Fecioara Luluţa este Tobă de carte

Categoria Actualitate, Opinii

kovesi-plagiat1

Inscripţie pe altă tobă: “ Tobă ăsta are, mare căutare, niciodată golul, nu a fost mai tare”

Gata şi cu plagiatul Luluţei. Cine credea că este cineva în ţara asta dispus să îşi pună libertatea la bătaie doar de dragul adevărului sau  a unui principiu de mucava, s-a înşelat. Eu mă pot număra printre cei care nu au avut nici o îndoială că va fi găsită neprihănită, cel puţin moraliceşte,  chiar dacă a fost şi este   în tandreţuri  cu Codrea, Ghiţă, Ponta, Băsescu, Iohannis şi cine mai ştie câti . Nici Fecioara Maria nu a fost  mai fecioară decât  Fecioara Luluţa.

Nu e de loc de neglijat nici modul în care s-a constat că lucrarea domnişoarei Luluţa a fost găsită virgină după ce au intrat în cea citate şi pagini întregi ale altor autori mai mult sau mai puţin virili. Totul a fost pregătit după calcule şi proceduri DNA, verificate, patentate şi probate în timp. Păi dacă nici DNA-ul nu mai ştie cum să facă un dosar sau să intimideze, atunci cine Beria mea să ştie? Nu ştiu cum se face dar exact,  chiar foarte exact, cu două zile  înainte de a se discuta propunerea făcută de o comisie  a Consiliului  General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) virginitatea lucrării Luluţei, suntem  anunţaţi  că Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru abuz în serviciu în cazul plângerii penale depuse de fostul ministru de Interne Petre Tobă împotriva membrilor respectivului Consiliu. De ce  in rem, cand se ştie cine sunt membrii Consiiliului? Păi trebuie să fii prost să nu realizeză că Parchetul General nu are nimic cu bieţii oameni, din care unul cel puţin este deasupra oricărei bănuieli de mânărie. Domnii procurori trebuiau doar să îi atenţioneze că “nu e bine domnilor, nu e bine ce vreţi să faceţi, aveţi grijîă ce faceţi mâine, dacă nu vreţi ca cercetarea noastră pe cazul Tobă să aibă şi nume”. Pe de altă parte  trebuie să se afle cine a votat pro şi cine contra şi abia după aceea să se pună ghiulelele la picioarele condamnaţilor. Bineînţeles acesta este un scenariu la care orice om care trăieşte în România dosarelor fabricate marca Kovesi sau Lidia Stanciu, se poate gândi fără să fie învinuit de exagerare.

Eu spuneam de mult că nu cred în coincidenţe, dar să vezi coincidenţa dracului, cum ar fi spus Nea Mărin, imediat după ce Consiliului i s-a arătat pisica, a doua zi, hopa şi decizia de albire a brunetei, decizie prin care Consiliul a decis IN REM că o anumită lucrare, nu se ştie a cui, nu importă persoana, este neprihănită. Ca să vezi coincidenţă, după ce au constat că lucrarea e ca floarea de nufăr, realizează că aparţinea doamnei Procuror Şef al DNA. Nici nu se putea mai fericit. Uite aşa, nimeni, dar NIMENI nu va mai putea să pună la îndoială caracterul  ştiinţific şi original al lucrării Luluţei iar ea va putea să mai bifeze o victorie împotriva bunului simţ şi să primească cu fruntea sus cocoraţii de la guverne şi agenturi  străine.

 

plagiat-sau-doctorat

Mergând pe şirul coincidenţelor, eu aş paria că procurorii Parchetului General nu vor găsi făptaşii la reclamaţia domnului Tobă, sau dacă vor fi găsiţi vor fi declaraţi nevinovaţi, pentru că chiar sunt,  aşa cum nici acelaşi domn Tobă nu va fi găsit plagiator de instanţă, chiar dacă ar fi,  pentru că cu totul şi cu totul întâmplător plangerea lui a ajutat cauzei. Şi uite aşa, se va confirma renumita inscripţie pe o tobă despre care scria Arghezi.

QED

Eu sugerez ca de acum înainte să fie scoasă din circuit povestea Albă ca Zăpada şi să se predea copiilor la şcoală, odată cu „primii paşi”  povestea „Albă ca Kovesi cu stângul pe tobă” .  Cine votează pentru ?

 

Şi acuma, în final un cântecel al lui Pitiş. Să nu mă întrebaţi cine ne ia …

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/parchetul-general-incepe-urmarirea-penala-in-rem-dupa-plangerea-lui-toba-impotriva-cnatdcu-626597

http://www.nasul.tv/laura-codruta-kovesi-a-scapat-de-plagiat-cnatdcu-verdict-final-privind-teza-de-doctorat-a-sefei-dna/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Fecioara Luluţa este Tobă de carte

  1. Vladimir Putzin

    @Marin Neacsu
    Nu stiu de ce, dar toata povestea asta imi aduce aminte de raspunsul emblematicului nostru contemporan Bula, care atunci cand fu intrebat dupa noaptea nuntii daca nevasta-sa fu fata mare, ar fi raspuns sovaitor: „Dracu mai stie …, unii zic c-ar fi fost fata mare …, altii …, ca nu …”
    Oricum, decat de „PICA”, mai bine de „TOBA”…!!!
    O seara buna !

  2. Vladimir Putzin

    Lasand deoparte spiretele de gluma cu caracter hazliu, daca este sa acreditam concluzia expertilor ca acesta „doamna” a copiat pe ici, pe colo, dar in parti neesentiale, deci unde nu era nevoie sa copieze, ca nu-i era de nici un folos, atunci trebuie admis ca dansa nu e o mare plagiatoare, ci o mare proasta. Fapt cel putin la fel de descalificant pentru functia pe care o ocupa. Dar, dupa cum deja toata lumea stie, dansa este un produs 2 in 1, adica: si … si … .
    TRAIASCA IN VECI ZIUA DE 9 DECEMBRIE ZIUA INTERNATIONALA DE LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI ! Aplauze …

  3. Dan

    Uite ca eu, neprihanit fiind, i-as fi tras-o Lulutei!
    Cum insa mediul universitar este infestat cu o multime de „dalmatieni”, este si firesc ca acestia sa fi avut motive de teama.
    Eu, nu!

  4. Pannduru Lunetistu

    Dacă tot ați luat-o pe bancuri, la întrebarea dacă a fost nevastă-sa fată mare în noaptea nunții, Bulă a răspuns: A fost… exagerat de mare !
    Cam asta e situația Luluței – e fată mare, dar e cam exagerat de mare !!!
    ori vorba lu Păstorel :
    Fetele din Popa Nan,
    E frumoase, dar … nu-i fete !
    Nici Băselu n-a fost tâlhar, nici pirat… acum vrea să fie și el fată mare ! S-ar putea ca mâine să fie „puțin” violat în amorul propriu ori chiar în sticluța de viziki de la pieptul său de marinar bătrân și uns cu toate… fecalele !
    Am zis!

  5. geofreeland

    Nu, gresit glumiti.
    O teza de doctorat este ceva special, deasupra normelor comune ale unui specialist intr-un domeniu. In primul rand, teza trebuie sa aiba la baza o abordare stiintifica, adica sa faca dovada unei gandiri tip „scormon” dincolo de curiozitatea nativa, sa aduca o noutate de neregasit anterior si sa propuna o abordare tezista si directii de urmat chiar de specialistii dintr-un domeniu. A fi deasupra tuturor, recunoscut de toti, cam asta inseamna a fi doctor in ceva. Ce gasim noi la doamna 4,9%? O scriere banala, tip lucrare de licenta a unui absolvent de o mediocritate notorie. Apelul la copy paste, facil de excesiv astazi, devine o uzanta tot atat de uzata precum spalatul pe dinti. Unii ajung sa obtina Nobelul, ca incununare a descoperirilor revolutionare intr-un domeniu, si culmea, multi nu au titlul de doctori. Si un masterat concureaza cu brio in fata tezei doamnei 4,9%. Si ca sa nu avem dubii, expertii lu’ peste, platiti (e interesant sa vedem cu cat, ca doar n-or munci degeaba pe branci, chinuindu-se sa o „scoata” din rahat pe doamna 4,9%)nu si-au putut ascunde, cu greu cantarit, adevarul vizibil si de pe Luna, ca aceasta contestata teza nici nu poate fi publicata, atat de precara si nestiintifica poate fi. Ce mai putem spune? Decat un singur lucru scarba! O scarba adusa la rand de demnitate. Si o morala, ca la fabule. Poti fura, cu acordul expertilor, 4,9%, fara a-ti fi imputabil, din orice, portofel, autoturism, pamant. Hotul striga, hotul! replica Johannista, ca politica de stat. Halal tara, halal conducatori. Prosti romani!

  6. Vladimir Putzin

    @Geo
    As fi de acord cu tine, daca in prezent Scoala Doctorala nu ar fi considerata altceva decat o forma superioara de pregatire recomandat sa fie frecventata imediat dupa terminarea studiilor masterale (de, model vest !) Nu crezi, intereseaza-te la A.T.M. (pentru neinitiati, nu dracia aia de unde se scot banii, ci Academia Tehnica Militara) si o sa ai surpriza sa constati ca asa este. Asa ca_ce idei rdvolitionare poti astepta de la un tanar absolvent caruia nu i s-a uscat inca nici macar tusul stampilei de pe diploma, ca de unde nu e … . Si mai sunt cel putin doua aspecte mai putin luate in seama: 1.munca la negru a adevaratilor autori (fecompensati sub diferite forme sau expluatati pur si simplu), ajungandu-se pana la colective de redactare a tezei de doctorat a vreunui mahar (ia scormoneste-ti o țara memoria, ca poate te regasesti printre negrii) si 2. costul uneori chiar exorbitant a unei astfel de scoli doctorale, cu cadouri periodice scumpe, mese festive si banchete cat o nunta al carui dar a este titlul de Doctor. Unde sa mai pui si comisionale, concesiile si pilele rezolvate de doctorand, profesorului indrumator si celor din anturajul acestuia. Dar vorba aia: dai un ban si doctor te numesti. Investitie pe termen lung.
    Concluzionand, obtinerea titlului de doctor, a sjuns in Romabia, o afacere gestionata de multe si diverse grupuri infractionale, precum sunt toate celelalte afaceri nosocomiale care ne-au adus in sapa de lemn si in pragul rusinii si al disperarii. Si in mod sigur, cercetarea spetei, ar fi un super subiect penyru o dizertatie doctorala !
    Voi merge la vot, dar fara nicio speranta in mai bind, ci pentru ca m-am lasat convins de indemnurile, dar nu si de toate argumentele, unui mai tanar dar foarte special prieten, care chiar daca nu le ghiceste chiar pe toate, imi place cum gandeste …!
    Acum patru ani l-am Votat pe C.Dobritoiu, la pachet cu cantaretu (la propriu, sau mai stii …) Sturzu. Culmea e ca pana la coada, Sturzu m-a dezamagit mai putin, ca a avut macar curajul sa se ia la tranta cu fostul barbat al Bombonicii, in timp ce Dobri toiu nostru isi dadea cu parerea prin TV-uri ca_cam cum e cu casele dobandite iohannisieneste. Tocmai el …!
    Revenind insa la tema initiala, aia cu doctoratele, stiind ce-am fost si ce inca suntem (eram cat pe ce sa scriu „si ce-am ajuns”), noi cam vorbim de funie in casa spanzuratului. Daca nu crezi, intreaba pe unu Medar si pe altu’ Muresan cum sta chestia cu funia (nu cu Funeriu, ca de asta nu se stie nici macar daca are diploma bac), dar sa nu le spui ca eu ti-am sugerat chestia asta, ca oi fi eu curajos, dar astia la cati muschi au ma halesc cu continut cu tot.
    Sa auzim numai de bine !

  7. Neacsum

    @Vladimir, nimic mai adevarat. Acest lucru il stiu toti doctorii, doctoranzii, indrumatorii de doctorate, decanii, etc pentru ca toti au trecut prin cel putin un aspect din cele expuse de tine, dar toti se feresc sa vorbeasca, pentru ca au cel putin un pacat la activ.