La Singapore ca pe Dâmboviţa

Categoria Actualitate, Sport

halep-cibulkova

La Singapore, în Turneul Campioanelor la tenis de câmp,  meciurile par desprinse din politica românească, adică nu mai poţi conta pe nimeni, nu mai exista favoriti,nu mai ştii pe cine să votezi, nu mai ai  nici o garantie, totul se schimbă de la un meci la altul, ca la noi, de la un dosar la altul.  În Grupa Rosie, Halep a furat-o şi de la Cibulkova, nu că m-ar fi mirat, eram curios doar sa  ştiu scorul si ..” boala” Simonei. De data asta a fost genunchiul, nici nasul, nici glezna, nici urechea, nici măcar virusul ăla „bacteriologic”  la stomac, cu apucături de membru ISIS. Încep să mă întreb din ce în ce mai des şi mai serios dacă nu cumva zvonurile cu casele de pariuri sunt reale, pentru că Halep „s-a imbolnavit” sistematic acolo unde era considerată favorită şi cu cote mari la casele de pariuri.

Kerber e calificată în semifinala, cu 3 meciuri câştigate,  Cibulkova  ultima cotată în grupă, după a bătut-o pe Halep părea că  a netezit drumul în semifinale lui Keys, care trebuia doar să ia un set în meciul cu Kerber, dar  americanca cu nume de  sală de sport nu a fost în stare şi astfel a ieşit din turneu, dar cu genunchiul nebandajat.

În grupa cealaltă Muguruza, una din favorite  este OUT Radwanska este calificată, Kuznetsova a învins-o  pe Pliskova  şi s-a calificat în ultim moment, aşa cum se şi calificase  la turneu, în extremis. Cum spuneam, nu mai avem  lideri autoritari nici pe Dâmboviţa, nici la Singapore, se joacă mai mult pe fund, se servesc lovituri prin spate, nu mai vine nimeni la fileu, toţi aşteaptă greşeala adversarului, nimeni nu vrea să rişte arătând ce are, de teamă să nu fie întrebat de unde are.

Revenind la grupa Roşie,  şi la reprezentanta noastră, se poate spune fără a greşi,  că Halep a pierdut şansa vieţii ei de a câstiga acest turneu, pentru că  la anul  probabil va reintra Şarapova şi la câtă frustrare şi dorinţă de răzbunare are în ea, va mătura tot.  La ora actuală nu mai există o jucătoare care să domine competiţia fetelor. Serena a căzut closca, gâfâie ca o locomotivă cu aburi la cocoaşă  la fiecare pas, Kerber , chiar daca este  pe prima poziţie la ora asta, nu are încă  nici statutul şi nici posibilităţile tehnico-tactice ca să domine autoritar, totul ţine de forma de moment,  a ei sau a adversarelor. Poate părea ciudat dar Halep, dacă ar fi dat dovadă de ceea ce am spus mai de multe ori ca nu are, adică seriozitate, stăpânire de sine, stabilitate psihică, încredere,  mentalitate de sportiv profesionist nu de afacerist,  ar fi avut posibilitatea nu numai să caştige turneul, dar chiar să devină numărul 1 mondial,  să ocupe locul Serenei  sau al Şarapovei, nu doar în clasament ci şi ca forţă şi autoritate, pentru că jocul ei, în momentele în care joacă tenis, nu  doar cîstigă bani, este aproape imbatabil în absenţa Serenei şi a Mariei. Ce păcat! Ce va urma, cine va câştiga la Singapore? Este la fel de incert ca şi rezultatul alegerilor din Decembrie, sau chiar de la Washington. Aşa-i  în .. politică!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la La Singapore ca pe Dâmboviţa

  1. geofreeland

    Ma lasa chiar rece bluff-urile Simonei. Una calda, zece reci, asta e Simona, bani sa iasa. In fond, la banii pe care ii castiga, aia care sunt, sunt banii ei, afacerea ei, treaba ei. Cum am mai spus ea nu e romanca, altfel venea la Olimpiada, chiar daca pierdea, ne reprezenta, dar ea e o tenismena care face din asta o afacere. Care e problema? Cred ca niciuna si nici nu mai merita sa comentam decat tangential si daca e cazul.

  2. dora

    @Neacşu şi geofreeland,
    Iar v-aţi legat de Simona domnilor. Acest subiect a mai fost abordat şi, dacă vă aduceţi aminte,toţi cei care au criticat-o pe Simona şi-au luat-o…..Lăsaţi-o în pace, face ce îi spune tatăl ei. Părerea mea.

  3. @Dora, eu nu m-am luat de Simona, am promis ca nu mai abordez subiectul. Aici era vorba de .. faptul ca la nivel .. de top nu mai avem … reprezentanti de valoare , care sa conduca detasat, nici in sport si nici in politica. Numele Simonei a fost amintit pentru ca a facut parte din cei care au jucat, altfel nici nu stiam ca mai exista.

  4. Sergiu

    Doi cetateni (nu dau nume), unul incearca sa-i impinga o mita celuilalt, ala refuza, la care primul il intreaba de ce. Si al doilea ii raspunde calm: „1. Banii care vin usor, se duc usor. Si 2. Ce imi dai tu pare mult, dar eu imi castig banii cu reputatia mea: o pierd pe aia, pierd bani, ceea ce face ca banii tai sa fie un mizilic.” (firesc, omul a fost ulterior matrasit).

  5. geofreeland

    @sergiu Fii, te rog, mai explicit. Eu nu am inteles.

  6. E grele muicaaaaaaaaaaaa

  7. Sergiu

    Ma legam de ce spunea d-l Neacsu – „Halep „s-a imbolnavit” sistematic acolo unde era considerată favorită şi cu cote mari la casele de pariuri.” – un sportiv urmareste si banii, uitand ca reputatia aduce mai multe parale decat momentul imediat. Dar, fiecare doarme cum isi asterne.

  8. geofreeland

    @sergiu Multumesc, eu nu intelesesem cine era cel „matrasit”.

  9. Sergiu

    Aaa, eu am fost cel matrasit. De la Dacia, Mioveni.