Săptămâna supăraţilor

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

 

Moto: Dacă trecutul nu te impresionează, prezentul nu te afectează,  iar viitorul nu te îngrijorează, atunci eşti românul zilelor noastre.

ciuca suparat

Săptămâna asta a fost săptămâna supăraţilor. Unde te uitai vedeai numai supăraţi .

Coincidenţă sau consecinţă?

Nu ştiu  când se încheie sau dacă s-a încheiat, dar pentru români Olimpiada s-a încheiat de mult. Nu doar numărul de medalii, dar şi evoluţiile sportivilor români au fost cele mai jalnice cred că din toată istoria participărilor noastre. Dacă ar fi să ne luăm fie şi numai după rezultatele la gimnastică unde chiar dacă nu câştigam titlul suprem dar tot aveam ceva medalii pe aparate şi tot se poate afirma că suntem în groapă. Nu ştiu pe cine miră, dar pe mine nu. Sportul, de masă,  pregătirea viitorilor sportivi de performanţă, profesionişti sau amatori, merg mână în mână cu activitatea  economică, politică şi socială a unei ţări. Păi când şefii de federaţii sunt numiţi de şefi de partide, când antrenorii echipelor naţionale sunt aduşi din ţări unde se vorbeşte limba preşedintelui, indiferent de rezultate, sau poate tocmai în ciuda lor, când marii „finanţatori” ai sportului rege se bat pe celulele din puşcării, cine mai are pretenţia la rezultate sportive? Nu m-ar mira să aud că inclusiv selecţia sportivilor la olimpiadă şi baremele au fost făcute pe linie politică. Aud că unele sportive sau sportivi s-au supărat pentru rezultatele slabe şi au arătat cu degetul, după ce s-au făcut de râs, spre federaţii si ministere. Păi de ce nu au făcut scandal înainte? Să fi spus un sportiv: „eu nu particip la olimpiadă, chiar dacă am obţinut baremul, ca semn de protest faţă de modul în care sunt tratate echipele reprezentative”. Atunci da, le-as fi dat dreptate, dar acum, de ce mai fac scandal ? Ca să se justifice?Neeeeeeeee, asta e glumătătă. Deci, rezultatele sportive merg mână în mână cu cele .. politice. Nu e o coincidenţă, e o consecinţă.

Supărarea lui Gulem

Cică prin Statele Unite ale SUA, Gulem efendi, un fel de Soroş al turcilor, începe să aibă palpitaţii. De teama lui Erdogan care nu cedează şi vrea să pună mâna pe duşmanul de clasă, Administraţia Obama, se vede nevoită să dea curs cererilor otomanilor şi deocamdată, cel puţin de formă, se face că investighează cu o echipă de „specialişti” plângerile sultanului. Nu pot spune la ce concluzii vor ajunge, în mod cert vor învinge raţiunile de stat, sau, cum spunea un personaj celebru, „interesul naţional”. Nu cred că americancilor le convine mutarea bazei de la Ingirlik, mai ales că deja  unii s-au inflamat auzind că baza pacifistă de la Deveselu riscă să fie transformată în bază pacifică. Până una alta, nu aş vrea să fiu în şalvarii lui Gulem chiar dacă practic, el nu a pus mâna pe iatagan. Dar cei care s-au şcolit la el, ca şi cei care s-au şcolit la Soroş şi conduc acum România, au pus-o de o schimbare maidaneză. La noi nu a fost nevoie de lovitură de stat, pentru că românii dorm de2 7 de ani, aşa de dulce si profund  că e păcat să îi mai trezeşti.

Supărare de patru stele

Motoc si Ciuca l

Dacă tot suntem la mangialâc, „am urmărit cu deosebit  interes”, cum îi place preşedintelui  românilor lui să spună, declaraţiile domnului ministru al apărării, vizavi de discutata trashumanţă atomică a bazei de la Ingirlic. Mă mir cum a avut timp domnul Motoc, între două aniversări şi fotografii cu fete şi copii, să mai vorbească şi despre probleme reale ale armatei. Se pare însă că a primit ordin. În fine am privit şi auzit cum se jura cu mâna pe fundiţă şi cu fundul pe oliţă, că habar nu are despre Rocada Ingirselu, că el nu a vorbit aşa ceva cu nimeni . Dacă nu el, poate Mutu ? Că nici despre marea Flotă NATO  a Mării Negre nu vorbise el cu bulgarii, ci Mutu,  deşi era pe moşia lui. Oricum indiferent ce a spus el, eu am urmărit cu mare atenţie ce a spus cel care se afla în dreapta lui, recte şeful SMG, domnul general  Ciucă. O să spuneţi că nu a spus nimic. Vă rog să vă uitaţi de mai multe ori la înregistrare(daca o gasiti undeva), în special la privirea lui şi o să vedeţi cât de expresivă este. Cum, s-a uitat numai în jos cât a vorbit domnul ministru? Păi şi ce, asta înseamnă că nu a spus nimic ?  Privirea în pământ a domnului Ciucă, spune mai multe decât 10 declaraţii politice ale lui Motoc. Dar şi declaraţia domnului Motoc este cu cântec, pentru că domnia sa spune că nu au existat discuţii, dar nu spune nimic de ordine sau de discuţiile care vor urma:

„Ce vă pot spune este că nu au existat niciun fel de discuții nici la nivel politic, nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcție. Deci categoric nu putem vorbi reacționând la această informație decât că este o speculație”

Pai cum să discuţi când primeşti ordin ?  Ce, suntem în armată, sau pe şantierul cucu? Domnul Motoc nu minte, nici măcar nu au discutat… ordinul. Doamne fereşte! As vrea însă să îl aud pe domnul Motoc sau pe domnul Ciucă, dar el nu mai  poate vorbi, că are amigdalele legate, spunând nu că nu s-a discutat, ci că nu intră măcar în discuţie un asemenea subiect şi că aşa ceva nu se va întîmpla niciodată. Dar, am dreptate, aşa ceva nu se va întâmpla niciodată, adică nici unul nici altul nu pot afirma aşa ceva, pentru că ţin prea mult la scaunlele pe care au fost aşezaţi.

In plus, până la acest moment poate este vorba doar de o variantă, sau aşa zisul plan B   care nu se cunoaşte, nu se discută, doar se aplică, pentru că este planul de avarie. Oricum eu cred mai mult ceea ce a spus generalul Ciucă, aşa cu ochii în jos, decât ceea ce a spus Motoc, cu ochii în camere, nu de alta, dar îl cunosc şi nu l-am văzut niciodată aşa de cătrănit, nici oficial nici neoficial. De ce oare? Am încercat să aflu pe net o foto cu cei doi la momentul „adevărului” sau înregistrarea video, dar mi-a fost imposibil.  Dacă dă cineva de înregistrare, rog frumos să îmi dea linkul, spre exemplificare.

Pelinel pelin amar

Vuiesc televiziunile, breaking news pe toate canalele, coana Pelinel, ultima amantă a armăsarului Borcea a intrat zâmbind la vizită şi a ieşit amărâtă. Nu mă miră să văd că această ştire este prezentată mai des şi mai cu patimă pe canalele televiziunilor, decât ştirea că vom deveni ţintă nucleară, sau că am dat două reactoare chinezilor la Cernavodă, pentru o ediţie de un miliard de exemplare a unei cărţi pe care nu au citit-o nici prietenii, nici duşmanii autorului.   Nu mă mai miră că  televiziunile prezintă drept un subiect de interes naţional  faptul că săraca mămică a dus fotografii cu plodul tăticului Borcea iar acesta nu i-a semnat actele de succesiune. Asta da dramă, românii trebuie să ştie asta, eventual să facă ceva, să iniţieze o mişcare de eliberare a proaspătului tătic, ca  să o poată pune de o nouă nevastă. Sau se aşteaptă să nască şi asistenta din penitenciar? Oricum ar fi, ţara va fi în doliu şi probabil va mai înflori un Pelinel  pe undeva prin şanţurile domeniilor Borcea, aşa, ca să ne arate că natura este frate cu românul.

Tristeţe  regală

Pe undeva prin cotloanele palatelor regale din România, nu se ştie prin care, plânge şi suspină, frumoasa domniţă, pentru că un nene de la un ziar ar fi aruncat pe piaţă un document care arată că augustul tătic, cel care se plângea cui avea timp să îl asculte că a plecat din ţară  în 47 cu ţeava pistolului bolşevic la ureche, ameninţat de prietenul cu care bătuse palma în August paşpa, de fapt nu ar fi plecat chiar aşa forţat şi că acceptase „cu demnitate” abdicarea. Ba, mai mult, s-ar fi rugat de tovarăşul Groza să „meargă pe burtă” adică să rămână între ei înţelegerea, ca să poată poza şi el în victimă la o adică şi .. pac la Războiu neicusorule! Nu m-ar mira, ca peste câţiva ani să aflăm că şi actualul „exil” în Elveţia să fi fost  stabilit sau decis tot cu oarece  indicaţii securiste, dar mai aproape de regescul gângăvit. Şi acum, ca şi atunci i se promit bani din visteria statului, numai să stea acolo la Elveţia lui şi să lase pe alţii să facă ploile în numele lui. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba! Oricum, se adună nori pe deasupra Săvârşinului, cu toate încercările unora de a instituţionaliza familia trădătorului. Aveţi puţintică răbdare!

Peneliştilor le sar PNL

Aud că e iarăşi bătaie pe Cioloşan, pardon,ciolan prin PNL. Cică Marele Mut ar fi plecat să se recreeze şi ca să fie sigur că partidul de suflet nu lâncezeşte, le-a lăsat temă pentru acasă, să stabilească cine va fi El Lider Maximo la viitoarele alegeri, adică nu să stabilească ei, ci să numească pe cine vrea el. Dacă a ajuns Iohannis să dea ordine în PNL iar „marii liberali” vajnici urmaşi ai Brătienilor să îşi scoată ochii şi să se facă preş  de teama lui Kovesi, atunci îşi merită soarta şi să nu mire pe nimeni dacă, cu Cioloş în frunte, în toamnă vor avea 15% voturi iar Băsescu se va gândi dacă face guvernul cu ei sau cu UDMR.  Dragnea nu va fi nici el  prim ministru pentru că până să candideze el se va schimba legea, iar cei cu condamnare nu vor mai avea dreptul să fie aleşi dacă nu îi cheamă Iohannis.  Nici Tăriceanu nu va avea şanse pentru că lui i se pregăteşte condamnarea şi va avea de ales, oricăcă, oricăcă.  Oricum,  sărmană ţară, la trecutu-ţi mare, jalnic viitor! Avem în fruntea ţării o persoană dovedită în instanţă  definitiv şi irevocabil că şi-a însuşit un bun prin fraudă, prin declaraţii false, iar noi în loc să ieşim în stradă şi să îl trimitem acasă, tremurăm de frica lui şi  ne închinăm la idoli ciopliţi de el.

După noi, „Little Boy”.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Săptămâna supăraţilor

  1. ionel

    Ca de obicei,analiza dlui Neacsu e fara cusur.Si totusi,unde sunt romanii?Raspunsul la aceasta intrebare l-a dat tot dl Neacsu,vezi Motoul la acest material.

  2. geofreeland

    1. Mare apatie p-acilea, vorba lu’ Ilie Moro. Am gasit mai deunazi un cuvant care m-a amuzat teribil, IREFUTABIL. Mai, nene doxa, pe bune, las-o mai jos, ca macane. Ce dracu, gentlemani suntem, nu?
    2. Ma biciuie un gand teribil. Chestia turca. Si ca sa vedem cum stam, by the way, se aude nene? Asa. Se aude. Si de ce zic asta, pentru ca ni s-a reprosat ca daca gandim si afiramam ceva noi trebuie sa ne bazam pe surse, adica domnul respectiv zice ca daca noi ne dam cu parerea trebuie sa aducem ca argumente sursele. Mare manipulare. Ce sunt sursele? Aceste surse sunt canale de informatii, dirijate, controlate si avizate, si noi trebuie sa ne raportam la ele. Adica ce spunem in plus fata de surse, adica mai si gandim, nu are importanta. Mai nene, Juvete Marloane brando, ce tot ne smecheresti? Stai pe burta, sa-ti vina sangele la greier si baga la gandeala ca si asta e o munca. Invizibila dar grea pentru ce-i care te instruiesc. Corect? In rest stima pentru proprietatea verbelor. Astept un dezmat telectual din partea matale. Refuz sursele 50% si imi propun sa extrapolez viitoare conjuncturi ghicitoare numai cu mintea mea.
    3. Revin la chestia turca. Ma tot framant de ce oare nea Erdogan asta o coti rapid spre rusi. Ca doar n-o fi un sonat. Io zic ca americanii astia sunt dati dracului. Nu ei, ci aia de deasupra lor. Scopul NATO e sa-i sugrume pe rusi. Asta a stat si la baza infiintarii ei. Acum in epoca globalizarii, dupa usurarea rusilor de comunism, scopul a fost acela de a-i baga in democratia globalizarii. De ce? Pentru ca rusii au resurse enorme. Imparteala resurselor s-a cam terminat pe globul asta. Cele treisprezece „familii cu sange albastru” au rezolvat problema. De aia avem pace. Razboaiele au fost o lupta pentru resurse (vezi Germania, codasa la colonii!). Si cum sa globalizezi generatia de rusi infectata de comunism, de vodca, de patriotism desantat si imbecilizati ca ei sunt fruncea lumii? Cum sa accesezi resursele infinitei Rusii? E,aici e problema. Simplu. Saracindu-i, abatandu-le resursele financiare de la gura ciolovecilor, pe inarmare, pe ambitii spatiale, pe tehnologii care sa tina pasul cu lumea ailalta. Si cum sa faca ei bani? Vanzand resurse. Cui? Celor care au nevoie de ele.

  3. geofreeland

    Continuare. Deci controlul prin bani al rusilor de catre globalizatorii lumii ii determina pe rusi sa vanda toate resursele posibile, uraniu, tehnologie nucleara, petrol si gaze, diamante, lemn, carbuni, cereale etc etc. Adica globalizarea se desfasoara fara vrerea rusilor, si ieftin, rusii exploateaza si exporta prin cele firme care la randul lor fac jocul mai marilor. Cum sa luam inapoi banii? Simplu. Si revin la chestia turca. Miscarea erdoganista, de ochii lumii antiamericana e pusa la cale chiar de americani. Edictul evreiesc, niciun ban pentru Turcia, inseamna ca daca turcii nu mai primesc bani de investitii, daca investitorii isi retrag banii din Turcia si pietele li se cam inchid, Turcia va intra intr-un fel de colaps economic, un blocaj controlat. Cina sa-i salveze? Rusii, bineinteles, adica rusii trebuie sa pompeze bani in Turcia (saracindu-se pe sine! Aici e scopul!) numai pentru a-si lua de grija Incirlik-ului nuclear si a avea acces la Dardanele. De unde mai aveau bani turcii? Din petrolul luat de la ISIS, furat din Iraq si vandut prin firmele cui trebuie. Scopul turcilor este neinfiintarea Kurdistanului. Rusii au promis asta. Americanii i-au desfiintat pe kurzi cu ISIS-ul. Concluzia este ca Turcia lui Erdogan, pe valul nationalist popular (de masca!) este capul de pod spre al americanilor spre Rusia, dirijand viitoare resurse rusesti spre o Turcie constransa de finantatorii mondiali, pentru o himera geostrategica de moment, sustinerea lui Bashar al Assad. Marota Gullen, o ambitie radicala a lui Erdogan, nu va avea o finalizare decat, de ochii lumii, Gullen va fi dat turcilor, pentru promisiuni grele, ei il vor condamna la moarte si va sta prin cele puscarii ca si liderul PKK, pana cand Erdogan isi va fi terminat rolul si va fi infrant democratic chiar de poporul lui, dornic de o Europa pe care a cucerit-o imigrand.

  4. geofreeland

    4. Nu-mi iese din minte afirmatia lui Trump, noi asiguram securitatea celor care au adus servicii Americii. Pai daca acest catindat o da pe goarna, sigur ca stie el ceva. Apoi a urmat testul fidelitatii fata de NATO cu flota lui Joha. Bulgarii au picat, turcii au picat, si nici altii nu s-au manifestat ca l-ar trece. Adica, nene, cine e cu noi, americanii, swi cine nu. Ca sa stim cum stam. Noi i-am asteptat pe americani de decenii bune. Uite ca au venit si suntem cu ei. Nu e rau atata timp cat le facem servicii (Trump) si ei ne asigura de integritatea teritoriala (nu suveranitatea!). De ce s-o fi dus Joe Biden prin fosta inamica bombardata Serbia nu stim. Poate s-o retrage fie-su din afacerile ucrainiene si le-o lua pe cele sarbesti. Or fi vorbit de Kosovo. Or fi fost amenintati sa o lase mai moale cu rusii. Li s-a indicat ca daca o tin cu rusii muntenegrenii le vor taia accesul la mare. Cine stie? Pe sursele invizibile nu prea gasim detalii. De ce frau Merkel nu ne consulta oficial privind summit-ul european iar e o dilema previzila. Joha merse la parinti si lamuri problema, mai an merse prin Florida la plaja si fu scolit bine de tot, asa ca de ce sa mai apelam la surse? Ca sa se stie? Nu, noi mergem pe sestache, diplomatia subterana lucreaza si poporul nu stie nimic. Care popor? Cred ca o stire pe surse ar fi braking news de genul presedintele Romaniei a revenit oficial in vizita la Bucuresti.

  5. geofreeland

    5. Chestia cu focoasele nucleare. Ceva inaintea ziaristului bulgar gandii si io ca poate focoasele nucleare le-or aduce astia in Ro. Ca doar baza scut n-o fi numai de urmarit berze. Dupa ce ma tot gandii am tras o singura concluzie. Astia n-or sa foloseasca niciodata focoasele astea. Nici rusii, nici americanii. De la criza cubaneza prin ’63 parca, problema s-a lamurit definitiv. Focoasele astea sunt numai pentru speriat popoarele, adica cetatenii, cu grija copiilor, cu salarii mizere, cu viata lor anosta ca o cutuma. Daca o luam pe-a dreapta putem folosi o abjectie de genul, ma pis pe focoasele lor, oriunde ar fi, un bau-bau fara noima, sens sau finalitate. Simpla prezenta a acestor focoase in diferite locatii serveste numai pentru cei care fac bani din inarmare, din strategii militare si inocularea fricii. Cine ar folosi aceste arme? De ce? Toti strategii militari ai lumii lucreaza cu aceasta premiza, ca sa aiba si ei o ocupatie bine remunerata, cand de fapt e o inutilitate crasa. Poate, daca mai marii de peste lume or emigra pe Marte si ei vor fi in afara oricarui pericol e posibila si o testare nucleara limitata pe cest Pamant, numai asa de amorul artei. Dar ar fi o imbecilitate demna numai de ei. Omenirea are alte rosturi. De fapt, rosturile omenirii nu mai apartin oamenilor ci numai unora „alesi” care determina destine feromoniale (prin bani)ale unui stup plin de miere care este Pamantul.

  6. geofreeland

    6. Problema diasporei. Nu stiu cum dracu se face ca la alegeri, iese un rezultat si vine votul diasporei si inclina balanta invers de cum a votat poporul din tara. Vezi atatea exemple si Base e un maestru baconschian. Diaspora asta, romani de-ai nostri, unii ajunsi, altii cu carca prin alte tari, amarasteni de fapt, voteaza si stabilesc jocurile. De ce oare chestia asta? Pentru ca cetatenii romani indiferent unde se afla au dreptul la vot. Ok! Votul exprima un interes, nu? O optiune politica, nu? Dar daca eu stau in Vegas de decenii bune, ce interes am eu in Romania mea, abandonata? Adica de treaba am eu cu baba Safta care sapa pamantul din gradina Maicii Domnului? Romanii nostri din Spania, multi mutati de tot, doar parintii prin tara si ei cu gandul ca se vor intoarce, ce interes au ei in Romania? Ca doar nu mai traiesc aici. Adica ce vreau sa spun, ca vrajeala asta cu votul diasporei care a inclinat balanta la alegeri e o magarie de cea mai joasa speta. Nu s-or intelege diasporestenii intre ei sa infirme optiunea populara a celor din tara! O forma de manipulare, o masa criticabil de manipulata, o smecherie in mana unor interese din afara. Cati din romanii de pe-afara mai stiu ce e bine pentru neam? De ce spun astea ca diaspora asta, consacrata, care vede numai stiri la TV-urile unor Ghita, Voiculesti etc habar nu are cat costa o paine sau o bere prin Ro, cat polueaza nemtii Europa si recoltele de legume si pomicole din Ro, cat costa adidasii chinezesti marca Adidas etc etc. Cert e ca de de Revolutie incoace nu am auzit de vreun om din diaspora care sa investeasca in Romania. Care sa iasa pe post si sa il cunoastem. Mai veni Lia Roberts sa fie presedinte, dar dupa ce lua banul pleca acasa, la PNL-ul ei fara N. eI, Ce ziceti? Cum o fi bine?

  7. geofreeland

    Si daca mai deunazi am postat despre dezastrul de la Oli, impus din afara si coroborat cu jegoasele Federatii asa zis nationale pe genuri de sport, ca in armata pe arme, si daca la fel am spus ce inseamna sportul intru regasirea identitatii nationale prin capabilitatile native ale acestui popor inzestrat de atatea migratii genetice prin acest taram mirific demn de a fi recunoscut ca fiind Gradina Maicii Domnului, si a zis-o Papa, pupand betonul Otopeniului, am o propunere pentru oamenii patrioti si cu bani (le dau dracului de Federatii sportive platite din banII NOSTRI). Prin peregrinarile mele prin ceasta minune de tara am intrebat un localnic „Ce e aici?” „O sala de sport!” zise mandru cetateanul. „Si cine face sport aici?” „Nimeni!”. O sala de sport ultradotata, intr-un peisaj montan superb, nefolosita de nimeni. Si mi-a venit ideea. Cantonament ultramontan (aer ozonat, izolat relativ de alte preocupari, apa pura, liniste, frumusete). Aceasta sala de sport, nefolosita de nimeni, poate fi amenajata ca Centrul Sportiv National (a propos de federatii) pentru gimnastica romaneasca. Unde se afla? N-o sa va vina sa credeti! In satul Cheia, statiune turistica de interes local, parte din comuna Maneciu, Prahova. O minune! Si ziceti ca nu am idei. Daca socotim dezastrul de la Oli, avem infrastructuri, de la Udrea cladire, si daca avem vointa nationala, putem face multe. Ori, dupa cum suna rezultatele de la Oli, suntem sortiti a fi o natie de handicapati, fara nicio veleitate olimpica pe acest Pamant.

  8. geofreeland

    Pe vremuri, cea mai elevata revista de cutura din Romania era revista Cinema. Un debuseu al sistemului prin care critici de arta cinematografica, titani in domeniu, oameni exceptionali de dotati, Ecaterina Oproiu si D.I. Suchianu, m-au invatat arta filmului, mi-au descris creatiile unor regizori celebri, Antonioni, Truffaut, Passolini, Bunuel, Bergman, Polanski, Wajda, Tarkovki, Mihalkov, regizori adevarati, si mi-au creat ABC-ul de a intelege filmele de arta autentica, simbolistica si esenta scolilor de film din lume si din Ro. Reconstituirea, Concurs, Valurile Dunarii, Morometii, filme romanesti de arta, mi-au creat baza de a intelege ce este filmul. Oamenii acestia, cu un limbaj fabulos, de trebuia sa cauti in dictionar sensuri si divinitati de expresie a logicii unui simbol inexplicabil, mi-au creat baza de cultura a dragostei de aceasta limba romaneasca ca fiind una din limbile de o profunzime rara. Apoi a venit Nichita, magnificul. Scoala romanesaca de film,e una dintre cele mai bune din lume, fara modestie spus, dar recunoscuta si in afara (Sergiu Nicolaescu imi spunea cum i-a invatat pe americanii Hollywoodului sa faca acele nebunii de cavalcade). Daca o revista de cultura cinematografica avea un nivel superior, fiind mesagerul lumii mirifice a artei, ma intreb, de ce in Ro „abandonul scolar a atins cote alarmante” cum spune Guvernul. Cine vrea ca Romania sa devina o tara de inculti? Sau de ce in Romania unii oameni stiu carte si altii nu? Cine imparte stiinta si dreptul la cultura? Ce politica educationala avem? Nea Joha, sasul, il doare in pix de abandonul scolar. Il „ingrijoreaza” rezultatele la Bac. Asa si? Ce faci, tu, presedinte de tara? Angajezi o dezbatere in Parlament? Cine, io? Va inselati, dragii mei, eu vorbesc germana. Clar, nu? Eu citesc Schiller, Goethe in original. Cu Eminescu e treaba voastra. Asa, fratilor! Traiasca presedintele neamt al neamului roman!

  9. @Geofreeland,
    Nici Calinescu nu a scris despre „Scrisoarea a tria” atat de mult.

  10. geofreeland

    Vorbim de patrie, popor, traditii si viitor.”Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?” Binele poporului, prosperitatea lui, nivel de trai ridicat, educatie, asigurarea sanatatii prin preventie, sport, sistem clinic de sanatate, locuri de munca, familii inchegate si stabile, demografie normala pozitiva, o economie logica in contextul concurential, o justitie prin care cetatenii sa se simta aparati, securitate nationala etc etc. Cred ca astea ar fi subiecte de esenta in prim planul politicii, indiferent de culoare, de stanga, dreapta, centru si independente. Asta trebuie sa ne framante, omul si binele lui. Altfel ce ar mai fi politica? Ceea ce este azi in Romania. O bataie de joc notorie, cu oameni politici vanati de DNA care nu are alt scop decat sa elimine opozantii si sa acopere coruptii aflati vremelnic la putere. E altceva? Avem o armata de rasul lumii, fara forta de atac, fara capacitate de riposta, fara o viziune strategica. Veni un general si zise ca se poate face armata para sau premilitara prin voluntariat. Bravos natiune! Pai, serviciul militar obligatoriu e numai suspendat nu interzis. E, daca e asa ma linistii. Daca e suspendat avem o mai mare securitate. Nu asta e problema. Problema e ca armata romana va deveni o armata de cercetare si supraveghere. O armata a dronelor. Deci, logica spune ca impotriva dronelor trebuie sa ai si o aparare antiaeriana. Si apropos, mi se pare ca anul acesta se implinesc 100 de ani de la infiintarea armei apararii antiaeriene in Romania. Nimeni nu ciripeste nimic. Am vazut de poate face o drona, internetul e plin de demonstratii. Asta e o armata? Dar oamenii ei, oamenii, astia fac armata adevarata, care, la o adica cu intreg poporul, pot apara. Ce? Pe cine? De ce? Pentru ce? Cand? Cum? Cu ce? Unde? Ce bine e sa stii gramatica!
    Nu asta e problema, repet. Ma uit siderat la pacalicii astia de care mi-e scarba. Bogdan Olteanu o avu ca amanta pe Alinuta Gorghiu. Foarte bine. Apoi Bogdan ajunse viceguvernator al BNR. Foarte bine. Apoi Alinuta il lua pe bune pe nenea Isar si il dadu in gat pe vicele Bogdan, ca el sa-i ia locul lui si poate al altui Isar dar ESCU, care e cam sef la BNR, un loc avizat mai marii banchero-smecheri conducatori din umbra. Alinuta asta, tip Udrea, dar mai veroasa, facu si ea afaceri cu statul, cu regiile, cu cine vreti la greu, cu firma ei de avocatura, consultanta, dracu mai stie, si cand se ciocni cu Ponta, cu Sova, tot pe chestia asta, ii priponi si p-astia pentru nu-s ce dracovenii. Mai sa fie! Cine e, mai oameni buni, Alinuta asta? Ca e co-sef la penele, alaturi de buldog, de fapt PUSA sef, si in tot timpul asta vrand sa aflu si eu ceva din gurita ei liberala ca zice ceva de tara asta, de oameni, de politica liberala, ceva acolo sa stiu si eu ce imi rezerva vitorul liberal, nu gasii decat ca pe ea nu o intreaba nimeni nimic, ma refer la denea, ca barbatu-sau il da in gat pe guvernator ca are leafa mare, ca are tezaurul la Londra, ca el e mai mare si tare, ca el vrea sa puna mana pe banii tarii. Adica Alinuta, sustinuta de stiu cine, latra in stanga, in dreapta, musca atat cat o tine lesa si altii o aplauda ca e mai sef decat co-sef. Astia sunt oamenii pe care noi trebuie sa-i votam, ca ei sa ne reprezinte interesele, noi cetatenii astia care fac baza banului pe care ei pun laba. Daca astea sunt discutiile politice in agora media ma scarbesc mai mult decat suporta biologicul. O lupta, nu politica, ca aia e cu programe, cu idei, cu patriotism si moralitate, e numai o lupta surda, oarba, gen vendetta, din care, noi cetatenii, nu mai intelegem de ce sunt acesti indivizi acolo. Sa fie si sa bage pe altii in puscarii, sa faca afaceri, sa fie cumparati si sa cumpere, sa-si imparta intre ei nemeritocrat butoiul cu miere al banilor tarii. Asta e politica? Pe dracu. Si noi ii tot dam cu interesul national, cu sanatatea, cu educatia, cu locurile de munca, adica ce-i trebuie omului sa prospere. Cred, si simt ca ii doare in cur de oamenii de rand. Pentru ei, tara cu oamenii ei inseamna neamuri, prieteni, amanti, amante, obligatii, retur sponsori. Tara nu merge. Tara e jefuita. Tara e la limita pauperitatii. Tara e indiferenta la oferta politica, din scarba, din spirit de conservare, din revolta latenta. Tara e a lor, nu a oamenilor ei. Ei nu-si mai apartin tarii atata timp cat tara politica nu le mai apartine. La alegeri acesti pacalici lustruiti, protejati, cumparati, cer votul oamenilor. Pentru ce il cer? Pentru ca tot ei ajung la putere, indiferent cum. Toti profesorii de politica tac. Asta nu politica. Mai zic ei, ca sunt jocuri politice. Ce dracului jocuri? Cu ce? Cu bile, cu nasturi, cu arestari, cu denunturi, cu porcarii de scandal, cu ce a supt la ma-sa? Asta e politica? Da. Se pare ca trebuie sa invatam lectia despre politica fara oameni, nu pentru oameni, ci numai o lupta surda pentru o putere deasupra legii si a faradelegii.

  11. Vladimir Putzin

    Fratilooorrr…, da de afacerea SEXI PALMA ce mai ziceti …???

  12. Vrej

    Din: „Short history of NATO”:
    „It is often said that the North Atlantic Treaty Organization was founded in response to the threat posed by the Soviet Union. This is only partially true. In fact, the Alliance’s creation was part of a broader effort to serve three purposes: deterring Soviet expansionism, forbidding the revival of nationalist militarism in Europe through a strong North American presence on the continent, and encouraging European political integration.” See Google.

    Nea Nea(cșu), tradu-i lu’ Geo Free Land KGB!

  13. geofreeland

    @Vrej
    1.Cand eu faceam pe KGB-istul in aplicatii, cu trupe, si-mi ingheta parul in nas la -28 grade la trageri in poligoane, tu te frecai de fusta ma-tii.
    2.Textul invocat nu trebuie sa mi-l traduca nimeni, ca mai posed ceva shakespeariana cultura in original. Si ca sa te conving, engleza lui Shakespeare nu e cea de azi. Asa spre stiinta.
    3. Cred ca, ori nu citesti suficient (din scarba patologica fata de ce spun altii), ori nu vezi bine, ori nu ai suficienta memorie, ceea ce e normal pentru unul cu vrejul pe frontispiciu. Daca mai frunzaresti ceea ce am scris am spus clar ca ratiunea NATO e impotriva Rusiei. Mai citaet!
    4. In general nu raspund la atacuri sub centura, dar a mea e una originala, primita la promotie si inca o mai am, din condescendenta fata de cei care au crezut ca o merit. Tu mai ai? Nu cred, si daca nu iti revii la cele romanesti, du-te la spovedanie. Intrebarea retorica e la care biserica.