Comunicat MApN privind pensiile militare

Categoria Comunicate-declaratii de presa, Despre Armata

 

trustul-de-prea-al-mapn

Trustul  de presă al MApN, a dat un comunicat de presa privind situatia punerii in plată a pesiilor militare conform Legii 223/2015.Cum comunicatul mi se pare întocmit cu seriozitate, oferind date și cifre concrete, orice comentariu este lipsit de sens, așa că vă las să citiți:

COMUNICAT DE PRESA 1610/14.10.2016

 

Situaţia cererilor de pensionare

 

Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a pus în plată toate deciziile de pensie, neexistând restanţe sau întârzieri în plata drepturilor pensionarilor. Au fost luate măsurile necesare aplicării la termen şi în mod unitar a prevederilor Legii nr. 223/2015 privind de stat, cu modificările şi completările ulterioare. Situaţia, în detaliu, se prezintă astfel:

Stabilirea şi plata pensiilor – solicitări complete rezolvate 100%

Din datele centralizate până la 12 octombrie, la registratura Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. s-au înregistrat un număr de aproximativ 4.000 de cereri de înscriere la pensie militară de stat, din care aproximativ 2.000 sunt pentru pensie de serviciu din M.Ap.N. – restul fiind cereri pentru pensie de invaliditate şi de urmaş si din cadrul altor institutii aparţinând Sistemului de apărare națională, ordine publică şi siguranţă naţională – solicitările complete fiind rezolvate în termenul legal.

Acordarea unor drepturi în baza legilor speciale – solicitări complete rezolvate 94.69%

 

Până la aceeaşi dată au fost înregistrate 1.036 de cereri pentru acordarea îndemnizaţiilor prevăzute de Legea 8/2006, modificată prin Legea 83/2016, fiind emise un număr de 981 decizii, urmând ca diferenţa de 55 de cereri, să fie procesate în termenul legal, sau în momentul în care pensionarii vor prezenta documentele solicitate în completare.

 

Recalcularea şi actualizarea pensiilor militare de stat – prioritate de acţiune.

 

Până la data de 30 iunie 2016 – data limită prevăzută de legislaţia în vigoare -, au fost înregistrate peste 44.000 de cereri pentru alegerea celor 6 luni în vederea efectuării recalculării. Cererile, precum şi listele cu pensionarii care nu au depus cerere au fost transmise centrelor militare. S-a purtat corespondenţă cu aproximativ 10.000 de pensionari pentru corectarea cererilor întocmite cu date incorecte sau incomplete. Până la data de 12 octombrie 2016, au fost înregistrate peste 47.000 fişe cu locurile de muncă, emise de centrele militare şi aproximativ 8.500 baze de calcul necesare în procesul de recalculare. Până la data de 12 octombrie 2016, au fost recalculate peste 7.000 de pensii, conform Ordinului ministrului afacerilor interne, ministrului apărării naţionale, ministrului justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorului Serviciului de protecţie şi Pază nr. 31/M.25/999/8148/237/259/221/2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat. Deciziile de recalculare a pensiilor sunt preluate în plată cu operativitate, fiind calculate şi plătite diferenţele cuvenite, după caz.

Restituirea diferenţelor de cuantum – buletinele de calcul întocmite 100%.

Până la data de 12 octombrie 2016, au fost formulate aproximativ 13.000 de cereri de restituire a diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, de către un număr de 11.345 pensionari. În acest sens, la nivelul instituţiei au fost întocmite toate buletinele de calcul pentru toţi pensionarii care au formulat cereri, iar până la această dată fiind verificate din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor legale 11.010 cereri, rezultând 6.850 pensionari care au de primit diferenţe şi 4.160 pensionari care nu fac obiectul prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Diferenţele pentru perioada 2011-2012 vor fi plătite beneficiarilor în luna noiembrie 2016, dacă cererea a fost depusă până la data de 30 septembrie 2016. Pentru cererile depuse ulterior acestei date, diferenţele se vor plăti în anul 2017. Tot în anul 2017 se vor plăti diferenţele pentru anul 2013.

La nivelul instituţiei este pus la dispoziţia publicului TELVERDE 0800.808880, la care persoanele din afara instituţiei pot obţine informaţiile solicitate. Ca structură care gestionează sistemul de stabilire şi de plată a drepturilor de pensie şi a altor drepturi de asigurări sociale finanţate din bugetul de stat, pentru asiguraţii din aria de responsabilitate din cadrul instituţiilor publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a urmărit şi urmăreşte să dezvolte relaţiile de colaborare cu toate asociaţiile/sindicatele cadrelor militare şi soluţionarea cu operativitate a eventualelor probleme ridicate de pensionarii militari.

 

 

Secția Presă/M.Ap.N.

Tel/Fax 021/319 60 22

 

http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/Comunicat_Presa_1610.pdf

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Comunicat MApN privind pensiile militare

  1. Bostin

    La CSP a MAI softul de calcul al pensiilor militare e blocat intentionat din iulie .Deci nu s-a calculat si recalculat( pe legea 223) pensii noi din luna iulie …Mafie de stat la MAI.Puteti verifica si telefonic si o sa coningeti in ce colonie de rahat traiti( bine)

  2. Se pare ca singurii la care totul merge ca pe roate , sunt cei de la STS.Vin alegerile,softul STS trebuie sa functioneze la parametri optimi, nu isi puteau permite rateuri.

  3. Sergiu

    Eram convins ca din cauza situatiei ucrainiene s-au apucat sa rezolve aceste probleme.

  4. ion

    SCMD, prin vocea „marelui” lider Dogaru, a comunicat ca a transmis filialelor locale un document strict-secret de importanta deosebita care sa fie folosit doar de catre membrii de sindicat si anume MODELUL DE CONTESTATIE a deciziei de recalculare a pensiei militare. Intrucat nu toti rezervistii sunt sau nu pot fi membrii de sindicat (locuiesc in provincie, sunt plecati din tara, in unele orase nu exista filiale ori s-au desfiintat, etc.), va adresam rugamintea d-le Neacsu, daca aveti posibilitatea, sa publicati pe site-ul dv. un astfel de model de contestatie. Multumim !

  5. neacsum

    @Ion,
    Domnule , m-ati bagat in ceata. In primul rand pentru ca nu stiu unde ati auzit dumnevoastra ca imediat ce Dogaru arunmca o piatra in fantana, eu as sari dupa ea. In al doilea rand, pentru ca nu stiu ce ar putea fi secrte intr-o contestie. In al treilea rand pentru ca eu stiam ca domnul Dogaru este reprezentantul tuturor militarilor, rezervisti sau activi,ba chiar si al societatii civile, deci nu cred ca ar lupta numai pentru drepturile unui numar asa de restrans de oameni cum ar fi membrii inca platitori ai sindicatului. In al patrulea rand ca daca intradevar modelul s-ar adresa numai membrilor SCMD nu inteleg de ce a transmis-o domnul Dogaru pe pagina SCMD si nu i-a chemat la una mica, a sia asa incap toti la o masa. Si in ultmul rand, dar e posibil sa ma insel, ce fel de contestatie doriti dumnevoastra? Eu nu pot sa fac un model de contestatie pentru fiecare pensionar nemultumit, pentru ca fiecare are nemultumirile sau problemele lui, si nu stiu ce ar putea contesta unul sau altul legat de propria pensie. Deci… ma vad in impas, poate ma lamuriti.

  6. ion

    luni, 17 octombrie 2016
    CONTESTAREA DECIZIILOR DE RECALCULARE EMISE IN BAZA LEGII NR. 223/2015
    – In atentia membrilor SCMD –

    Doamnelor si domnilor,

    Alinierea pensiilor dvs. nu se face, conform legii, la situatia actuala privind venitul brut al omologilor activi, in plus se introduc in baza de calcul, ilegal, atat pensia suplimentara cat si contributiile pe care le-ati avut la Casa Nationala de Pensii lucrand in calitate de civili dupa trecerea in rezerva. Mai sunt si alte inadvertente.

    Mergand pe politica faptului implinit, cele trei case sectoriale emit decizii de recalculare care trebuie contestate in termen de 30 de zile de la data primirii.

    Departamentul juridic al SCMD a pregatit pentru membrii de sindicat modelul de contestatie. Intrucat este numai pentru membrii de sindicat, acesta nu va fi facut public pe pagina centrala sau pe pagina filialelor ci il veti gasi doar la sediul central si la sediile filialelor, unde va fi trimis ca nota interna.

    Honor et patria! Vae victis!

    Presedintele SCMD

    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  7. ion

    luni, 17 octombrie 2016
    STIMATI CAMARAZI,

    In cele ce urmeaza, va aduc la cunostinta doua informari IMPORTANTE, venite de la conducerea centrala a SCMD.

    1. Poate ati primit deja, sau urmeaza sa primiti NOI DECIZII DE RECALCULARE A PENSIILOR si este IMPORTANT SA STITI CE AVETI DE FACUT, DEOARECE TREBUIE ACTIONAT IMEDIAT DE LA PRIMIREA ACESTOR NOI DECIZII.
    De la Departamentul Juridic al SCMD am primit MODELUL DE CONTESTATIE si cei care au primit deja deciziile recalculate si au cotizatia platita la zi, sunt asteptati in fiecare zi de marti intre orele 11.00 si 12.30 la sediul filialei de la Cercul Militar, camera 109, cu:
    a) Noua decizie de recalculare;
    b) Cartea de identitate;
    c) Cei care dupa pensionare, au lucrat in sistemul civil, sa aiba clare datele legate de aceasta problema;
    d) Ultimul cupon de pensie.

    La sediul nostru se vor completa respectivele contestatii si dvoastra le veti expedia al casa sectoriala de pensii a ministerului sau serviciului de unde ati primit decizia. Cu respect
    Vicepresedinte interimar al Comitetului Director – Coordonator filiale zona Sud-Est
    Presedintele Filialei 1 SCMD Constanta

    Cdor. Rz Ilie Truta http://scmdfiliala1constanta.blogspot.ro/

  8. Traian

    Se comite un grav ABUZ AL STATULUI DE DREPT NUMIT ROMANIA, prin introducerea vechimii civile obtinuta ulterior trecerii in rezerva cu drept de pensie militara in VECHIMEA avuta acum in vedere pentru recalcularea pensiilor militare. Acest abuz este vizat de modelul de contestatie al SCMDD, bine sesizat de D-na Monica Caloian. Abuzul – da fapt o DISCRIMINARE – este si fata de militarii care au activat 30 de ani ca militarI, prin aceea ca cei care au stat 13 ani in armata iar apoi au mai lucrat 18 ani in civilie vor avea acum 31 de ani vechime luata in calcul pt stabilirea pensiei militare ??!!!!! La o lege scoasa de Oprea si Coarna la ce ne putem astepta !!??

  9. neacsum

    @Traian
    Sunt doua aspecte aici :
    1. Daca privim in urma, constatam ca la vremea cand legea se dospea, domnul Dogaru si doamna Caloianu erau printre cei mai mari sustinatori ai legii, chiar ii injurau pe cei care o criticau . Cititi numai postarile si propunerile facute de SCMD prin gura domnului Dogaru si veti vedea ca pe vremea aia legea era buna. Oare nu a vazut si atunci imperfectiunile legii, sau le-a lasat sau chiar incercat sa ntroduca in lege ca sa aiba de ce se poate lega mai tarziu si pentru ce sa „cheme la lupta” pensionarii ?
    2. Dar impotriva celor care la fel ca si domnul Dogaru au fost mai intai „freelanceri” si apoi la interventia pilelor socrului au ajuns in armata cumuland vechimea din civilie cu cea din armata, nu lupta domnul Dogaru ? Oameni buni, nu mai puneti borul la toate gulgutele lui Dogaru, ca veti ajunge ca el.

  10. Traian

    Nu sunt nici pro, nici contra Dogaru. Sa nu ma intelegeti gresit. Pe dvs va apreciez in ceea ce scrieti si ce „spuneti”.Daca avem impresia ca Dogaru face si desface, ne inselam. Vizualiz orice apare pe aceasta tema, inclusive site-ul SCMD, iar acolo am vazut materialul la care fac referire. Din ce stiu eu, nu toata legea a fost agreata de SCMD. Divizarea asta a rezervistilor, in asociatii si organizatii care mai de care (multi se vor sefi) face mai mult rau. Oprea si Coarna au fost cei care au avut un cuvant greu de spus in aparitia legii in actuala forma. Oricum, in forma ei de acum, aceasta lege va avea viata scurta……

  11. @Traian,
    Nici nu am gandit si nici insinuat ca ati fan Dogaru. Am spus doar ca asta e tactica sus numitului, de a cere sau a sustine legi cu imperfectiuni, chiar propune aceste imperfectiuni, cand nu sunt vizibile sau suficiente, pentru a avea apoi de ce sa cheme oamenii |la lupta| si a se erija in salvatorul natiunii. In ceea ce il prioveste pe domnul Coarna, are totusi mult maiulta decenta, in sen sul ca de regula solicita si sprijina cereri in favoarea sindicalistilor, dar apoi cand vede ca nu are sanse alege varianta cea mai .. avantajoasa din ceea ce i se … propune si oopreste motoarele. Trebuie sa traiasca si el. Daca el ar pleca, ar veni unul ca Dogaru in loc, caci sunt destui care abia asteapta…

  12. Traian

    Da, cred ca aveti dreptate in privinta lui Dogaru. Nu m-a dus gandul la asa ceva, dar este posibil. Astfel, se mentine si in prim plan….Referitor la Coarna, este un baiat destept si mi se pare a avea cat de cat coloana, insa el ar trebui sa scoata o lege a pensiilor pentru politisti si nu pt militari. Actualul mod de calcul face ca un agent de politie sa aiba o pensie echivalenta gradului de colonel din armata !!!!Este o diferenta mare intre cele 2 categorii, asa cum este in UE.

  13. @Traian
    Da, aici e randul meu sa va dau dreptate, si eu am spus mai de mult, inca de pe vremea cand in sindicatul militarilor erau chemati fosti lucratori sau grade din SRI sau alte structuri care acuma nu mai sunt militare sau militarizate, sau care pur si simplu nu aveau ce cauta in structura armatei , nici macar in rezerva si nu din rautate ci pentru ca pur si simplu ne ghidam dupa reguli diferite, chiar daca avem si interese comune. Dar cu cine sa te intelegi ?

  14. ion spirache

    Când se platesc diferentele rezultate in urma recalcularii . Mentionez ca pensia recalculata am primit-o si este mai mare decat cea care fusese in plata.

  15. Alrusexandru Pet

    Am lucrat in viata civila 6 ani inainte de scoala militara si 8 ani dupa iesirea la pensie cu ordonanta , in anul 2001.Am avut gradul de capitan. In fiecare an mi se adauga, in urma demersurilor pe care le efectuam , aproximativ 180 lei. Dac , conform actualei legi a pensiilor militare, mi se va lua in calcul, ca vechime , in serviciul militar, vechimea din viata civila, voi castiga 1 procent peste cei 65 % , aproximariv 180 lei. Va rog sa ma credeti ca nu este nicio afacere

  16. Udrescu Viorel

    In cat timp se achita pensia restanta pentru luna in care a avut loc decesul pensionarului ? in cazul meu a depasit 30 de zile,

  17. Domnule Udrescu,
    Din cate stiu eu se plateste in luna urmatoare , dupa intocmirea formalitatilor privind scoaterea din evidenta a decedatului si calcularea pensiei de urmas.