Macobama şi mersul cu pâra

Categoria Opinii

merkel-obama

 

Sâ ni amintim

Când în 2012 coana Macovei mergea prin toate comisiile europarlamentare să se plângă că iubitul şi stimatul Băsescu este la un pas de suspendare, că în România sunr încălcate principiile statului de drept pentru că se face referendum privind demiterea matolitului, că ce să o mai lungim, în România se dă o lovitură de stat. Nu contează că practic ea era  doar vuvuzeaua lui Băsescu şi că era incurajată de chiar înaltele porţi să vină cu pâra, ca să aibă şi ele de ce să ne strângă de boaşe, să ne stoarcă lămâia în nas şi să ne trimită la plimbare când ridicăm nasul,  important este că a dat în interesele bieţilor români ca în duşmanul de clasă.  Acuma nu că ar fi ridicat vreodată reprezentanţii României nasul în faţa comisarilor europeni, dar măcar aşa, ipotetic era bine să fi avut măcar motivul.Monica însă nu şi nu, ea a aruncat cu zoaie în imaginea României mergând până la minciună ordinară fără nici o jenă. Îmi amintesc că pe vremea aia, un europarlamentar PNL spunea că doamna Macovei ceruse CE să aplice art 7 din Tratatul UE, adică  suspendarea dreptului de vot al României în Consiliu.   Nu îi mai prezint cariera că  mi se îmbâcseşte tastatura dar uite că încet încet încep să apară pe piaţă informaţii şi date privind intoxicările făcute şi prin ţară, de pe vremea când lucra la „Fun curier” şi făcea naveta între DNA şi  Postul România Tv  ca să predea nişte producţii ale Casei de Filme Morar  sub regia Codruţa Kovesi  pentru a fi prezentate publicului larg. Doamna Monica a  fost pe post de poştaş şi cine nu a cunoscut-o până atunci poate spune că o cunoaşte de la o poştă. Cei mai norocoşi, care o cunosc din anii 80 sau să zicem 2005 când se spune că făcea beţii pe litoral poate au apucat vremuri mai bune. Cert este că doamna a rămas în istorie cu astfel de activităţi, de fabricări de dosare şi imagini dar şi de curea de transmisie între diferite sisteme. Elastică cureaua.

 

Suntem plagiaţi

Spuneam acum o lună şi ceva că trebuie să ne grăbim, simt răsuflarea americanilor în ceafă, ne ajung din urmă. Au început cu  nominalizarea  pe post de candidaţi  la preşedinţie a tot ce au avut mai nepotrivit partidele, ceva cam ca în timpul alegerilor locale de la noi, în special în Bucureşti, apoi au continuat cu o campanie mai mizerabilă decât cea de pe Dâmboviţa, cu mistificări şi manipulări ale „sondajelor de presă” a la Soroş, culminând cu amestecul serviciilor secrete în campanie prin scoaterea pe piaţă a unor dosare. Fraţilor nu mai putem fi siguri nici pe ziua de mâine, nu mai putem avea încredere nici în cel mai strategic  partener, ăştia ne fură şi obiceiurile, nu numai aurul. Ca să pună capac la toate uite că şi domnul Obama a trecut la copy- paste şi a ieşit în lume să îşi facă de kko conaţionalul, viitorul preşedinte al Americii.

Am  văzut pe la diverse canale .. de televiziune bineînţeles, la ce vaţi gândit, că domnul Obama viitorul fost preşedinte am statelor unite ale SUA, om despre  care până acuma avusesem impresia că are conştiinţa faptelor, a făcut  câteva vizite de curtoazie prin unele state ioropene, aşa un fel de „farewell tour” ca să îşi ia la revedere de la cei mai dragi colaboratori europeni, cu care a scăpărat amnarul într-o primăvară prin neşte ţări arabe.

 

Au plâns grecii după Obama

Unde s-a dus kenianul? Păi mai întâi prin Grecia. De ce Grecia? Ce mare dragoste e pe acolo, îi placeTsipouro? Ei aş, nici nu cred că a auzit şi nici nu îl intersează cultura sau tradiţiile greceşti. Numai că treburile prin zonă se cam „ împuţinează”, turcii s-au cam dat cu ruşii, bulgarii la fel, ciprioţii sunt 50% de aceeaşi parte, iar  marea flotă a Mării Negre despre care vorbea glumeţul Iohannis riscă să se scufunde în vecii vecilor. În plus, grecii parcă ar lua-o pe urma briţilor şi era musai să fie sfătuiţi ce şi cum mai ales că iote, unii zic  că şi Trump vrea să iasă din UE şi să tragă o votcă tovărăşească cu Putin. Bine, a nu se înţelege că Obama ar fi avut băgat în UE altceva decât îi spunea Pyatt  doamnei Nulland şi că  ar fi cine ştie ce de ieşit, dar aşa ca chestie. Se spune că grecii au fost atât de impresionaţi de vizita lui Obama în ţara lor încât au ieşit pe străzi şi au plâns. E la fel de adevărat că au fost ajutaţi de mascaţi cu câteva lacrimogene, dar nu se pune,  important e că au vărsat lacrimi la sosirea şi plecarea înaltului oaspete, mai ceva Ahile la moartea lui Patrocle.

 

Adio, dar  nu scapi de interceptări

După Grecia Obama a fost să îşi ia la revedere de la un alt partener de nădejde cu care a avut o legătură „ foarte strânsă” pe timpul mandatului său, Frau Merkel. Gurile rele spun că i-ar fi făcut cadou un telefon care nu poate fi interceptat, dar eu nu cred. Nu cred  că există un telefon care să nu poată fi interceptat de unchiul Sam. Doamna Merkel, la rândul ei, i-ar fi  dat o fotografie a ei din tinereţe, de pe vremea când nu ştia cât o să ajungă atât de mare.  Nici nu vreau să îmi imaginez cum a decurs întîlnirea, dar ziarele  spun că a fost ok, nu au fost semne de luptă la ieşirea din arenă. De aici încolo lucrurile devin interesante pentru că presa a informat că doamna şi domnul ar fi vorbit printre altele despre noul preşedinte  mister Trump. Sunt convins că de fapt cel care a vorbit despre Trump  a fost domnul Obama şi nu trebuie să fii prea perspicace ca să ştii cât de laudativ a fost şi ce „pile” încercat să îi pună la frau Merkel. Deşi marile ziare  nu au insistat pe discutiile dintre cei doi, spunând că nu prea se ştie ce au vorbit, unul din subiectele, dacă nu chiar cel mai discutat a fost noul preşedinte. Domnul Obama nu s-a  sfiit să spună că el personal l-a consiliat pe acesta şi a încercat să îl inveţe ce şi cum să facă.

„I-am spus noului preşedinte să îşi mai modereze tonul în perioada de tranziţie dintre alegeri şi instalare ca preşedinte.” Obama crede că Trump a priceput mesajul. Macobama l-a încondeiat şi la conferinţa de presă, nu numai în discuţia privată cu Merkel, pe Trump, spunând că „He ran an extraordinarily unconventional campaign and it resulted in the biggest political upset in perhaps modern political history.

What I said to him was that what may work in generating enthusiasm or passion during elections may be different than what will work in terms of unifying the country and gaining the trust even of those who didn’t support him.

My hope is that that’s something that he is thinking about because not only is the President of the United States somebody that the entire country looks to for direction, but sets the agenda internationally in a lot of ways.”

 

Deci domnul Obama numai că nu a spus “e cam  dus cu mintea Trump asta, crede ca o sa ii mearga toate ca in campanie, unde a făcut ce a vrut el . Eu am încercat să îi deschid mintea şi să îl fac să înţeleagă că el trebuie să conducă nu doar America, ci întreaga lume. “

Păi dacă marele lider mondial face un tur de lume numai ca să convingă câţiva lideri în puncte cheie ale globului cu cine au de-a  face cu cine vor avea de muncit în viitor, sau mai pe româneşte, pentru a-şi bîrfi succesorul de ce să ne mai mirăm că doamna Macovei îşi  denigra conaţionalii la Bruxelles sau că Iohannis scoate de pe lista de invitaţi la Cotroceni de Ziua Naţională, un fost premier şi un preşedinte de partid, indiferent cu s-ar numi ei?

Este clar, ferit-vă ne întrec şi americanii la măgării, vai de noi, nici aici nu mai suntem primii în lume.

UPDATE 25.11.2016, 10.00 am

Şi totuşi rămânem în top. Nici nu a apucat să explodeze ştirea cu informaţia dată de Sasu cu privire la rolul Monicăi Macovei în dosarul Remeş, că iată şi o „dezminţire” pe EvZ în care acelaşi personal Sassu, fost director general al TVR1 declară că acea casetă nu a fost adusă de Monica Macovei ci de un redactor al TVR care a primit un telefon, a plecat undeva prin Bucureşti şi a luat-o. Deja treaba prinde miros de servicii din nou s efac presiuni se aruncă pisica în bătătura presei care minte, uitându-se că de fapt subiectul principal, indiferent cine ar fi adus caseta este cine a dat-o, iar de dat nu o puteau da decât cei care o făcuseră, adică DNA. Din nou, ca şi  în 2008, doamna Kovesi acţionează. Cum doamna Macovei este în plină campanie şi legăturile ei cu DNA şi M Justiţiei sunt notorii,  e clar că se încearcă şi albirea ei. Interesant este că oricât am căutat pe net nu am găsit o întregistrare video sau audio cu domnul Sasu declarand ceva nici la emisiunea lui Sasu, nici celor de la EvZilei. Aşa că nu m-ar mira să văd mâine că apare un alt cotitian sau altă televiziune care să declare ca lor Sasu le-a spus ca a văzut el cum caseta a venit din cer, de la un extraterestru. Cerd că ar fi cea mai credibilă informaţie.

Surse

http://www.cotidianul.ro/alexandru-sasu-monica-macovei-a-dus-caseta-cu-flagrantul-lui-remes-la-tvr-291680/

http://www.agerpres.ro/politica/2012/07/06/europarlamentarii-usl-le-cer-colegilor-din-pdl-sa-opreasca-atacurile-la-adresa-romaniei-12-23-25

http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1171860282

 

http://stirileprotv.ro/stiri/international/proteste-violente-in-atena-in-timpul-vizitei-lui-barack-obama-politia-a-folosit-gazele-lacrimogene-imagini-live.html

http://www.bursa.ro/obama-si-merkel-au-subliniat-importanta-continuarii-negocierilor-pentru-ttip-312001&s=print&sr=articol&id_articol=312001.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3947542/Dinner-two-Barack-Obama-Angela-Merkel-share-intimate-meal-chance-reminisce-President-s-farewell-tour-reaches-Germany.html

http://m.evz.ro/minciuna-casetei-filmate-de-la-tvr.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Macobama şi mersul cu pâra

  1. geofreeland

    Sila! Asta e refrenul romanilor. Ca sa fii politician trebuie sa fi: mincinos, las, ipocrit, oportunist, afacerist, egoist, fara scrupule, cinic, odios, incult, imoral, santajabil…Lista poate continua cu exemple. Le stiti? Sigur ca le stiti, le vedeti zilnic pe toate canalele de informatii. Nu le stiti? Ghinion!

  2. geofreeland

    „Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a precizat că salariul minim pe economie pentru muncitorii necalificaţi va fi majorat cu 15% în 2017 şi cu alte 8% în 2018. În cazul muncitorilor calificaţi, salariul minim va fi majorat cu 25% în 2017 şi cu alte 12% în 2018. Contribuţiile sociale plătite de angajator vor fi reduse cu 5% în 2017 şi cu alte 2% în 2018. Aceste salarii mai mari sunt destinate atragerii muncitorilor care au plecat din Ungaria în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite în vestul Europei.”

    O stire banala din tara vecina. La ei se poate, ca au un premier patriot. Ungur adevarat. Bravo, Ungaria!

    De ce spun asta, pentru ca, nu numai ce se spune sec in stire, cresc si contributiile la sistemul de pensii si creste consumul,in special de produse fabricate in tara lor.

    La noi nu se poate! De ce? Auzi vorba premierului, „nu sunt bani!” Pai e normal daca multunationalele fenteaza impozitele, repatriaza profiturile, fac evaziune fiscala, redeventele pe resurse sunt infime, achizitiile noastre majore nu sunt acoperite de offset-uri, spaga inseamna bani necontabilizati, dar culmea, nici recuperati de tanti dna.