Trădarea ca politică de partid

Categoria Opinii

tradare

Coada SRI și arcușul de vioară

Spuneam acum câteva zile, cu mult înaintea marilor analiști sau televizioniști că bătălia dintre Dragnea și Grindeanu nu este una a marilor orgolii, că Grindeanu nu ține cu tot dinadinsul de scaun pentru că oricum el este un nimeni în politică, el a fost introdus, conservat apoi activat și are rolul lui bine determinat, acela de a-l dărâma pe Dragnea și a crea balamuc în PSD. Cui slujește acest  obiectiv, nu cred că mai e nevoie să spun. Cert este că serviciile, aceleași care prin alți reprezentanți, se aflau la un eveniment privat la ”interesul național” acasă cu prilejul alegerilor din 2012 au coada băgată și aici și încă una stufoasă rău. Apropo de coadă, bănuiesc că știți din ce se fac arcușurile de vioară. Din coadă de cal, dar nu orice cal, ci numai din cozi de armăsari. De ce ? Pentru că cele de iapă suferă multe udări și astfel își pierd din rezistență. Ei bine aceleași caracteristici le are și coada SRI, numai că aceasta mai și pute și îți  dai imediat seama de unde provine materialul. Deci, bătălia nu se dă pentru programul de guvernare ci pentru distrugerea PSD,deci și a programului de guvernare dar și a lui Dragnea care dacă este ejectat de la conducerea partidului nu mai are nici o șansă să candideze împotriva lui Iohannis, iar Iohannis se cam teme. Grindeanu a făcut tot posibilul să boicoteze programul PSD dar mai ales, propriul partid, Dragnea a aflat și el,  și de aici exmatricularea. El practic nu a pronunțat cuvântul trădare pentru că nu are ferma de pui a lui Năstase, dar  spus-o mai voalat, cum șade bine unei femei, vuvuzeaua Firea. Asta ar fi prima trădare.

Banca viticultorului

Acum urmează a doua, numai că nu din același loc. Bineînțeles că războiul s-a mutat în plan financiar, politic, chiar internațional prin unele luări de poziție ale unor reprezentanți străini. În plan financiar, scăderea leului față de valută este dacă nu justificată, cel puțin de așteptat. De fiecare dată când se ceartă premierul cu președintele sau partidele între ele, țara ”își pierde cota de încredere” sau de bursă și vai, leul se depreciază. Bineînțeles, Banca Națională nu poate face nimic pentru menținerea cursului care e de fapt scăzut artificial doar din creion, sau tastatură, ba mai mult, este prima care anunță prin șeful ei că s-a creat un risc și ne vom pierde  credibilitatea. Nu ar fi mai bine ca domnul viticultor să stea în banca lui dar cea personală, nu cea națională și să nu mai dea el tonul prăbușirii leului ? Ale cui interese le slujește domnia sa de fapt? Parcă la referendumul de suspendare a lui Băsescu, care ca importanță politico-socio-economică era mult mai importanta decât plecarea lui Grindeanu, leul nu a scăzut. Eu numesc asta trădare a intereselor statului.

Ruleta partidelor

În afară de cele două facțiuni aflate în conflict, soarta țării se mai joacă și la ruleta partidelor din opoziție. Nici acestea nu joacă cinstit nici față de proprii membri de partid,  nici față de electorat. Unele dintre ele au decis să nu participe la votul asupra moțiunii, altele să participe dar să stea în bănci.  De ce? Din câte știu eu, parlamentarii, indiferent din ce partid fac parte sunt aleși pentru a reprezenta în Parlament, prin votul lor, voința și dorința celor care i-au ales și să fim realiști, nu sunt aleși doar de membrii de partid, că dacă ar fi așa, nu ar mai face pragul. Deci așa zișii aleși ar trebui să meargă la vot și să voteze cum au fost investiți, bine sau rău, dar să voteze. Practic însă, aceștia își trădează alegătorii și pun interesele unui grup, indiferent cum se numește el, înaintea interesului populației și jurământului depus la investire. Nu cred că e român întreg la cap care să nu vrea ca această situație să ia sfârșit și să nu vrea stabilitate, indiferent cine ar fi în acest moment la putere pentru că e mai rău fără guvern decât cu un guvern nedorit. Numai politicienii din motive și interese de hazna prelungesc această situație prin absenteismul lor fără să țină cont de efecte, ba,  pretinzând și că sunt fair -play. Incalificabil!

Dar parlamentarii opoziției își trădează și membrii de partid, cărora le-au promis și în campanie și după ce nu au reușit să formeze majoritatea, că vor face totul pentru a dărâma guvernul și a prelua puterea. În acest scop au folosit cele mai abjecte mijloace posibile, plecând de la atacuri murdare la persoană, la minciuni, instrumentări de dosare cu ajutorul binomului, instigare la violență, organizarea unor mișcări de stradă acoperite sub numele unor ONG-uri, etc etc. Dar uite că acum când au ocazia să dea jos guvernul PSD și poate chiar să formeze o nouă majoritate și să preia guvernarea, ei nu, nu se bagă în”bătălia internă” din PSD probabil din ceva respect sau ”principii de înaltă ținută morală”. De ce stau deoparte? Pentru că pe ei nu îi interesează căderea guvernului sau formarea majorității, ei execută ordinul  care se referă la anihilarea totală a lui Dragnea, principalul contracandidat al lui Iohannis la viitoarele alegeri. Eu văd aici o trădare în toată regula.

Un trădător, doi trădători

Despre cei doi protagoniști care sunt gata să muște din bunici și din părinți, numai să se vadă ei din nou pe val și să beneficieze de protecția păpușarilor, ce să mai spun. Efectiv nu înțeleg în numele cui acționează sau vor să formeze guvernul, Ponta și Grindeanu. Guvernul trebuie să fie politic iar premierul și miniștrii să fie propuși din rândul partidelor care formează majoritatea. Până și Iohannis a acceptat asta. Dar nu, Ponta și Grindeanu vor să formeze un guvern, dar nu știu în numele cui și cu cine pentru că ei nu mai sunt membri de partid, nu mai reprezintă pe nimeni, politic sunt NIMENI. Și atunci, al cui guvern îl formează ei? Al trădării ? Curios este că pisicuța Ponta, cel care a demisionat din partid și din fruntea guvernului la presiunea ONG-urilor dar și a trădătorului Dragnea pe care vrea să se răzbune acum, susține acum acțiunea lui Grindeanu, respectiv încăpățânarea de a nu demisiona în ciuda faptului că e singur ca un rahat în ploaie. Păi domnul Ponta ori se dezice de propriile principii, pentru că el a demisionat pentru a nu crea instabilitate politică și pentru supraviețuirea partidului, ori acum realizează că a fost un prost când a demisionat și acum vrea să recupereze. Oricum ar fi, ori că își trădează principiile ori partidul, tot trădător este. Aud că printre cei care sunt vizați să facă parte din Grindeanu 2 se află și Oprea infinit. Ei da, cum putea să lipsească tocmai el din caruselul trădării, că doar e specialist număru unu și șofer. Nu este bizar cum Ponta se întovărășește din nou cu Oprea, cel care i-a forțat practic demisia din fruntea guvernului și care nu participa la ședințele de guvern până nu își bea cafeaua cu Iohannis? Urăsc trădarea dar bat palma cu trădătorii, ar fi moto-ul lui Ponta.

Trădarea scapă turma

Și în final vine rândul  și lui Dragnea, care este gata să bată palma și cu Ghinghis Khan și cu Hitler și cu Stalin este gata să pupe și coada calului lui Atilla, numai să scape de Grindeanu și să își poată forma un nou guvern, numai că de data asta va numi o femeie în fruntea guvernului pentru că femeile sunt mai docile și mai ușor de influențat și dirijat. Așa gândește el. Deci este gata să bată palma, dacă nu a bătut deja pe ascuns, așa cum îi place lui să facă lucrurile, să numească premieri și miniștri și să dea ordonanțe de urgență, cu UDMR. Ce înseamnă asta se știe se aude că a acceptat chiar să acorde autonomie județelor cu majoritate maghiară. Cât de departe merge trădarea în România? Foarte departe, practic nu are limite. Ultimii 28 de ani ne-au demonstrat asta.

Având în vedere toate aceste aspecte nici nu știi, ca român imparțial, cui să îi dai dreptate, cui să îi dai votul, pe cine să sprijini, dar mai ales în cine să ai încredere, pentru că toți pe scară mai mare sau mai mică, mai devreme sau mai târziu, trădează. Unde ești Gerula?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Trădarea ca politică de partid

  1. ifrim

    Are Kim Jong Un tratament infailibil pt. tradatori , nici parintele acupuncturii din Romania Vlad Tepes nu a fost mai prejos!

  2. geofreeland

    Despre tradare am mai scris. Notiunea si sensul tradarii, conform Codului Penal, sunt aplicabile nu numai clasei politice, nu numai oamenilor ca indivizi, ci si institutiilor statului. Institutiile acestea, prin autoritatea statala si oamenii care semneaza cu numele lor, adica in numele poporului roman care i-a trimis prin sistemul electoral si administrativ sa ne gireze optiunile fundamentale sunt cele care autentifica tradarea. Veti zice, ce anume tradeaza? Interesele nationale? Ce mai sunt acele „interese nationale”? Ce se mai intelege prin aceasta sintagma? Nimeni nu mai stie de cand suntem in UE. Si atunci ce sa mai vorbim de tradare cand nimeni nu mai stie exact ce inseamna asta. Poate Academia Romana, suprema institutie a valorilor romanesti o poate defini. Ce rol mai are aceasta Academie? De ce mai exista ea cand nimeni nu o aude? Deci, despre ce vorbim?
    Am fost la o intalnire cu fosti camarazi. M-am intarit in romanismul meu genetic luat de la tataie care a luptat in doua razboaie. Ma mangaia pe capu-mi de copil si-mi spunea „nepoate, sa nu uiti, eu am scapat cu viata din razboi ca Dumnezeu a vazut ca nu am tras niciodata foc ochit. Poate si omul ala avea nevasta, copii si parinti. De ce sa-l omor eu?”. Si a trait 94 de ani, linistit, cu capul pe perna lui. Venind spre casa, admiram intinderile verzi, galbene, ale tarinii teleormanene, padurile-resturi din vajnicii codrii haiducesti, apusul unui soare generos, de mii de ani incununand ostoiala plugarilor si vatra satelor fumegand generos un fum cu iz de mamaliga coapta. Sate taiate de drumul asfaltat, ici-colo cate o caruta, un tractor venind din camp, o lume traind fara politica veroasa, cu grija painii ascunse in spice crescute frumos anul acesta ca El a dat ploi binecuvantate. Imi privesc patria oamenilor cu care traiesc si-i simt ca pe fratii mei, cu nevoile lor, cu intelepciunea lor adunata de secole in proverbe. Deschid televizorul si se crucesc de ce vad, ce meciuri vad in talk-show-urile politice, cata mizerie li se inoculeaza lor, celor care maine dimineata pleaca spre painea tarii, spre serviciul necesar pentru incaltarea copiilor, spre slujba de dimineata cand mai varstnicele adasta in rugi catre Domnul, spre mamele alaptandu-si neintarcatul viitor al tarii. Asta e patria mea. Alta nu e. Cine tradeaza patria? Cine se gandeste la acest popor? Oricat s-ar bate intre ei politicienii, in numele interesului national, baba Safta, la 90 de ani, cetatean roman, isi cara apa cu galeata, o pune pe lavita si bea cu aceeasi cana cu smaltul ciobit de-o viata. Dimineata, multumeste Lui ca ii mai da o zi si ia sapa. Au napadit buruienile gradina. Daca ar putea ar da cu sapa si in Iohannis, si in politicieni si in toti care iau banii tarii la care si ea are dreptul si sa nu mai faca baie in albia primita ca zestre si la -22 de grade sa nu mai meraga la latrina din fundul curtii. Cat o mai putea sa mearga. Asta e tot tara, uitata in milioanele de oameni chinuiti de vremuri si cozile de topor ale strainilor.

  3. Invatatoarea are ora de socializare cu copii si ii intreaba pe fiecare ce fac parintii lor. Spune fiecare ce meserie au parintii, spre final vine randul lui Bula care spune ca tatal lui este gay , face strip teasse intr-un bar de cartier si mai face bani si din diverse contacte prin parcuri, dar o duc bine, au masini, au vila, isi fac concediile in tari exotice. Suna soneria, doamna invatatoare il ia pe Bula si ii spune ca nu trebuia sa spuna chiar asa, ca nu e frumos ce a spus. Bula ii raspunde :
    – Stiti doamna, nu e asa, tata nu e gay, e parlamentar, dar ce voiati sa spun, ca se prostitueaza in Parlament si voteaza doar cand i se da voie si cum i se spune? Era rusinos, a trebuit sa gasesc o scapare onorabila.

  4. geofreeland

    Scriu la cald. Tradare? Da, era si momentul a se limpezi apele. Grindeanu, amenintat de sistemul sri-sto-iohanist-dna-ist cu dosar penal pentru retrocedari de case a fost capabil sa „tradeze” votul de investitura ca prim-ministru tradand propriul partid. Criza inter-psd-ista a fost un moment greu, de mare incercare romaneasca si ungurii, hiene feroce au negociat pe cadavre ziua nationala a ungurimii din Romania, 5-10% minoritati citadine cu inscriptii de localitati bilingve, chiar si Bucurestiul, bacalaureat in limba lor aspra la ureche, Universitatea Babes-Bolyai rupta in doua, discretionar si discriminant, adica in final ungurimea, la 100 de ani de la Trianonul care ne-a consfintit cu sange tara intreaga, vrea sa profite invartindu-ne cutitul lor in inima slabita de emotii romenesti. O gasca feroce, mincinoasa si lesinata care face de rusine orice concept de europenism, acest „ude mereu” incalca acordul de sprijin parlamentar semnat cu PSD-ul majoritar si-si da pe fata arama tembela. De hiene, vesnic dornice sa rupa tara romaneasca. In trecut, privind unii lideri ai lor, echilibrati si profesionisti, dar totusi unguri, ii apreciam. Astazi m-am convins definitiv. Niste milogi si lepre. Acum o luna venind prin Oituz inspre Brasov intr-un sat pana in Targu-Secuiesc, insirati pe sosea diversi producatori de paine, d-aia de-a lor cu cartofi, buna de tot. La primul, cu painea agatata ca reclama mi s-a spus ca nu mai au desi in magazin era o naveta plina. Am oprit la un altul, care mi-a zis ca e veche si nu vrea sa ma supere. Nu credeam dar vazand numarul de masina cu B, ma refuzau cu explicatii puerile. Ma durea sufletul ca in tara mea sunt discriminat si nu meritam o paine. Am recurs la o stratagema si am parcat discret, am rugat o unguroaica de pe strada sa-mi cumpere o paine dupa ce i-am explicat ce mi se intamplase. A zambit, a acceptat si mi-a adus o paine aburinda. I-am multumit s-o multumesc cu un köszönöm szépen si mi-a zis ca astia sunt extremisti prosti si baiatul ei e student la Politehnica din Bucuresti si nu trebuia sa-i multumesc in ungureste pentru ca ma umilesc. Da, o lectie pe mai tarziu, desi rana mea cu ungurii vine inca din copilarie. Intr-o excursie cu scoala la Tusnad, autobuzul a oprit la un popas si copil din cativa leii aia de drum ce mi i-a dat mama am vrut sa imi cumpar o inghetata de zmeura de la o toneta. I-am intins leul femeii si i-am spus „o inghetata”. Femeia s-a uitat la mine, un copil de 10 ani, blond si cracanat cu pantaloni scurti, cu mana intinsa cu acel LEU, si mi-a zis nem tudom rumano. Am ramas interzis, neintelegand. Am repetat, o inghetata! Nem tudom rumano, a venit raspunsul. Am plecat aproape plangand si intamplarea asta m-a urmarit toata viata. Sunt extremist? Da, sunt extremist fata de cretini si talibani. Il astept pe Ludovic Orban, noul sef la PNL, si asta „cumparat de sistem” sa faca o opozitie constructiva fata de PSD pentru romani. Si sper ca ungurii sa isi aiba ceea ce merita, sansa la demnitatea de cetatean egal cu oricare roman, fara drepturi suplimentare.Dar nu ca in ziua noastra nationala, sfanta sa arboreze tricolorul in berna.

  5. bazil

    Surse din cercul apropiaților lui LD au explicat adevăratul motiv, pentru DCNews.
    Potrivit informațiilor obținute de gruparea LD, SG pregătea o OUG, sugerată de V VP, pe care urma să o emită în timpul vacanței parlamentare. Dacă S G rămânea după 3 iulie în Palatul Victoria, ar fi dat o ordonanță de urgență prin care interdicția pentru condamnații penal de a ocupa posturi în Guvern urma să fie extinsă și în structurile de conducere ale partidelor politice. Chiar dacă Parlamentul ar fi respins legea, lucru discutabil întrucât la voturile Opoziției s-ar fi adăugat și cele ale pesediștilor anti-D, poziția acestuia în PSD ar fi fost aruncată în aer.”
    Informatiile apartin http://www.dvnws.

    Si atunci cine pe cine a tradat?

  6. Vladimir Putzin

    @Bazil
    Pregătisem o vorba bătrânească dar, m-am abținut s-o postez pana acum, pentru a nu supăra cumva antisimpatizantii alexandrionului, pardon !, alexandrianului, ca_cu primul fură … alții, care, la experiența sa de viața trăită la zi și la seral, trebuia sa o cunoască. Ea, vorba, sună cam așa: „DECÂT CU UN PROST LA CÂȘTIG, MAI BINE CU UN
    DEȘTEPT LA PAGUBA !” Și când prostul pe lângă faptul ca e complet prost, adicatelea și FUDUL, mai e și TICĂLOS, iar PROSTIA s-a combinat cu TICĂLOȘIA, aceste doua nosocomiale calități, au devenit veritabile mase critice care detonate de „ghici ciuperca cine …”, au provocat o reacție in lanț absolut devastatoare. Doar nu degeaba avem in cucurigul Cotroceniului, după un bețiv notoriu, un individ, care deși este un hot imobiliar dovedit, n-a uitat ca, la origini a absolvit o facultate de fizica. Între timp, cineva mi-a adus aminte ca Grindineanu asta, așa prost, fudul și ticălos cum s-a dovedit mai este și un fost mare olimpic, la ce nu mai contează, confirmand inca odată valabilitatea perenă a amplitudinii pagubelor facute de prostul cu școala, in comparație cu cele cele aduse de prostul fără școala …
    Mulțumindu-ți pentru postare, îți urez un prânz îmbelșugat, urmat de o digestie normala și o seara de vara memorabila !

  7. ifrim

    In lupta cu prostul nescolit, te bati putin si-ai dovedit, ori lupta devine colosala, atunci cand prostul are scoala!