România, stat unitar

Categoria Opinii

JUSTITIA LUI TOADER

Cine a spus că România nu este un stat unitar? Să vină încoace, că îl mănânc.

Sunt la noi politicienii toţi la fel, cum fură unul fură toţi, indiferent de partid? Sunt !Se strâng ei ca un pumn când e vorba de interesele, imunităţile şi salariile lor? Se strâng. Se unesc  ei şi fac alianţe împotriva anusului ori de câte ori le e greu la alegeri şi apoi se aruncă din barcă unul  pe altul? Se !

S-a dus dracu toată economia? S-a dus. Nu poate să spună nimeni că a fost distrusă industria chimică, dar a rămas în picioare cea metalurgică. Nuuuu, au picat toate. Avem cumva agricultură şi nu avem industrie?  Nuuuuuuuuuuuu, nu avem nici una nici alta, deci există unitate.

S-a dus… de suflet sănătatea, ne pleacă doctorii peste hotare iar bolnavii mor în sălile de aşeptare  din lipsă de personal ?Nici o problemă, nici învăţământul nu e mai bun, apărarea a ajuns la pragul care altă altă era  egal cu “nimicit”, sau “scos din luptă”.

Am rămas fără flotă la Marea Neagră?  Am rămas, dar nici la munte nu mai avem păduri, aşa că nu avem de ce să fim supăraţi.

Ne bat toţi la fotbal?  Ne bat dar nici la gimnastică nu am mai rupt inima târgului.

Păi atunci de ce se supără unii şi spun că e ţara în pericol, că se rupe, că se scindează, că nu mai este unitate, că ne pierdem  statutul? Nu ştiu cred că unii vorbesc fără să gândească.

Uite, de exemplu domnul Toader, ministrul justiţiei, tocmai a terminat de prezentat sinteza raportului privind evaluarea parchetelor. A spus omul din capul locului că nu l-a înfluenţat nimeni, că raportul este propriu şi personal, că tot ce scrie acolo e scris de el? A spus.  Să spun sincer, mă speriasem. Credeam că va face notă discordantă cu raportul privind teza de doctorat a Luuţei şi ne făceam de râs tocmai în justiţie, tocmai acum când domnul Klemm venise să elogieze colaborarea dintre SUA şi Justiţia română. Dar nu a fost aşa. Domnul Toader nu a dezamăgit. Ca şi în raportul privind plagiatul, faptele au fost prezentate corect.

S-a constatat  atunci că au fost pagini plagiate? Da, dar s-a constatat  şi acuma că a fost  depăşire de competenţe.

S-a constatat atunci că lucrarea nu avea nici o valoare ştiinţifică? Ei şi, s-a constatat şi acuma că a fost încălcată constituţia.

Şi atunci şi acuma însă, arbitrul a constatat că deşi mingea a intrat în poartă, nu a intrat cu toată circumferinţa, deci nu a fost gol, Luluţa şi-a păstrat şi titlul de doctor, şi funcţia.

Vorbea domnul Toader în cuvântul său plin de pilde şi poveţe de faptul că nu există unitate de interpretare a legii? Vorbea, dar de fapt a dovedit că există, pentru că decizia sa a fost ca toate deciziile din justiţie care fac deliciul presei, împotriva logicii,  şi   argumentelor prezentate în material, ca un anus contra naturii. Să mă ierte domnul profesor de drept dar cam aşa s-a prezentat recomandarea sa după prezentarea sintezei. Şi atunci de ce a mai ţinut o oră această prezentare ? Doar aşa ca să fie bătaia de joc şi mai mare, ca să arate că poate fi şi el cinic, nu numai Klemm, Iohannis sau Kovesi? Păi nu trebuia să ne chinuie o oră, putea spune de la început: “Oameni buni, eu şi prietenul meu Klemm am hotărât: viaducte, nu, apeducte da! “Apoi putea să prezinte argumentele  cui voia el, sau cui mai stătea acolo. Dar nu, el a ţinut să îşi prezinte mai întâi constatările, ca să vadă lumea că nu e prost, e doar cinic, proştii suntem noi. Domnul Toader consideră că în felul ăsta şi – a  salvat onoarea, pentru că a scris în raport ce a vrut el. Dar de fapt şi-a bătut joc de ea, pentru că a scris una şi a concluzionat împotriva propriei opinii. Mai mare bătaie de joc nu se putea.

Domnule  profesor, sunt foarte curios cum veţi fi întâmpinat la cursuri de studenţi, dar probabil aveţi studenţi după prototipul  lui Andrei  Popa sau al Ninei Răileanu, deci  nu e cazul să vă faceţi probleme, vă vor primi cu urale.

Domnule Ministru, eu zic că sunteţi un eminent profesor de drept, un strălucit  judecător, un om de onoare, un justiţiar desăvârşit, un ministru independent şi incoruptibil,  cel mai bun exponent al dreptului românesc şi consideraţi că am continuat aşa pe 16 pagini, pe care nu vi le prezint, am făcut doar sinteza,  dar e timpul să vă retrageţi, nu mai aveţi ce căuta nici în faţa studenţilor nici în fruntea justiţiei.

Asta dacă chiar mai aveţi un dram de onoare. Dacă nu, daţi-i înainte aveţi toate şansele să faceţi carieră în politică, astăzi aţi dovedit că aveţi tupeu.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la România, stat unitar

  1. Vladimir Putzin

    Domnule M.N.,
    citindu-va articolul ma tot intrebam de ce tot ii dati cu „anusul”, dupa care mi-am anintit ca onorabilul TT (sic) este si „rector”…

  2. Domnule Vladimir,
    Nu de la rect or i se trage conexiunea ci de la treaba pe care tocmai a facut-o.

  3. ifrim

    Pai de ce a venit Klemm la Toader ,ce putea sa,i spuna altceva decat un apropos subtil ca las,o in pace ca e agentul nostru?

  4. Intrebarea este ce a cautat individul acolo , cand el trebuie sa se exprime numai prin ministerul de externe, ii este interzis unui diplomat sa initieze contacte cu reprezentanti ai unor structuri de forta din tara unde au serviciul, sau sa dea sfaturi indiferent de natura lor. A mai ramas oare un sofer ceva de la ambasada sa nu isi bage nasul prin cururile romanilor?

  5. geofreeland

    ROMANIA, POM ALTOIT
    Cand eram pe la vreo sapte primaveri,in vacanta la bunici, cu cosorul, mai in joaca, dupa cum vazusem ca face un unchi, am altoit, in coaja unei ramuri de gutui, o crenguta de par. Si am uitat de acest experiment.Dupa vreo alti trei ani, venind la tara, unde era minunea minunilor copilariei mele, bunica imi zise „Ia, uite, mamaie! Cine-o fi pomenit un gutui sa faca si pere?” Si intradevar, o creanga plina de pere printre alte crengi pline cu gutui.De atunci, ramasa in memorie, povestea m-a orientat sa studiez compatibilitatile sevelor de plante.
    Romania de azi e ca un pom altoit. O creanga cu nemti, o creanga cu americani, o creanga cu austrieci, toate crengile UE altoite pe trunchiul romanesc. Tot ce a mai ramas neaos e radacina si seva care hranesc fructele dupa pohta altora.

    ROMANIA, O INSULA DE LATINITATE
    O traducere din Capitolium.org :„Panem et Circensus“,literal „pâine și circ“, a fost formula pentru bunăstarea populației, și, astfel, o strategie politică. Această formulă a oferit o varietate de plăceri, cum ar fi: distribuirea de produse alimentare, bai publice, gladiatori, animale exotice, īntrecerile, competiție sportivă, și reprezentare teatru. A fost un instrument eficient în mâinile Împăraților pentru a menține populația pașnică, și, în același timp, oferindu-le posibilitatea de a se exprima în aceste locuri de performanță.”

    Puteti si singuri a descifra cine sunt gladiatorii, animalele exotice, intrecerile etc. Cert e ca painea o da PSD, circul DNA, mass-media expresia etc, o varietate de placeri, ca oferta politica spre a inchide gura poporului uluit de vremurile in care e atat de aiuritor manipulat incat in neputinta lui mai trage o dusca si injura printre putinii dinti sanatosi.

    MOS ION ROATA
    Dupa ce dadu o roata pe la Venetia, pe la UE, pe la Iasi si prin fundul gradinii, pistolul cu gloante de manevra TT, auziram ca „tragi cu pusca nu ia foc si Luluta-i cu noroc!”. Da’ ce noroc! Se zice ca TT a fost indrumatorul tezei de furat a Lulutei. Cum? Pai, da, cum s-o numi chestia asta? Complicitate sau instigare la hotie? Cine e, ma, TT asta? Cica e un reputat profesor, rector la Iasi, o somitate. O somitate de ce? In ce? Pai n-auzirati, o examina pe Luluta pe toate fetele si zise ca e chiar Sfanta Fecioara a dreptului. Domne, daca e Fecioara, normal ca a fost exclus examenul ginecologic, hormonal si visceral. Asa ca se limita sa descrie, ca Sadoveanu, dupa un Cotnari veritabil, cu o ocolitura prin tot ce inseamna lectie de drept, cam cu ce ar trebui sa se ocupe Luluta, nu cu ce i se ordona. De fapt raportul dat de TT a fost dat Binomului si nu Lulutei. Cert e ca acu ceva ani, Luluta era o mandra fatuca, frumoasa, subtirica, dornica de viata. Azi, s-a umflat de atata drept si lupte corp la corp cu coruptii incat luptatorii de Sumo au primit-o in fratia lor.

  6. GEORGE SLAVEANU

    Prietene,in conditiile in care Romania are un Parteneriat Strategic cu SUA,trebuie sa ne punem intrebarea daca SUA nu impunea niste anexe privind statul de drept si lupta anticoruptie…Eu asa asi fi procedat in situatia cand se stia ca Romania pute a coruptie in toate ungherele,mai ales acum cand populismul a inundat Tara si toata lumea se teme de reunirea liniilor politice spre PARTIDUL UNIC…Mai exista o explicatie in privinta Cioclului Tudorica…Si-a supraevaluat sotia pe care a platit-o ilegal din bani publici,iar dosarul este in lucru la DNA.
    Cu respect…

  7. Vladimir Putzin

    Ca sa-i tinem piept lui Klemm
    Era bun un „AKM”
    Dar „GHINIONUL” nostru e
    Ca avem un biet „TT”

  8. Stanescu

    In tara asta indiferent ce masuri se iau cineva trebue sa se gaseasca ca sa nu fie de acord si sa manince kakao exact cum se maninca in acest articol.Daca o lume intreaga o sustine pe Kövesi si la fel o mare parte din romanii care au putina minte in cap,nu prea inteleg de ce altii o vor pe kövesii data jos.

  9. @George Slaveanu,
    Acuma inteleg eu de ce am platit tributr turcilor, am dat tezaurul Rusilor, am dat petrolul nemtilor si aurul austriecilor: a fost vorba de un parteneriat strategic, nu au vrut sa ne scape de corptie pana nu am acceptat jugul. In ceea ce priveste pericolul partidului unic, nu-ti mai scuipa in san de poamana, ca o sa ramai fara sputa. Si partenerul strategic a batut palma si inca destul de vartos cu toate guvernele inclusiv cu partidul unic, ca sa nu mai amintesc cat l-au laudat pe Ceausescu si a profitat si de unii si de altii. Astea sunt povesti pentru nepoti, eu am trecut de varsta aia.

  10. @Stanescu,
    Pai daca vrei sa mananci decat matale kko, da-i drumul, iti cedez si portia mea.

  11. Magda

    DEZGUSTĂTOR!
    Ăștia ne vor numai crispați și în criză de colecist!
    Numai POANTE d-astea, DE PROST GUST, jignind inteligența și dreptatea minimă!
    Asta arată cât de lași sunt, fiind șantajabili, altfel…fără scheleții îngropați, nici n-ar fi aleși și puși în frunte…ca păduchii!
    Mulți puseseră pariu că o să-i debarce…dar, înainte de-a vorbi, i s-a dat gumă de mestecat Brooklyn, de i s-a aerisit gura, până i-au înghețat neuronii; și-atunci, UNA a gândit, ALTA a găvărit!

  12. Magda

    Așa îi stă bine, cum e în poza trucată: plin de atribute feminine!
    Și, chiar dacă n-are barbă, dacă-o avea, putea fi confundat cu Conchita Wurst!