Supărarea Hamsterului

Categoria Opinii

Hamster Dragnea

CPex cu artificii

Ieri a avut loc şedinţa CPeX a PCR, pardon PSD. A fost o şedinţă care s-a încheiat cu suspendări, înlocuiri, muştruluieli. Se cunosc rezultatele, domnul Bacalbaşa, Lia Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae sunt printre cei certaţi, pedepsiţi , sau doar muştruluiţi de  domnul Dragnea şi întîmplătpr sau nu, toţi cu greutate în partid, personalităţi cu personalitate, aş putea spune branduri ale PSD. Dintre toţi, Olguţa a scăpat cel mai uşor, ea a fost doar avizată, sau vizată, Bacalbaşa suspendat 6 luni, iar Şerban Nicolae, cel care spăla imaginea PSD pe la toate televiziunile, demis din funcţiile de partid. Mă voi opri la el, pentru că subiectul demiterii sale merită o haltă.

Joc de glezne

Aparent Şerban Nicolae a fost demis pentru că a propus şi cerut, ca amendament la legea Graţierii, să fie admşi în graţiere şi cei învinuiţi de fapte de corupţie, luare şi dare de mită, şpăgarii. Nu mai e nevoie să traduc ce înseamnă asta, sau cine anume ar fi fost scăpat prin acest amendament, dar cred că nu era politician care să nu  fi dorit  asta. Cu toate astea, de ochii lumii, dar mai ales de teama oprobiului public, în afară de Şerban şi Băsescu nimeni altcineva nu susţinea deschis acest demers care însă, sunt sigur,  ar fi trecut la un vot secret în plen.  De ce îl susţinea Băsescu se ştie, grija sa se numea Elena Udrea şi nu numai. De ce a riscat Şerban scandalul public, aparent nu se ştie, mai ales că nu este un om prost, nu are mitralieră la căpătâi şi nici cunoscut cu dosare în lucru sau pregătire nu este. Atunci de ce s-a băgat el în rahatul ăsta? Aparent prosteşte, dar eu îndrăznesc să repet că nu e prost.

Jocul Hamsterului

Pentru mine este clar că Şerban a făcut jocurile altora sau altuia, şi că de fapt, ca şi Voicu, era repreyentantul intereselor tuturor politicienilor indiferent de partid. Dacă reacţia opiniei publice, plătite sau nu, nu ar fi fost atât de mare, Şerban ar fi fost poate crucificat, amendamentul blamat dar finalmente aprobat pentru că nu e politician să nu îşi dorească asta. Ce este interesant dar în acelaşi timp urât mirositor este jocul Hamsterului. Toată lumea ştie că este unul din cei pentru care s-a încercat pe toate părţile “să se facă curat”, adică să i se netezească drumul spre guvern şi să se oprească drumul spre celulă. Nu s-a reuşit decât în parte şi eşecul demersurilor lui Şerban este unul din motive. Înainte de CPEx toţi ar fi jurat că Şerban face jocul lui Dragnea. Acuma, după ce Şerban a fost “mazilit” unii ar înclina să creadă că nu e aşa, că uite, Dragnea l-a mazilit pentru că nu a urmat linia partidului. Este nu numai neadevărat dar şi neconstituţional ce a făcut Dragnea. Voi dovedi cu argumente logice că am dreptate.

De ce a fost pedepsit Şerban?

Ce a făcut Şerban ? A propus un amendament la o lege, ceea ce este legal, intră nu numai  în drepturile, ci şi obligaţiile sale de parlamentar. Că acest amendament reprezintă opţiunea lui sau a unui grup de oameni, nu contează,  dreptul nu poate fi contestat , cu atât mai puţin pedepsit, indiferent de cine. Dacă amendamentul este incorect, ilegal sau imoral, colegii parlamentari îl taxează la vot şi cu asta basta.  Nu iau apărarea amendamentului, personal nu eram de acord cu el eu apăr un principiu, dar mai ales vreau să demasc un abuz şi o păcăleală. Demiterea lui Şerban este şi neconstituţională şi imorală, el în fond a propus un amendament care reprezenta neoficial opinia lui, iar oficial se putea spune că reprezintă dorinţa celor care l-au ales. După demitere, Şerban a şi declarat că nu se simte vinovat cu nimic, el nu a făcut nimic împotriva partidului şi are dreptate. El a căutat să apere partidul, numai că nu a ieşit.

Ei bine, Şerban a fost demis din funcţiile din Senat de către Dragnea, tocmai pentru că a eşuat. Nimeni nu ar fi vrut mai mult ca Dragnea ca acel amendament să treacă,iar una din  dovezi este faptul că până la scandaloasa şi ruşinoasa schimbare de vot  privind amendamentul după protestele din stradă, Dragnea a tratat subiectul cu .. condescendenţă. El s-a arătat puţin  împotriva amendamentului, dar nu prea, dar mai ales, nu l-a chemat la el pe Şerban să îi ceară să renunţe la amendament, şi nici pe membrii PSD din Comisia Juridică a Senatului, să le spună să nu voteze amendamentul aşa cum ar fi fost să zicem de aşteptat, dacă chiar ar fi fost împotriva lui. Hamsterul a făcut un joc murdar, a mustăcit, a mai dat câte o replică dar l-a lăsat pe Şerban să îşi facă numărul până la capăt, pentru că el voia mai mult decât Şerban ca amendamentul  să treacă. Văzând însă reacţia populaţiei, pentru a-şi salva pielea şi guvernarea, l-a sacrificat pe Şerban care cu adevărat nu avea nici o vină, totul a fost un joc de glezne dar a fost sancţionat de arbitru. Dacă l-a sancţionat pe Şerbat de ce nu i-a sancţionat şi pe membrii Comisiei Juridice  a Senatului  care au votat pentru în primă instanţă?

Să moară  toate caprele

Al doilea argument în dovedirea acestei mârşăvii este reacţia lui Dragnea, după ce deja îl mazilise pe Şerban (forţat de împrejurări) şi şi-a dat seama că nu mai are nici o şansă să graţieze corupţii. Supărat că i-a murit capra a decis să omoare şi capra altora şi a declarat că se gândeşte să scoată întreaga lege din dezbateri pentru că nu îi mai vede rostul. Deci legea îşi avea rostul atâta vreme cât exista posibilitatea să fie graţiaţi şi corupţii, dar acuma că asta a picat, domnul Dragnea nu îi mai vede utilitatea şi vrea să omoare toate caprele. Nu se poate o dovadă mai bună că de fapt Hamsterul este cel care a ţinut cu tot dinadinsul să fie introduse acele amendamente, el şi Chiorul. Reacţia lui este normală şi tipică, nu e prima oară când se foloaseşte de alţii pentru a-şi urmări interesele, când oameni din anturajul lui “ încearcă” opinia publică, iar el după ce vede că nu merge jucăria face pe legalistul, infirmând sau “ condamnând “ ieşirea în décor a colegilor, dând vina pe lipsa de comunicare sau neînţelegeri care trebuiesc discutate. Propunerea Olguţei privind plafonarea alocaţiilor pentru copii este încă o repriza a acestui joc la două capete a lui Dragnea, pentru că sunt convins că într-un partid cum este PSD-ul în care se respectă “ disciplina de partid”, nici un mermbru nu iese cu declaraţii care ar compromite partidul fără  aviz, dar de fapt aceste”ieşiri în décor” sunt momeli, teste, verificări ale reacţiei sau intoxicări programate.Şerban o fi fost pianistul, dar partitura graţierii corupţilor  a fost compusă de Dragnea, intenţia lui de a scoate acuma legea graţierii din procesul legislativ este cea mai bună  dovadă.

Cine crede în lacrimile de corcodil ale lui Dragnea , sau ale politicienilor, îşi merită soarta.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Supărarea Hamsterului

  1. dora

    Domnule Neacșu, astea sunt jocurile lor politice, care nu au de a face cu politica de țară, cu un eventual plan național de dezvoltare a aceste țări. Îi interesează să prospere ei, neamurile, familia, prietenii și, cam atât. Când se schimbă macazul dau vina pe fosta guvernare și se plâng în media, ce au vrut ei să facă, bla bla….. Doamne, câtă greață față de toată clasa politică!

  2. geofreeland

    „Plan national de dezvoltare a acestei tari”? Care plan? Care national? Care dezvoltare? Care tara? Intrebari pertinente. Si pana la urma, bun, un plan. Dar cine sa munceasca? Planul cu tara noastra e altul. Nu mai avem resurse, nu mai avem forta de munca, nu avem utilaje, nu avem piata. Care plan?