din nou, pentru ca atunci când cineva va dori să îi tragă la răspundere să ştie pe cine SĂ CHEME ÎN INSTANŢĂ. Dar nu e nimic, în asemenea cazuri răspunde cel care se află în fruntea departamentelor, cu sau fără floare în piept. Mamă ce de drumuri o să aibă de făcut săraca femeie.

România şi avioanele invizibile

O altă glumă bună care ţine tot de armată este ştirea că Forţele aeriene ale SUA (USAF) au declarat operaţională prima escadrilă de avioane de vânătoare „invizibile” F-35A. Ha ha ha, ce glumă. Abia acum? Păi ruşii caută de cam 5 ani avioanele de vânătoare româneşti luate cu bani buni şi tam tam de la partenerul strategic şi încă nu au dat de ele. Şi piloţii noştri le caută.  De românii de rând ce să mai zic, cum se aude un bondar, cum cu ochii pe cer, doar – doar o fi aviaţia noastră militară, dar ioc. Aşa că să fie ei sănătoşi americanii, sunt în urmă, noi avem aviaţie invizibilă de ani buni. Cu toate astea, la recentul miting aviatic conducerea armatei s-a lăudat că întreaga aviaţie a participat la reuşita evenimentului. Având în vedere că din măreaţa aviaţie armata  a participat cu  un singur MIG,   termenul în totalitate ne face să gândim fie că asta este toată flota aeriană de vânătoare a armatei, fie că celelalte avioane  au participat cu un şurub, o piuliţă, un cauciug, un bidon de cherosen, ca să facă posibilă participarea mândrei aviaţii de vânătoare româneşti  la marea demonstraţie de forţă. Celelalte avioane sunt totuşi învizibile.   Unii spun că prima oară ar fi devenit invizibilă flota, mai întâi cea comercială, apoi şi cea militară.

Creşteri substanţiale

Că tot suntem la capitolul flotă, o altă glumă bună este creşterea cu 50% numărului de fregate ale armatei. Trebuie să admitem că o asemenea creştere nu s-a mai înregistrat niciodată, nicăieri într-un timp atât de scurt şi fără nici o cheltuială. Domnul Motoc poate fi mândru, la fel şi domnul Ciucă, cel care în respectul bunelor tradiţii naţionale şi-a gradat bereta cu 4 stele să se vadă şi din avion cine e basca lui. Şi de ce nu, că doar şi colegul Mihai Vitaezu şi-a pus pană de vulpe la cuşmă, sau pe cuşmă, că nu mai ştiu cum e corect gramatacaliceşte.

basca SMGOare ar fi greşit să spunem că domnul general este cu capul între stele?

Aştept să văd ziua când undearwearii domnului şef  al Statului Major General  vor fi gradaţi. Să sperăm că momentul va fi imortalizat. Spuneam că cei doi trebuie să fie mândri, numărul fregatelor româneşti a crescut de la 2 la 3, deci a crescut cu 50%. Nu vă speriaţi, nu s-au luat banii de la veterani pentru a se înzestra armata, deşi cred că aceştia nu ar fi avut nimic împotrivă. Creşterea numărului de fregate cu 50% s-a făcut prin scăderea numărului de distrugătoare cu unu. Fostul Distrugător Mărăşeşti, prin grija înţelepţilor conducători şi-a pierdut clasa, adică a fost degradat de la clasa Distrugător la cela de Fregată. În ritmul ăsta peste câţiva ani vom dubla numărul de şalupe, ceea ce este o realizare nu? Îmi amintesc de politica lui Boc, cel care nu raporta niciodată scăderi ale nivelului de trai sau veniturilor cetăţenilor sau încasărilor la buget, el raporta numai .. „creşteri negative”. Culmea este că în timp ce tehnica este degradată, cei care sunt responsabili cu înzestrarea armatei  şi măcar păstrarea dacă nu creşterea capacităţii operative,  primesc stele după stele. Probabil pentru îndeplinirea sarcinilor şi a misiunilor primite.     Suntem mari domnule, de aia ne caută americanii şi vor să îşi mute baza de la Incirlik  la noi, este mai în siguranţă, nu o pot transforma turcii în geamie sau harem. Aferim! Vai de curul nostru cum spunea un proverb latin, am ajuns să acceptăm tot ce vrea  să facă strategicul  cu noi, nu mai avem voinţă, nu mai avem personalitate, nu mai avem mândrie, nu mai avem suveranitate, ne vom transforma în baza de plecare la ofensivă a SUA către orice inamic posibil sau inventat şi bineînţeles ţinta numărul unu a tuturor inamicilor aceluiaşi strategic. Conducerea ţării nu mai există, această atribuţiune a fost preluată de ambasadori şi trimişi speciali sau directive ale serviciilor secrete. Pe timpul cât eram în Tratatul de la Varşovia, cu toată cizma rusească şi agenţii sovietici  plantaţi, toate serviciile de informaţii şi contrainformaţii aveau un departament care urmărea activitatea „prietenilor” şi a celor care lucrau cu ei oficial sau neoficial. Oare s-a gândit cineva să înfiinţeze un astfel de departament şi acum, sau am ajuns atât de vânduţi şi inconştienţi încât nu ne mai interesează ce va fi mâine?

Glumătătăăăăăăă

A acum să îmi fie permisă şi mie o glumă, tot cazonă legată de El Comandante. Priviţi şi zâmbiţi!

flotatata

http://adevarul.ro/international/statele-unite/sua-escadrila-avionane-invizibile-f-35a-gata-lupta-1_57a1c4fc5ab6550cb870d99c/index.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

19 Raspunsuri la Glume ostăşeşti

  1. Juvet Marlon

    By the way, domnule Neacşu, ca să nu credeți că sunt vreun cârcotaş negativist şi doar atât, să ştiți că subscriu integral la articolul dvs. despre plecarea lui Blaiu. Atât în conținut cât şi în formă. Chiar comentasem „pă net” pe chestia asta, că e ceva profund în neregulă starea asta de „împuternicire” şi că ce se aşteaptă, cumva rezultatul alegerilor?

  2. Pannduru Lunetistu

    A venit vremea să scoatem de la naftalină „Proclamația de la Padeș” din 1821 :
    „Fraților locuitori ai Țării Românești, veri de ce neam veți fi! Nici o pravilă nu oprește pe om a întâmpina răul cu rău! Șarpele când îți iasă înainte, dai cu ciomagul să-l lovești, ca să-ți aperi viața, care mai de multe ori ni se primejduiește din mușcarea lui. Dar pe balaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât cele bisericești, cât și cele politicești, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până când să le fim robi? Veniți dar, fraților, cu toții, cu rău să pierdem pe cei răi, ca să ne fie nouă bine!

    […]Să să aleagă căpeteniile noastre cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noștri și cu noi dinpreună vor lucra binele, precum ne sunt făgăduiți.

    Nu vă leneviți, ci siliți dă veniți în grabă cu toții; care veți avea arme, cu arme, iar care nu veți avea arme, cu furci de fier și lănci; să vă faceți de grabă și să veniți unde veți auzi că se află adunarea cea orânduită pentru binele și folosul a toată țara.

    Și ce vă vor povățui mai marii Adunării aceia să urmați și unde vă vor chema ei acolo să mergeți. Că ne ajunge, fraților, atâta vreme de când lacrămile de pe obrazele noastre nu s-au uscat.

    Și iar să știți că nimenea dintre noi nu este slobod […], ca să să atingă măcar de un grǎunți, de binele sau de casa vreunui neguțător, oroșan sau țăran sau de al vreunui lăcuitor, decât numai binele și averile cele rău agonisite ale tiranilor boieri să să jertfească: însă al cărora nu vor urma nouă – precum sunt făgăduiți – numai al acelora să să ia pentru folosul de obște!”

  3. Pandurule,
    Aluia care a dat proclamatia asta, nu i se stie locul de veci,asa cum nu i se stie nici luiAntonescu, un alt mare patriot. Cine crezi ca mai imbraca azi camasa mortii de dragul unui popor de idioti,saraci si prosti, ca sa nu se supere nici Constantin Brancusi … ?

  4. Aurel Breaz

    In principiu romanii gandesc la fel ca Dl Neacsu.Diferenta este ca nu toti stiu sa-si exprime gandurile in scris dar mai grav este ca un parlamentar poate sa faca mai mult decat sa scrie si sa-siu voteze pensii nesimtite

  5. Domnule Aurel Breaz,
    Cred ca ma confundati cu deputatul Marian Neacsu, care nu numai ca nu este clona mea, dar nu avem nimic in comun, in afara de o coincidenta de nume.

  6. Vasile

    Pensii adevarate au politistii de la criminalistica, de la politie de municipiu cu 65.000 de locuitori cu o pensie de 9700 lei brut si 7700 lei net, iar un adjunct de logistica de la jdm. cu 8900 lei brut si 7200 lei net, pensionati in luna martie 2016.Un fost locotenent-colonel iesit la pensie in 1987, are o pensie de 4100 lei net.
    Se pare ca pentru unii este bine.

  7. calin

    Vasileee! Faci glume ostasesti?

  8. Bostina

    Vuieste netul ca pe 19 august incepe revolutia.Pregatiti-va.

  9. @Bostina…
    punem pariu ca nu?

  10. Bostina

    Fraților ce dovezi mai vreți ?
    Sa defecat întreaga lume pe noi …suntem conduși și reprezentați de gunoaie umane care sunt de acord sa fure și ultima raza de speranță numita viitor….sa închis TOT în țărișoara asta … aurul l-au vândut, pădurile
    , fabrici , uzine, ferme , pământuri. …PĂMÂNTUL STRĂMOSESC… glia noastră ….mineritul e pe moarte …siderurgia e gata …ce mai avem …ce așteptăm …cât ? Cat ?
    Avem o tara …încă mai avem …sa nu le-o dam înspre jefuire cu indiferență !
    Sa nu lăsăm morții nostrii sa se odihnească pe plaiuri vândute și fărâmițate de interese meschine …de nepăsare. …
    Cred ca știți ce înseamnă să pribegeşti pe tărâmuri străine în căutarea unui loc mai bun…nu e un loc mai bun ca în țara noastră. … Doare indiferența, doare dorul de mai bine . Noi suntem Romani ! Țara noastră e România. Nu Europa , nu USA , nu Rusia, nu Siria
    Dumnezeu sa ne ajute !! !Pe 19 August incepe revolutia Distribuiti.

  11. geofreeland

    Gata cu glumitele…
    Ma cam bate de ceva vreme un gand. O sa zica unul de p-aci ca iar il dezamagesc. Treaba lui.
    Ma tot framant de ce presedintele nostru a fost „umilit” de Boiko Borisov la propunerea unei flote comune, cu tari riverane ale NATO la Marea Neagra. Adica ce-i veni lui Johannis sa se duca el, personal, taman in Bulgaria, inainte de summitul varsovian al NATO si sa dea cu sapa-n balta. Ca el Borisov vrea iole pe lacul rusesc, adica marea noastra. Presedintele Romaniei, a fost pus intentionat sa provoace o reactie fatisa a unor membrii NATO fata de atasamentul la organizatie. Nemtii nu puteau s-o faca direct, francezii nici atat amintindu-ne de ospitalitatea tarului fata de impotmolitul Napoleon prin stepele geroase ale Rusiei, dar americanii au facut-o prin Johannis. Reactia starnita de intrebarea pentru crearea flotei maritime militare a tarilor membre NATO la Marea Neagra a definit exact pozitia anticipata privind adeziunea la Alianta. Grecii au cotit-o cu rusii si cu chinezii (51% din portul Pireu, daca noi am frecat-o cu Constanta, care putea scoate Rotterdamul din jocul economic, vezi opozitia Olandei la Schengenul nostru), turcii dupa cum s-a demonstrat au renuntat la petrolul ISIS, furat din Iraq, si-l primesc de la rusi in schimbul sustinerii lui Bashar, ungurii o tot dau cu Putin numai ce-o vrea sa sparga Transilvania, conform unui nou Diktat,sarbii au vazut ca rusii sunt singurii lor prieteni, desi noi cu sarbii eram frati (cert e ca noi nu am recunoscut Kosovo) dar supararea lor e imensa dupa acceptul lui Constantinescu de a permite bombardarea lor prin Romania (desi le-am dat petrol pe sestache). Evenimentele desfasurate de la incidentul Borisov, confirma ca intrebarea lui Johannis a fost un test de fidelitate inainte de summit. Aici il apreciez pe presedintele meu, chiar daca pe el nu l-a dus capul la asta, dar mai marii americani l-au scolit s-o faca.
    Ce se va intampla? Polonia si Romania vor fi singurele tari NATO avansate in coasta estica antiruseasca. Rolul Romaniei in NATO va creste imens si va determina o noua reorientare americana pentru intarirea flancului estic al NATO. Asta inseamna si dublul tais ca Romania va fi tinta directa a rusilor, pentru ca multe baze din Turcia vor fi repozitionate in Romania, ma refer chiar la focoase nucleare, ca armata romana va primi (pe bani, nu degeaba, tehnica militara performanta, nu ca ungurii care tot o freaca cu tehnica ruseasca). Rolul Romaniei va creste geostrategic. Problema e ca deja e inconjurata de statele proruse astazi (Grecia, Turcia, Grecia, Ungaria, Serbia) fiecare din interesele proprii, si dupa cum afirmam ceva vreme, cred ca o intalnire la nivel balcanic, la initiativa Romaniei va produce multe efecte: a) pozitionarea de viitor a interselor statelor b) reconcilierea istorica a conjuncturilor anterioare c) reafirmarea, daca e cazul a fidelitatii fata de NATO d) angajarea spre cresterea increderii interbalcanice e) discutia, in subsidiar, a rolului intereselor americane in raport cu interesele statelor balcanice, prin rolul geostrategic fata de Orient si Europa f) reafirmarea intereselor comune ale tarilor balcanice in contextul european etc etc. Daca diplomatia externa romana va fi transanta privind interesele ei, prin reafirmare a pozitiei impreuna cu SUA, referitoare la garantiile reale privind integritatea teritoriala, va putea exercita ca exemplu o forta diplomatica suficienta in zona Orientului Apropiat si va intari interfata de comunicare cu UE la flancul estic. Atunci presedintele nostru nu va mai fi izolat ca fiind unul proamerican sadea si atat.

  12. geofreeland

    Revin. Ofensiva ruseasca in sud-estul european si Orientul Apropiat este in plina desfasurare si in forta. Americanii sunt prinsi la inghesuiala pentru consecintele „primaverii arabe”, redundanta instalarii democratiei in Afghanistan si Iraq, prin razboi, infiintarea ISIS, finantarea opozitiei siriene si razboi civil… Lupta pentru controlul petrolului, al altor produse zonale si securizarea Israelului, par sa indice o scadere dramatica interesului pentru exportul de „democratie” american. Anul preelectoral a marcat o slabire a puterii anticipative de reactie a politicilor fata de real time. Chiar sensul NATO incepe sa balanseze in a-si cauta un echilibru mulat predictibil. Santajul fatis al lui Trump, privind apararea colectiva stipulata in statutul NATO, functie de serviciile aduse de state catre SUA, nu face decat sa confirme fie ca Trump e sarac cu duhul fie ca are alta strategie cheie in relatiile cu ursul rusesc. Inca nu stim dar copilul nu va fi lasat din brate de rusi, si ma refer la Basarabia, nici tezaurul (care se pare ca a fost dat nemtilor!) si nici de nemti (Schengen, nivelul minim dramatic de absorbtie a fondurilor europene, datoriile istorice recunoscute pentru cotele de razboi cu care am participat). Jaful la care e supusa Romania este unul incalificabil fata de orice norma europeana. Nimeni la ei in tarile lor nu ar accepta acest lucru. Ma face sa cred ca asta e pretul platit pentru integritatea teritoriala si nerevizuirii Trianonului. Noi acceptam orice de frica acestui bau bau, intarit de distrugerea programata a propriei armate. Cred ca asta va fi principala arma ruseasca impotriva Romaniei. Balcanii deja sunt prorusi, mai putin Croatia, Bosnia si Slovenia. E nevoie de o reafirmare a solidaritatii NATO, polonezii sunt mai pragmatici si actioneaza in consecinta, pentru ca de la Maidanul kievean la dezastrul teritorial crimeian nicio tara europeana nu a garantat ceva in fata rusilor, decat sanctiuni economice subtiri si alea de ochii lumii. Daca duplicitarismul marilor puteri e deja notoriu ce rol ii va fi harazit Romaniei impotente militar, cu o economie strategiga distrusa, cu rezerve nationale sub orice critica, cu o demografie in scadere si imigratie permanenta? E o glumita ostaseasca, ziceti? Nu. E un viitor previzibil, intunecat si deja trecut de ceasul al treisprezecelea spre a mai salva ceva. Ce-o fi acel ceva?

  13. Juvet Marlon

    D-le Neacşu, vedeți domnule că iară v-a distribuit un nene articolaşu ăla „Un colinel al armatei acuză.. ..bla…bla.. bla”. Dar aveți grijă, vedeți că în seara asta s-a mai dezlegat un taboo juridic. Uitați-vă ce articol din C.P. s-a invocat ca să-i priponească pe ăia cu armele la Sky News….

  14. Juvet Marlon

    Limbricu’ principesei ăla, cozubas, madam Bovary ăăă Dora unde sunt? Nu mai apar pe aci să vă gâdile la vanitățile de geopolitician priceput la toate?

  15. geofreeland

    By the way, vorba cuiva, de Olimpiada. Dupa cum ziceam la un comment anterior despre Simona si refuzul ei de a merge la Oli, spuneam ca statul, adica elitismul federatiilor pe ramuri sportive, care sunt un jeg soios si fara de limite intru capatuiala, se dau la fund in fata dezastrului sportivilor romani. Indiferenta, coruptia, neprofesionalismul, nepotismul si interesele altora promovate prin obstructia financiara prin ministerul ala al tineretului (cata vrajeala!) si sportului (care sport, nene, ala din imaginatia voastra maladiva, poate) conduc sigur la un dezastru olimpic. Cine vrea asta? Toti jegosii de politicieni cu bucile cat crinta, cu burtile cat roata si creier verde de euroi. Cam asta e clasa politica pe care neica nimeni de afara o formeaza si o impune indiferent de voturile (ce cacanarie ordinara!) a unui popor sub jug. Sportul, cum am mai afirmat exprima starea unei natii, vigoarea ei, valoarea ei, pentru ca sportul e mai mult decat sport declarativ, e o filozofie, o conditie emulativa intre natiile lumii, spre binele ei. Cine nu sustine sportul, vezi acest guvern alienat de orice e romanesc, e un tradator al neamului pur si simplu. Un sportiv, care e altceva decat o aventura a unor posibilitati native, e un patriot, drapelul Romaniei il incununeaza cand e deasupra altora, dar el, sportivul e un om al sacrificiului, nu pentru bani, ci pentru o glorie ca o victorie asupra propriei conditii, in numele tuturor, al nostru, al romanilor. Munca, sacrificiu, inteligenta, cultura si psihism, tenacitate, asta inseamna un sportiv al tarii. Dar nu poti sa faci astea in cocina. Cocina lui Passolini, e un film argentinian. Cocina guvernamentala, cocina gandirii care a distrus gimnastica noastra, la ordin, cocina in care traim. Mi-e dor de o Daciada, un fel de mobilizare de masa spre selectie a valorilor. Mi-e dor de vremurile cand si nea Vasile ciobanul batea oina mai ceva ca hokeyul ierbii din gloria pakistaneza. Astazi, un rahat de politici, fara noima, fara sens, o tara distrusa de oricine. Distrugerea unor conducatori mijiti intru fapte tinand de neam. Astia sunt mai rai decat comunistii. Cum aparea unul mai deasupra, fie il inrolau la Secu, fie il tineau birocratic la un nivel de mediocritate platita. Uitati-va cine e in puscarie si cine nu. E simplu. Capitalism fara capitalisti romani patrioti. Ce tot o frecam la rece cu vrajeli de UE, rima, drepturile nu stiu cui, Constitutie, anticoruptie, si alte lozinci care daca ma gandesc bine seamana perfect cu alte lozinci dinainte de ’89 pe toate gardurile. Olimpiada? Ma intreb ce mai cautam noi la Oli? Adevarul e ca noi cautam, asta e intrebarea, ce anume? Ne cautam identitatea pierduta, ne cautam sensul ca natie intre natiile lumii. Asta cautam.

  16. geofreeland

    O intrebare. De ce oare ne urasc atat de mult englezii? Campania lor impotriva noastra e mai mult decat evidenta. Afacerea Sky News, cu armele, nu numai ca e o facatura prost lucrata dar pentru mine e o forma de agresiune la comanda impotriva unui stat. Cine si de ce face asta? Cine e patronul acestui post de televiziune? Cine nu ne vrea in Schengen si de ce? Cine si de ce ne decredibilizeaza? Inca nu descalcesc intriga, Mihalache nici atat, ca doarme, dar poate am un raspuns de la niste destepti de p-acilea. E unul care roade oase dar nu spune. Zii, ma, nene, ca tu le stii pe toate. Ia zii! Nu poate sa spuna desi are informatii, el vinde gogosi cu articole din CP. Ma tot intreb nu cumva rusii au cumparat tot, mai Soros? Vad ca reactia diplomatica e inexistenta. E normal toata lumea e in vacanta. Johannis pe munti, Kovesi pe la Sarmisegetuza (cred ca acum invata si ea ceva istorie despre dacii morti demult), Ciolos lucreaza pana in miez de noapte. In rest, mucles, sa nu suparam cumva. Poate pe Putin. Doamne, cum se face manipularea! Problema e ca rusii cam dicteaza multe. Ma gandesc ca si Brexitul o fi opera lor si englezii chiar nu stiu. Daca respiro-ul american stil Obama-care mondial a permis o nisa de penetratie ruseasca nu am decat convingerea ca noul presedinte, sau administratie, vor pune lucrurile la punct. Cum sa le puna? Simplu.”Nene, pana aici! Vrei bine, nu vrei, iar bine noua, nu tie.” Am speranta acestui fapt dupa alegerile din State. Hillary va fi mai dura ca Reagan, chiar daca nu e actrita. Si oricum e la moda femeile de stat. Nu le poti injura ca sunt femei si noblesse oblige. Indira Ghandi, Teatcher, Merkel…

  17. @Geofreeland
    Orice s-ar intampla prin Marea Neagra sau pe langa, indiferent cum vor juca vecinii nostri, rolul Romaniaei in NATO va fi acelasi.. sclava. Poate vom fi impanziti de mai multe baze militare, poate tot mai multe localitati vor deveni tinte strategice ale dusmanilor SUA, poate”fetele nostre” isi vor vinde serviciile mai scump, sau mai ieftin, sau vor avea o baza de selectie mai mare, dar asta nu inseamna ca va creste respectul cuiva fata de noi sau ca om avea alt statut.Nu domnule, vom fi doar folositi mai mult, prin toate gaurile iar tradatorii din frunte tarii vor fi din ce in ce mai protejati impotriva noastra si vor deveni din ce in ce mai nesimtiti si mai aroganti. Vezi un motiv de bucurie in asta?

  18. Dora

    @Juvet,
    În fiecare dimineaţă, citesc comentariile şi de pe acest blogg. Deci, sunt prezentă!Dar, mi-am propus să nu mai postez comentarii. În schimb, constat că dvs.sunteţi preocupat de persoana mea (nu vreau să fac apel la vechiul proverb românesc „câinele moare de drum lung şi….., de grija altuia”. Şi apoi d-nule folosiţi prea des cuvinte ca „limbric”, „clitoris”.Cred că aveţi o PROBLEMĂ, care se poate rezolva, dar depinde numai de dvs. Ori pe linia de centură, ori la psiholog. Aflaţi că eu nu am de gând să gâdil vanităţile domnilor Neacşu, Geofreeland şi alţii, mi-am exprimat în mod politicos, punctul de vedere, fără să folosesc termeni obsceni. Vă rog, căutaţi-vă de SĂNĂTATE şi, nu mă mai pomeniţi în „micile” dvs. comentarii. Îmi produceţi greaţă. GATA, AJUNGE!

  19. Vrej

    @ALL: Permiteți să comentez și eu? M-am săturat de lăturile de la huhurez și r26500 așa că voi posta la http://www.in-cuiul-catarii.info.