Recidivele lui Dragnea

Categoria Opinii

FerdinandProfil de prim ministru.

Motto :”Nu e prost cel care nu știe, ci cel care nu vrea să  învețe.”

Atenție la pană de mutu

Toată lumea așteaptă să vadă pe cine va propune ”coaliția” pe postul de prim ministru. Ca și la prima propunere de guvern, Dragnea adică ”coaliția” lucrează în secret, pe piață se vehiculează nume, dar Dragnea nu spune nimic, iar face pe misteriosul, iar va spune probabil că va veni cu o propunere de nerefuzat și parcă văd că iară o fură. Pe de altă parte, tăcerea și declarațiile lui Iohannis care nu s-a băgat în scandalul întreținut, dar nu creat, de Grindeanu, mă fac să cred că mutu pregătește ceva. Niciodată, când a fost vorba de PSD de scandaluri în PSD și mai ales când a avut oportunitatea să dea la gioale, Iohannis nu a pierdut ocazia. Acum, surprinzător, nu a spus nimic, nu s-a amestecat, a spus că așteaptă ca PSD să își rezolve problemele, ba mai mult, a declarat că schimbarea guvernului nu reprezintă nici un pericol pentru România sau partenerii externi. Ați mai văzut sau auzit așa ceva la Iohannis? Eu nu și îmi e teamă, sau mă rog cred că Dragnea va avea o mare surpriză. Acest mesaj vrea să spună că nu e o problemă, noul guvern va fi unul … agreat dacă nu cumva propus de el.

Perseverare,  masochistum est

Revenind la Dragnea acesta nu a învățat nimic din ultimele 7 luni, din toate belele pe care le-a avut și asta mă face să cred că ori e mai prost decât îl credeam ori e mai orgolios, mai căpos decât e permis. Doar prostia și trufia îl pot împiedica să învețe din greșeli. S-a văzut că nu se pricepe la oameni și nu știe să aleagă, că se ia după limbi băgate în ureche și se bazează pe expertiza unor oameni a căror probitate morală și competență lasă de dorit, ca să nu mai vorbesc de loialitate. La primul guvern chiar menționam că premierul trebuie să îndeplinească 3 calități: să fie loial, să fie competent și să aibă dulapul gol, fără schelete. Din câte s-a văzut, la primul premier  a fost fiasco total. Grindeanu nu a fost nici loial, nici nu a pleznit de competență, iar dulapul ascundea niște retrocedări pe care Luluța le dorea mai repede scoase pe rol.

Ce face Dragnea acum? A învățat ceva? Nu, pentru că el e hamster iar hamsterii nu excelează în teligență. Modul în care acționează acum ne dovedește că ori e masochist, ori e masochist. Chiar dacă față de data trecută pare că se mai consultă cu aliații și cu conducerea PSD în alegerea premierului și miniștrilor, acum, chiar dacă îi va informa dinainte cu intențiile sale și nu îi va mai pune în fața faptului împlinit, e clar că tot el va alege și va decide și nu va ține cont de alții. Deși știe care sunt pretențiile lui Iohannis, deși e fript odată, Drgnea continuă să se joace cu focul.

Iepurași și tăurași

Care sunt numele vehiculate?

1.     Florin Georgescu, viceguvernatorul BNR,pare a fi o alegere bună, dar el este folosit pe post de iepuraș, de fapt doar vehiculat de echipa de vuvuzele, doar așa ca să vadă lumea că PSD-ul are oameni pregătiți și integri iar Dragnea îi apreciază. De fapt Florin Georgescu nu ar și nu va accepta niciodată să dea vrabia din mână pe cioara din gard, tocmai pentru că e deștept;

2.     Olguța Vasilescu este și ea vehiculată de formă, pentru că ea pe de o parte nu va accepta, ea și-a stabilit obiectivul. Ministerul Muncii o satisface pe deplin, nu vrea să își rupă și așa fragilul gât pe alt scaun. Pe de altă parte este prea puțin probabil că ar accepta-o Iohannis așa că Dragnea, dacă nu e prost-prost să o nominalizeze, e doar manipulator;

3.     Carmen Dan ar fi una din preferatele lui Dragnea, prezintă deocamdată garanția loialității pentru că a fost promovată încă de când era fată mică de Dragnea și ridicată pas cu pas, dar la nivel competență este sub genunchiul broaștei. Deocamdată nu se cunosc probleme sau riscuri juridice, dar asta nu înseamnă că nu pot exista, pentru că dacă a fost promovată de Dragnea și a stat pe lângă el, unii spun chiar prea aproape, e imposibil să nu se fi lins pe degete. Dacă însă  este propusă iar Iohannis o acceptă,  înseamnă că sigur are bube în cap și ori va fi folosită ca Grindeanu, ori va fi trântită cu mare scandal, atunci când vor fi coapte prunele;

4.     Viorica Dăncilă, ca și Carmen Dan, provine din pepiniera personală a lui Dragnea. Dacă Năstase avea ouă și pui, Dragnea se laudă cu crescătorie de puicuțe pe care le promovează  și le propune chiar și pe piața europeană, pentru că doamna Dăncilă fostă și ea consilier local și Județean Teleorman a fost trimisă în Parlamentul European unde se ocupă de drepturile femeilor și ocuparea forței în agricultură. Și pentru ea este valabilă caracterizarea colegei, mai puțin cea legată de competențe. Din câte am văzut la tv în unele apariții, le are cu verbul, dar asta nu ar fi suficient.

5.     Mihai Fifor, sau cavalerul cauzelor pierdute, pare să fie singurul bărbat propus care poate fi trecut la capitolul femei, pentru că la câtă inițiativă și zvâc are, la care mai adaug și privirea și temperamentul care îmi amintesc de Ferdinand, frumosul tăuraș din filmele lui Disney, Olguța este mult mai bărbată decât el.  Fără nici un apropo vizavi de alte caracteristici specifice lui Ferdinand, Mihăiță este și el un Ferdinand, domol, cuminte, visător, un bonom pacifist, cu o privire blândă și inofensivă. De aceea pare să fie favoritul lui Dragnea, dar să nu uităm că este iubit și de Ponta care a încercat să îl pună ministru la Transporturi, dar matadorul Iohannis l-a considerat nepregătit pentru funcția de ministru. Să îl accepte acum Iohannis ca prim ministru? Dacă o face, o face tocmai pentru a-l putea domina și manevra la nevoie.

Un viitor constipat

Din câte se vede, Dragnea vine numai cu soluții imposibile și asta ne arată un Dragnea dezorientat și fricos, care de fapt nu urmărește programul de guvernare ci impunerea unui om care să facă doar ce spune el, dar uită că totul este relativ în politică.  Spuneam acum câteva zile că Dragnea va nominaliza o femeie. Continui să cred că așa va fi  și chiar dacă să zicem că va avea lipsa de orientare să îl nominalizeze pe Fifor, consider că nu m-am înșelat.

Oricum cele 5 presupuse propuneri din care vor rămâne două sau trei care vor fi puse la Cotroceni, sunt toate (exceptându-l pe Georgescu, care oricum refuză) total neproductive. Dacă asta e tot ce poate da PSD-ul, atunci e timpul să stea acasă. E ca și cum l-am avea pe Bușoi. Apropo, ce părere aveți dacă Iohannis,  după consultări îl va nominaliza pe Bușoi un alt looser de profesie, pe care tot încearcă să îl ridice ba prin ministere, ba la partid? Eu mă aștept ca Iohannis să vină cu o nominalizare surpriză, că prea mustăcește și se dă conciliant și ”constituțional”. Pune cineva pariu ?

Dragnea deși pare să fi câștigat bătălia cu Grindeanu a pierdut războiul cu Iohannis și asta mai ales pentru că nu e capabil să învețe din greșeli. Atâta vreme cât partidul este îmbâcsit cu penali, penabili, corupți, coruptibili, care și-au plătit locurile eligibile și funcțiile în partid prin ”sponsorizări”, Dragnea nu va putea fi niciodată sigur, indiferent pe cine va numi premier, pentru că acesta va fi oricând șantajat, singura incertitudine fiind  când. Constipat viitor va avea săracu hamster.

26.06.2017 UPDATE:

Azi noapte din pălăria lui Dragnea, a mai apărut un nume de premier care se pare că va fi înaintat lui Iohannis. Nu mă miră, ăsta e stilul lui, intoxică piaţa cu nişte nume pentru a vedea reacţia,  dar ţine ascuns, pentru a nu fi …întors pe toate feţele numele favorit. Aşa a făcut şi cu Grindeanu dar nu s-a învăţat minte. Proastă tactică. În loc să îl scoată pe piaţă pentru a vedea cum este primit şi eventual afla de la alţii care sunt mai informaţi decât el ce hibe are, Dragnea îl ţine ascuns, pentru a nu fi contestat. Asta se numeşte politica struţului. Noul nume, Mihai Tudose, fost ministru în guvernele Ponta şi Grindeanu, nu poate fi „agăţat” de sistem, ca Grindeanu, el face parte din sistem, iar Dragnea crede că astfel  este asigurat din acest punct de vedere.El nu a învăţat nici acuma că unul care şi-a dat doctoratul la şcoala lui Oprea are trădarea în sânge şi nu va fi niciodată loial altcuiva decât sistemului. Vai de el, dar vai de noi.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Recidivele lui Dragnea

  1. dora

    @Neacșu,
    D-nul președinte va nominaliza un premier de la alt partid, PSD-ul s-a lins pe bot. Din punctul meu de vedere acest partid nu mai are credibilitate. Războiul dintre Dragnea și Grindeanu (includeți-l și pe Ponta), este o răfuială personală, țara se află la cheremul unor neaveniți care nu au nicio legătură cu țara, cu nevoile ei (cu nevoile lor, în mod sigur). Nu cred că voi apuca în această viață să văd un prim ministru integru, deștept cu autoritate.

  2. ifrim

    Va rog sa permiteti opinie separata.Dulapul plimbaret sa propuna PM de la majoritate ,sa nu faca experiente pe popor vis a vis de cresterea euro.Livache daca hotaraste singur numele tot singur ia suturile nu cu impartirea raspunderii la gramada, si da el vrea sa conduca guvernul prin interpus ca nu poate legal altfel.Georgescu e putin tehnocrat nu vedem noi program de guvernare PSDist de la zgarcitu asta.Matracucile la cratita ca nu le recomanda decat 2 buzisoare 2 tatisoare prefer pe Fifor!

  3. @Ifrim,
    Dulapul va nominaliza pe cine vrea el, nu trebuie sa fie ceva logic, sau legal, nici macar constitutional.

  4. ifrim

    Da colonele dar si boborul in 2019 voteaza la prezidentiale cu cine vrea el(poporul) dar la AEP fara softurile STS& Ghita,fara sezatori in casele conspirative !

  5. Ai tot dreptul sa speri prietene…

  6. robert

    @Ifrim
    „…. Georgescu e putin tehnocrat nu vedem noi program de guvernare PSDist de la zgarcitu asta …” – genul de gandire care imi da fiori 🙁

  7. ifrim

    @Robert.Senzatia de fior e un lucru pozitiv, va face mai vigilent.Livache daca vrea sa aduca mai multi romani in clasa de mijloc nu e rau ca acesti oameni nu merg inTahiti sa se destrabaleze cu bastinasele ci ii baga in consum adica revin in circuitul bugetului.Chiar daca risca putin asta e soarta, pe cand viceguvernatorul BNR este prea precaut si nu risca nimic!