Săptămâna ameninţaţilor

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

pisica-speriata

Săptămâna asta a fost fără îndoială săptămâna politicienilor aflaţi în pericol. Cei mai „inocenţi” politicieni s-au simţit  dar mai ales declarat ameninţaţi, încercând să atragă empatia ţugurlanului care va mai bate un drum inutil până la secţiile de votare la sfârşitul anului, spre „ameninţarea” politicianului care la fiecare serie electorală se trezeşte pus pe liste, precum  proscrişii care au pus bazele măreţei Americi şi aruncaţi „fără voia lor” în jungla politicii prin labirinturile corupţiei şi nesimţirii. Nici nu ştiu cu care să încep, aşa că o să o iau în ordinea alfabetică a numelor ameninţaţilor, ca să nu se supere nimeni că l-am lăsat la coadă.

Domnu politician Barbu Daniel    este în mare pericol. Ce spun eu aici pericol, este zilnic bătut, schingiuit, torturat, spânzurat, împuşcat, torpilat, apoi i se mai dă o şansă, să o ia de la capăt a doua zi. Vă daţi seama în ce chin trăieşte săracul om de când a intrat în politică, el care era un biet muzeograf, cercetător ştiinţific, pentru ca apoi să fie luat cu japca şi aruncat în jungla politicii româneşti, ca fetele alea amărâte care se bat pentru premiul cel mare în „Supravieţuitorul” prin Filipine. Doamne ce soartă, numai politician să nu fii.  Ce Afganistan, ce teatre de operaţii, ce terorişti, ce talibani, păi ce ăla  e pericol?  Pericol este când  eşti ministru şi îţi baţi joc de oameni apoi ieşi cu maşina să le arăţi cine eşti tu şi  „un protestatar” îţi sparge luneta din spate, dar cioburile cad în afară, nu înăuntrul maşinii, sau te ţii de mişmaşuri   şi stai cu sufletul la gură nu cumva să te calce mascaţii mari la ore mici. Ce se plâng soldaţii ăia pe care îi trimit politicienii să îşi verse sângele prin Afganistan că le greu? Şi ce dacă sunt atacaţi din când în când sau mai trec peste câte vreo mină? Păi politicienii când trec pe lângă sediul DNA sau pe lângă Beciul Domnesc merg cu fanfara ? Nuuuuuu, merg în vârful picioarelor, ca balerinii, să nu  trezească vreo mină, sau un procuror, ceva. Păi dacă aţi şti voi cum le tremură mâna când iau o şpagă, de teamă să nu fie o înscenare,  un flagrant ceva şi asta se întâmplă la fiecare secundă, nu ca soldaţii ăia care merg în patrulare  doar odată la 24 de ore. Ce ştiu soldaţii ce greu e să fii politician.

Domnul  politician Băsescu Traian, se simte foarte ameninţat de o parte a procurorilor din DNA care cică ar fi decis să îi transfere tutela nepoţilor. Aflat în răzbel deschis dar doar la nivel declarativ, cu o parte a procurorilor pe care i-a numit sau promovat în diverse structuri dar mai ales la DNA, pe vremea cât era la putere şi nu mişca nici unul în front, domnul Băsescu se plânge că nu îl mai ascultă procurorii şi ştie el câţiva care sunt asmuţiţi pe el. Păi de măi nene, cine i-a învăţat aşa? Nu contest că ar fi câţiva care vor să îl şicaneze şi să îi sperie găinile din curte, dar să fim serioşi toate astea sunt de ochii lumii, la câte dosare şi informaţii şi+a tras timp de 8 ani, nu cred că este un sereist, procuror, judecător, sef de partid, chestor, care să încerce să dea în el fără s îi fie frică să nu îi apară dosarul pe surse. Uitaţi-vă la Firea, cea care se jura că moare cu el de gât. Tocmai a anunţat că a renunţat la acuzaţii. De ce oare? Deci domnul Traian nu are nici un motiv de îngrijorare, nu va păţi nimic nici el nici scumpele sale  fetiţe.

 

Klauss Iohannis îşi simte şi el ameninţată poziţia de policianist norocos aşa că a sărit la gâtul atacatorului, nimeni altul decât Victor Ponta. Auzi la el, mârtanul dra… pardon, dragul  de el, atentează la titlul de .. falsificator de frunte al ţări. Păi se poate aşa ceva? Auzind el că procurorii din aripa Kovesi au dat curs cererii prezidenţiale şi instrumentează cu sârg dosarul lui Ponta dosar în care acesta este învinuit de fals, uz de fals şi obţinerea de foloase necuvenite, domnul Klauss a ieşi pe post să îl înfiereze pe impertinent şi să îi facă morală. Păi ce băăăăăă, Victore, tu eşti preşedinte? Numai preşedinţii au voie să facă aşa ceva auzi tu? Să-ţi bagi minţile în cap şi să nu mai tot ieşi pe post să spui tu ce vrei, că … Iohannis ţi-a făcut dosar, Iohannis îţi dă verdictul cât eşti tu de doctor. Aaa, nu mai eşti?  Păi  vezi, ce spuneam eu. Deci stai în banca ta, numai unul poate să facă uz de fals şi să rămână în funcţie, s-a înţeles? Zât!

Domnul politician Gabriel Oprea se simte şi domnia sa opresat, dar şi mai mult nevinovat. După ce acum câteva luni ne spunea că lui nu îi e frică de justiţie, că el este mai curat ca Albă ca Zăpada, văzând el că Iohannis, cel cu care îşi bea cafelele dimineaţa pe vremea când el şi Dragnea puneau laţul de gâtul motanului Ponta, nu îl mai ţine în braţe şi oamenii binomului au început să bată Toba, Găbiţă  a cerut colegilor parlamentari să nu dea voie justiţiei să îl scuture de pureci. Bineînţeles că colegii, foarte mulţi dintre ei serviţi cu mărinimie ba cu un doctorat, ba cu un masterat, ba cu un grad,  de naş Oprea pe când acesta era vice şi gestiona toată siguranţa statului cu interes naţional cu tot, au sărit să îl salveze şi apoi să spună că ei au încredere în justiţie. Nişte facebucişti s-au mobilizat mai bine decât armata lăsată de Oprea cu 40% stare de operativitate şi au ieşit în stradă. Vox Populi Vox Dei spuneau romanii, aşa că Iohannis, de teamă să nu se inflameze atmosfera mai rău decât la Colectiv, a cerut iniţial Liberalilor să ceară repetarea votului, dar realizând că nu există posibilitatea legală să se reia votul, i-a cerut lui Oprea personal să renunţe la statutul de senator, că şi aşa nu o merita, ca să nu îşi amintească lumea şi alte .. sirene şi  îi ceară şi lui demisia. Oprea a promis că renunţă, cu tot teatrul de rigoare, cu interesul naţional, cu demisia de onoare, cu „ nu vreau să pătez imaginea Senatului”  etc  etc. El are încredere în justiţie, mai ales că i s-a promis de la cel mai înalt nivel că nu va fi condamnat, pentru că un om ca el nu poate fi condamnat şi nu va sta nici un minut la beci . Dosarul lui va fi studiat până se va prescrie fapta de .. abuz. Nimeni , niciodată nu va deschide dosar pe numele lui pentru subminarea capacităţii de apărare a ţării, trădarea adevăratului interes naţional, manipularea şi schimbarea votului privind achiziţia avioanelor multirol,  instigare la fals şi uz de fals în documentele de calcul al pensiilor militare, folosirea mijloacelor de transport ale armatei  în scopuri de partid, folosirea hainei militare în campanii electorale, acordarea de grade militare cu încălcarea regulamentelor, instituirea unei structuri militarizate  private, etc etc. Aşa că oricât s-ar bucura acum  duşmanii, domnul Oprea va rămâne ceea ce este, nu mai spun ce, fiecare să spună cum doreşte.

Or mai fi şi alţi politicieni care se simt ameninţaţi, opresaţi, stresaţi, dar cei nominalizaţi acum sunt în top, nu doar al săptămânii ci chiar al anului. Săracii de ei! Şi cum se  cocoşează  ei să câştige un ban, o casă, un titlu de doctor, o funcţie de premier, pentru binele  românilor, trecând prin chinuri groaznice. Câtă ingratitudine din partea  pulţimii.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Săptămâna ameninţaţilor

  1. ion

    D-le Neacsu, de acord cu tot ce spuneti in artocolele dv. Totusi in cel de azi cred ca s-a strecurat o mica eroare : nu politicienii ii trimit pe militari in teatrele de operatii, ei merg pe baza de voluntariat si nimeni ne este obligat s-o faca daca nu doreste sau nu-i interesat. Dar nu despre asta am vrut, in principal, sa va scriu ci despre altceva : duminica a murit fostul nostru coleg, deputatul Niculae Mircovici, unul dintre putinii oameni care au luptat, din mijlocul „haitei”, pentru pensiile militare. Desi este aproape sa fie si ingropat, nici pe site-ul SCMD, nici pe al dv., nimeni nu a scris nici un cuvant despre acest om. De ce…?

  2. @Ion
    Domnule Ion, imi pare rau sa va spun ca sunteti depasit. Chestia cu voluntariatul era pe vremuri, vremurile alea au apus de mult. Art 5 punctuul e al statutului Gradatilor si soldatilor voluntari spune caacestia au obligatia citez:
    e)sa participe neconditionat la misiuni internationale, in functie de cerintele Ministerului Apararii;

    Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/ll552-statutul-soldatilor-si-gradatilor-voluntari.html#ixzz4LLOHWt9n
    Asadar domnule Draga, participarea lor este hotarata si votata in Parlament, nici unul nu poate spune ca nu merge fara a fi pedepsit conform legii. In ceea ce priveste decesul domnului Mircovici, azi dimineata am auzit si eu si ma pregateam sa postez un mesaj pe FB, poate voi scrie totusi mai mult, chiar daca am avut si mici neintelegeri cu domnia sa , fara insa a depasi limita unor digvergente de opnii. Voi scrie pe aceasta pagina.

  3. Bostin

    Nu pot scrie nimic de politicieni…De cate ori incerc vomit.Si credeti- ma nu am vomitat niciodata in Afganistan ca conducator de tab..

  4. geofreeland

    Prostii! A scrie despre politicienii enumerati, ca despre baligile vacii plecand dimineata la imas, pazite de vacar, dintre oamenii care fac cu randul, mi se pare o atentie prea mare. Intre atatea mizerii intamplandu-se in tara asta, in care juramantul pe Constitutie este o blasfemie, nu cred ca mai avem aplombul minimal spre a ne regasi viitorul, barem cel de maine. Traim intr-o lume kafkiana, a absurdului total, a instrainarii fortate de valorile istoric genetice ale neamului romanesc incat ma intreb cat de prosti putem fi, cat de nesimtiti putem fi, cat de imaturi putem fi, cat de ignoranti putem fi fata de ce lasam copiilor nostri, neamului si tarii asteia. Ne pretindem romani. Ne pretindem si bagam capul in perna.
    Crime, disparitii de persoane, protectie fata de penali notorii, incendii provocate, cu morti, accidente aviatice, justitie politica, delatiuni ca probatorii, insecuritate personala, birocratie selectiva, spaga mod de viata, munca la negru, poluare fara noima, educatie ciuntita de cultul valorilor noastre, provocarea nesanatatii populatiei ca sursa de venituri, opacitatea si netransparenta decizionala a factorilor de putere, complicitatea transpartinica, supravegherea populatiei prin orice mijloace, comportari abuzive ale institutiilor prin pasarea amorfa a plangerilor, lipsa unei viziuni de tara, de viitor etc etc. Ce tot indrug eu aici? Vorbe, o durere crunta si of-uri. Asa si? Si ce? O lupta-i viata, deci te lupta! zicea un smecher. Un idiot, invitandu-ne in jungla animalic instinctuala. Dar noi traim intr-un sistem social, ceva natural, gen ginta, trib, natie, tara, nu? Asa a evoluat lumea. Si cum ne simtim noi in tara noastra? Raspundeti! Cum va simtiti? Statul asta a fost creat de oameni si pentru oamenii lui. Un areal de administrat in interesul oamenilor traitori in zona lui de responsabilitate. Ce stat e asta?
    1. Presedintele nostru, fara nume, in doare in pix de vaccinarea copilasilor de la o luna pana la 14 ani. De ce il doare in pix? Pentru ca are pix si habar nu are ce inseamna sanatatea viitorilor adulti care vor trai si munci in tara asta. Punerea pe butuci a Institutului marelui om, de recunoastrere internationala, Cantacuzino, e un obiectiv al presedintelui nostru, garant al Constitutiei Romaniei privind sanatatea publica. De ce spun asta? Pentru ca vaccinurile din alte tari, cu alte tulpini de culturi, diferite de cele ale populatiei romane, in arealul lor genetic, nu pot avea efecte similare cu cele ale tarilor de origine. O spun specialistii. Mai mult, pot crea efecte adverse si chiar moartea. Ori ordinul dat din afara, agreat de fostul presedinte si agreat si de actualul, e sa distruga Institutul Cantacuzino. De ce sa nu producem noi vaccinuri, ieftine, adaptate genomului de populatie, vaccinuri exceptionale? Trebuie investit in asta, dar statul care vrea sanatatea oamenilor lui o poate face. Eu cred ca un referendum national pe tema Institutului Cantacuzino, asa cum fac elvetienii, ar avea succes 100%. Dar statul condus de un presedinte si premier in functie acum nu schiteaza niciun gest pe aceasta abordare de securitate nationala. Vaccinarea populatiei este un aspect de securitate nationala si nu un motiv de afaceri ale strainilor, pe bani grei. In viitor, fara Institutul nostru, care daca e s-o spunem pe-a dreapta, e o institutie strategica (aloooooooooooo, mai bossilor efemer la putere! se aude? e o institutie strategica!) care poate realiza toata gama de vaccinuri necesare populatiei noastre si poate contracara epidemiile. A nu avea vaccinuri e ca si cum ai condamna oameni la moarte. Si intr-o situatie de acest gen, a nu avea propriile vaccinuri esti la mana de santaj a strainilor. Atunci ce mai poti face? Sau distrugerea Institutului si a bancii de tulpini de cultura e un obiectiv al acestui guvern si presedinte?
    2. Am ramas surprins sa aflu ceva inimaginabil. Despre amarata de Islanda, o tarisoara acolo, cu ceva sute de mii de locuitori. Citez: „Despre miracolul islandez nu ați prea citit mare lucru în presa centrală pentru că nu se dorește ca un astfel de model să dea idei și altora. Doar că aici a avut loc, nu cu mulți ani în urmă, o revoluție foarte interesantă, imediat după criza economică din anul 2008. Spre deosebire de politica criminală din restul lumii prin care băncile internaționale care au creat criza au fost ajutate cu banii tuturor să supraviețuiască, în Islanda politicienii aflați la putere au fost dați jos, băncile au fost naționalizate, iar autorii crizei islandeze au fost vânați și arestați. Mai mult decât atât, cetățenii au ieșit în stradă și pentru a impune o nouă Constituție, scrisă în folosul întregului popor… Peste toate, islandezii au REFUZAT SĂ PLĂTEASCĂ DATORIA EXTERNĂ, justificând acest lucru prin faptul că ea este una injustă, o expresie a uneltirilor împotriva Islandei, menite să o distrugă financiar…
    După aceste măsuri, în opoziție cu cele ale țărilor europene care au ajuns să îi finanțeze chiar pe autorii crizei economice, țara și-a revenit și acum o duce foarte bine.”
    E ceva nu, atunci cand oamenii ies in strada pentru dreptul lor la o viata civilizata si statul sa ii apere. Pentru ca de asta a fost creat statul. El e al cetatenilor lui. Islanda, nu? Astăzi Islanda este un model social inspirator. Desigur, dacă a fost lăsată să ajungă aici a fost și pentru că nu prezenta o miză geostrategică pentru marile puteri, dar și pentru că fiind locuită de doar 325.000 de oameni, răspândiți pe 103.000 de km pătrați (adică cam 3 oameni pe km pătrat), islandezii se cam cunosc între ei peste tot și, prin urmare, se pot solidariza mai ușor în folosul lor, lucru dovedit în gestionarea crizei.
    În orice caz, Islanda are astăzi câteva caracteristici care o transformă în țara cu cel mai avansat sistem social, cel mai uman și mai pașnic; unul în care ne-ar plăcea multora să trăim. Câteva dintre lucrurile inedite despre Islanda:
    · Numărul turiştilor care vizitează ţara este mai mult decât dublu faţă de numărul total al locuitorilor. Turismul generază o treime din PIB-ul ţării.
    · Populatia fiind foarte puţin numeroasă, oamenii se cunosc unii cu alţii. Ca urmare, locuinţele nu se încuie, iar maşinile sunt lăsate în parcare cu cheile în contact. Folosirea cheilor este perceput ca un gest de grosolănie.
    · Islanda nu are niciun local McDonalds. Toate au fost închise in timpul crizei din 2009 şi nu s-au mai deschis.
    · Islanda nu are armată. Funcţia de apărare este exercitată numai de grăniceri.
    · Întreaga energie folosită provine din resurse neconvenţionale, cu excepţia autoturismelor. Islanda este una din puţinele ţări din Europa care foloseste sistemul de termoficare centralizată. Dar, spre deosebire de alte ţări, energia este livrată gratuit.
    · Şcoala este gratuită până la facultate, inclusiv.
    (Sursa Capital.ro).

    Adica islandezii au zis ca daca politicienii sunt tradatori ei trebuie alungati. Noi, in schimb, stam si ne uitam ca, nu stiu cum sa zic, la aceste zgaibe de oameni zis politicieni care tradeaza tara, in sfidarea Constitutiei, pentru interesele altor „tari civilizate”. Oprea, Basescu, Johannis, subiecte de ce? Ma, nene, ori esti model, ori du-te in durerea ta acasa, daca nu te trimitem noi. In Suedia ministrul de finante, ala cu banii, vine la serviciu cu bicicleta, fara girofar, fara SPP-isti,ca sa nu mai spun ca presedintete uruguaian sta la o ferma in timpul liber si sapa in gradina, nu la Palma de Mallorca, pe sestache. Nu credeti, i-auzi: „De obicei, standardul de viață al unui preşedinte este cu mult mai ridicat decât cel al electoratului său. Nu este și cazul președintelui din Uruguay, care locuiește la o fermă risipită și donează cea mai mare parte din salariul său, scrie UNIMEDIA cu referire la BBC. Rufele agățate în afara casei, o fântână cu buruieni în jur – așa arată reședința șefului statului Uruguay, Jose Mujica.
    Singurul lucru care poate sugera că aici locuiește o persoană importantă este faptul că locuinţa sa este păzită de doi ofiţeri de poliţie și Manuela, un câine cu trei picioare. Mujica a renunțat la casa de lux pe care statul uruguayan o oferă liderilor săi și a optat pentru o fermă a soției sale din afara Capitalei, Montevideo, spre care duce un drum de țară. Președintele și soția sa prelucrează singuri pământul și cresc flori. Un astfel de stil de viață auster și faptul că donează în scopuri caritabile circa 90% din salariul lunar, echivalentul a 12 mii de dolari, l-a făcut să fie etichetat drept „cel mai sărac președinte din lume”. „Așa am trăit cea mai mare parte din viața mea. Pot să trăiesc foarte bine cu ceea ce am”, spune Mujica, așezat pe un scaun vechi. Potrivit declarației sale de avere, obligatorie pentru funcționarii din Uruguay, președintele deținea în proprietate doar automobilul Volkswagen Beetle din 1987, cu o valoare de 1800 de dolari. În acest an, el și-a adăugat în cont jumătate din activele soției sale – pământ, tractoare și o casă, atingând împreună o cifră de 215 mii de dolari.”
    Bineinteles ca mai toti politicienii romani in frunte cu al mai mare ar zice „Ba, asta e un idiot!”. Eu personal nu cred, pentru ca daca traieste asa, e incoruptibil. El, nu ai nostri.