Budigăii Luluței

Categoria Opinii

budigăi

Prolog : Molia mamă, către fiul ei care făcea mofturi la mâncare: ” cine nu papă ciorăpei, nu papă nici mohaiiiiiiiiiiiiiiir!”

Ciorăpei și budigăi

Cu ceva timp în urmă românii au avut fericirea să  admire ciorăpeii flaușați ai doamnei Luluța, spaima portocalelor. Fiind fată de om sărac, fost procuror comunist, care toată viața nu a agonisit decât câteva securi,  Luluța își cumpără ciorăpeii de la promoție, din Kauffland, 3 perechi la 10 lei, adevărat chilipir. Nu poate săraca să se îmbrace nici de la second-hand sau din târgurile săptămânale pentru că dacă ar ajunge pe acolo, s-ar goli piața în două secunde. Nici să trimită pe cineva să cumpere pentru ea nu poate pentru că a încercat de câteva ori, iar emisarii au greșit măsura și s-au trezit cu dosar penal pentru ofensă la adresa autorității și nu se mai încumetă nimeni.

Credeam că după fotografia respectivă am văzut tot ce se putea vedea la Luluța, dar m-am înșelat. Zilele astea în media au defilat desuurile DNA. Nu știu cine a ajuns atât de intim cu Luluța dar înregistrările audio cu șmotrul aplicat subordonaților ne-a arătat o Luluță în toată … nuditatea ei .. spirituală. Cine credea că poartă Tanga sau chiloței cu danteluță s-a înșelat. Luluța, ca o adevărată sportivă de performanță poartă o adevărată armură, mai bine spus ditamai budigăii, renumiții ”colanți trei sferturi” de pe vremea bunicii. Ascultându-i speech-ul, fără să ai o pregătire în domeniu îţi dai seama că posesoarea limbajului trebuie musai să poarte lenjerie asortată. Ce bilanțuri, ce rapoarte, ce inspecții, cine vrea să știe ce se întâmplă, cum lucrează DNA-ul, lancea de cremene a justiției române, să asculte înregistrările, să le compare cu ultimul bilanț al DNA cel lăudat de domnul Iohannis ca să vadă cât poate să mintă doamna Kovesi.

Lăturile

Iată în ce constă activitatea procurorilor DNA:

–          Se stă cu curul pe dosare;

–          Au posturi în plus, au polițiști în plus, au specialiști în plus, au dosare, nu au rezultate, chef de muncă, sau competență, nu au respect față de cetățean, nu au nici o apăsare, nu are cine să le fabrice dosare;

–          Salarii bune au;

–          Există dosare de 6-7 ani nesoluționate;

–          Sunt unii care se pare că nu fac nimic, nu îi întreabă nimeni când vin și când pleacă de la serviciu;

–          Numai unii și aceiași lucrează;

–          Din 8000 de dosare noi într-o lună, nu a fost nimeni inculpat;

–          Unii sunt înjurați de dimineața până seara iar alții stau la umbreluța lor;

–          Doamna Kovesi, DE CÂND E ÎN DNA NU A ÎNTREBAT PE NIMENI CÂND A VENIT, CÂND A PLECAT ȘI DE CE LIPSEȘTE; (??????????????????????????????????????????)

–          Unii se culcă pe ureche, au alte activități;

–          Doamna Kovesi nu a zis niciodată nimic de rău despre nimeni din DNA, întotdeauna a lăudat DNA-ul (chiar dacă mințea-NA);

–          În dosarul OUG 13 nu s-a mișcat nimic fără avizul doamnei Kovesi care a dirijat și supervizat tot. Nu s-a făcut un milimetru la stânga sau la dreaptă fără ca doamna Kovesi în persoană să spună:”da domnule, sunt de acord”. Nu e așa că procurorii au autonomie și libertate în instrumentarea dosarelor?

–          Curtea Constituțională este o structură care îi strică planurile dar o să le ducă dosarele să se spele cu ele pe cap. Asta înseamnă respectarea deciziilor forurilor supreme în materie de justiție pentru doamna Kovesi;

–          Bomboana pe colivă o reprezintă indicația dată profesorului de sport Unchieșelu de a ”decapa” dosarul cu terenurile pentru a ajunge cât mai repede la obiectivul vizat, recte primul ministru. Toată lumea știe ce înseamnă a decapa. Este o operațiune mecanică sau chimică prin care sunt înlăturate anumite elemente nedorite sau nefolositoare, străine, sau formate pe o suprafață, pentru a se ajunge la suprafața sau obiectul pur. În cazul nostru asta însemna scoaterea din dosar a tuturor elementelor (persoane, fapte, culpe)  care nu duceau către ținta vizată, indiferent sau oricât de implicate ar fi fost în obiectul dosarului, pentru a construi un dosar ”curat” dedicat primului ministru, care să ducă direct și cât mai repede la el. Cu alte cuvinte să nu se mai cerceteze alte piste, dovezi sau probe, decât cele legate de premier. Mai vrea cineva o altă dovadă privind modul în care se instrumentează dosarele la DNA? Acuma, după această directivă a şefei DNA să mai aud că spune cineva că gestul lui Grindeanu a fost un imbold personal, lăuntric, o ambiţie personală. După 21 de ani de PSD? Cine cumpără asta?

Confirmarea

Și pentru a nu exista nici un dubiu referitor la toate aceste concluzii care se trag din discursul doamne Kovesi legat de activitatea procurorilor DNA, mai apare pe piață și un raport făcut tocmai prin SUA de către consultantul politic David Clark în fața parlamentarilor SUA privind lupta anticorupție în România, mai concret, activitatea DNA și SRI. Raportul este profund, imens și complex, nu voi întra pe el, poate fi încă găsit pe Luju.ro, voi spune doar că practic acesta confirmă concluziile reieșite din discursul doamnei Kovesi privind influențarea sau amestecul domniei sale în soluționarea dosarelor, faptul că practic se stabilesc sarcini, ținte, planuri de trimitere în judecată, cine nu le respectă este cel puțin urecheat, indiferent că a avut sau nu motive de trimitere în judecată și, ce e mai rău, cine nu dă soluții conforme cu indicațiile primite devine ținta colegilor mai umili și mai ascultători pomenindu-se la rândul lor cu dosar.

 

Cu toate astea dar mai ales luând în calcul și cazul Rarinca, plagiatul, cazul Oprea și multe altele, doamna Kovesi este încă la post. Dacă nici după această dublă etalare a desuurilor din coșul de rufe DNA nu ia nimeni nici o măsură și doamna nu e cel puțin suspendată,  dacă Mutu va continua să facă pe prostu și să se facă că nici nu vede nu numai că nu vorbește, nimeni  nu ne mai poate scăpa. Suntem condamnați să mirosim sau să admirăm budigăii tuturor nespălaților din politica românească (vezi recenta lenjerie din PSD).

PS: O primă măsură a fost totuși luată privind  înregistrările discursului doamnei Kovesi. PÎCCJ a fost sesizată de către…făptuitor și va  declanșa o anchetă pentru a vedea cine a scos pe piață materialul incriminator și eventual pentru a constata și dovedi că totul este un fals. Se va spune că la text au fost adăugate părți din alte înregistrări sau că materialul a fost prelucrat, nu reprezintă originalul. Normal că nu e originalul, pentru că a fost titrat, iar cel care l-a publicat, conform legii nu e obligat să își deconspire sursa. Experții care vor analiza sintactico-morfologic înregistrarea, vor fi aceiași care au examinat și filmul din campania lui Băsescu, nu de alta dar au deja jurământul făcut că vor respecta întocmai concluziile pe care le vor primi.  Și uite așa Luluța va scăpa din nou deși e cu budigăii în vine.

 

https://www.luju.ro/international/non-eu/rechizitoriu-impotriva-sri-dna-marturie-zdrobitoare-la-comisia-us-helsinki-in-fata-parlamentarilor-sua-consultantul-politic-david-clark-e-timpul-ca-partenerii-transatlantici-ai-romaniei-sa-se-uite-la-modul-in-care-aceasta-tara-isi-desfasoara-campania-anti

https://www.agerpres.ro/justitie/2017/06/19/alerta-dna-sesizeaza-piccj-in-cazul-inregistrarilor-cu-laura-codruta-kovesi-15-25-00

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Budigăii Luluței

  1. ifrim

    Budigai pt. mascarea pixelului albastru!

  2. Vladimarrr...!!!

    Fratiloooorrrr …, dati click ca sa vedeti ce flatulatii isi mai iau zborul din budigaii preacuratei Lulute ! Deacum e clar ca distinsa magistrata si i-a imbracat pe dos, asta vazandu-se de la o poasta si nu atata dupa cusatura cit dupa cacacatura …
    http://www.cotidianul.ro/lista-rusinii-rateurile-dna-302677/