În PSD gura bate curu

Categoria Despre Armata

raspuns ministerul muncii

Cu riscul de a fi certat iarăşi de unii pudibonzi voi păstra această expresie în articolul meu pentru că reflectă până la identificare faptele celor ce vor fi prezentaţi mai jos. Nici nu ştiu cu care să încep, pentru că e o aşa mare aglomeraţie,  de ai crede că e concurs, sau se dau ceva milioane de euro celor care reuşesc să se afirme. Expresia în sine este cunoscută ca exprimând situaţia în care un om, din plictiseală, teribilism prostie, sau chiar proastă educaţie, deschide gura şi spune lucruri pe care de altfel nu le-ar spune dar le vorbeşte gura fără control şi astfel se faultează singur sau dă  altora ocazia să îl taxeze.  O să îi prezint în ordinea comiterii faptelor .

1.       Cătălin Rădulescu . Vi-l amintiţi ? Este deputatul cu mitraliera, cel care cu ocazia protestelor de la Victoria de când cu Legea graţierii, se lăuda că el are o “mitralieră” cu care a tras la revoluţie,o armă “de panoplie” cu care este gata să tragă oricând i se pune lui pata. Se mai lăuda acest gură-spartă şi că el este revoluţionar deci merită şi respectul naţiunii. Ei bine, aşa cum spuneam încă de atunci,  marele revoluţionar  s-a băgat singur la rece, pentru că parchetul a deschis un dosar “în cauză” cum le place lor să spună, s-au făcut cercetări şi s-a descoperit că domnul avea acasă pe lângă o armă deţinută legal, şi alte elemente de armament şi muniţie  pentru care nu avea autorizaţie, de aici beleaua. Şi pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, luat la bani mărunţi s-a descoperit că nici mare revoluţionar nu prea a fost iar acuma se fac cercetări in rem privind obţinerea certificatului de revoluţionar. Se poate spune că domnul deputat are gura cât buca şi mintea cât nuca.

2.       Bacalbaşa. Cine nu îl ştie pe domnul deputat(altul?) Bacalbaşa, tot membru PSD  medic, fost  preşedinte de consiliu Judeţean, deputat, scriitor, un om de spirit. Personal îl simpatizam şi încă îl simpatizez pentru mintea ascuţită şi chiar şi nota aparte pe care o face în cadrul politicienilor români. Despre el nu se poate spune că nu are ce căuta în Parlament dar se poate spune că uneori, orbit de patriotismul de partid, sau luat de val uită că vorbeşte în faţa Parlamentului, nu îi propriul cabinet medical şi că “duşmanul vegheşte” aşa că este nevoie de un mai mare autocontrol. Într-o dispută la tribuna parlamentului cu un confrate din Vaslui, cunoscut şi el pentru gura mare, doctorul a depăşit,  nu decenţa incintei, pentru că ce s-a spus de-a lungul anilor în acea sală, depăşeşte cu mult ceea ce a spus doctorul şi chiar ce spune un birjar pe capră, ci nivelul lui de educaţie şi eu pentru asta îl sancţionez. Se aude însă că va fi sancţionat şi tras de urechi şi de partid. Asta e, gura, bat-o vina.Nu ştiu dacă distinsul doctor va rămâne cal sau şa, dar précis se va bate saua ca să priceapă şi calul.

3.       Olguţa Vasilescu. Ei, cine credea că va ajunge olteanca lider în bătutul ..părţii dorsale”? Vă mai amintiţi probabil discursul său din faţa feţelor europene, discurs suţinut în Olglish, când putea să vorbească în frumoasa limbă maternă şi scăpa de critici. Dar ea nu, ea a vrut să arate că e mai tare decât fularul de mohair. Ei bine, deşi era de aşteptat, nu s-a potolit. Numai că de data asta doamna Olguţa a spus corect ceea ce a spus, dar îşi dă totuşi peste gură singură, pentru că pe de o parte, în legea salarizării susţine blocarea pensiilor speciale până în anul 2022, din motive clare de lipsă de lichidităţi în celebrul articol 40 al legii, incluzănd şi pensiile militare în rândul celor speciale. Necunoscătorii i-ar da dreptate numai că domnia sa, -repet, de data asta pe bună dreptate şi corect- pe de altă parte, răspunzând unei scrisori trimise de un grup de asociaţii ale militarilor-   spune că de fapt pensiile militare nu mai sunt sau nu sunt pensii speciale, ci pensii militare. Iată ce spune domnia sa negru pe alb. “ Începând cu data de 1 Ianuarie 2016, pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special au devenit pensii militare de stat şi au ieşit din cadrul sistemului unitar al pensiilor publice, fiind incluse în SISTEMUL PENSIILOR MILITARE DE STAT. “ Nimic mai adevărat, dar atunci de ce sunt incluse pensiile militare în articolul 40 al legii salarizării care se referă la pensiile speciale? Cine răspunde la întrebarea asta? Oricum acest răspuns al doamnei Olguţa poate fi folosit în instanţă dacă cineva va ataca articolul. Mai spune însă doamna Vasilescu ceva înteresant în acel răspuns: “Totodată menţionăm că Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale nu a fost iniţiatorul niciunui demers cu privire la modificarea şi completarea Legii 223 privind pensiile militare de stat. “ Acest răspuns este foarte interesant, pentru că dovedeşte că modificările prin care le sunt amânate restanţele şi actualizările militarilor, au fost clocite, propuse şi introduse de ministerele care gestionează pensiile militare, aşa că se dovedeşte ceea ce mulţi nu admit, şi anume că militarii sunt faultaţi de purtătorii de uniformă, nu de civili. Probabil pentru acest răspuns doamna Olguţa va fi pusă în discuţia CEx al PSD, la viitoarea şedinţă, sau se va găsi un acar Păun dându-se vina pe  o greşeală  de comunicare.

Succes PSD, cine se înscrie pentru următoarea rundă ?

PS: Pentru cei care mai au dubii legat de influenta razelor de soare asupra tablelor la mare iată ce declara într-un interviu domnul general Ciucă Nicolae,  privind   modul în care s-a lucrat la Legea salarizării unice, pe partea militară:

„Pot să-i asigur, însă, pe camarazii noștri, că am discutat pe marginea acestei legi, într-o ședinţă coordonată de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, cu contabilii-șefi de la toate categoriile de forţe, de la toate comandamentele, cu specialiștii de la Direcţia Financiar-Contabilă și din celelalte structuri cu responsabilităţi pe acestă linie.Proiectul de lege a fost îndelung dezbătut, amendat și modificat, astfel încât, așa cum arată acum, asigură, din punctul nostru de vedere, o justă reașezare a sistemului de salarizare din armată.”

QED.

http://presamil.ro/general-nicolae-ciuca-seful-statului-major-general/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la În PSD gura bate curu

  1. dora

    Asta se întâmplă când în funcții (miniștri, secretari de stat, etc.), sunt numiți neprofesioniști (șoferi, secretari, zidari cu facultăți gen Spiru Haret, pe care le-au absolvit la fără frecvență, la distanță, nici măcar la seral). Ei execută ce le spun stăpânii. Măcar dacă ar citi dracului fișa postului, că oricum nu au studii în domeniul pentru care au fost numiți. Apar la televizor, dau din mâine, realizează niște scheme pe hârtie, fac spume la gură, vorbesc toți o dată, zău d-le Neacșu, mai bine mă uit la un film bun, la un documentar, citesc o carte. Ăștia sunt cei care au fost aleși de popor. Mă felicit că nu am votat. Știu, o să spuneți că nu am făcut bine. D-nule Neacșu, asta e! Alții mai buni nu avem de unde, alții mai proști nu ne mai trebuie. Cu respect!

  2. CSJ

    Stalin a zis”fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani am eu grija”.Si daca inlocuim „prieteni” cu „camarazi” se potriveste.

  3. ifrim

    Vaai ce titlu grosolan, dar de lungime nimic, nimic?

  4. geofreeland

    Io sa fiu ca nenea Ciuca as face o demonstratie de forta si as umbla cu picioarele invelite cu obiele si pantalonii inveliti in moletiere sa nu se mai vada vipusca.

  5. geofreeland

    Off topic. 1.
    Normalitatea noastra e penala. In fiecare zi comitem infractiuni. Viata, dupa legea romaneasca, este pur si simplu penala.

    Ai un tata bolnav, il internezi la spitalul de stat, la urgenta sau cu trimitere, ii trebuie o operatie. Intrebi prin salon sau asistentele „Cat se da?”. Ti se raspunde, atat la doctor, atat la anestezist, atat la asistente. Te strecori la doctor ca maine il opereaza, dai discret banul si pleci cu speranta ca oamenii aceia isi vor face treaba „mai bine”. Cati nu fac asa? Adica dam mita si suntem penali. Personalul medical implicat ia mita. Alti penali. Cei din salon, care si ei au dat, penali deja, sunt si complici si instigatori la mita, sfatuindu-te. Apoi alti bani la reanimare, alti bani pe salon etc. O sa-mi spuneti, tu gresesti ca dai mita si starnesti lantul mitei. Si daca nu dai? Asa ceva nu risti, pentru ca si din cauze obiective, daca operatia nu reuseste, ai remuscari ca te-a mancat in cur sa fii onest. Corect? In fond ce marfa e mai scumpa decat aurul? Viata. Pentru ca e unica. Si legea deja e o aberatie in conflictul de constiinta. Daca toata spaga enorma vehiculata prin sistemul medical s-ar cumula anual, am achizitiona tehnica operatorie de varf, le-am oferi medicilor salarii mari si recunoastere profesionala. Asa, ii lasam cu leafa plus spaga si fara tehnica de varf. Si care daca e, noi tot facem coada planificata, la un RMN, la un tomo, la o dializa, la radioterapie, transplant, proteze etc. Uneori iesim din rand neplanificati, definitiv, nemaiavand posibilitatea sa dam spaga sfanta. Si nici impozitele.

  6. geofreeland

    Off topic. 2.
    Normalitatea noastra e penala. In fiecare zi comitem infractiuni. Viata, dupa legea romaneasca, este pur si simplu penala.

    Te duci cu masina ta, mai veche sau second hand ca nu ai avut jdemiile de euro de una noua, sa-i faci ITP-ul. Daca te uiti in normativul de la RAR, toate verificarile conduc la concluzia ca numai masinile noi pot trece verificarea. Un motor peste 100000 de km nu mai este un motor nou (uleiul, segmentii, carburatia, culbutorii, tachetii, injectia,combustibilul, catalizatorul, toba etc) si noxele sunt alea care sunt. La fel si bucsaraia, rulmentii, curelele, amortizoarele, franele, caroseria si cate si mai cate. Dupa RAR, masina trebuie tinuta in garaj, rulata numai la viteza de regim, pe asfalt, fara franari excesive, numai vara cand nu ploua. Pe RAR nu-l intereseaza ca o masina accidentata, facuta la service pe polita de asigurare, iese fara a fi verificata conform normelor RAR (geometrie, rugina, frane, noxe, bucsi, rulmenti etc). Aia repara ce s-a constatat si nu ce mai apare ca defecte ascunse, tu esti multumit ca ai din nou masina. Cate masini sunt azi inmatriculate si cate sunt 100% conform normelor RAR? Te mai si controleaza in trafic, asa de chichi, cu politia trage pe dreapta si te verifica la sange. Iti ia certificatul, te mai si amendeaza, o pui de mamaliga. S-o repari, iar bani, alta distractie. Poate stiai ca o bieleta „bate” si o aveai planificata la pensie s-o schimbi, mai mergeai cu ea asa. Sau un rulment huruie, si p-ala urma sa-l schimbi. Nu, nene, ai joc la roata si moare ma-ta. Ia uite, nu-ti merge becul la proiectorul de ceata!E vara, caldura, ceata ioc, urma sa-l schimbi si p-ala. Dupa RAR toti trebuie sa avem masini noi. C-asa e normativul. Dar noi mergem cu masinile astea, second hand, gunoaiele uzate ale Vestului „Salbatic”, ne ducem copiii la scoala, parintii la spitale, mergem la munca, plecam in concedii. Intrebare: cate accidente se produc anual din cauze tehnice si cate din viteza mare, alcool, somn la volan, neatentie (mobil, bricheta, mancat in mers), lipsa de experienta? Eu cred ca sub 1%. O sa spuneti ca datorita RAR. Nu. Orice om care e sofer stie ca nu mergi fara frane, lumini si ulei schimbat, cu cauciucuri uzate. Si ce daca le ai p-astea? Nu corespunzi la noxe! E motor uzat chiar daca merge, are putere si mai merge mult si bine Dar tractoarele, excavatoarele, automacaralele, betonierele, autobuzele etc nu au noxe mai mari decat masina ta? Da, dar ele au treaba pe cand tu te plimbi cu autoturismul, ce neobrazare! RAR-ul are treaba cu tine, cu 1% din accidentele cu cauze tehnice.

  7. geofreeland

    Off topic. 3.
    Normalitatea noastra e penala. In fiecare zi comitem infractiuni. Viata, dupa legea romaneasca, este pur si simplu penala.

    a) Ti s-a infundat o soba, „nu mai trage” si scoate fum. Normal chemi un sobar, te intelegi cu el, face treaba, ii dai banii. Esti infractor pentru ca accepti un serviciu de la unul neautorizat legal, desi e singurul sobar din sat si el a invatat de la ta-su nu la scoli cu atestare cu aviz PSI. Apoi el e infractor ca nu-ti da bon pentru banii primiti, nu are casa de marcat, nu este declarat „persoana fizica”.

    b) Baba Safta stie ca poimaine e Inaltarea si se da de pomana. Ea nu are pensie, ci ajutorul ala de venit minim, de 520 lei. Barbatul i-a murit de tanara si nu a beneficiat de pensie de urmas, a lucrat cu ziua pe la ferme, la CAP, pe unde a apucat, sa le creasca pe cele doua fete. E bolnava, a dat 400 de lei pe reteta, si aia un pic compensata. A venit si curentul, basca i-a dat si 5 lei popii. „Dorele, da-mi maica pe caiet, ca n-am acu’, ti-i dau pe 10 luna ailalta!” Si Dorel, bacanu’, ii scrie in caiet, doua kile de faina, doua de ulei, o punga de rahat, o vopsea de oua.”16 lei, mamaie!” si Safta da din cap cand Dorel, infractor si el, scrie datoria in caiet, nu da bon si „umfla” pretul asa, cu un fel de dobanda.

  8. geofreeland

    Off topic. 4.
    Normalitatea noastra e penala. In fiecare zi comitem infractiuni. Viata, dupa legea romaneasca, este pur si simplu penala.

    Ca sa intri in Alexandria, centru de judet dragnian, trebuie sa treci peste un pod peste raul Vedea. De aproape 8 luni o firma se cacaie sa refaca tablierul podului. Imaginati-va coloane de masini si nervii soferilor sa treci la „paleta”. Foarte bine ca se repara dar ma gandeam ca japonezii astia nu sunt tampiti dar noi suntem „las’ ca merge!”. Siguranta, fluiditatea circulatiei, confortul si starea drumurilor, iata deziderate demne de orice lege. La japonezi, o lucrare de acest gen, zice-asa: Joi, la ora 23.32 incepe lucrarea si sambata la 02.43 se incheie lucrarea. Asa este in caietul de sarcini. Daca ai depasit termenele de executie esti penalizat cu 50% pentru ca cetateanul e privat de libertatea de miscare, una din libertatile lui. La noi, da-l dracului de cetatean! Ce liberate de miscare? Cand o incepe lucrarea mai vedem noi cand o terminam. Chiar cand o terminam? Dracu’stie? Cand o fi gata. Si cand, totusi? Ce mai conteaza, ciocu’mic, e gata cand e gata. Pai libertatea de miscare, timpul cetateanului, urgentele daca sunt afectate conform legii nu e infractiune?

  9. geofreeland

    Off topic. 5.
    Normalitatea noastra e penala. In fiecare zi comitem infractiuni. Viata, dupa legea romaneasca, este pur si simplu penala.

    Intr-o zi pe la doua zic, „Hai sa mergem sa mai cumparam ceva de la market!” Normal, daca stai la tara, marketul e la oras. Si plecam cu masina. Trecem pe langa manastirea de taici de langa sat, puhoi de masini parcate si pe stanga si pe dreapta, moastele nu stiu carui „sfant” si lumea in pelerinaj. Se circula pe un singur sens, politie vreo 4 masini, oricum toata povestea incepuse de dimineata, de rasuna valea de cantari si rugi. Eram convins ca echipajele de politie aveau ca misiune sa asigure traficul auto si sa nu fie blocat drumul judetean. Cand ne-am intors, la iesirea din satul vecin, un echipaj de politie ne-a oprit si ne-a indrumat pe o ruta ocolitoare de circa 22 de km. Am ramas siderat. „Dar ce s-a intamplat? Accident, cutremur, incendiu?” „Nu, domne, e drumul inchis ca e lumea la moaste!” ‘” Asa si, moastele sunt in drum? Ca doar acum 45 de minute am venit pe drumul asta si stiu ce e pe el? Eu stau la 500 m de manastire si e o aberatie sa merg 22 de km sa ajung acasa!” „Va rog, asta e ordinul, ocoliti!” Si in timp ce imi dadea indicatiile pretioase, un smecher cu o masina frana langa politisti, le sopti si merse mai departe. El avea voie sa circule. „Da, ala?” Politistul se incrunta la mine si imi facu ferm, dar in scarba, semnul sa o iau pe alt drum, cel ocolitor de 22 de km, drum de tara de mi-am distrus toate bieletele. M-am tot intrebat de ce oare mai erau politistii aia acolo, sa opreasca traficul sau sa il fluidizeze? Eram un rahat intr-o masina la cheremul unui politist. Am ocolit si numai din curiozitate m-am dus la manastire. Drumul era liber pe o banda asa cum trecusem acum o ora. I-am zis unui politist din cati erau „Ce s-a intamplat de m-au pus sa ocolesc 22 de km?” Se privira intre ei, zambindu-si ironic, „Eh, v-a vazut cu numar de capitala!” „Pentru asta?” am replicat. Noroc ca am invatat sa suport mizeriile vietii noastre si abuzurile ca un mod de viata. Uneori penal normala.

  10. vvvvvv

    DACA VA ADUCETI AMINTE SI CU CUMULUL PENSIE SALARIU SA FIE INTERZIT A FOST GEN TABARCEA CIND ERA SIF LA DMRU DOVADA INTERVIUL DIN OBSERVATORUL MILITAR DIN SEPT-OCT 2008

  11. Pingback: Olguța Vasilescu-Ordonanța 59 în vorbe, cifre și consecințe – Vorbe- partea întâi | In Cuiul Catarii