Ministrul de Interne, premiul întâi cu coroniță

Categoria Actualitate, Opinii

decapitare

Doamna Carmen Daniela Dan, fostă Secretar CPUN prin anii 90, secretar la o școală din Videle prin 90-96, fost referent la Banca Agricolă, fost consilier juridic la CJ Telemormanul, dar și subprefect tot la Teleorman, actualmente  ministru de Interne al României, a reușit să depășească tot ce s-a spus  în compartimentul Gâgă de-a lungul timpurilor.

Pentru promovare, în genunchi!

După ce presa a intrat în  posesia fotografiilor de la cheful de bilanț al Poliției de frontieră, de acum 4 ani, în care un șef ofițer superior a îngenuncheat în fața șefilor cu mâinile împreunate a rugăminte, doamna ministru a ieșit pe post pentru a spăla imagine poliției. Cum fotografiile erau destul de concludente, neputând da vina pe pixeli, doamna ministru a acceptat realitatea dar în loc să explice cum de au loc astfel de scene după bilanțurile structurilor MI și de ce ofițerii trebuie să aibă astfel de atitudini umilitoare, iar apoi eventual ce a determinat gestul domnului Comisar șef Miu, a trecut la contraatac dând vina exclusiv pe cel care a fost obligat de situația în care se afla probabil, fie că cerea iertare pentru anumite greșeli sau lipsuri, fie că cerea o promovare și cerându-i demisia DIN FUNCȚIE. Interesant este că nu i-a cerut demisia din minister, ci din funcție. Cum domnul Miu între timp a ajuns șef al serviciului Control al Poliției de frontieră, se poate trage concluzia că  nu cerea să fie iertat, ci să fie promovat, pentru că ar fi culmea să fi cerut iertare, iar apoi nu numai că nu a fost pedepsit, dar a mai fost și promovat. Dar dacă luăm în calcul faptul că acesta îngenunchease în fața chestorului Gelu Oltean șeful serviciului secret al MI la vremea aceea, e posibil să fi cerut iertarea, asta dacă nu cumva șeful serviciului secret era cel care numea sau aproba promovările în structurile MI. Toate aceste lucruri ar fi trebuit controlate, verificate de doamna ministru, dar aceasta nu are astfel de preocupări. Domnia sa a fost oripilată de gestul domnului Comisar șef Miu pentru că acesta a încălcat regulamentul, nu a cerut aprobarea să îngenuncheze în fața șefilor. Citind această declarație a doamnei Carmen Dan, te întrebi fără să vrei dacă nu cumva protocolul în MI prevede acest aspect, adică dacă cineva vrea să facă un astfel de gest trebuie să ceară aprobare. Iată ce a spus doamna ministru: „Acea fotografie nu a fost făcută în contextul unui ritual, ci din primele verificări a reieşit că acel ofiţer de Poliţie de Frontieră nici n-a avut vreo aprobare de la şefi ca să facă acel gest. Discuţia s-a purtat între şeful Serviciului de Protecţie Internă la acea vreme şi şeful Serviciului Control din cadrul IGPR, care a declarat că a avut un schimb de replici mai dure cu şeful de la Protecţie Internă. (…) A fost impulsul pe care l-a avut la acel moment şeful unei structuri din cadrul Poliţiei de Frontieră. Nu-l onorează”

Alles Klar der Commissar?

Citind această explicație mi-a căzut falca. Deci pentru doamna ministru, gravitatea faptei constă în faptul că ofițerul respectiv a căzut în genunchi în fața șefilor, fără aprobare – fără  să se deranjeze cineva din cei prezenți- nu faptul că acest gest  a fost acceptat și chiar recompensat de conducerea MI, că nimeni nu a luat măsuri sau nu a raportat sau întrebat de ce sunt acceptate astfel de gesturi. Interesant este că nici unul din chestorii prezenți la eveniment, care aveau funcții mari, după cum spune ”Comisarul.ro” nu a considerat că ar fi fost ceva anormal sau măcar jenant. Și mai interesant este că după acest gest, probabil în semn de apreciere  și mulțumire, îngenunchiatul a fost promovat. Păi dacă pentru șefii MI, gestul a dus la o promovare, de ce îi cere doamna Dan demisia domnului Comisar șef și spune că nu îl onorează? Una din două, ori doamna Carmen Dan nu cunoaște regulamentele din MI sau cutumele, ceea ce e foarte grav, ori le cunoaște dar face pe sau ne crede pe noi.  Eu în locul ei îi destituiam,  indiferent de funcția lor, pe toți șefii care au fost prezenți la acea scenă și au acceptat-o ca pe ceva normal ba mai mult l-au și promovat pe făptaș. Doamnă ministru,  problema nu e la cel care a căzut în genunchi ci la cei care l-au determinat efectiv să facă acest gest iar apoi l-au și promovat. Apăi doamna Carmen Dan, dacă dumneavoastră considerați că pentru acest gest comisarul șef Miu trebuie să își dea demisia  iar șefii lui au considerat că trebuie promovat în urma aceluiași  gest,  atunci este o mare, o imensă diferență de opinie între dumneavoastră și subordonații din MI privind regimul pedepselor și recompenselor în MI, iar soluția ar fi demisia acestora sau a dumneavoastră sau poate ar trebui să vă cereți acasă incorpore.  Oricum, pentru declarația dumneavoastră și modul ciudat în care ați abordat problema ați luat premiul întâi cu coroniță la categoria ”Cu mintea în vacanță.”Sunt curios, oare  domnul prim ministru  de partea cui se află, a dumneavoastră, care cereți demisia comisarului șef Miu, sau a chestorilor care l-au promovat, pentru că este clar o diferență de la cer la pământ între ministru și subordonați, pe același subiect.

Eu însă, nu aș califica gestul comisarului șef Miu ca fiind un gest mafiot, așa cum spune întreaga presă. Da de unde, e un gest normal, asta e o practică cu vechi tradiții, aș spune istorice. Pe vremea lui Mihai Viteazu, oștenii îngenuncheau în fața domnitorului când primeau funcții și privilegii. Pe vremea lui Stalin  slujbașii erau puși în genunchi și împușcați în cap. Doamna ministru,  din câte văd vrea capul lui Miu, are educație aleasă primită la școala CPUN.

http://adevarul.ro/news/eveniment/carmen-dan-iicere-demisia-sefului-politia-frontiera-imaginile-apareingenuncheat-1_5926ce2b5ab6550cb86f85cf/index.html

http://www.comisarul.ro/articol/imagini-socante!-scene-de-cosa-nostra-la-varful-ma_888372.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Ministrul de Interne, premiul întâi cu coroniță

  1. geofreeland

    Conform pozei nu am gasit o alta explicatie a statului in genunchi dacat prin nu-s ce dictionar „A cădea (sau a da) în genunchi (înaintea cuiva) = a se lăsa cu genunchii la pământ (înaintea cuiva) în semn de umilință, de respect sau pentru rugăciune.”
    E intrunita sfanta Trinitate: umilinta, respectul si rugaciunea. Sau poate era o matanie desi nu vazusem popi si icoane p-acolo. Oricum statul in genunchi la colt (de masa, aici) era o pedeapsa candva pe la scoala veche, uneori pe coji de nuca.
    Tanti Dan ce sa mai zica? Asta nu era in mandatul ei. Da si ea din colt in colt dupa cum ii explica subalternii. Acu’ asta e, slugarnicie in public, cainta afisata, cersit de iertare si indurare exhibitionista. Dar daca era vreo pedeapsa sa stai in genunchi de la vreun joc? Sau de la vreun pariu sau mai stiu eu ce?
    Pai daca cesti comisari fac temenele si chestorii admit asta imi inchipui ce-o fi mai jos de ei. Dar fiind chef de bilant, dupa un uischiulet d’ala bun, de la confiscari, e normala vasodilatatia euforica si gesturile supreme de credinta. In aprecierea de serviciu cred ca scria ca „In relatia cu superiorii, da dovada de respect si loialitate, isi insuseste criticile si actioneaza pentru perfectionarea activitatii, dovedind initiativa.”

  2. ifrim

    Eu cred ca acesti oameni sunt cavaleri. Pentru a primi un titlu subordonatul ingenunchia seful atingea cu sabia locul epoletilor si -l ungea cu noul grad ori functie.Deci daca a fost promovat comisarul inseamna ca asa a fost , deci adevarati cavaleri!

  3. Neacsum

    @Ifrim,
    Da,si eu am spus asta, dar din lipsa de recuzita, nu i-au pus sabia pe umar, ci securea.

  4. geofreeland

    Am recitit stirea cu temenelele MAI-iste. Mi se pare o mizerie. Atat situatia cat si reactia tardiva a presei, ministrului si chiar a noastra. Niste rahaturi care ne umplu de un damf de damigeana cu mucegai pe drojdie. Nu merita atentie nici in treacat.

    Viata noastra e alta. Poate fi chiar frumoasa, atata cat va mai fi. Cat va mai fi? Cativa ani, prin mila Lui. La intalnirile noastre, de promotie, de mai stiu eu ce din ce in ce mai multi absenti. Si cat mai traim, demnitatea, ca forma personala de respect pentru noi si ceilalti, e singurul argument sa ne motivam neingradit asumarea varstei, experientei de viata si viitorul spre exitus cu fruntea sus. Cum vor fi nepotii nostri? Noi suntem „dinozauri” pentru ei si prin 2080 ei vor fi generatia cyborg, senzori epidermici, lentile de contact cu display, dispozitive de comunicatii empatic feromoniale, educatie intensiva asistata de roboti, navete spre colonistii nascuti pe Marte…
    O lume inaccesibila noua, chiar de negandit ce va fi peste 70 de ani. Cineva spunea ca omul e sclavul propriei stiinte. Adica notionalul acumulat ofera repere fixiste care ne limiteaza gandirea si puterea de extrapolare. Noi nu vom mai fi. Tara asta da, poate nu ca tara, dar ca oameni cu sufletul cat o tara. Ce traim azi nu e decat o mare prefacere, o framantare a lutului si renasterea noastra. Romania, cred, e cea mai pretioasa tara din Europa. Poarta Orientului. Energetic, Romaniei i se confera cel mai mare rang european, adica independenta energetica si Marea Neagra e o sansa unica. Chinezii, si numai ei, simt Romania ca fiind cheia de la intrarea in Europa. Pozitie geografica, capacitati de procesare, transport, rezerve, zacaminte, Canalul… Nu de acum, ci mult mai de mult. Romania va fi portalul viitoarei Europe catre Orient si Extremul Orient.
    De ce spun astea? Pentru ca o stire de rahat, ca niste cetateni efemer in uniforma cu caractere ca si vesmintele, adica gri, s-au dat in stamba. Si ce? Daca asta le place, asta sa faca, e troaca lor. Ce treaba are asta cu viitorul Romaniei? Are. Minti reduse la pantofii lustruiti nu pot extrapola ce vor fi nepotii lor peste 70 de ani. Si ca atare, pamantul care ne va inghiti pe toti, va acoperi mizeria unor lumi traite si la care am fost martori. Totusi, inca fiind, sa gandim ca viata e frumoasa, ca inca vedem si poezim clipa, ca ne amutim de beatitudinea trilurilor de pasari facute de El sa ne bucure. E mai mult cer deasupra decat pamantul de sub talpi.

  5. geordano vasilescu

    In disciplina militara exista o regula nescrisa:
    ABATERILE SUBALTERNILOR SUNT CAUZATE DE SLABA CODUCERE!
    Concluzia: Primul demitere, este Ministrul!

  6. @Geordano Vasilescu
    Intervine o problema mica. Fapta a fost savarsita pe timpul altui ministru, deci pentru fapta respectiva nu ministrul trebuie demis. Dar da, se impune demiterea ministrului care da cu balbe niste raspunsuri de gaga, total nerpofesioniste si in loc sa investigheze de ce sefii respectivului l-au avansat dupa fpta pe care ea o considera nedemna, ne spune ca el a a cerut voie sa ingenuncheze. E cea mai proasta abordare si declaratie a unui ministru de cand ma stiu eu.