Doi candidați două partide, două generații, aceeași meteahnă

Categoria Electorale

 

Datorită, sau mai bine spus din cauza unor defecțiuni tehnice la calculator am cam rămas în urmă cu postările dar nu și cu cititul pe tabletă. Așa se face că s-au acumulat ceva subiecte care stau la coadă, dar am avut și timp să văd mai mult ce mai postează alții. Uite așa am dat peste două personaje aparent diferite, unii ar spune complet opuse, făcând parte din două partide tot aparent diferite dar la fel de legate între ele ca și personajele în cauză. Poate după identificarea celor doi unii o să spuneți că m-am tâmpit dar aveți rogu-vă răbdarea să vedeți despre ce e vorba.

dragos-coste

Primul personaj, un candidat al domnului Nicușor Dan, pe numele său de candidat USR Dragoș Ioan Coste, fost membru al Mișcării Populare, un tinerel care se pretinde rebel dar de fapt este doar un șocant, un fel de Cernea, dar mai vulgar. Acesta  scria prin 2013 un mesaj sau ce o fi vrut să scrie, despre români,  în termeni și cu aprecieri deloc amuzante.  Acum omul candidează în districtul Ilfov  pentru Senatul României, iar dușmanii de clasă i-au căutat în traistă și au dat de postarea din 2013 pe care au împrăștiat-o oripilați, cu comentariile și etichetele de rigoare.  Cum autorul  nu a făcut economie de epitete,  opinia sa a trezit ura de partid dar și sentimentul naționalist pe care de la Trump încoace, toate partidele fără orientare, fără o doctrină reală, fără căpătâi, fără simțire, cu alte cuvinte toată clasa politică  îl revendică în speranța că vor da lovitura cum a dat-o cabotinul Trump. Deși comentariile și citatele din ipochimen erau elocvente am avut răbdarea să citesc tot ce a scris și –poate spre surprinderea celor ce nu mă cunosc, sau doar cred că mă cunosc, i-am dat dreptate bipedului, în proporție de 85%. Sunt de acord cu ceea ce spune despre românul de astăzi, adormitul,  profitorul, căutătorul de ”ușurica”, smiorcăitul, ”descurcărețul”, analfabetul cu diplomă de doctor, egoistul, puturosul în care s-a transformat în ultimii 27 de ani  românul pe care îl admiram cândva. Cum catindatul este destul de tânăr și probabil devreme plecat de acasă  nu numai cu mintea și intrat în viața politică,  sunt convins că nu a cunoscut alți români rămași  din alte vremuri.  Nu știu în ce relații e cu bunicii, dacă aceștia or trăi acolo unde s-a născut veșnicia sau unde domină prostia, dar nu cred că a apucat să cunoască alți români decât  din cei ca el, ca cei pe care îi atacă cu o virulență demnă de o cauză mai bună. Repet, i-am dat dreptate în proporție de 85%. Inițial, exceptând forma l-aș fi putut felicita pentru sinceritate și curaj și atât.  Ce nu mi-a plăcut în ceea ce a spus a fost tonul, ura cu care spune ceea ce spune, disprețul față de român, indiferent cum ar fi el, faptul că îi consideră pe toți la fel, dar nu sunt, căci dacă ar fi , la câtă ură e în el ar fi trebuit să se împuște, iar la cât de veninos e, ar fi trebuit să se otrăvească mușcându-și limba. Dacă tonul ar fi fost altfel, dacă ar fi încercat măcar să specifice că o parte din români sunt așa, poate chiar majoritatea plus unu, i-aș fi iertat și limbajul virulent dar de unde, el își urăște efectiv compatrioții, dar vrea să fie votat  de acești, ”înapoiați” să le reprezinte interesele.  Îl sfătuiesc să își facă campania în baie.

Dar apoi am aflat că era și el un Dinu Păturică, un țâști-bâști care a considerat că așa se afirmă, pentru că așa se exprima și mentorul său de atunci, matolitul. Probabil a impresionat și așa și-a făcut un renume de  om ”dintr-o bucată”, adică exact ceea ce ”se caută” acum pentru primenirea listelor și așa hop și el lângă alt coate goale un neica -nimeni , un ”iepuraș” politic, al cărui rol este să țină trena și să deschidă o perioadă, calea PNL-ului, îl numesc aici pe domnul Nicușor Dan. Poate totuși l-aș fi susținut pe bietul coate goale dacă și-ar fi păstrat opinia și ideile, ar fi meritat măcar pentru curajul lui, dar el, văzând că este înfierat, și sfătuit sau muștruluit de șeful de partid, iepurașul Nicușor, a retras postarea și odată cu ea și opinia din 2013, pentru a ”salva” imaginea partidului. Proastă alegere,ștergându-și postarea  a pierdut singura calitate pe care o avea, curajul și poate și sinceritatea. Acum a devenit un om de partid, și-a arătat adevărata față, un om fără opinie, sau cu opinii ”de partid”, nu personale, acum nu mai are cu ce impresiona, este doar o altă spiță la roată și nici măcar una cu o valoare personală, cum e cel de-al doilea subiect al articolului.

danailaUn viitor consilier prezindențial…

Al doilea caz tot candidat și el, dar aparent opus celuilalt, pentru că este un om în vârstă, cu o experiență de viață solidă, cu o reputație arhicunoscută în mediul medical, o somitate în materie, un rasat, a obținut și el aprecieri, dar pozitive, pentru un discurs tot la fel, adică mai puțin conformist,  tot plin de sinceritate, însă laudativ la adresa românului, fapt ce i-a adus multe aprecieri pozitive în special în rândul susținătorilor de partid. Este vorba de octogenarul Leon Dănăilă. Pentru cei ce nu asociază numele cu imaginea, fiind și el relativ nou prin media, este tipul acela cu părul a la Einstein pe care îl ține doamna Alina Gorghiu legat de ea la toate aparițiile tv, ca pe o maimuță pe plajă. Sforile nu se văd, dar ele există. Probabil după clipul cu fetița speriată că îi ia Dragnea Hochlandul din ghiozdănelul Vuiton, doamna Alina a fost sfătuită să apară cu cineva care nu sperie, ci atrage lumea. De gustibus!

Domnul Doctor, a cărui carieră medicală este probabil ireproșabilă, s-a lăsat atras de promisiunile și dulceața limbii doamnei Alina, ca musca de … miere, și a acceptat să își mai ajusteze puțin propria imagine, spre beneficiul de partid având în vedere că datorită vârstei, cariera de chirurg nu mai poate fi continuată. Este adevărat pensia de medic nu e cine știe ce, dar cea de parlamentar nu e de lepădat așa că omul și-o fi spus: ”ce puii mei, chiar dacă nu termin mandatul, măcar pe piatră va scrie senator.” Spuneam că domnul doctor a ”uimit” și el lumea politică prin discursul său nonconformist ținut undeva prin Moldova în fața alegătorilor, unde a spus că nu toți politicienii sunt la fel. Este adevărat, spre deosebire de primul subiect dezbătut, care băga toți românii în aceeași oală, domnul doctor spune că din contră, nici măcar politicienii nu sunt la fel, adică vezi doamne, sunt și politicieni buni.

„Am auzit de mai multe ori oameni care spun că toţi suntem la fel. Aş vrea să le transmit celor DEZAMAGITI de aici, de la Botoşani, că nu toţi cei care candidează sau care fac politică sunt la fel. Suntem diferiţi, avem alte VALORI şi PRINCIPII la care ne raportăm.Politica este o poveste despre oameni, despre caractere, respect, despre responsabilitate şi despre foarte multă muncă. Cei care gândesc aşa să vină alături de noi în Parlament şi să facă politică în beneficiul cetăţeanului. Cei care gândesc altfel să stea acasă, pentru că acolo le este locul”.

Nu știu de ce a sărit lumea să îl pupe, poate pentru că mulți s-au și văzut spălați de cuvintele domnului doctor, poate chiar scăpați de cancerul corupției, dar de fapt prin cuvintele sale domnul doctor a dovedit că a făcut extrem de ușor, surprinzător chiar pentru vârsta sa, saltul de la medic la politician, crezând săracul că el este același om pe care îl văzuse în oglindă când a plecat din cabinet. Domnule doctor, cu regret vă spun că nu mai sunteți același chiar dacă nu v-am văzut înainte. Când ați plecat în campanie ați dat jos halatul acela alb de medic și ați îmbrăcat halatul de măcelar. De acum încolo sângele pe care îl veți vedea pe mâini nu va fi de la pacienții salvați ci de la cei pe care mașina partidului îi va strivi sub roți.

Între cei doi candidați, deși aparent sunt deosebiri mari, există o trăsătură care îi egalizează: amândoi au renunțat la ceea ce îi caracteriza și au devenit oameni de partid, care fac ce le spune partidul, nu conștiința, oricât s-ar amăgi ei cu ideea că au fost, sunt și vor rămâne aceiași oameni. Vor urma compromisuri, apoi mici pete pe ici pe acolo până vor deveni dalmațieni în toată regula și vor ajunge ca și doamna Anghel,  doar o imagine terfelită  de viața politică și de partid, de media, dușmani și chiar colegi de coaliție, care își apără cu dinții   pensia de parlamentar ca pe un drept obținut prin naștere. Ce m-a mirat însă la domnul doctor este faptul că fără să vrea a făcut propagandă celor din PSD, pentru că parcă la ei era la modă șlagărul acela cu gândim la fel. Dar își revine repede domnul doctor și fredonează și refrenul drag domnului Iohannis spunând că cei care nu gândesc ca ei, să stea acasă, ca să își poată lua ei din nou România înapoi, cu Parlament cu tot. Citez din domnul doctor: ” Cei care gândesc altfel să stea acasă, pentru că acolo le este locul”.  Doamne nici nu a intrat bine în horă domnul doctor și deja a uitat de toleranță și respect, ori ești cu el, ori stai acasă. Ce înseamnă doctrina de partid domnule! Uite de aia nu vreau eu să mă înscriu în nici un partid, nu vreau să mă învețe alții cum să mă fac de râs, prefer să o fac în stil propriu.

 

Cineva, nu spun cine, o să spună că sunt un pesimist și nu ofer prezumția de nemurdărire bieților candidați, dar cine începe viața politică retractând ce spunea când nu candida, sau cine se amestecă cu tărâțele, să nu aștepte să iasă din mandat nemâncat de porci. Doamne, ce o să le mai placă să se porcăiască și ce plin va fi trocul de partid. Știți ce este culmea? Culmea este că dacă ambii candidați vor primi sufragiile  și se vor alege, vor face parte din aceeași.. coaliție, vor vota după degetul aceluiași ”ginecolog” se vor susține unul pe altul, se vor egaliza cu sau fără voia lor și vor constata că nu toți românii sunt la fel, dar toți parlamentarii da. Amândoi își vor revizui opinia cu timpul, chiar foarte repede, dar fără regrete. Deja au  o trăsătură comună,  disprețul față de cei cărora le cer votul și  care nu sunt ca ei.

 

PS: Domnule doctor, ați deschis și reparat atâtea capete, ce a fost în al dumneavoastră când ați intrat în dreapta Alinuței? Nu știți la 85 de ani că prostia e molipsitoare?

http://www.dcnews.ro/candidat-usr-romanii-inapoia-i-impu-iti-i-buni-de-nimic-ivan-a-tept-comentarii-cat-mai-virulente_523063.html

http://www.stiripesurse.ro/leon-danaila-i-a-lasat-cu-gura-cascata-pe-liberali-discursul-la-care-nu-se-a-tepta-nimeni_1164439.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Doi candidați două partide, două generații, aceeași meteahnă

  1. geofreeland

    Bine spus,domnule Neacsu, de regula nu aduc osanale. Acum nu am avut ce sa fac.Asta e!

  2. Iulian

    Acum inteleg de ce aparea, cu ceva timp inburma, pe net, o poza cu L. Danaila in metrou, chipurile facuta de niste oameni rai!….pustani, deh!
    Consultantii de imagine ai Alinutei….pregateau terenul, ca sa―l fure pe acest venerabil, odata cu gustarea scolareasca a lui Liviu!
    Cat despre copierea temelor, ilustrului chirug de creiere, nu cred ca ar intelege o iota!
    Poate se ofera unii din conducerea PNL sa le faca cate o operatie si sa le mai adauge cate un lob―doua de materie cenusie! Sau….mai stii, umbla la centrii nervosi ai vorbirii, la unul anume!
    Nu de alta, dar cand se va apuca de discur, in noaptea dintre ani, pasim in 2018 si nu a rostit fraza nr.2! :)))

  3. Racolarea si pregstirea folosirii imaginii lui Danaila in scop electoral de catre PNL ainceput inaintefi de a fi inscris sau anuntat oficial drept candidat al PNL. Dar exista si varianta ca, vazand omul, cineva din PNL sa fi propus preluarea omului, pentru ca, vorba lui Dinica, ” spunea o poveste „. Oricare ar fi adevarul privind momentul racolarii, scopul r acelasi, folosirea imaginii sale de specialist de clasa, om modest si cinstit in slujba partidului. Sa fiu sincer nu ma mira acest lucru, toate psrtidele fac asta, indiferent ca persoanele sunt actori, muzicati, scriitori sau grevisti ai foamei. Pentru mine mai grav este ca aceste personalitati, unele de certa valoare morala, accepta sa isi terfeleasca onoarea si renumele de dragul unei faime sau pozitii care va sfarsi in canalele politicii Dambovitene. Doctorul Danaila nu avea nevoie de noroi pe halatul de medic. Din discursul tinut, dar mai ales din finalul acestuia rezulta insa ca deja a uitat de medicina si a devenit propagandist. Pacat.

  4. Dora

    Mama mea -fost cadru medical- a lucrat, în tinereţe, sub îndrumarea d-nului prof. Leon Dănăilă, în clinica de neorochirurgie a Spitalului nr.9 (vechea denumire). Ca o ciudăţenie a vieţii acelaşi OM, a operat-o de o tumoră intracraniană care, din păcate, s-a dovedit a fi de natură canceroasă. Păcat că distinsul doctor nu a înţeles că a intra în politică este similar cu intarea într-o mare cocină de porci (indiferent de partid). Să dea Dumnezeu, să realizeze (să aibă puterea, fiziologic vorbind), ceea ce şi-a propus. Pentru mine, rămâne marele doctor Leon Dănăilă. Baftă domnule profesor!

  5. Constantin

    Ori esti specialist si ramai acolo , sa salvezi oameni , ori intri in politica si te transformi in ,,fluierul” altuia ?
    Cred ca politicienii de calitate se nasc nu se transforma .
    Pacat ca, oameni in varsta, in loc sa-si vada de batranete se agata de politica!!
    Sincer, nu inteleg ce-i indeamna.

  6. @Constantin,
    Ochiul dracului… asta ii indeamn.

  7. geofreeland

    Off topic.
    Daca UE nu ne primeste in Schengen, desi am indeplinit toate conditiile, ne tot spun ca suntem plini de raie, daca Merkel spune ca prefera imigranti musulmani si nu romani, daca Germania pune batista pe tambalulul spagii EADS, daca Austria ne jefuieste la sange petrolul, gazele, padurile, finantele, daca francezii ne vand apa noastra, curentul electric etc etc, daca UE ne-a impus un guvern care sa nu ia un ban de la UE dar care le plateste cotizatia, daca presedintele e premiat, decorat, medaliat, sponso-spaguit de nemti, olandezi, chinezi, huhurezi etc etc, ma intreb, ca tot romanul impartial, ce ne trebuie UE? Ce ne-a adus noua UE? Ce-o simti baba Safta din Putineiu din UE asta? Ca tot in fundul curtii se duce, cum a facut o viata, ca tot pensia aia e de nu-i ajunge nici de curent, ca are haine de pe vremea lui Ceasca si galosii aia vechi ii mai lipeste vecinul Vasile cu prenadez. Daca am face un calcul, cat am cotizat (plus pretentiile membrilor!), ce am distrus si ce am castigat, nu stiu pe unde scoatem camasa. Ca sa stam in pozitie de drepti? Nu, nici atat, stam cocosati, dar premiati, mandri ca CEDO ne face dreptate in tara. Ma, da’ nimeni nu are un cuvant de zis in UE asta? Ce se face la noi nici nu se pomeneste la ei. Ca sa tai un pom in Germania iti prebuie peste 50 de avize si aprobari, de exemplu. La noi, ca in Amazonia. Ce ozon, ce sanatate, ce tot ii dati cu mediul, nene, jaf va cheama, romanilor, va vlaguim pana n-o sa mai puteti. Stati ca va luam si aurul in curand. Si sarea, si pamantul, si porturile, si Dunarea si duceti-va dracului de p-acilea ca ne-am saturat. Mai vreti si Schengen, nu? Auzi la ei! Ce neobrazati! Se pare ca Putin conduce Europa, dupa cum o indulci in declaratie nenea Junker. Cred ca polonezii astia ori sunt nebuni ori sunt prea destepti. I-a zis lu’ Merkel, ca ei vor profit maxim pentru cetatenii polonezi, economia poloneza si patria lor. Au dat jos si steagul UE din birourile institutiilor. Noi avem guvern bruxelez, zero barat, dar pohta „guvernul meu” si de ce nu? „viitorul meu” inca alte mandate „ale mele” adica sa nu iasa peste 75 de miliarde de euro anual din tara ci peste suta de miliarde de euro. Ca ii e foame haitei de lupi numita UE. Cred ca ne-am prostit de tot. Dolce farniente.

  8. geofreeland

    Calin Georgescu, director executiv al ONU pentru Indicele Global al Sustenabilitatii, intr-un interviu la TVR, a spus raspicat ca:
    1.Romania este ca o mina de aur pentru alte entitati
    2.Falimentul Romaniei e o chestiune de timp
    3.Romania este condusa si controlata de straini care detin toate parghiile de putere
    4.In 26 de ani, Romania a avut pierderi mai mari dacat in perioada de la Stefan cel Mare pana in 1989
    5.In 26 de ani, Romania a pierdut 1 TRILION de euro
    6.Romania este intr-un haos bine calculat
    7.Sclavagismul nu a disparut, ci e intr-o noua forma.
    8.Pentru politicieni in campanie electorala, fericirea poporului se pare ca sta in umplerea burtilor
    9.In ultimul ceas putem avea vocatie.

    Asta o fi un om nebun? Ce cifre sunt astea? Stiu doar ca 400 de romani pleaca zilnic in Vest.

  9. O fi zis ceva copilul ?!

    @geofreeland
    Referitor la ce a zis Calin Georgescu despre neosclavagismul din Romania, la Antena 3 s-a „spart” femeia aia tare in clanta de la USR, Clotilda parca. Zicea ca USR se zbate sa ii aduca pe romanii din afara sa lucreze aici pentru marile corporatii. Si intr-un fel ea cam are dreptate, oricum romanii din afara lucreaza pentru aceleasi corporatii si o fac pe un salariu mizerabil si acolo dar macar se invarte in jurul a 1000 de euro, nu e mai bine sa ii aducem in tara sa lucreze pentru aceleasi corporatii pe salarii de 250 de euro, cu asistenta medicala si sociala de aici, adica inexistenta, pentru niste viitoare pensii de-a dreptul mizelabile?

  10. neacsum

    @Geofreeland,
    Nu trebuia sa spuna domnul Georgescu asta, se simte, de catre cei care inca mai traiesc.

  11. geofreeland

    Ma, nene, daca din tara romaneasca pleaca anual 70-80 miliarde afara, ma intreb de ce mai muncim pe un salariu de mizerie? Mai avem tara? Cum sa se intoarca cei de afara? E un cerc vicios in care ne-au adus marile corporatii. Tara e plina de masini second-hand, jafurile vestului civilizat, guvernul baga bani in rabla, ca sa le casam noi si sa luam tot de la ei. Sanatatea e un genocid curat. Traiasca spitalele nemtesti, austriece, turcesti, unde lucreaza medicii romani. Nu ai bani, mori cu zile. Vezi si manaria ministrului sanatatii care a dus la decesul amaratului ala care avea nevoie de un transplant. De unde bani? Din cei care raman in tara. Putini care se duc pe alte otravuri-mancarea altora care la ei nu se admite a fi vanduta, medicamentele altora si multe ca experimente umane-pe hainele chinezesti, pe electronicele altora, pana si pe hartia altora… Nimeni nu are de comentat daca dupa socialism crearea sectorului privat si oamenii de afaceri s-a creat prin metode smecherit legale. OK! Dar unde sunt capitalistii romani, care sa investeasca in tara? In puscarie. De ce? Pentru ca NU AVEM VOIE sa facem concurenta altora. Nicio masa fara peste oceanic era pe vremea flotei noastre, care si acum pluteste pentru altii. Acum, un peste te usuca de bani. Si mai e si otravit. Conserve romanesti, excelente, pe vremuri. Acum? Chimicale si otravurile altora. Un capital romanesc configureaza ideologii politice romanesti. Neexprimat nationale, dar nationale. NU SE VREA asta. Marota cu coruptia e o porcarie pana la cer. Suntem cei mai corupti din lume daca avem cea mai ingalonata procuroare, felicitata, medaliata, premiata. Astia suntem noi? Urmeaza si Videanu. Marmura lui trebuie luata de altii. Si vechii romani carau marmura de la noi, nu?
    Nicolae trebuia priponit ca faceam ingrasaminte si uree. Asta da concurenta. Mai bine luam uree din Asia de Sud Est facuta tot de corporatii. Si azotatul nostru era bun. Chimicalele altora sunt otravuri. Mi-e o scarba teribila. Antena 3 e cu Johannis, ca sa iasa Voiculescu in decembrie. Restul tv-uri manipulate politic de ambele tabere. Chiar trei. Nu-ti ramane dacat sa astepti sa treaca valul asta nenorocit peste tara asta, jefuita din toate timpurile dupa Zamolxe. De fapt Isus era trac.Si Moise din Moesia. Adica tot trac. Platon stia el ce spune. Si daca tot vorbim, dacii stapaneau Europa de la est la vest si de la nord la sud. Toponimiile locale confirma. Si limba romana era limba din care s-au tras toate limbile coanei Europa. Vaticanul stie de ce. Si cand tanti Evropa rontaia de prin colonii, noi o aparam de turc. Si acum ne silueste la greu. Ca o haita de masculi intr-un viol colectiv. Asta e Romania ce o lasam copiilor nostri? Sau vreti ca si ei sa se piarda in lume? Potopul biblic se intampla acum in Romania urgisita.

  12. O fi zis ceva copilul ?!

    Citeam zilele trecute o stire despre o firma italiana cu fabrica in Romania care a obtinut un contract de vreo 70k perechi de bocanci pentru armata elvetiana. Jurnalisti de la o publicatie importanta elvetiana au facut un reportaj despre activitatea din fabrica si erau pur si simplu uimiti cum poate un roman sa traiasca din salariul, binenteles minim pe economie pe care il dadeau muncitorilor. Faceau un repros autoritatilor elvetiene ca admit asa ceva. Au ajuns pana si cei care ne exploateaza sa fie indignati de aceste practici sclavagiste.
    Zilele trecute a mai fost stirea cu impachetarea jucariilor in oua Kinder, vad ca incearca sa dreaga busuiocul ca de fapt a fost o facatura a The Sun. Eu nu cred asa ceva, ca nu intelegea femeia aia bine engleza sau ca nu munceau copii chiar 14 ore pe zi si ca mai mergeau si la gradinita nu schimba cu nimic datele problemei. Cine incearca sa acopere aceste mizerii si de ce? Eu zic sa nu mai scormonim rahatul ca ne trezim cu mascatii la usa.
    Avem nevoie de un Donald Trump sau macar de un Putin.

  13. O fi zis ceva copilul ?!

    Raman putin surprins de atitudinea lui Dragoș Ioan Coste, vad ca lucreaza la Microsoft iar inainte la HP si Accenture. Chestiunea e ca astfel de comportament si limbaj nu sunt acceptate in cadrul acestor companii. Probabil este o refulare pentru comportamentul care ii este interzis la serviciu. Cred ca ar fi un foarte bun plutonier de penitenciar, si-a gresit cariera.

  14. geofreeland

    Vorbim de candidati si alegeri.
    Cine va castiga? Nu stim, insa unele indicii par sa confirme alte previziuni.
    Cadrul sta cam asa. Cu Trump ca presedinte, SUA va pierde rolul de jandarm mondial. De ce? Pentru ca declaratiile sale de iesire din acordul transpacific, inca din prima zi de mandat, va insemna o lovitura data globalizarii. Da, dar numai pentru SUA efectele ar fi dezastruoase. Izolationism, somaj si PIB mai mic. Plus scaderea penetrabilitatii de catre multinationalele lor. Sa nu mai vorbim ca si acordul transatlantic, in discutii inca, va pica. Noi suntem aliati strategici cu SUA. Rolul de lider in Pacific va fi luat de China. (Noroc ca sefu’ statului primeste bani de la chinezi pe cartea aia, bestseller la ei, dar fara opinii anticomunism, si el e de acord!). Tranzitia spre o China puternica, LIDER, va fi negociata cu SUA. Asta daca nu se inventeaza un razboi american intr-o zona fierbinte. De ce nu cu Iranul, nu? Asta ar aprinde economia americana, lasata fara piete, cu taxe vamale la export. Rusia, in final, va fi un arbitru care va fi curtat fie de SUA, fie de China. Dar un arbitru care va fluiera pe cel care da mai putin.
    La noi, intr-o presiune ascunsa a UE, pe resursele noastre, cu vecini declarat prorusi, e normal ca sentimentul nationalist sa resuscite natia. Conducerea de azi a tarii, zic ei, Puterea, nu vrea salarii mari pentru forta noastra de munca, nu vrea investitii romanesti, nu vrea reduceri de taxe, saboteaza organizat sistemul medical, scumpeste medicamentele facand jocul corporatiilor, continua cu justitia politica, acopera corupti, plagiatori, penali. Poporul vede, simte si gandeste ce e bine pentru el. Nu cu burta, cu bunul simt, atavic. USR-ul confirma apartenenta la Soros (Nicusor confirma prin actiuni in instanta in campanie, Clotilde sacalita latra frantuzeste in romana numai lozinci agresive), PNL-ul e compromis absolut total, ca program, fara lideri autentici, cu actiuni perverse in Parlament, cu negari a ceea ce a facut initial, cu o femeie uneori de neinteles cand vorbeste graseiat despre altii dar nu de barbatu-sau avid de bani si putere, PMP-ul isi cheama fostii pedelisti sa vina la tata Base, sa mai taie ceva salarii si sa dea niste bani la FMI. Ce ramane? Ce vad romanii din oferta lor? Cred ca se sperie de atatea ambiguitati,jigniri si umiliri. PSD-ul stim ce a facut in 2012-2015, a dat inapoi ce a luat PDL-ul, a dat ceva la cetateni, ca atata a putut, sacrificand investitiile, dar a facut un Cod Fiscal care s-a dovedit a fi unul bun. Oferta PSD e un program ambitios. Si romanesc. PRU, un copil nascut ca reactie la minciuna politicienilor pro-multinationale, impotriva ipocriziei si saraciei prezinta poporului o oferta tentanta si nationalista: renationalizarea resurselor, redevente mai mari, salarii decente, alocari in sanatate, pensii decente etc. Poporul vede, judeca si va vota cum vrea el. ALDE, ceea ce stim, cu o locomotiva de marca, a facut dovada autenticitatii liberale, nationale.
    De fapt, lupta se duce intre cele doua tabere, una cu Soros, multinationale si o UE care ne va conduce si o a doua, nationalista, pentru romani, cu romanii si verticala.
    Ce va alege romanul, intr-o „democratie cu epoleti”? Numai BEC-ul va sti. Vorba lui Stalin „conteaza cine numara voturile”.

    Baba Safta, cu mana la gura, in colt de ulita priveste grupul de tineri cu steaguri rosii, sau albastre, galagios, cu Coca-Cola in maini, in campanie electorala, sa-i convinga pe tarani sa vina la vot. „O fi maica, ca eu nu mai vaz sa citesc” zise Safta privind pliantul cu poze si grafice. Icni si se urni spre poarta gandindu-se ca nu are destule lemne de iarna si nici nu mai are cine i le aduce. Inchise poarta cu cercul de sarma, mai ofta o data, si-i parea bine ca venisera copiii astia cu steaguri si vorbisera cu ea. Semn ca o mai baga si pe ea cineva in seama.

  15. geofreeland

    Mi-e greu sa vorbesc de marele chirurg Danaila. De ce a intrat in politica? Pentru bani? Nu stiu ce-o mai face cu ei, dar cand ma gandesc la alt titan, marele Pesamosca, doctor daruit zi si noapte, cazat intr-o camera la Spitalul Marie Curie, de-l puneau aia sa plateasca amarata de portie de mancare. Ma gandesc si la marele actor Diaconu, de cersi cu reputatia sa statutul de europarlamentar cu zece mii de euro pe luna. Ca din actorie nu prea ies bani. Ma gandesc de ce n-o fi intrat in politica Gheorghe Zamfir, un titan al naiului, de ramase in curu’ gol desi are peste un milion de discuri vandute. Oameni morali de marca ai Romaniei carora statul nu le pretuieste in bani valoarea. Caramitru a fost mai destept, dar sta prost la morala. Ce-i mana pe ei in lupta? Politica? Binele altora? Sau propriul interes? Cred ca asta e definitia politicianului roman. Banul. Ne-au tampit banii astia si nu vrem sa credem ca suntem sclavii acestui „ochi al dracului”. Totul e o marfa, reputatie, virtute, cinste, morala. Andrej Wajda, in filmul sau „Totul de vanzare”. Oricum primenirea politica se face cu novici in politica, avizi de bani, ca necesitate izvorata din nevoi, cu oameni cumparati si vanduti ca o ultima agatare de sens in viata asta.

  16. geofreeland

    Ce se gandeste la nivel UE pentru Romania lui Johannis. Barbatii vor iesi la pensie la 68 de ani si speranta de viata e de 71,6 ani. Femeile vor iesi la pensie la 65 de ani dar speranta lor de viata e de 78,7 ani.
    Informaţiile sunt publicate de ECONOMICA.net

    Discriminare? Daca femeile sunt egale in drepturi cu barbatii, raportat la medie, barbatii se bucura de pensie 3 ani si jumatate, dupa care crapa, iar vaduvele lor se „bucura” de pensie 13 ani si jumatate. Cu 10 ani mai mult. Unde e logica?
    Pai logica e in furturile din banii de contributii, fie ca sunt la fondul de pensii la stat sau privat, contribui o viata ca sa nu beneficiezi de nimic. 68 de ani pentru barbati e o varsta cand deja nu mai sunt. E o idiotenie crasa cu Merkelienii astia!