Naivitatea doamnei Pocora şi bricheta lui Fănel

Categoria Actualitate, Divertisment, Electorale

fericiti-cei-saraci-cu-duhul

Miercuri seara, din curiozitate am mai intrat şi eu pe Antena 3, nu de alta dar trebuie să cunoşti ce se mai spune pe ici pe colo, ca să îţi faci o omagine de ansamblu. Am urmărit ceva din emisiunea Oanei, nu mai ştiu dacă e Stancu sau Zamfir, sau cum s-o mai numi, dar e una din puţinele voci   pe care le mai poţi asculta fără să te enervezi la acest post. Acolo am avut ocazia să o revăd ca invitată pe purtătoarea de vorbe Cristina Pocora. Subiectul dezbătut era ca de obicei legat  viaţa politică din România, oarece abuzuri, hoţii, declaraţii “incendiare” cu predilecţie ale duşmanilor domnului Voiculescu după cum e ştie pe sistem .  Doamna Pocora fiind penelistă  “aproape convinsă”, de câte ori era întrebată despre ceva, indiferent ce, începea să îl critice pe domnul Ponta, inamicul de astăzi al peneliştilor. Chiar dacă se vorbea despre Influenţa razelor de soare asupra tableor la mare, doamna Pocora tot despre Ponta vorbea, pentru că aşa era setată  sau asta era lecţia pe care o învăţase.  Doamna Oana a încercat în câteva rînduri să o scoată de pe linia de manevre  dar degeaba.

Ca să ne arate cât a suferit domnia sa şi cu ea toţi peneliştii de frunte care se pupau cu Ponta pe vremea USL-ului, doamna Pocora a trecut la răsturnarea găleţii de cenuşă în cap, spunând nici mai mult nici mai puţin, decât că a fost o naivă pe vremea cât a stat la masă cu copiatorul. Cum am vrut să fiu sigur că nu greşesc, deoarece la noi în popor, când spui unuia că e naiv te întreabă de ce îl faci prost, am căutat în dex sensul expresiei folosite de doamna Pocora. Cum nu fusesem informat că ar fi pictorioţă, am scos din cauză curentul naivilor  şi m-am oprit la alte sensuri care am crezut eu că reflectă ceea ce a vrut să spună doamna Pocora, si anume : “Lipsit de judecată matură.  Care arată, denotă naivitate..” Aşa am ajuns să înţeleg că partidul pe care îl păstoreşte acuma domnul Iohannis este un partid de naivi, indivizi lipsiţi de maturitate, de judecată, care se lasă duşi de nas de toţi escrocii, hoţii, corupţii,  plagiatorii, aşa cum singuri îi catalogează peneliştii ca doamna Pocora pe foştii parteneri, pentru a ajunge la guvernare. Dacă e să aplicăm şi aici principiul “ nu e vinovat cine primeşte şpagă ci cel care o dă,  ajungem la concluzia că nu e de vină escrocul ci prostul, ca să nu spun naivul, care se lasă escrocat. Acesta este un aspect,  iar eu nu pot decât să apreciez sinceritatea şi naivitatea doamnei Pocora, care, ca şi doamna ministru Prună, în dorinţa de a se disculpa îşi pune poalele în cap şi îşi etalează…. naivitatea. Fără să vreau, imi aduc aminte versurile din cântecul lui Mircea Vintilă, “Bricheta lui Fănel” , în care spune: “Mario, noatea e sinistră , eu stau la tine în cavou  şi mă gândesc mereu la faptul cât am putut să fiu de bou…”

Ei bine, supriza a venit când doamna Oana a întrebat-o pe doamna Pocora dacă având în vedere naivitatea din relaţia cu copiatorul Ponta, experienta se răsfrânge asupra relaţiei cu noul model de copiator “KOVESI”. Aici doamna Pocora a declarat că are încă răbdare cu noul copiator şi vrea mai întâi să îi cunoască performanţele sau concret lasă “organele” să se iesprime. De aici am concluzionat eu că doamna Pocora,  ca toţi naivii, pe de o parte nu poate a avea o opinie propie, ea trebuie să ştie mai întâi ce spun alţii ca să poată să le poate vorbele, ea poartă vorbe, nu emite judecăţi proprii, iar pe de altă parte nu învaţă nici din propriile greşeli, deci nu poate fi inclusă în liga deştepţilor care învaţă din greşelile altora. Ce să facem asta e soarta noastră a românilor.

Întrebarea şi dilema mea acuma sunt legate de  cât de naivi trebuie să fie românii care după atâţia ani de naivitate, mergând la vot în Decembrie să  pună ştampila pe numele aceloraşi “naivi” care nu numai că nu învaţă nimic din greşeli dar îşi mai şi strigă prostia la drumul mare în ore de maximă audienţă.Cred că românii au de ales între escroci şi naivi, dacă e să ne luăm după doamna Pocora, dar de fapt   cred că pe oricine ar vota, vor fi penelişti… românii … deşi toţi se cred .. pesedişti.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Naivitatea doamnei Pocora şi bricheta lui Fănel

  1. ionel

    Felicitari dle Neacsu,o analiza ce nu lasa loc de interpretari.

  2. Vladimir Putzin

    @Ionel
    Stimate domn, o analiza care nu lasa loc de interpretari, nu este o analiza, ci O SENTINTA ceeace in acest caz nu este cazul. Oricum, n-ati ghicit, dar imi place cum ganditi ! O seara buna !

  3. Domnilor, nu va mai certati, este doar o opinie .. care lasa muuuult loc de comentat ..

  4. Sergiu

    Votul ramane inutil, in esenta, daca tot ce apuc eu sa votez azi este cine ma va vinde maine – cu optiunea sa o faca de pe pozitii mai tari sau in coate si genunchi. D-le Neacsu, votul nostru nu este real. Mimarea democratiei se rasfrange doar asupra construirii/fortarii consensului, nu al obtinerii lui.

  5. geofreeland

    „Mimarea democratiei” excelenta afirmatie. Cred ca asta e esenta problemei. Si cred ca nu numai la noi, ci peste tot. Asa ca ar trebui sa abandonam ideea de democratie, principii democratice si alte sloganuri in numele carora mergem ca prostii la vot. Sa ce? Sa nu stam in casa. Mimarea asta reala a democratiei e o noua ideologie. A cui? Daca vom sti, si nu e greu de presupus, cred ca traim intr-o lume care nu ne mai apartine si faptul ca suntem condamnati sa traim e o consecinta a ipocriziei pe care o admitem dintr-o prostie fara seaman. Ne limitam la instincte, la o falsa stare de bine, ogoindu-ne durerea cu placerile furate. Nu mai suntem oameni, suntem consumatori, abonati la a trai si asta e pretul. Dumnezeu cu mila. Numai El, ca altceva nu mai avem.