De la lume adunate

Categoria Actualitate, Opinii

Stanjeneii Reginei

Palma lui Erdogan

E jale mare prin culoarele strategicilor prieteni. Turcia se pare ca are gânduri mari. Faptul că SUA  joacă  astăzi rolul pe care Înalta poartă îl juca până  pe la 1800 și  ”crește la sân ” just in case oponenți ai ”domnitorilor” instalați cu sprijin înalt, nu prea place sultanului Erdogan. Ce să faci coane, fiecare pasăre, pe limba ei piere, sau ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Faptul că SUA nu vrea cu nici un preț să îl (ex)trădeze pe Gulen l-a înfuriat atât de tare pe sultan  încât acesta a decis să facă pași, nu doar să amenințe cu ieșirea din NATO. Recenta întâlnire cu țarul Putin nu este doar o îmbunătățirea a relațiilor bilaterale sau  o încercare de a forța mâna lui Obama, Putin nu ar accepta să fie folosit pe post de pisică, căci chiar dacă Turcia nu va ieși din NATO,un lucru este cert, Putin și Erdogan au semnat un pact de neagresiune în zona Mării Negre, armatele , navele, avioanele nici unuia nu vor acționa în zona celuilalt asta e înțelegerea, indiferent că Turcia rămâne sau iese din NATO. Ambele țări  și conducători au de câștigat de aici, ambii au nevoie de acest pact pentru a se menține în cărți și a forța SUA să își mai reducă motoarele forțate la maxim de când cu Euromaidanul. Dacă închiderea bazei de la Ingirlic și trimiterea la vatră a americanilor cu nuclearele lor cu tot va deveni o realitate sau nu, rămâne de văzut, dar dacă va fi așa, atunci este clar că Obama și Erdogan nu au bătut palma. Va fi o lovitură pentru SUA, dar Marele Mut abia așteaptă să scoată iarăși castanele americane din Marea Neagră, oferindu-se să adăpostească balaurii în România și astfel să își asigure un al doilea mandat. Românii ca cetățeni nu au nici un cuvânt de spus aici așa că  sasul este practic singurul om de pe planetă care se roagă protestant ca Turcia să nu se împace cu Obama. Și în timp ce Erdogan amenință cu Ingirlic, americanii amenință cu reeditarea filmului ”Prin Kurdistanul sălbatic”.Așa se joacă la nivel înalt.

Alba Neagra în stil teleormănean

Domnul Dragnea se joacă. Nu știu dacă se joacă pentru că vrea el sau pentru că i se spune cum să joace dar este un jucător prost. Pe vremea cât PSD-ul era la guvernare iar PNL-ul se făcea că moționează așa ca să nu spună lumea că nu are activitate, Liviuț făcea mișto de ei că sunt amatori și nu au sânge în instalație. Astăzi, când  Iohannis are guvernul lui, Dragnea se joacă de-a moțiunea de cenzură. Când declară că a bătut palma cu nu știu cine  și gata dă cu guvernul jos, când anunță că a renunțat pentru că nu e momentul. Dragnea face un joc  de prost gust, pentru că este clar că PSD-ul nu are nici un interes să intre la guvernare, miza nu mai este organizarea alegerilor, pentru că  prin primarii pe care îi are își poate asigura suficient spațiu de manevră la alegerile din toamnă, miza este deteriorarea imaginii lui Iohannis, adevăratul pericol pentru pesediști. Așa că pe de o parte se face că dorește schimbarea guvernului, când de fapt tot ce dorește este să arate cât de prost guvernează tehnocrații și să îi lase să își frângă gâtul. Slavă Domnului și miniștrii și Iohannis sunt amatori așa că cu cât Cioloș guvernează mai mult, cu ațât mai bine pentru PSD. Nu și pentru pesediști, pentru că cu cât Iohannis pierde mai mult, cu ațât mai mulți pesediști vizitează sediul DNA. Ăsta da joc.

Regina a murit, trăiește regele

Când toată lumea se aștepta să auzim că Mihai a predat ștafeta lui Duda, cel care așteaptă  precum veșnicul prinț Charles să preia comanda, iată că ”Regina” Ana a încetat din viață. Prilej pentru susținătorii Monarhiei să mai încerce aprinderea unui foc stins. Cine nu  știe ce se întâmplă când sufli în cenușă, să întrebe un coșar.  Se spune în popor, despre morți  e bine să vorbești numai de bine. De ce oare nu se spune ”numai adevărul”?  Pentru că fiecare mort are ceva păcate. Nu  intenționez  să dezgrop morții sau păcatele, unei persoane care efectiv nu a făcut nimic care să impresioneze, dar nici rău,  dar nici nu pot înghiți povești despre regi care au fost orice numai regi nu și regine care nu au fost regine niciodată. Să mă explic: cel care își spune regele Mihai al României este un de fapt un personaj sinistru. Acest om care continuă să se creadă rege al României și să se pretindă moștenitorul Regelui Ferdinand uită că a renunțat sub semnătură la Tron, la Coroană și la tot ce însemna Casa Regală, titluri, onoruri și bunuri,  odată cu abdicarea. Să nu spună că a fost obligat, pentru că a fost alegerea lui, a fost înțelegerea lui cu regimul comunist pe care l-a ajutat să ia puterea în România la 23 August 1944 și de la care a primit bani, conform înțelegerii, până în 1984.  Culmea este că sunt unii care astăzi pretind că Mihai, la 23 August prin întoarcerea armelor ”a salvat țara de invazia rusească”. Câtă nesimțire poți să ai să declari așa ceva? Adică domnul Mihai de Hohenzollern trădează țara și o aruncă în mâinile rușilor prin generalii Aldea, Sănătescu, Mihai Racoviță, prin breșa de la Iași, numită și Marea Trădare de la Iași, apoi îl dă și pe Antonescu pe mâna rușilor, adică a  prietenilor  cu care bătuse palma, iar o slugă a sa face din asta un act de mândrie pentru care ar trebui să îi mulțumim. Dar tot el se plânge apoi că a fost scos din țară la ordinul acelorași prieteni. Păi nu el le-a asigurat intrarea în țară?  De fapt trădarea a stat cu regele la masă toată viața sa. După trădarea românilor și-a trădat originile, desfăcându-se de Casa de Hohenzollern pentru că nu îi mai plăcea să fie o rotiță în marea familie princiară, el voia să fie prima roată  a ”Casei De România”   care de fapt nu există decât în actele sale, Constituția României nu face vorbire despre o Casa Regală a României. Domnul Mihai se dorește întemeietorul unei Dinastii de România dar,   după ce și-a trădat țara, apoi rădăcinile, Mihai și-a trădat propria familie prin dezmoștenirea fetei, Irina, e adevărat condamnată în SUA dar totuși sânge din sângele lui, apoi nepotul, Nicolae, potențialul viitor cap al Familiei Regale, pentru a face loc unui  actor scăpătat,  cu  educație și  influențe securiste care se căsătorise cu fata lui și se pare că va deveni noul șef al familiei.

Ei bine, Ana de Bourbon Parma, a fost soția acestui individ și nimic altceva. Ea nu a fost niciodată regina României și nici a românilor, pentru că s-a căsătorit cu Mihai după ce acesta a abdicat și nu mai era decât fostul rege Mihai de Hohenzollern, Ana nu a fost nici o secundă soția regelui Mihai de Hohenzollern a fost doar soția  lui Mihai, pentru că Mihai de România nu există. România după 1947 nu a mai avut rege, a avut doar președinți. Numai că unii au impresia că pot falsifica istoria așa cum vor. Este penibilă încercarea unora de a face din țânțar armăsar, din soția unui individ despre care Nicolae Iorga avea o părere pe care nu vreau să o repet, o mare regină. Ana a fost soția lui Mihai și atâta tot. Penibilă a fost și știrea că la Săvârșin s-a săvârșit o minune, un stânjenel a înflorit a doua oară, semn că ”natura deplânge moartea reginei”. Stânjenelul a fost numit de către domnul Duda și doamna Margareta, ”Stânjenelul reginei”. Ce să spun, mare minune mare.  Țin să anunț pe făcătorii de știri senzaționale că și în fața blocului meu au înflorit zilele astea câțiva stânjenei albi tot pentru a doua oară. M-am interesat și am aflat că și pe acolo a trecut Regina acum câțiva ani, era o țigancă numită Regina, care vindea cratițe sau le schimba pe haine vechi. După cum se vede e plină țara de minuni. Dumnezeu să o odihnească pe Ana de Bourbon-Parma, a fost o persoană liniștită, modestă, o adevărată principesă, și i se face o mare defavoare prin încercarea de a i se atribui merite sau titluri pe care nu le-a avut.A fost o persoana modestă și cu mult bun simț cu un caracter princiar. Orice încercare de a o prezenta altfel decât a fost, în rău sau în bine, îi scade valoarea.

 

http://www.aradon.ro/stanjenelul-reginei-la-savarsin/1677153

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la De la lume adunate

  1. Asa e mai naica! Sa te apuce greata cu toate reporteritele alea analfabete (sau … daca asa e ordinu”!) care ne-au frecat neuronii toata ziua cu „majestatea sa regina” … „zi istorica” … De tot rasul sau vorba aia … neam de maimute! Unic in penibil!

  2. ifrim

    Sa traiti cu numele!

  3. iorga

    Dumnezeu sA O ODIHNEASCA IN PACE pe fosta sotie a fostului rege !, asta doar daca *infometatii lihniti din anturajul fosilelor regale o vor lasa in pace si *jurnalismul de doi bani* la fel. Limbajul slugarnic de la eveniment afisat la posturile TV a mers pana la a-ti face greata de atata *slugarnicie, greu de suportat*, o slugarnicie greu de inteles ca poate exista la *specia umana*. Nici nu-i de mirare, usurinta promovarii in mass-media a tot soiul de scursuri inculte, analfabete pot fi facute doar cu asemenea jurnalisti. C-am in acele zile, vorbind despre seceta care afecteaza agricultura, o jurnalista … de la protv comunica … *ca inainte (probabil epoca comunista) Romania avea *150 000* de mi de hectare irigate, cum prostia nu are nici limite, nici suprafata irigata in perioada comunista de peste 3 milioane de hectare … NU AVEA IMPORTANTA.

  4. Juvet Marlon

    Aştept cu nedisimulată nerăbdare articolul geopolitic despre armele nucleare mutate la Deveselu…..

  5. Vladimir Putzin

    @juvet marlon
    si eu aștept cu aceeași nerabdare să-ți dai matale primul cu parerea, că până acum nu facusi decât să dai cu bățu’ prin gard.
    Hai, curaj si arată-ne că ești deja băiat mare și cu caracterul la purtător care cum le știe pe toate,le știe și pe astea cu nuclearele…!

  6. Juvet Marlon

    Faptul că ştiu multe m-a făcut în primul rând să-mi dau seama cât de puține cunosc (e un paradox al cunoaşterii care se pare că nu le spune nimic celor care semnează şi celor care comentează pe aici – inclusiv irefutabila madam’ Bovary….). Asta e. Adică hai să mai apelăm şi la surse veridice şi la mai multe surse, înainte de a ne revărsa umorile şi hormonii pă net. Exclud trolii. Pe care nu îi vedeți cum bagă bațul prin gardul vanității de marw expert în orice a autorului…

  7. Juvet Marlon

    http://www.catavencii.ro/romanul-s-a-nascut-expert/ – Un articol mişteaux care surprinde exact „fenomenul” 🙂 🙂 🙂

  8. @Vladimir,
    Mister Juvet nu isi poate depasi pozitia de chibit. Atata stie, atata face. Daca ii pui tenesii in picioare si ii pui o minge in fata iti cere o sarma indoita sa o plimbe ca pe cerc, dar de langa gardul stadionului( ca el nu are bani nici sa intre in stadion) e cel mai mare critic, e un chibit infocat, are cate ceva de spus, asa la sto, despre fiecare.Iar cand nu este bagat in seama si nu il intreaba nimeni nimic, baga, asa cum ai sesizat batul prin gard si se da smecher. El u s-a nascut expert, el s-a nascut chibit. Atat.Cred ca a avut orgasm multiplu acuma ca l-ai bagat in seama. Apropo, ce a spus, ca nu am citit.

  9. Vladimir Putzin

    @Marin Neacsu
    Ca de obicei, NIMIC !

  10. @Vladimir Putin ,
    Ma speriasem , credeam ca a spus ceva ..