Revenirea lui Daum în fotbalul european

Categoria Sport

daum

Mă întreb`dacă mai e cineva în România care să se îndoiască de  faptul că avându-l pe Herr Dumm la cârmă, naționala de fotbal a României  va rata calificarea la campionatul mondial. Dar asta nu ar fi o mare pierdere, pentru că și așa ne-am obișnuit cu poziția de looseri sau titulatura de Ciuca Bătăilor. Ce este mai prost este că sportul românesc in general merge pe aceeași direcție, ce se mai obține pe ici pe acolo este mai mult pe plan individual datorită talentului sau ambiției exagerate a câte unui sportiv, sar mai ales a neimplicării ”sistemului”, a ministerului  sportului și federațiilor în activitatea sportivă. Poate părea aiurea, dar nu mai avem rezultate  în sporturile de echipe, tocmai pentru că sunt ”reprezentative” și în planificarea, conducerea, finanțarea(de fapt corect spus ar fi fraudarea, spolierea sau distrugerea) și dirijarea acestor echipe sunt implicați  oameni din sistem, din sistemul politic, cu legături în lumea samsarilor privați, gen Becali, iar în fruntea federațiilor ajung ”specialiști” numiți politic.

Toată lumea știe cum a ajuns Gino Iorgulescu în fruntea LPF după întâlnirea cu Dragnea , sau Burleanu la FRF.  Sunt sigur că nu a uitat nimeni intervenția lui Obreja, la meciul lui Bute când îi șoptea acestuia să declare  ceva și despre meritele doamnei Elena Udrea  în organizarea galei. Ciudat, dar când a trebuit să spună el ceva, în fața procurorilor despre implicarea doamnei Udrea în organizarea galei,domnul Obreja  a preferat să tacă.

În aceste condiții, numirea lui Daum la cârma naționalei de fotbal nu este decât o confirmare a regulii pentru că deși pare incredibil, numirea sa a fost tot una ”politică”.

Cine era Cristoph Daum înainte de a fi antrenor al echipei României?

Citez din Wikipedia: ”Daum a început cariera de fotbalist în 1971 în liga de tineret cu Hamborn 07, apoi s-a transferat în 1972 la Eintracht Duisburg. Cariera sa ca jucător a fost scurtă, evoluând doar șapte sezoane, pentru doar două echipe: Eintracht Duisburg (1972-1975) și FC Köln (1975-1979), perioadă în care nu a reușit să marcheze vreun gol” Doar atât se poate spune despre marele jucător Daum. Dar despre antrenor?

1.       În 1981 și-a început activitatea ca antrenor amator la o echipă de două mărci.

2.       În 1986 ajunge și el antrenor principal la o echipă.

3.       În sezonul 90/91 câștigă campionatul cu VfB Stuttgart apoi în sezonul urmtor,  în cupele europene este remarcat de presa internațională.  Ziarul britanic The Sun îl numește ”PROSTUL” pentru că a introdus în meciul cu LEEDS un jucător care nu avea drept de joc. Echipa sa a ieșit din cursă, așa că ”Grossen Daum” a fost concediat.

4.       Începând din 1994 Daum a lucrat la clubul turc Beșiktaș JK Istanbul cu care, probabil din greșeală,  a  câștigat Cupa Turciei în 1994 și apoi în sezonul următor campionatul. Dar și-a revenit,  pentru că în sezonul 1995-96 a fost demis  pentru rezultatele ”excelente” după meciurile pierdute cu Kocaelispor și Vanspor.

5.       Citez din nou din Wikipedia: ” Doi ani mai târziu, în 1996, Daum s-a întors în Germania ca să antreneze echipa Bayer Leverkusen. A avut mare succes la Bayer Leverkusen, clasându-se de trei ori pe locul secund în Bundesliga în patru ani de antrenorat. După Campionatul European de Fotbal din 2000, Daum a fost chemat să antreneze echipa națională germană. Presa a raportat zvonuri că Daum făcuse chefuri pe bază de cocaină și orgii cu prostituate. Daum a amenințat presa și a dat probe de păr autorităților să convingă pe toată lumea despre nevinovăția lui. Probele au arătat că el a fost consumator de cocaină, dar a declarat presei că firele de păr nu erau ale lui. Cu toate acestea, un an mai târziu, confruntat cu perspectiva de a petrece un timp în închisoare, Daum a recunoscut că a consumat cocaină. Între timp, acordul său pentru a deveni managerul echipei naționale a fost anulat de către Federația Germană de Fotbal la data de 21 octombrie 2000”

Este pur și simplu incredibil cum de s-a oprit șeful FRF la acest individ, pentru că dacă ar fi organizat concurs pentru cel mai incompetent, cel mai neinspirat și cel mai ”penal”  antrenor al secolului ( ca să folosesc un termen drag sasului) , ar fi obținut același rezultat. Asta merită echipa națională a României la conducere? Să nu fi știut președintele FRF pe cine pune la frâna naționalei? Sau s-o fi gândit că dacă la conducerea țării se află cel mai habarnist președinte din Europa, se poate merge la fel și la Naționala de fotbal?Adică, dacă e să se aleagă praful, să se aleagă de tot.  Să fiu sincer înclin să cred că acesta este motivul alegerii lui Burleanu, pentru că altul nu văd. S-o fi gândit omul, știind că ”alegerea” sa a fost politică, să își asigure simpatia și sprijinul sasului, aducând la națională un antrenor neamț cu cât mai slab, mai incompetent și mai pătat, cu atât mai ușor de manevrat, influențat și dirijat, după modelul politic în care sunt promovați șefi,  oameni care pot fi dirijați, șantajați, mituiți, oameni fără valoare care nu pot emite pretenții și nu ies din formație.  Doar așa pot fi aduși la națională copii foștilor.. ”mari jucători” pentru a li se ridica și lor prețul. Îmi amintesc cât scandal a făcut Hagi pentru că fiul său, Iannis, pe care a reușit să îl trimită la Fiorentina, ”marea speranță” în viziunea Hagi, a fotbalului Românesc, nu a fost convocat la națională. Păi nu a fost convocat pentru că Hagi l-a sprijinit pe Gică Popescu la Federație, iar domnul Burleanu nu uită și nu iartă. Oricum trebuie să admit că pierderea nu e mare. Dar acesta e sistemul așa se fac jocurile.

Unii oameni se pot mira, sau alții aprecia faptul  că jucătorii, în urma rezultatelor catastrofale obținute,  printre care și meciul cu Polonia, declară apoi că ei, jucătorii nu au respectat indicațiile antrenorului, deși ” și-au dorit victoria”, că nu e nimeni vinovat în mod deosebit, că ”echipa” nu a mers bine. Asta pe lângă clasicele ”ei și-au dorit mai mult victoria”, ”nu ne-a ieșit jocul” , ”atâta am putut” , ”nu e totul pierdut”, ”vom vedea ce e de făcut”, ”echipa noastră a căzut psihic, sau fizic, după primirea primului gol”.  Păi ce să spună , că au fost selecționați pe bază de simpatii și intervenții, că unii dintre ei dau bani ca să fie aduși la națională, ca să aibă ce să pună și ei în CV, că de fapt îi doare pe toți în punctul de la 11 metri de palmares și că îi interesează, doar aspectul pur material al sportului? Nu se poate așa ceva, nu dă bine la presă.

Și uite așa rahatul este acoperit de unii, înghițit de alții, pute de îți cade părul din nas, dar nimeni nu vrea să recunoască faptul că am ajuns de râsul lumii, că la noi lucrurile nu mai merg pentru că de la cei care zic că fac sport, până la cei care îl conduc, singura preocupare este banul, darnu cel câștigat cu transpirație și efort, că de banul acela fug toți, ci banul acela câștigat pe nedrept, cu ușurica, cu șpagă, mită, banul ăla care îți intră în cont de pomană.  Bineînțeles jucătorii ar vrea să se califice la competițiile internaționale, chiar dacă ies din faza grupelor, pentru că se dau prime grase de participare, pentru că apare în CV că au participat la nu știu ce campionat,pentru  că stau și ei cu soțiile sau amantele în castele de 5 stele pe banii prostului român în cantonament, și alte avantaje de acest gen. Nu am văzut sau auzit să spună unul din ei să spună că el nu merită să facă parte din echipa națională pentru că e un panglicar de duzină sau că în loc să facă antrenamente se iau în brațe sau se împung ca taurii, în funcție de visele erotice sau activitățile nocturne ale craiului Daum.

După meciul de aseară cu Polonia, mai trebuie făcut un singur lucru: domnul Burleanu, să se ia de mână cu drogatul și să plece pe o insulă părăsită, să nu îi mai vadă nimeni. Mă gândeam aseară în timpul meciului, că singura șansă ca România să câștige era să îl aibă pe Daum în poartă, pentru că orice atacant polonez ajuns în fața lui, văzându-l cu părul ăla rărit  de probele ADN și ochii ieșiți din orbite, de la cocaină, ar fi uitat de ce a acolo și ar fi plecat direct pe banca de rezerve. Uite la asta nu s-a gândit Burleanu. Ar fi fost șansa revenirii lui Daum în fotbalul european.

PS: Dacă am avea o națională de fotbal canină, am o propunere de antrenor:

care-dai-o-cafeaPS 2. Nu stiu cum se face, dar cam tot ce tine de sintagma ”national”  a devenit de la un timp ”german”. Postul de televiziune ”National” a început să redistribuie filmele cu Winnetou produse de studiourile Berlin, după  nuvela lui Karl May, scriitor german și el. Numai că prietenul și fratele de cruce al apașului, când se numește Old Shatterland, când Old Firehand. Oricum poate să explice cineva legătura dintre acest film și postul așa zis NATIONAL? Dacă se poate în limba română. Sau poate cineva să spună cum se spune pupincurism în germană?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Revenirea lui Daum în fotbalul european

  1. Bostin

    Neacsu.Ce colonie tip batustana are echipa de fotbal valoroasa ? De ce ar face Romanistanul exceptie? Daca sapi adanc cine stie ce duhoare sorosista tasneste si de la FRF.Momentan nu sparge nimeni pojghita.Nimic nu e intamplator in Romanistan.

  2. csj

    Poti sa fii meserias de exceptie.Daca materia prima e proasta si produsul finit va fi prost.Din rahat nu poti face bici si sa si trosneasca.Am zis.

  3. @CSJ,
    Daca esti „meserias de exceptie” nu introduci doi jucatori ca sa le verifici talentul si potentialul in ultimele 3 minute de prelungiri ale meciului. Dar daca esti un papagal, ii introduci, ca sa le dai si lor sansa sa ia prima de meci si sa te pui bine cu cei care ti i-au „recomandat”. Sa nu spui ca herr Cocaina este meseriasul ala care ar vrea sa faca bici din rahat dar nu il lasa rahatul.Pai el in rahat traieste, cu rahatul a semnat contractul, de rahat s-a facut, cum sa nu ii placa materialul. Un meserias de exceptie, ia niste jucatori necunoscuti, ii invata fotbal si scoate din ei campioni, cum a facut Teasca cu Craiova si Lucescu Mircea cu Corvinul, sau cu Sahtior. Herr Daum nici nu merita amintit sau pus alaturi de sintagma meserias. Am zis.

  4. gurita jorj

    Ce jucatori ar fi capabili sa reziste la „invataturile” lui Teasca sau Lucescu? Meseria de fotbalist nu se invata la „nationala”. Acolo te prezinti cu lectia invatata si o pregatire fizica de exceptie. Avem sau nu avem musterii?