Din nou Izvoarele

Categoria Actualitate

alunecari Izvoarele

Dialog la Izvoarele :

–          Iliee,

–          Ce e bă?

–          Ieşi bă afară şi deschide poarta.

–          De ce bă, ai venit cu remorca aia de lemne?

–         Nu bă, am venit cu dealul

Acum aproape 3 ani,  când a izbucnit pentru prima oară în presă subiectul “fenomenelor ciudate” de la Izvoarele, judetul Galaţi, am scris un articol, în care încercam de arăt care este de fapt adevărul şi de ce presa dar şi statul român îl  mistifică pozând în inocenţi depăşiţi de situaţie, care nu pot explica ce se întâmplă. Fenomenul era  însă simplu, logic şi uşor de explicat, dar nu convenea celor care se făceau vinovaţi de  cutremurele din zonă. Câţiva oameni, unii bine intenţionaţi, alţii din greşeală (vezi cazul Bacalbaşa), atinseseră chiar dacă tangenţial zona fierbinte. Unii dintre ei,(vezi cazul directorului Institutului Geologic, Ştefan Marincea,  demis deoarece îndrăznise să ia în calcul exploatarea OMV ca factor provocator  al cutremurelor şi opinia lui nu susţinea varianta oficială)  au fost pedepsiţi sau marginalizaţi. Îmi amintesc că domnul Ponta spunea că nu e nimic grav atâta vreme cât nu a murit nimeni, şi că parlamentarii nu pot opri cutremurele.Dar corupţia o pot opri, domnule Ponta? Sau doar o pot incuraja, pentru că avizul de exploatare a gazelor şi petrolului prin metoda criminală a fracturării s-a dat şi s-a menţinut în urma unor şpăgi fabuloase.

Acum 3 ani, totul s-a oprit cu demiterea lui Marincaş pentru că după ce el a fost demis pentru că spusese adevărul, nimeni nu a mai îndrăznit să îl spună. De un absurd penibil a fost şi domnul Adrian Grigore, specialist, expert , trimis atunci de guvern să afle ce şi cum în problema cutremurelor. Acesta a concluzionat atunci : „Este vorba despre efectul apei asupra activităţii seisimice, şi anume în momentul retragerii apelor apare aşa-numita seismicitate indusă. Deci poate influenţa seismic şi faptul că aţi avut o inundaţie aici. Eu sunt cu altă treabă aici, nu sunt cu opritul sondelor. Dar dacă în concluziile noastre vor apare că sunt cauze legate de foraj, atunci sunt autorităţi abilitate care vor lua măsuri. Pentru a putea acuza trebuie să avem argumente foarte puternice. După părerea mea nu există pericole de alunecări de teren .”

Anul de graţie 2017. Ce spun presa şi oficialităţile:

“O alunecare de teren a afectat satul Izvoarele, județul Galați. O stână cu 250 de oi a fost deja evacuată”- http://www.libertatea.ro/stiri/o-alunecare-de-teren-afectat-satul-izvoarele-judetul-galati-1762148

“Alunecările de teren din satul Izvoarele s-au extins. Autoritățile din județul Galați iau în calcul evacuarea oamenilor.”http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/alunecarile-de-teren-din-satul-izvoarele-

Pamantul a alunecat 3 metri in 2 zile, in satul Izvoarele, judetul Galati. Autoritatile sunt pregatite sa evacueze locuitorii!- http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pamantul-a-alunecat-3-metri-in-2-zile-in-satul-izvoarele-judetul-galati-autoritatile-sunt-pregatite-sa-evacueze-locuitorii.html

Am enumerat numai titlurile din ziare şi breaking news.

Deci specialistul lui peşte afumat, domnul expert în minciuni şi pupinturism, Adrian Grigore este o nulitate în materie de expertiză geologică, nu o spun  pentru că aş avea ceva cu el, o dovedeşte realitatea care i-a infirmat părerea de expert,  domnia sa a declarat că nu există pericole de alunecări de teren, dar acestea au avut loc şi acuma se pune problema evacuării şi relocării unor familii, nu doar a unor  turme de oi. Aş vrea să îl aud pe domnul Ponta acuma spunând că e bine că au fost  mutate doar oile, nu şi oamenii şi că vom vorbi după ce vor  muri oameni.

Acuma, alţi specialişti ai venit să se dea şi ei în bărci şi spun că de vină ar fi “amplasarea localităţii pe un teren instabil, format din nisipuri şi pietrişuri, însă subliniază şi că multitudinea de seisme înregistrate aici în perioada 2013-2016 (peste 400 de mişcări seismice de peste 2 grade pe scara Richter) au avut un rol important.” https://www.antena3.ro/actualitate/teorie-halucinanta-ce-anume-ar-provoca-alunecarile-de-teren-de-la-izvoarele-si-de-ce-a-fost-ascuns-402733.html

Păi să nu îţi baţi copii cu moţul de la bască? Când au cercetat cutremurele au dat vina pe alunecările de teren. Acuma când cercetează alunecările de teren, dau vina pe cutremure. Expertii ăştia, realizează că îi depăşesc pe Stan şi Bran ?

E adevărat,unii totuşi, de la Institutul din care a fost dat afară domnul Marincaş,  undeva în colţul gurii menţionează şi că  există şi : „fenomene de tasare diferenţiată a terenurilor, datorate exploatării de petrol şi gaze pe cele trei domuri ale structurii petrolifere Independenţa pe care se află amplasate şi localităţile Izvoarele şi Slobozia Conachi”.

Adevărul singur şi nespus este că toate aceste “anomalii”  fie că e vorba de cutremure , fie de alunecări de teren sunt provocate de exploatarea petrolulşui şi gazelor prin metoda fracturării hidraulice, ale OMV. De ce nu se spune asta pe şleau şi de ce nu se opreşte exploatarea?

Din mai multe motive:

1.       Pentru că s-au plătit bani grei ca şpagă pentru obţinerea avizelor de exploatare. De ce s+au dat aceste avize dacă se cunoştea că sunt probleme cu solul  şi există aceste riscuri? În anii 68 – 75  în zonă a venit o comisie de japonezi care a făcut studii privind structura geologică. Nici în ziua de azi studiul nu a fost făcut public, dar cei care au concesionat terenul ştiau de el ;

2.       Pentru că se scot bani frumoşi din exploatare;

3.       Pentru că, la fel ca şi în cazul exploatărilor forestiere ale firmei Holzindustrie şpaga ajunge la nivel înalt. Îmi amintesc că în cazul Pungeşti, şi Roşia Montana, domnii de la SRI,  în încercarea lor de a opri protestele consideraseră că cei care protestează împotriva exploatărilor de gaze sau aur prin cianură sau fracturare, reprezintă un pericol la adresa securităţii naţionale. Se dăduse şi un comunicat în acest sens.

4.       Pentru că românii s-au obişnuit să înghită orice, de la cianuri la cutremure, alimente cancerigene, bătaie de joc, umilinţă, armate străine, baze militare, rachete intercontinental, focoase nucleare, deşeuri radioactive, fără să iasă în stradă, ei ies în stradă numai când sunt plătiţi.

5.       Pentru că românii sunt inconştienţi şi deşi zona, fiind cunoscută încă din anii 70 cu probleme,  a fost împădurită pe timpul lui Ceauşescu, după 89 s-a redespădurit pentru că oamenii şi-au luat înapoi pământurile şi au tăiat copacii. Acuma pământul despădurit vine să le ceară socoteală.

În aceste condiţii mă întreb dacă nu cumva ştirile acestea care apar în media, uneori doar pentru rating, nu sunt de fapt promovate pentru a arăta şi altor companii care nu au ce face la ele acasă şi sunt în colaps financiar, cât de proşti sunt românii şi ce bani frumopşi se fac pe spinarea lor. Înclin să cred că ăsta e scopul. Eu credeam că televiziunile fac doar rating de pe urma acestor ştiri, dar cred că de fapt scot bani şi din promo.

PS:  Şi pentru că nu e de ajuns că ne contaminează  pânza de apă freatică, ne găuresc dealurile, ne mută gospodăriile şi ne vând benzina scoasă din pământul nostru la cele mai mari preţuri din Europa, cei de la OMV acuma dau statul român în judecată pentru a le plăti nişte activităţi de mediu pe care ei spun că le-au efectuat, dar statul român nu le-a urmărit. Vă mai amintiţi afacerea Bechtel ?Ei bine, tot cam aşa ceva va fi şi acuma, pentru că cei care au întocmit şi semnat contractual cu aceste firme au făcut-o în aşa fel încât tot noi să pierdem. Şi nimeni nu îi trage la răspundere.

 http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/03/adevarul-despre-cutremurele-din-izvoarele-de-ce-tac-televiziunile-5289

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/07/concluziile-specialistilor-privind-cutremurele-de-la-izvoarele-5361

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/directorul-institutului-geologic-al-romaniei–demis-315425

https://www.antena3.ro/actualitate/teorie-halucinanta-ce-anume-ar-provoca-alunecarile-de-teren-de-la-izvoarele-si-de-ce-a-fost-ascuns-402733.html

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Din nou Izvoarele

 1. geofreeland

  Excelent articol d-le Neacsu!
  Nesimtirea e incomensurabila: http://www.stiripesurse.ro/omv-ac-ionara-a-petrom-da-in-judecata-romania-cere-o-suma-uria-a_1192551.html

  Si ca sa vedeti ca nu se mai poate, ca a venit vremea schimbarii, adica vremea cand cele trei cutume ale globalizarii: furt, minciuna si spaga, trebuie schimbate radical. O spun si francezii, la alegerile prezidentiale, cand nici socialistii, nici dreapta, nu sunt in turul doi. Sa nu mai vorbesc de englezi care le-au dat cu flit spagarilor rapaci din UE, neocolonialisti sadea.

  Dar, cititi aici cu ATENTIE:http://www.cristoiublog.ro/ (Gîndul de luni, 24 aprilie 2017 Într-un text de excepție trimis pentru a fi reprodus pe cristoiublog.ro, refuzat de alte publicații, eseistul Constantin Șolga are curajul să recunoască: Mi-a fost jenă să admit în fața altora că vreau ca d-na Marine le Pen să câștige alegerile în Franța…)

  Revin la articolul d-lui Neacsu. Nu, romanii nu sunt prosti. Sunt indobitociti de frica inoculata de Securitatea lui Ceausescu si continuata si azi de un sistem construit aidoma vechii Securitati, vopsita si lustruita. Tradarea este un atribut al politicienilor care ne-au vandut in toti acesti ani de la Revolutie. Tradarea. Nu gasesc alt cuvant si nici nu trebuie sa explic de ce. Realitatea tarii o dovedeste din plin. Cuvantul tradare, ca sens si practica a fost sanctionata de polonezi simplu: au demis sefii serviciilor secrete, au demis conducerile procuraturii, fara mila, si s-au opus legal si franc raptului unionist european. Servilismul romanesc, mascat de marota destramarii tarii, „ca daca nu faceti asa, va desfiintam!”, a fost de fapt o scuza a politicienilor cumparati de vestici, pentru interesul lor, adica tradand interesele vitale ale cetatenilor romani.
  Astept cu interes ca OMV PETROM sa plateasca statului roman redevente de 35% pentru petrolul si gazul pe care il exploateaza din teritoriul romanesc. Adica vreo 20 de miliarde pierdute pana acum, ca pret al admiterii in marea hotie europeana. Cine o va face? Fiti sigur ca niciun politician roman. De ce? Pai daca politienii nu-s capabili, trebuie sa inventam altceva ca sa fim noi. Ceva deasupra sorosismului tembel, liicean si plesuvian, deasupra hegemonismului merkelian, deasupra „political correct”-ului (adica ciocul mic!). Io zic ca romanii sunt destepti. Presedintele, nu al meu, zicea ca e „revoltat” descalecand intre #rezist-ii naimiti. Si io sunt revoltat ca tara mea e furata inca. De ce mai admitem asta? Chiar ma intreb pana cand ne vor lua toti de prosti? Ca prosti nu suntem. Ce nu avem? Pai nu avem conducatori adevarati romani. Cum apare unul ii trantim un „dosar” sau ” o insuficienta cardiorespiratorie”. Deci? Cine face asta? Cum cine? Unii platiti din banii nostri, aia amarati, nesatui de-o sa moara cu argintii intre dinti, infestati de putere si relaxati prin defecari in tari calde, necrestini si verosi prin ranjetul superior sau, pur si simplu, orbiti de minciuna, ca sa nu zic indoctrinati pana la fanatism de ura (oricum scoliti pe-afara si medaliati cu tinichele, intru uitarea poporului roman).
  Minciuna (expresie tipica politicului), tradare (uneltire fata de romani si valorile lor materiale si spirituale), spaga (argintii lui Iuda institutionalizati). Ce altceva?
  PS/ Daca lui frau Angela din, nu stiu, Innsbruck, i se taia pomul din varful dealului pe care il privea dimineata si i se surpa casa ca injectau unii in pamant sa scoata petrol, cred ca intreaga Austrie era revoltata de aceste abominabile interventii. Era dreptul ei ca om sa fie normal si comunitatea sarea, din solidaritate, sa apere dreptul ei la a privi pomul, de a nu i se surpa casa. Io zic sa ii invitam pe austrieci sa vada ce fac ei la noi, jefuindu-ne padurile, jefuindu-ne petrolul, jefuindu-ne finantele, jefuindu-ne rezervatiile naturale, jefuindu-ne…Noi pentru ei suntem paria, aborigeni fara de cultura, buni sa-i aparam, ca intotdeauna, de expansiunea asiatica… Atat. Culmea e ca noi il iubim pe Strauss, de exemplu…

 2. geofreeland

  D-nu’ Neacsu, iar nu intra commentul. Vedeti pe la spam. Poate…

 3. geofreeland

  Se pare ca subiectul intra in zona interzisa. D-aia. Oare cand vom scapa de asta?

 4. geofreeland

  Comentariul dvs. astepta moderarea.
  24 aprilie 2017 – 19:46
  Excelent articol d-le Neacsu!
  Nesimtirea e incomensurabila: http://www.stiripesurse.ro/omv-ac-ionara-a-petrom-da-in-judecata-romania-cere-o-suma-uria-a_1192551.html

  Si ca sa vedeti ca nu se mai poate, ca a venit vremea schimbarii, adica vremea cand cele trei cutume ale globalizarii: furt, minciuna si spaga, trebuie schimbate radical. O spun si francezii, la alegerile prezidentiale, cand nici socialistii, nici dreapta, nu sunt in turul doi. Sa nu mai vorbesc de englezi care le-au dat cu flit spagarilor rapaci din UE, neocolonialisti sadea.

  Dar, cititi aici cu ATENTIE:http://www.cristoiublog.ro/ (Gîndul de luni, 24 aprilie 2017 Într-un text de excepție trimis pentru a fi reprodus pe cristoiublog.ro, refuzat de alte publicații, eseistul Constantin Șolga are curajul să recunoască: Mi-a fost jenă să admit în fața altora că vreau ca d-na Marine le Pen să câștige alegerile în Franța…)

 5. geofreeland

  Revin la articolul d-lui Neacsu. Nu, romanii nu sunt prosti. Sunt indobitociti de frica inoculata de Securitatea lui Ceausescu si continuata si azi de un sistem construit aidoma vechii Securitati, vopsita si lustruita. Tradarea este un atribut al politicienilor care ne-au vandut in toti acesti ani de la Revolutie. Tradarea. Nu gasesc alt cuvant si nici nu trebuie sa explic de ce. Realitatea tarii o dovedeste din plin. Cuvantul tradare, ca sens si practica a fost sanctionata de polonezi simplu: au demis sefii serviciilor secrete, au demis conducerile procuraturii, fara mila, si s-au opus legal si franc raptului unionist european. Servilismul romanesc, mascat de marota destramarii tarii, „ca daca nu faceti asa, va desfiintam!”, a fost de fapt o scuza a politicienilor cumparati de vestici, pentru interesul lor, adica tradand interesele vitale ale cetatenilor romani.
  Astept cu interes ca OMV PETROM sa plateasca statului roman redevente de 35% pentru petrolul si gazul pe care il exploateaza din teritoriul romanesc. Adica vreo 20 de miliarde pierdute pana acum, ca pret al admiterii in marea hotie europeana. Cine o va face? Fiti sigur ca niciun politician roman. De ce? Pai daca politienii nu-s capabili, trebuie sa inventam altceva ca sa fim noi. Ceva deasupra sorosismului tembel, liicean si plesuvian, deasupra hegemonismului merkelian, deasupra „political correct”-ului (adica ciocul mic!). Io zic ca romanii sunt destepti. Presedintele, nu al meu, zicea ca e „revoltat” descalecand intre #rezist-ii naimiti. Si io sunt revoltat ca tara mea e furata inca. De ce mai admitem asta? Chiar ma intreb pana cand ne vor lua toti de prosti? Ca prosti nu suntem. Ce nu avem? Pai nu avem conducatori adevarati romani. Cum apare unul ii trantim un „dosar” sau ” o insuficienta cardiorespiratorie”. Deci? Cine face asta? Cum cine? Unii platiti din banii nostri, aia amarati, nesatui de-o sa moara cu argintii intre dinti, infestati de putere si relaxati prin defecari in tari calde, necrestini si verosi prin ranjetul superior sau, pur si simplu, orbiti de minciuna, ca sa nu zic indoctrinati pana la fanatism de ura (oricum scoliti pe-afara si medaliati cu tinichele, intru uitarea poporului roman).
  Minciuna (expresie tipica politicului), tradare (uneltire fata de romani si valorile lor materiale si spirituale), spaga (argintii lui Iuda institutionalizati). Ce altceva?
  PS/ Daca lui frau Angela din, nu stiu, Innsbruck, i se taia pomul din varful dealului pe care il privea dimineata si i se surpa casa ca injectau unii in pamant sa scoata petrol, cred ca intreaga Austrie era revoltata de aceste abominabile interventii. Era dreptul ei ca om sa fie normal si comunitatea sarea, din solidaritate, sa apere dreptul ei la a privi pomul, de a nu i se surpa casa. Io zic sa ii invitam pe austrieci sa vada ce fac ei la noi, jefuindu-ne padurile, jefuindu-ne petrolul, jefuindu-ne finantele, jefuindu-ne rezervatiile naturale, jefuindu-ne…Noi pentru ei suntem paria, aborigeni fara de cultura, buni sa-i aparam, ca intotdeauna, de expansiunea asiatica… Atat. Culmea e ca noi il iubim pe Strauss, de exemplu…

 6. geofreeland

  Am rezolvat din doua bucati. Asta e.

 7. geofreeland

  Jocurile politice inseamna minciuna. Pe spinarea romanilor. Politicienii, o categorie sociala vulnerabila, tinta unui feroce santaj sub sabia justitiei controlate, alesii nostri,pusi pe liste de sefii de partide (politicieni zice-se alesi dintre ei, democratic, de fapt sortiti a fi impusi ca sefi prin jocuri de interese absolut straine poporului care alege) oamenii oferta sub sigla unui partid, constituie principala problema a Romaniei. Acesti oameni, zis politicieni, nu conteaza, medici, juristi, veterinari sau soferi, ne conduc fiind alesi pe listele stabilite de sefi politici dupa propriile lor interese sau loialitati. Ne miram, ne uimim si ne stupefiem de cine a ajuns ministru, secretar de stat sau parlamentar. Desi tara e plina de oameni absolut valorosi, experti in domenii ministeriabile. Politicieni de mucava, labili siesi fata de impunerea doctrinara, politiceni valabili oricarei orientari, transfugi pentru putere catre oricare grupare asa zis politica. Cand masa amorfa de politicieni cu imunitati devine o masa controlata subtil prin mici avantaje personale, care justifica pretul inscrierii pe o lista eligibila, deja definim exact „coruptia ucide”, sloganul iubit de sorosistii practicieni in care s-au investit niscaiva craitari. Discutia despre politicieni, acum, este prea devreme, poporul, in curand, vorba lui Brucan, peste vreo 20 de ani, va realiza adevarul despre acesti neaveniti, partizani boschetari in hatisul politic, ca sunt niste animale politice, fara gust, fara miros, dar cu instincte carnivore. Homo homini lupus. Gestul unui politican determina destine, odebienta lui distruge sperante, macularea lui, orbit de putere si avantaje, ucide crezul in promisiuni neonorandu-le.
  De ce vorbesc de politicieni? Ponta, micul Titulescu, nu a demonstrat decat ca se uda in inundatii daca nu se urca in barca. Si poporul lui, cu apa pana la genunchi, il privea ca pe un binecuvantat ajutor. A venit, a facut poze, a plecat. Si apele oricum s-au retras in matca. Dar, ce sa vezi, venise Ponta la noi, aici, in ape. Mai aveau sa-i dea paine si sare si sa-i cante lautarii. Un gest similar facu si tov. capitan Basescu, de-l lua la rost pe unul care ii crapase casa in inundatii. De parca apele alegeau intre lenesi si harnici. Apa nu o putea certa, dar pe om da. Asa face un capitan de ape. Si a plecat nemultumit, dar fericit ca l-au filmat aia la inundatii, adica in durerea poporului, care oricum il durea de taiatul lefilor. Astia da politicieni, cu treburi de stat, adica deasupra oricarei inchipuiri de oameni cu grija gardului lor, rupt pe la uluci, de saracie.
  Politicieni. Astia sunt politicienii. Promit, mint, o intorc, justifica, incat tu, cetatean care l-au votat, esti de vina, ca existi.
  Politicienii ne-au vandut tara. Nimeni altcineva. Cum adica au vandut tara? Ce slogan nationalist, nemernicule! Auzi, ne-au vandut tara…Pai daca stam si judecam ne-au cam vandut tara. Ma, tu n-ai inteles. Cum adica au vandut? Nu au vandut, ba, nimic, nicio tara. Unde vezi tu ca au vandut-o? Nu e aici? Ok, nu au vandut-o, na, au dat-o s-o siluiasca toti, spre placerea Europei, no? Pai vezi, mai vii de acasa, nu au vandut-o, au pus-o in circuitul european, au achiesat la valorile europene, au pus-o in valoare. Pai da, asta e altceva. Deci ai inteles, nu? Am inteles,e clar, nu am vandut nimic, nici nu am dat-o degeaba, ci am integrat-o. Brava mai baiatule! zise un politician „acoperit” cu o leafa cat 100 de pensii ale babei Safta, cam chioara saraca, de nu vedea bine la tevelizorul vechi si cu purici adus de copiii care isi luasera o plasma cu o diagonala cat peretele.

 8. geofreeland

  geofreeland
  Comentariul dvs. astepta moderarea.
  24 aprilie 2017 – 20:15
  Comentariul dvs. astepta moderarea.
  24 aprilie 2017 – 19:46
  Excelent articol d-le Neacsu!
  Nesimtirea e incomensurabila: http://www.stiripesurse.ro/omv-ac-ionara-a-petrom-da-in-judecata-romania-cere-o-suma-uria-a_1192551.html

  Si ca sa vedeti ca nu se mai poate, ca a venit vremea schimbarii, adica vremea cand cele trei cutume ale globalizarii: furt, minciuna si spaga, trebuie schimbate radical. O spun si francezii, la alegerile prezidentiale, cand nici socialistii, nici dreapta, nu sunt in turul doi. Sa nu mai vorbesc de englezi care le-au dat cu flit spagarilor rapaci din UE, neocolonialisti sadea.

  Dar, cititi aici cu ATENTIE:http://www.cristoiublog.ro/ (Gîndul de luni, 24 aprilie 2017 Într-un text de excepție trimis pentru a fi reprodus pe cristoiublog.ro, refuzat de alte publicații, eseistul Constantin Șolga are curajul să recunoască: Mi-a fost jenă să admit în fața altora că vreau ca d-na Marine le Pen să câștige alegerile în Franța…)

 9. geofreeland

  geofreeland
  Comentariul dvs. astepta moderarea.
  24 aprilie 2017 – 21:49
  geofreeland
  Comentariul dvs. astepta moderarea.
  24 aprilie 2017 – 20:15
  Comentariul dvs. astepta moderarea.
  24 aprilie 2017 – 19:46
  Excelent articol d-le Neacsu!
  Nesimtirea e incomensurabila: http://www.stiripesurse.ro/omv-ac-ionara-a-petrom-da-in-judecata-romania-cere-o-suma-uria-a_1192551.html

  Si ca sa vedeti ca nu se mai poate, ca a venit vremea schimbarii, adica vremea cand cele trei cutume ale globalizarii: furt, minciuna si spaga, trebuie schimbate radical. O spun si francezii, la alegerile prezidentiale, cand nici socialistii, nici dreapta, nu sunt in turul doi. Sa nu mai vorbesc de englezi care le-au dat cu flit spagarilor rapaci din UE, neocolonialisti sadea.

  Dar, cititi aici cu ATENTIE:http://www.cristoiublog.ro/ (Gîndul de luni, 24 aprilie 2017 Într-un text de excepție trimis pentru a fi reprodus pe cristoiublog.ro, refuzat de alte publicații, eseistul Constantin Șolga are curajul să recunoască: Mi-a fost jenă să admit în fața altora că vreau ca d-na Marine le Pen să câștige alegerile în Franța…)

 10. geofreeland

  Excelent articol d-le Neacsu!
  Nesimtirea e incomensurabila: http://www.stiripesurse.ro/omv-ac-ionara-a-petrom-da-in-judecata-romania-cere-o-suma-uria-a_1192551.html

  Si ca sa vedeti ca nu se mai poate, ca a venit vremea schimbarii, adica vremea cand cele trei cutume ale globalizarii: furt, minciuna si spaga, trebuie schimbate radical. O spun si francezii, la alegerile prezidentiale, cand nici socialistii, nici dreapta, nu sunt in turul doi. Sa nu mai vorbesc de englezi care le-au dat cu flit spagarilor rapaci din UE, neocolonialisti sadea.

  Dar, cititi aici cu ATENTIE:http://www.cristoiublog.ro/ (Gîndul de luni, 24 aprilie 2017 Într-un text de excepție trimis pentru a fi reprodus pe cristoiublog.ro, refuzat de alte publicații, eseistul Constantin Șolga are curajul să recunoască: Mi-a fost jenă să admit în fața altora că vreau ca d-na Marine le Pen să câștige alegerile în Franța…)

 11. geofreeland

  Trec peste faptul ca acest site e „controlat” total.
  Revin la politicieni. Marionete in mainile papusarilor. Suntem niste naivi incoruptibili. Votam sau mai bine zis „digeram” ce ni se pune pe masa de altii. Si ni se arunca niste covrigi sarati ca sa avem motiv sa bem si-o bere.
  Ce se intampla in Franta azi, e definitoriu. Ca in 2000 la noi. Ca sa iasa Iliescu presedinte, Vadim era ca si castigator. Atunci, in turul doi, pana si taranistii si liberalii l-au votat, cu scarba, dar l-au votat pe Iliescu. Stanga si dreapta franceza, care au dat pietre tari in politica mondiala, sunt eliminate din optiunile francezilor. Macron, un manechin reformat, ne prea stiut lumii i se opune o nationalista Le Pen. Si ca si la noi, de frica nationalismului extrem, francezii vor vota orbeste pe Macron presedinte. Cine e si ce va face Macron? Papusarii au stabilit ca va castiga la un scor nesusceptibil de 55% si va face ca Franta mandra a lui DeGaulle si Mitterand sa devina o Franta emolienta si complice, nu actor principal, in jocurile globalizarii. Punem pariu?
  Asa ca de ce ne intrebam ca un Ponta, cu covrigii lui dupa foamea lasata de Basescu, si-a batut joc de amarastenii din Izvoare pe care Dumnezeu i-a binecuvantat pe o balta de petrol? Asa si cu KWI. Acelasi scenariu. Cu doi ani inainte de alegeri, se formeaza o noua formatiune politica, Liga de Vest, cu tenta clara „de Vest” si ma refer la Transilvania, agresiva si amenintatoare fata de „miticii” damboviteni, cu Ciolos si Johannis actori principali si figuranti bine regizati gen Robu, Boc, Falca si bineinteles ungurimea nesatula, care il vor sustine pe Johannis. Sa-l sustina in ce? Nici nu mai conteaza, dar eu cred ca nu e o intamplare de ce nu avem autostrazi care sa lege sudul de Transilvania. Cuvantul tradare incepe sa capete contur.

 12. @Geofreeland,
  Acest site poate fi supravegheat, urmarit, suntat, dezvuat, impiedicat, tehnic, sabotat, dar nu controlat atata timp cat eu nu sunt controlat sau directionat.

 13. geofreeland

  De ceva zile si e primavara, venita intr-o joi, mismasurile politice intrec orice inchipuire. Din scarba, azi am facut greva.
  Nu am citit nicio stire. Mi-am amintit placerea din totdeauna. Muzica. Dinspre manastire, cantecul monahilor amplificat de ecoul padurii imi rasuna tanguitor printre trilurile diminetii, vocalizele cocosilor curtezani, oracaitul brotacilor dinspre garla, latratul ragusit al unui caine nemultumit de lant…Am reascultat Rapsodia romana si mi-am dat seama ca Romania nu e un stat, ci o civilizatie. Balada lui Ciprian, Valurile Dunarii ale lui Ivanovici…Dimineata era verde, cerul de un siniliu induiosator, clopotul bisericii tanguia sufletul unui dus…Da, Romania e o civilizatie. De mii de ani, in ciuda faptelor ramase prin istorii, spiritul romanesc, zamolxian, e prioritar conectat la Inteligenta Universala. Da, li se pot lua toate darurile date romanilor din gradina binecuvantata, dar spiritul nu. De asta cred in Romania, mama mea, iubirea mea, visul meu dormind prunc mangaiat de frunte…
  Voi, nu?

 14. geofreeland

  Pacat! Fiecare simte cum vrea. Oricum, un nu! are motivatii. Unele de inteles, pentru altele, cuvantul neinteles, denota alte sensuri. Si e bine asta. Stim cum stam. Adica stam. Ca o crisalida in asteptarea unei primaveri ce nu vrea sa vina. Stie cineva cum ierneaza viespile? Isi fac un fel de tub din noroi, se invelesc in el, isi capacesc intrarile si trec in regim de hibernare. Le poti gasi intre doua scanduri, prin cotloane de incaperi, oricum in locuri putin expuse inghetului.E grav cand aceste cotloane pot fi ale mintii.De fapt nu conteaza, tot viespi ies, harnice si fac ca si albinele un fel de faguri hexagonali. Trist ca nu fac miere. Adica NU fac miere. Acest nu, simbol al refuzului sau atitudinii, ne framanta de la Revolutie incoace. Nu-ul e frustrare, nu constructie, e neputinta exprimata violent, sec, cinic, un fel de impotenta de a cladi, comunica si de ce nu? o forma de a invenina psihotic. Toate acestea, trecand prin gama conexiunilor de simtire, adica de emotionalul covarsitor izvorat din afectiunea materna, determinanta, a iubirii ca sens, ne fac viata mai grea in a ne fi impreuna. Un veto, categoric nu, decisiv si imperativ, dezarmeaza ratiunea. O femeie cand spune nu, inseamna poate. Cateodata e bine sa invatam de la femei arta comunicarii. Tocmai de aceea le intelegem mai tarziu cu o clipa. Numarand pana la zece, parafrazand un „never you say never”, io zic ca decat sa spui nu, mai bine spui diplomatic „mai vorbim” sau taci inteligent. Cand nu poti face nici una nici alta, te crucifici. Si nimeni nu intreaba de ce.

Statistici T5