Pentru pensionarii militari

Categoria Despre Armata

pensii-militare

Mulţi  dintre pensionarii militari, în special cei care urmează a beneficia de recuperarea sumelor pe perioada Ianuarie 2011- Octombrie 2013, dar şi cei ale căror pensii au fost recalculate, dar nu au primit şi restanţele pe 2016, au  început să îşi  şi să  pună întrebări  privind data când vor fi puşi în posesie, mai ales că au auzit că cei de la MI deja şi-au primit sumele oprite.  Din surse demne de încredere, vă pot informa că :

1. Sumele de recuperat pe perioada 2011-2012 vor intra în conturile pensionarilor  pe data de 25.11.2016, la toţi odată, întreaga sumă.

2. Sumele restante reprezentând diferenţa  pentru lunile Ianuarie-Noiembrie 2016 pentru cei cărora prin recalcculare le-a crescut pensia în baza legii 223/2015, vor fi puse în plată în luna Decembrie 2016, tot după plata pensiilor, pentru a nu crea confuzii şi a se putea face o verificare clară de către fiecare pensionar, a sumelor cuvenite.

Dacă pe 25.11 nu aveţi banii  pe card, sau nu a venit poştaşul cu fluturaşul,  înseamnă că sunt probleme cu transferul bancar,  sau au intrat poştaşii în grevă din nou. Rugaţi-vă să nu mai facă grevă.

Procesul de recalculare continuă, cu multţumirile şi nemulţumirile de rigoare. Nu mai comentez acuma, am comentat degeaba, atunci când se mai putea face ceva.

Apropo, a început campania electorală. Cei care încă mai cred că unele partide, (indiferent care, inclusiv cele care acuma, când nu mai pot face nimic, decât curent în ceea ce priveşte taxele, salariile şi pensiile) au de gând să facă ceva pentru votanţi şi acuma fac campanie sau militează pentru unii candidaţi sau unele partide să îşi facă un selfie până la alegeri ca să aibă pe cine să facă fraier după alegeri.

No kidding, no offence ider !

UPDATE 25.11.2016

Ieri deja începuse să îmi sune telefonul de la diferiţi cunoscuţi care mă întrebau care e problema că nu au primit banii în cont. Reamintesc că eu am spus că în data de 25 vor avea banii în cont,  iar dacă nu vor fi intraţi înseamnă că băncile se mişcă mai încet sau, în cazul celor care primesc pensia prin poştă, este vina poştei sau a poştaşului. DECI NU TRAGEŢI ÎN PIANIST. Ieri, 24.11.2016, Casa de Pensii Sectorială a MApN  dat un comunicat de presă care confirma ştirea sau informaţia dată de mine . Intraţi pe acest link şi citiţi cu ochii dvs.

https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRES%C4%82%2024.pdf

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

21 Raspunsuri la Pentru pensionarii militari

  1. geofreeland

    Beata Szydlo, premierul Poloniei a spus ca desi este un membru al UE, membru activ, a stabilit ca reuniunile guvernului si declaratiile la final sa se desfasoare cu drapele in fundal numai cu steagul alb-rosu, fara cel al UE. De asemenea a mai precizat ca,desi Polonia este membru al UE, va face o politica din care va trage un profit maxim pentru CETATENII POLONEZI, ECONOMIA POLONEZA si PATRIE.
    Viktor Orban, premierul Ungariei, care se stie a dat afara din tara pe reprezentantii FMI, nu admite sub nicio forma imigranti musulmani in tara. Mai mult, un lucru banal, cu unanimitate parlamentara i s-a aprobat proiectul de lege de a nu trece la ora de iarna, pentru ca dupa amiaza fiind mai mult lumina, fermierii UNGURI isi pot face lucrarile de toamna si o ora de lumina in plus inseamna un tonus psihic mai bun pentru CETATENII UNGARIEI. Ca sa nu mai spun ca Viktor Orban a interzis traficul greu de marfuri in weekend, tocmai pentru linistea cetatenilor UNGURI.
    Cei doi sunt premieri de tari respectate.Oamenii sfintesc locul.
    La noi, si presedintele si premierul, permit ca strainii sa aiba 40% din terenurile agricole, un exemplu. Raspunsul lor este „suntem in UE, nu ne putem inchide…”
    Romania este in razboi! Suntem oare orbi? Ne tiganim pe un leu in plus sau minus la pensii? Ne miram de hotia la care asistam stupefiati de propria noastra ipocrizie sau…lasitate?

  2. Bostin

    La MAI recalcularea s-a oprit de la sfarsitul verii la ordinul ministrului .

  3. ifrim

    Sper sa nu prind polei pana pe 25. Nu am caucioace de iarna.Multumim de informatie,eram in ceata!

  4. Neacsum

    &Bostin,
    Eu vorbeam despre recuperare la MI, nu despre recalculare.

  5. Vladimir Putzin

    Din discutiile si din corespondenta purtate, se contureaza tot mai evident faptul ca in recalcularea pensiilor noastre s-a respectat cu scrupulozitate principiul: „CUI A AVUT I S-A MAI DAT, CUI N-A AVUT NU I S-A LUAT !” Si de aia se bulucesc acum activii s-o tunda la pensie. O fi bine dragi finantisti militari care ati participat la aceasta magarie, ca parca noi v-am invatat sa stati in bocanci …?! Noi astia iesitii mai demult la pensie, carora nu ni s-a dat si nu ni s-a luat (vorba vine), fie in veci legiuitorul laudat !

  6. Mie mi+au restituit o parte din bani, nea Marine! Echivalentul a doua pensii, deci diferentele pentru vreo zece luni, la un calcul sumar! Nu am primit inca fluturasul, sa vad cum i+au impoyitat!

  7. Puscasiuc Constantin

    Domnilor, vorbim de recalculari,restituiri, legalitate,egalitate, unicitate,normalitate. Oare cat de drept, legal, constitutional, normal,….., este ca o parte dintre pensionarii militari, sa primeasca pensia stabilita pentru o vechime de 20 de ani pensie care este mai mare de 2-3 ori decat salariul avut la trecerea in rezerva, asa cum rezulta majoritatea pensiilor calculate conform legii „contributive” a lui Boc, iar altii sa primeasca pensii calculate pentru o vechime de 25 de ani, care nu pot fi mai mari de 65% din „baza de calcul”, stabilita de CSP a M.Ap.N.,pe baza modificarilor la L 223, emise de o autoritate incompetenta, modificari care nu respecta legea 24/2000 si care nu se pot bucura nici macar de prezumtia de legalitate, deci sunt „inexistente”. Aloo, domnilor, ce faceti este este ilegalitate este discriminare, discriminare domnilor, discriminare! Cedo va asteapta, pregatiti banii pentru despagubiri!

  8. Domnule Puscaciuc ii doare pe ei in basca de CEDO. Ba se mai si lauda ca au mintit.

  9. Puscasiuc Constantin

    Domnule, ani la rand CSP a M.Ap.N. a aplicat legile asa cum a avut. Astfel, fosta L.119, la art. 1 prevedea ca pensiile noastre devin de la 01.01.2011 pensii in intelesul legii 19(legea pensiilor de atunci), Aceasta lege avea prevederi clare privind plata cuantumului avantajos. Mai mult, de la data aratata, pensiile noastre intrau si sub incidenta deciziei CCR, care a blocat taierea pensiilor si deci nu mai puteau fi reduse, indiferent de decizia lui Zegrean privind pensiile necontributive, militare (care puteau fi taiate dar care nu mai existau) Si CSP a M.Ap.N. ne-a taiat dupa 01.01.2011 pensiile, netinand cont de lege.
    Astazi asistam la aceiasi eludare a legii. Nu exista nici un act normativ emis de Parlamentul Romaniei in perioada 27.07.2015-01.01.2016, care sa fi intrat in vigoare la 01.01.2016 si care sa dispuna modificarea abrogarea suspendarea…. legii 223/2015, asadar cu respectarea L 24/2000. Orice act normativ, emis in alte conditii si de alta autoritate in perioada aratata este hartie igienica.
    Si totusi CSP a M.Ap.N. emite decizii aplicand o lege care nu exista.
    Interesant este ca loviti de aceste ilegalitati au fost si sunt doar disponibilizatii.
    L 119, a umplut bine buzunarele multora, vorba lui Oreste „in Romania sunt …uristi fericiti” Ce interese nesaturate or mai fi oare de nu ne gasim linistea.
    Cu toate acestea, daca, fata de ultimele ilegalitati, noi cei 13.300 cu pensiile taiate in 2010 si care fara indoiala suntem (vom fi) serios afectati de ciolosismele oug.57, art 40, atacam deciziile de pensie ca fiind fara temei legal, asa cum am aratat mai sus, chiar daca or mai fi judecatori securizati, in mare masura vom castiga. Este prea evidenta ilegalitatea. Si domnule, daca nu o sa fie dreptate in Romania de astazi, 13.300 de plangeri la CEDO, cred ca o sa fie un motiv destul de serios care sa le determine dureri la basca celor nedrepti.
    Sa dea Dumnezeu bine!

  10. rodica

    La MI cand se da drumul la treaba? Am depus cerere de recalculare in 8 ian 2016 si nimic. Am iesit in aug 2011 (col(r)25 ani militar, 41 vechime cumulata si….degeaba, nici o speranta….nici nu stiu, pentru 2011-2012 trebuie sa fac cerere pt diferenta de bani????

  11. O fi zis ceva copilul ?!

    @rodica
    Nu ai depus cerere de recalculare ci doar o lista cu lunile alese pentru recalculare. Daca trimeteai ori ba „cererea” ei tot ti-o recalculau(pensia).

  12. bazil

    Se pare ca la fiecare lege a pensiilor militare au existat si exista indivizi descurcareti care si-au tras pensii bunicele , trase ca prin inele. Au fost la L164 cea cu unele amendamente stiute doar de initiati, au fost la L119 , la L263 si posibil sa apara si la noua lege L223. La L223 unii sunt de defavorizati din start( cei cu vechime mare insa fara sporuri gen de fidelitate, lucrari de exceptie etc) .Cei din aceasta categorie mai pierd in procente mari si OMM si contributia la pensia suplimentara ceea ce nu e deloc corect.Sa cresti pensia unuia cu 50% numai ca face parte din mareatza uniune de maretzi kreatori nu e un lucru prea corect si exemplele pot continua( sporul pt lucrari de exceptzie conduce de asemenea la cresteri spectaculoase).Iata de ce cred ca va fi din nou a mare harmalaie bucalaie cu chemari in judecata, procese etc.

  13. ION GAULEA

    sumele de recuperat pentru lunile Ianuarie-Noiembrie 2016 se dau in decembrie s.au pana la sfarsitu luni noiemrie???? astept si eu un un raspuns concret

  14. ION GAULEA

    domnu NEACSU am citit liku care l-ati postat cu comunicatu de presa din 24 noiemprie al MAPN .dar de diferentele cuvenite pe anul 2016 nu spune nici decembrie nici in 2017. ??????

  15. Ion Gaulea,
    Din ceea ce stiu eu, se vor da pana la sfarsitul anului. Nu pot spune cand fiecaruia, probabilnu la toti odată, dar pana la sfarsitul anului toţi isi vor primi restantele.

  16. Mariana

    Buna seara. Vin si eu cu o intrebare. Am depus cererea de recalculare in februarie 2016 si pina in prezent nu am primit nici un raspuns. Mentionez ca am lucrat in sri si am iesit la pensie in 2015. Stie cineva ce se intimpla cu procesul de recalculare a pensiilor in sri, de ce dureaza atit?

  17. Doamna Mariana,
    Sigura legatura pe care o am cu SRI ste cea pe care au au ei cu mine, adica cea dintre urmarit si urmaritor, asa ca nu am cum sa va raspund la intrebare. Dar intrebati-va si dvs colegii sau fostii colegi de serviciu sau dati un telefon la casa sectoriala de pensii a SRI, eventual trimiteti o intrebare in scris si vor trebui sa va raspunda. Succes!

  18. Mariana

    Va multumrsc pentru raspuns. Pot sa va spun ca de fiecare data cind dau telefon la casa de pensii mi se raspunde ca procesul de recalculare se desfasoara pe o perioada de 2 ani. Acelasi l-am primit si la emailul trimis. Imi cer scuze pentru deranj dar am sperat ca este cineva care imi poate da un raspuns concret. Inca o data multumesc pentru raspuns. Cu stima.

  19. @Mariana,
    Nici eu, nici altcineva nu putem face nimic pentru a obtine detalii privind pensia dumneavoastra. Aceste detalii nu va pot fi date decat dumneavoastra.Trimiteti o scrisoare sefului institutiei, daca ceilalti nu vor sa dea un raspuns mai concret. Oricum banuiesc ca raspunsul va fi o alta bataie de joc.