Ocaua lui Cuza și ocara lui Klauss

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

cantar

La câte am aflat după 89 încoace despre eroii și înaintașii noștri nici nu știu dacă ceea ce auzisem inițial despre ei este adevărat, legendă sau ”dosar fabricat” ca cel al Olguței. Apropo, nu știu de ce face lumea atâta caz de dosarul  respectiv, că doar  madame Kovesi nu este nici prima, nici originală și nici perfectă în fabricarea dosarelor, știm toți că   de la Beria încoace, dosarul din falsuri se face. Despre Alexandru Ioan Cuza am aflat, după ce ani de zile am crezut că a fost mai curat ca Fecioara Maria și mai înțelept decât Solomon, că de fapt a fost și  puțin manipulat, puțin ajutat să ajungă unde a ajuns, cam ca domnul Klauss 160 de ani mai târziu, că el de fapt a fost împins acolo unde a ajuns, cu ajutor intern și extern, cu sprijinul unei loje  masonice, la fel ca și actualul, că îi plăceau mai mult decât trebuia femeile și că a acceptat să abdice,  fiind șantajat, mai mult decât amenințat, la fel ca și Mihai, dar  nu Viteazul,  dar și   ca toți cei care ajung în funcții politice în ziua de azi și își dau ”demisia de onoare”.  Ce am mai auzit despre el și nu sunt sigur că ar fi adevărat, dar așa se spune este că, văzând el că nu mai poate controla corupția și furturile  a decis să introducă o măsură unică, cu care să se măsoare băuturile, fie ele lapte, miere, bragă, sau vin. A considerat el că trebuie să existe o măsură în toate și cred că avea dreptate. A avut curajul să îi pedepsească pe toți cei care nu foloseau ocaua lui, ocaua lui Cuza. Unii spun că de aici i s-a tras, de la cei care nu mai puteau înșela și fura  din cauza lui, alții că de la cei care credeau că dacă l-au suit în barca lor, vor putea să își recupereze ”cheltuielile” făcute când au investit în el, cam așa cum și creditorii colegului lui Zgonea au crezut că își vor recupera banii după ce s-a suit pe tron. Și unii și alții au luat țeapă, deși Vlad Țepeș  dispăruse de mult.

Unii spun că la fel face si domnul Klauss, îi pedepsește pe toți cei care nu folosesc ocaua lui. Dacă  vezi ce i s-a întâmplat  lui Olguța Vasilescu, Ponta și altor colegi de partid,  ai fi tentat să crezi că așa e, că are o oca și numai una. Dar dacă ne uităm însă  la plagiatul lui Kovesi și la casele din Sibiu, constatăm că pe lângă ocaua cu care cântărește falsul și uzul de fals al lui Ponta și chiar plagiatul acestuia, mai are o oca, personală, cu care cântărește falsul și uzul de fals din procesul propriu și plagiatul din doctoratul lui Kovesi. Din câte se vede, domnul Klauss are nu una, ci două ocale, una pentru inamici și alta pentru acoliți. Și se pare că cel puțin o parte din ”creditorii” lui își recuperează investițiile, dar numai cei externi. Cei interni  o cam fură, iar  Oprea, MRU, Blaga știu cum.

Mă întreb ce va scrie despre asta istoria și cu ce va intra Klauss în legendă? Cu plimbările, cu gesturile de prost gust, cu toaletele primei profesoare, cu aroganța, cu discursurile, cu trădările sau cu ocara?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Ocaua lui Cuza și ocara lui Klauss

  1. geofreeland

    Si de pe Luna se vad discrepantele acestor ocale. Numai orbii platiti nu le vad. De cine platiti? Ei, aici e o intrebare la care nu se va da vreodata vreun raspuns. Pentru ca nu e „voie”.
    Nu asta e problema, ne-am obisnuit cu aceasta dubla masura, o inselatorie de cand lumea, ipocrizie fara limite si prostire pe fata. Hotul striga „hotii!”. Si nu e chestie balcanica. E mai de jos.
    Alta e problema. Ma mir cat curaj poate avea acest om, cred mai roman si iubitor de tara romaneasca decat multi potentati romani. Pune punctul pe i sau spune ca ocaua romaneasca si ocaua europeana nu-s compatibile pentru ca dragii nostri mari specialisti in medicina (chirurgi, anestezisti, profesori sau maestri) sunt cei care se opun accesului tinerilor medici in spitale. Nu ii invata, nu ii lasa sa lucreze pe langa ei, le limiteaza accesul, incat tonerii medici i-au drumul Vestului. Si totul de la o oca romaneasca, poleita de bani si ambitii.

    Ce spune dragul nostru Raed Arafat. Citez din Agerpres: „Examenul de admitere în Rezidenţiat este o chestiune depăşită. A trecut timpul peste ea şi trebuie să începem să ne gândim la soluţii mai ales acolo unde avem lipsă de personal. Suntem singura ţară care scoate medicul la 6 ani, dacă nu trece acest examen de Rezidenţiat – poate că îl doare capul de dimineaţă, poate că nu se simte bine – nu trece examenul, îl aruncăm în stradă. El are diploma de medic, atenţie! Şi vine o ţară care îi ia pe toţi aceştia, le plăteşte curs de limbă şi îi introduce în rezidenţiat fără concurs. O ţară care ştie să îşi planifice viitorul şi ştie foarte bine ce are de făcut ia medicii tineri pe care noi îi lăsăm în stradă şi îi bagă în spitale să ajute medicii chirurgi, anestezişti etc, iar noi nu vrem să îi luăm în spitale. Am reuşit în 2010 să facem un regulament pentru medicii sub supraveghere, nimeni nu a vrut să îi ia să lucreze cu ei. Şi pierdem în fiecare an zeci, nu vreau să spun chiar sute, de medici pe care îi iau alţii”.

    De ce asta? Nu pentru ca suntem prosti gramada iar negociatorii nostri la admiterea in UE au semnat tot, au dat tot, au „vandut” efectiv resurse, finante, economie, au sabotat sistemul medical, au saracit poporul asta chinuit de o istorie reala, au achiesat la planul de distrugere orbeste. Ne miram ca nu mai avem medici? Nu stiu de ce ne miram. Pai cand un om de talia lui Arafat, minte luminata spre invidia genetica a unora, „roman” adevarat, spune ca nimeni din medicii consacrati nu vrea sa lucreze cu tinerii medici, atunci ma gandesc ca nu mai avem nicio sansa pentru sistemul medical si binele populatiei. Medicii consacrati in spaga atat de stiuta pentru orice fel de operatie, medici de renume, profesori, doctori in medicina, conferentiari etc refuza sa lucreze cu ei. Cum adica, sa le fure meseria? Sa afle tainele protocoalelor operatorii? Sa le ia dreptul la spaga? Chestia cu rezidentiatul e o mare porcarie. Adica in facultatea asta de 6 ani, grea, nu ii inveti pe viitorii medici practica? Ce sa ma mai mir, cand o tanara absolventa de stomatologie nu stia cum sa rezolve scoaterea unei radacini ramase in alveola la o extractie sau sa faca o rezectie apicala. Nu o invatase nimeni timp de 6 ani si un an dupa absolvire. Impunerea asta, cu rezidentiatul, ocaua obligatorie la noi, nu e egala cu ocaua germana, franceza, olandeza, belgiana sau britanica, care accepta pe tinerii medici romani someri din Romania ca o binefacere pentru ei. Fara cheltuieli mari ii adopta in sistemul lor medical pe ai nostri tineri dupa 6 ani de scoala de medicina romaneasca, buna si recunoscuta, cu cheltuieli ale statului roman, din banii nostri publici. Dubla masura? Iresponsabilitate? Interese? Sau parte a unui plan, bine regizat? Ministerul asta al Sanatatii, Colegiul Medicilor, nenea Ciolanos, seful al mare, parlamentarii, ce fac? Mergem asa inainte si ne plangem ca exportam fortat medici sau revenim la normal in folosul sanatatii publice? Miroase a tradare pentru ca sanatatea e o chestiune de siguranta nationala si nu o afacere cu oameni tot mai bolnavi si piata de medicamente.

  2. ifrim

    O duminica placuta camarazilor cu minti fasnete!

  3. Dora

    @geofreeland,
    Recunosc, sunt pe lângă subiectele din articolul d-nului Neacşu, dar, referitor la comentariile domniei voastre (foarte corecte), aş avea câteva propuneri:
    – la facultatea de medicină să se dea examen de admitere (adică scris şi pe parcursul a 2/3 zile);
    – cei care absolvă facultatea pe locurile de la buget şi ulterior pleacă din ţară, să returneze banii cheltuiţi pentru şcolarizare;
    – medicii de renume din spitale să fie obligaţi să asigure corecta pregătire a acestora (de regulă unii se preocupă de pregătirea fiilor/ficelor colegilor lor, care au ajuns medici);
    – să îi mai lase şi pe alţii să participle la examenele pentru ocuparea funcţiilor de conducere (dacă aceştia au progeniturile tot medici, fac tot posibilul ca funcţia să le parvină lor);
    – să nu mai plătim CASS-ul, mai bine să avem asigurare de sănătate cu care să plătim consultaţiile, medicamentele (aici aş putea să povestesc mult mai multe, nu este cazul).Oricum mergem la privat pentru consultaţii şi investigaţii, chiar şi spitalele de stat te îndrumă acolo (ba nu funcţionează tomograful, ne-a plecat medicul…., deci….). Cu stimă!

  4. geofreeland

    Bufonii regelui
    Teatrul, initial, se juca pe strazi, in piete publice, targuri. Ele erau o forma prin care actorii satirizau personajele aflate la putere, reprezentand o forma de defulare sociala. Institutia bufonului, pe langa casele regale, acel mascarici urat, imbracat haios, era acceptata pentru comicariile sale, inveselind asistenta selecta, chiar daca mai exagerau intru adevar chiar cu defectele regale. Bufonul este asociat mai marilor potentati in toate timpurile. Filozofic el reprezenta acel alter ego al individului corupt de putere, al regelui dar totusi om, cu defecte si dorinte latente. Un fel de contrapondere a ipocriziei afisate. Bufonii, prin jocul lor periculos, la limita adevarului, mascat de o actorie personala, erau o forma a criticii vulgului adresata sistemului.
    Institutia teatrului si oamenii ei, actorii, din toate timpurile au avut un rol aparte in cultura unei civilizatii, piesele de teatru ramanand in memoria scrisa a lumii ca pagini de istorie a unei epoci putind fi accesata si azi. Exista si un teatru al absurdului, exista si un absurd kafkian tipic.
    Ocaua, masura, profunzimea, intelegerea actului actoricesc tine de educatia auditoriului. A sti ce este un teatru si cel rol are el tine, in primul rand, de bun simt. Atunci cand kafkian reduci la absurd cultura, invocand printr-o ignoranta crasa legea, extrapolata cu obstinatie, la nivel de institutie a statului, ca teatrul este o tulburare a „linistii si ordinii publice”, tradeaza un comportament agresiv, violent si abrutizant, umilitor si ofensiv, dovada unui sistem dictatorial lipsit de scrupule.
    Vedeti ce s-a intamplat la Iasi.

    http://www.flux24.ro/videoabuz-fara-precedent-al-jandarmariei-au-intervenit-sa-amendeze-doi-actori-care-jucau-intr-o-piesa-de-teatru-in-care-se-vorbea-de-pensia-mica-a-unei-profesoare-pe-motiv-ca-ar-fi-folosit-cuvinte-o/

  5. geofreeland

    Ocaua? Care oca, dom’le? Nu mai e nicio oca. Omul e tratat ca un animal. Mai vorbim de oca?

    https://www.facebook.com/LupulMafiotul/videos/vb.1217329098280595/1337907139556123/?type=2&theater

  6. Sergiu

    D-l Johannis va ramane in istorie ca Primul Turist al Tarii. De ce trebuie discutat Johannis? Este controlat si controlabil. Daca as putea „citi” cine este in spatele sau, as avea o imagine mai clara a ceea ce ne asteapta. D-l Johannis a fost oarecum ambivalent (dirijat din doua directii). Nu am acces la astfel de informatii, asa ca doar acumulez fapte.

  7. iorga

    Istoria … domnule Neacsu, oare ce scrie istoria despre noi pana acum ???, credeti ca ne-am schimbat, ca *boierimea actuala este diferita de *cea care umbla cu ocaua mica pe vremea lui CUZA, inaintea lui sau dupa el ???. Credeti ca *degeaba ii tragea in teapa TEPES, ii scurta de *cap Stefan cel Mare ??? … etc, etc ???. Domnule Neacsu, tot asa cum *noi am ramas la fel … tot asa au ramas la fel si cei care *ne conduc, folosind ocaua mica !!!*.