D’ale românilor

Categoria Actualitate, Divertisment

dale

„Ca românu nu-i niciunu, dai în toţi, nu ţipă unu”.

Dar când nu îi dai ţipă de se aude peste graniţe. Kaşai Românu!

Unele televiziuni au prezentat la început de an o ştire despre cetăţenii unei comune botoşănene care l-au colindat pe primar în noaptea dintre ani  cum l-au colindat poliţiştii pe Băse la Cotroceni. Neavând caschete, sătenii au venit cu ce au avut prin bătătură şi dacă nu interveneau mascaţii, îl împodobeau ca pe bradul de nuntă. Colindul era motivat de nerespectarea de către primar a promisiunii de a le orgazmiza un revelion la căminul coltoral. Pe aceste considerente sătenii,  unii mascaţi, alţii gustaţi, au urat până li s-a uscat gâtul, apoi au plecat cu traista goală. Nu  ştiu ce promisese primarul, nici din ce partid erau urătorii, nici dacă erau din cei care trăiau din ajutoare şi nu aveau de  unde să frigă şi ei un cârnat şi să pleznească o sarma de cerul gurii, dar pentru că se purtau strigătele revoluţionare, au scandat cu mânie proletară „hooţii, hooţii!” Să fiu sincer aceste scandări m-au pus pe gânduri şi m-au făcut să mă întreb cine sunt cei care strigau şi ce anume îi supăra de fapt. Să mă iesplic:

Se ştie, chiar şi DNA –ul încearcă să dovedească chiar şi unde nu este cazul, că de regulă spectacolele, zilele „de naştere” ale localităţilor şi revelioanele sunt ocazii minutate pentru edili, să o mai pună de un chiolhan, de o spălare de bani, de o sponsorizare mascată, de o recompensare pe sub mână, pe scurt de un gheşeft , un furt în toată regula, din banii comunităţii. Ei bine, primarul care a refuzat să bage mâna în fondul primăriei de dragul unor sugative, ar trebui premiat, nu învinovăţit că a furat ceva, dar la noi, orice ai face, dacă nu place boborului, eşti hoţ şi atunci când nu furi. Nu m-aş mira ca printre cei care l-au făcut hoţ pe respectivul primar,  să fie tocmai unii din stimaţii săi consilieri din partid, supăraţi că nu au avut ocazia să-şi tragă şi ei măcar o navetă de bere din fondurile de revelion. În fine, nu merg mai mult cu supoziţiile am spus că nu m-ar mira, nu că ar fi aşa, dar mi se pare total absurd să faci hoţ pe cineva care nu a cheltuit şi nu a băgat mâna în fondurile obştei. Păi dacă el e hoţ că a refuzat să bage mâna în banii comunităţii sau să îi cheltuie aiurea, când probabil nu are încă asfalt prin comună, ce să mai spunem despre cei care aruncă cu ei la fiecare şedinţă de partid? Ăia sunt „băieţi buni”, că iau şi ei, dar ne dau şi nouă de o cinzacă. D’ale românilor. Sau dă-le românilor că e mai nimerit.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la D’ale românilor

  1. geofreeland

    Eu cred ca de-ale nemtilor! Deja a inceput hora, lupta lui KWI cu poporul roman. Oare cat mai trebuie sa fim murdariti de acest om? Cand bazaie albina, stim de ce o face, dar musca? Ea pe ce se invarte?

  2. geofreeland

    Cu fiecare zi ne dam seama ca acest cetatean, domnul presedinte, platit din bugetul de stat, nu are alte atributii decat sa impiedice noua putere rezultata din alegeri sa aplice legile necesare poporului roman. Ma intreb, ma tot intreb, „ma, da’ asta nu are si el treaba”? Nu face decat politica. O fi constitutional sa faci politica impotriva intereselor romanilor? Nici-o zi fara „Gica Contra” cam asta e mandatul lui. Ce tot mai asteptam? Sa ce? Face campanie prezidentiala? Singura solutie e suspendarea. Cat mai rapid.

  3. geofreeland

    Personalitatea paranoica

    Suspiciune

    Ii suspecteaza pe ceilalti ca ar fi rau intentionati in ceea ce il priveste.
    Se protejeaza in permanenta, este foarte atent la ceea ce se petrece in jur, nu are incredere, este suspicios.
    Pune la indoiala loialitatea altora, chiar a celor apropiati; este adesea gelos.
    Cauta energic si in detaliu dovezi in sprijinul banuielilor sale, fara a tine seama de situatie in intregul ei.
    Daca acest tip de personalitate se simte ofensata, este gata de represalii disproportionate.
    Preocupat de propriile drepturi, ca si de problemele de prioritate, se simte usor ofensat.
    Paranoicul este mereu banuitor, ii considera pe altii drept posibili dusmani si nu vrea sa-si expuna vreun puct vulnerabil in fata acestora.

    Rigiditate

    Se arata rational, rece, logic si rezista oricaror argumente ce vin din partea celorlalti.
    Ii este greu sa manifeste tendinte ori emotii pozitive; nu prea are simtul umorului.
    Interpreteaza evenimentele neplacute ca pe efecte ale unor acte rau-voitoare, chiar daca nu este cazul.

    http://inimafericita.ro/tag/cauzele-care-duc-la-paranoia/