Hai înzestrareeeeeeeee!

Categoria Despre Armata

ursul siberian

Armata este din nou pe buzele politicienilor. Așa trebuie, este momentul, dă bine să te pretinzi patriot un pic, dar fără să spui că ești patriot și mai ales fără să o dovedești, poți pretinde că ești patriot vorbind despre armată, despre apărarea țării, despre înzestrarea armatei și și .. cam atât.

Contribuție cu cântec

De 28 de ani încoace armata s-a micșorat nu numai ca efective ci și ca interes, ca respect-chiar dacă sondajele de opinie spun că oamenii au încredere în armata, ei spun ca au încredere pentru că toate celelalte instituții s-au dovedit false, corupte și trădătoare- și mai ales ca posibilități. Nu mai avem industrie  națională de apărare, nu mai avem independență militară, ne subordonăm proiectele și strategia de apărare pe nevoile și interesele altora, ale unui imperiu militar căruia îi spunem eufemistic alianță de apărare, dar este în fapt o alianță expansionist al cărei unic scop a fost să cuprindă supravegheze și controleze toată lumea. Alianța Atlanticului de Nord a devenit Imperiu Universal pentru ca a depășit de mult granițele și principiile enunțate la înființare. Chiar actualul președinte al Americii recunoștea în Campania electorală că NATO este depășită, că ar trebui desființată din mai multe motive, iar unul din ele era cel financiar, SUA nu mai făcea față finanțării tuturor zonelor de conflict în care era angajată în numele Alianței și a luptei împotriva unui terorism impus, instruit și finanțat chiar de serviciile secrete ale SUA. Toate aceste lucruri sunt cunoscute în mediul politic românesc dar nu e bine să fie spuse pentru că nici un regim nu s-a menținut până acuma fără sprijinul, indicațiile, coada și sforile acelorași servicii secrete și dirijori. De când Trump a cerut bani pentru NATO, liderii politici români au luat foc. Și s-au conformat. Nici nu a cântat cocoșul de trei ori că românii s-au și grăbit să ceară partenerului să le primească 4 miliarde de dolari cu care nu au ce face. În fapt tot scandalul lui Trump privind rolul NATO și ”contribuțiile” țărilor membre se limita la cumpărarea de tehnică militară americană dacă se poate de mâna a doua pentru că ei nu mai au unde să le arunce și nu au nici ”mondiali” să le cumpere ca fier vechi. Polonezii și românii au răspuns prezent și au fost mângâiați pe creștet,  iar nemții, francezii și ceilalți europeni mai din Vest, care își produc propriile rachete, avioane,  nu sunt bine văzuți, ei nu contribuie la prosperitatea industriei de apărare americane. Până și arabii, amenințați și ei de Trump  în campania electorală cu suspendarea vizelor, au scos niște petrodolari pentru achiziționarea de armament american pentru a se apăra de ”teroriști” și gata problema vizelor, totul s-a rezolvat.  Vedeți ce simplu e să intri în grațiile americanilor?

Unii mor, alții se înzestrează

În urma accidentului din Argeș în care au murit 3 soldați români care veneau de la o aplicație de care nu avea nimeni nevoie, televiziunile au lăcrimat decent dar nu exagerat câteva secunde, vorbind la modul general despre înzestrarea armatei fără a cere însă ministrului apărării să spună care sunt cauzele accidentului, deși acestea se știu. Fiecare a înțeles ce voia sau ce trebuia din asta, CSAT a înțeles că trebuie să retragă planul înzestrării armatei de pe agenda de discuții, pentru că nu cuprindea sintagma 2% din PIB , de fapt pentru că nu prevedea cei 2% pentru achiziționarea rachetelor patriot. Guvernul a înțeles că trebuie să înzestreze forțele și a luat măsuri pentru înzestrarea forțelor MI cele care intervin la nevoie pentru apărarea ”statului de drept”, adică a guvernanților. De apărarea țării, a independenței, suveranității și teritoriului nu îi mai pasă nimănui, oricum astea sunt vândute de mult.

Președintele statului, cel care este garantul aplicării și apărării Constituției și al drepturilor cetățenilor, inclusiv dreptul la integritatea granițelor și securitate, se plimbă prin armată, pe la bazele americane ca să vadă toate trampele cât de iubitor de cizme străine e el și cum face el praf bugetul țării pentru umplerea buzunarelor patronilor de la Lockheed. Acuma are asigurat al doilea mandat, căci  4 miliarde de dolari e o sumă rezonabilă pentru alte câteva milioane de like-uri în 2019.

Looserul de Dăbuleni iese pe post și spune ceea ce se știe dar nu ar recunoaște nici un politician cât este la putere, așa cum nu a recunoscut nici el când era președinte de partid sau ministru, și anume că armata este la pământ la toate capitolele. Dar nu o face pentru că îl doare sau pentru că ar vrea să facă ceva real pentru apărarea țării, ci pentru că vrea să își facă și el lobby prin cabinetele aleșilor americani pentru că și el, ca și Iohannis, prin înzestrarea armatei înțelege același lucru: cumpărarea de tehnică militară americană. Ni se spune că și polonezii au cumpărat faimoasele Patriot, așa că musai să cumpărăm și noi, că doar e concurs între noi și polonezi, care se ploconește mai mult în fața strategicului partener. Și totuși ei parcă nu stau chiar așa de cocoșați, dar și ei așteaptă vizele  ca mortul coliva, adică tot ca noi, și le vor primi doar după ce va ajunge un polonez la conducerea SUA.

Înzestrarea cu pupili

Mai suntem anunțați cu surle și trâmbițe că MApN a dat drumul programului de ”înzestrare” a armatei cu personal calificat, profesionist, gata să lupte, dar mai ales să moară, dar pentru cine nu se spune. Cică de săptămâna asta intră în dotarea armatei rezervistul voluntar, adică câteva mii de Rambo,  Soldatul Universal, Omul Păianjen, Iron-Man, și Cat-Woman la un loc.Ce să spun, cu cele câteva ore de ”instrucție” pe săptămână sâmbăta și duminica, făcute mai în dorul lelii decât concentrările de pe vremea lui Ceașcă, dar fără baza materială de atunci, armata se va întări ca fularul în dungă. Unde mai pui că ”la nevoie”, adică la intervenția factorilor politici, unii dintre ei, adică pupilii și pupilele (am scris bine?) vor fi activați și chiar trimiși în teatrele de operații să câștigă și ei un ban cistit. Primele 10 misiuni nu vor fi trimiși în patrulare, că trebuie să se obișnuiască cu viața cazonă cu tabăra și cu birourile și nu trebuie să plângă mamele lor, lasă să plângă ale proștilor. După cele 10 misiuni vor fi declarați eroi, veterani, decorați și lăsați la vatră, că doar și-au făcut suma, poate unii dintr ei vor lua locul celor care i-au ajutat să intre în armată, vor deveni și ei aleși ai neamului că uite așa au ajuns și șoferii, secretarele, finii altora care, repetenți repetenți, dar au condus  sau conduc încă, Camera Deputaților. Pe lângă pupili și pupile,  vor mai intra în mândra rezervă și oarece bolovani, din cei pe a căror frunte scrie ”carte multă nu se cere” că doar e nevoie să se vadă și ceva mușchi care să dea bine pe sticlă. Și cu asta ne-am înzestrat, suntem numai buni de atacat, că motive erau dinainte, până acum nu am fost atacați din motive umanitare, citiseră și dușmanii Carta Albă a Apărării și au realizat că nu e fair-play să atace o armată care nu există. Dar de acuma gata, avem rezerviști, avem patrioți și patrioate, am intrat în rândul celor ce pot fi băgați în seamă. Păzea!

Atacator sau atacat?

Apropo de atacuri și atacați, aud că prin unele județe foste de munte, premarii cer derogări de la mediu, să omoare urșii care le atacă tomberoanele. E adevărat, mai întâi ar trebui să ceară derogare de la mediu pentru schimbarea încadrării, din localități de munte cu zone împădurite, în localități defrișate. Dar eu mă întreb așa ca prostul, oare urșii ăia care până acuma aveau pădurile lor, zonele lor de responsabilitate, bîrlogurile lor hrana lor, habitatul lor, siguranța și viitorul lor, nu se simt amenințați de Vereștoy, Dușa, Isărescu sau Holzen, nu cumva ei sunt cei atacați care trebuie protejați și apărați de cei de la mediu? Mâine poimâine amărâții ăia cărora le intră dealul în curte, vor fi și ei considerați agresori pentru că vor trebui să își caute locuințe, locuri de muncă și mâncare prin tomberoanele altora. Și nu știu de ce, cred că în curând ne vom trezi și cu Ursul Siberian peste noi că uite, se apropie patrioții de el și va fi nevoit să își caute bârlog prin alte părți. Și atunci iară vor striga ”aleșii”  că le este amenințat habitaclul și vor cere salarii și pensii asiguratoare. Asta da tactică, distrugi pădurile, scoți ursul din bârlog îl lași fără nici o posibilitate de supraviețuire, apoi când el vine să își caute mâncare strigi că te atacă și chemi patrioții să te apere și iei pielea de pe bietul urs.Deșteaptă lucrare.  Hai înzetrareeeeeeeeeeee!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Hai înzestrareeeeeeeee!

  1. calin

    „Contributie cu cantec”…sondaje…romanul atat mai stie ca militarul vine sa-l scoata din apa! Daca e vorba de pensie…romanul injura pensia „speciala” a acestuia! E treaba ca armata tarii mai trebuie dotata! Sar toti, dar pensii mai putem plati? Un infern planificat? Vrem armata sau nu? Vrem sa avem un cuvant de spus sau o lasam pe varianta „salvatoare” a maimarelui vestic de peste balta erijat in protector fara garantii plauzibile? E greu de inghitita situatia ca NATO sa exercite forta pe taramul mioritic fara sa rezolve tensiunile din sanul fortelor pe care se bizuie in acest areal…chiar nu-i intereseaza situatia rezervistilor din armata romana? Chiar nu-i intereseaza situatia activilor din armata acestei tari?

  2. Toate pleaca de acolo de unde ni se vand sistemele si rachetele. Se dau asigurari: ”faceti cum spunem noi si va fi bine.”Tori stiu ca asta e minciuna, dar se fac ca nu inteleg.

  3. Iulian

    Marine,
    Când se discuta despre Gripen vs F-16, Dna de fier(la propriu și figurat) Tatoiu a orăcăit o luna despre aeronava suedezilor și doar o săptămână despre cea US! Asta pt că avea brevet pe aer!
    Acum, la_be 1 TV, se pronunța cu subiect și predicat, împotriva cumpărării de baterii Patriot!
    Doamna sclero se credea la acces din rect, sa dea cu melita despre orice sau a ajuns și asta specialista in supravegherea și apărarea spațiului aerian al țării?
    Efervescenta poziției ei de analfabeta militar, dar cu ștaif de Mită biciclista mă face să dau cu sec un: Hai sictir!

  4. Vladimarrr...!!!

    Salutand reintoarcerea spectaculoasa a insanatositului nostru amfitrion, vin si eu cu niste biete nedumeriri. 1. De cand politica externa a unui stat cat de cat civilizat, inclusiv politica militara, se face de o singura persoana, fie ea si presedintele in functie, fara a consulta Parlamentul, Ministerul de Externe, Ministerul Apararii si specialistii de politica externa si militara ai statului in cauza si fara a le face cunoscut OFICIAL acestora si platitorilor de taxe si impozite, continutul discutiilor purtate, cum si cu ce a angajat statul roman prin acestea ? 2. Daca pentru hartia igienica necesara orcarei primarii comunale, inclusiv cea din Cuca Macaii, se face licitatie publica transparenta, de ce pentru o cheltuiala de aproape 4 miliarde de euro, urmata de alte milioane si miloane necesare incadrarii, instruirii si mentenantei tehnicii achizitionate, nu s-au prezentat transparent si alte oferte existente pe piata de armament, dintre care, cele din Europa par, cel putin din perspectiva performantelor, a datei proiectarii si fabricatiei, mult mai interesante ? 2 bis. Si din aceasta intrebare, o alta: ce interese particulare isi plateste nemandatatul nostru Iohannis in negocierile cu blondul Donald, prin angajarea Romaniei la un asemenea efort ? 3. Care a fost motivul real de suspendare a sedintei CSAT, ca cel prezentat este absolut neconvingator, cunoscandu-se rigoarea cu care Statul Major General abordeaza relatiile sale, mai ales la acest nivel si modul aspru de pedepsire a vinovatilor, pana la destituirea din functie, de care pana acum nu s-a auzit nimic ? 4. De ce pentru tranzactia in cauza intervine din nou acest Klemm, un personaj absolut nediplomatic, continuator impotriva firii si a altor relatii dubioase ale Ambasadei unchiului Sam cu serviciile de forta romane si DNA ? 5. Ce surprize ne mai pregateste acest „presedinte” ? 6. Ce mai trebuie sa se intample ca, in sfarsit sa ne dam seama care a fost „mecanismul” castigarii alegerilor prezidentiale de acest necinstit si dubios personaj, al mentinerii acestuia in functie si mai ales, CARE ESTE COSTUL MATERIAL SI ISTORIC PE CARE TREBUIE SA-L MAI PLATIM NOI, CONTRIBUABILII ACESTEI TARI ????
    Si o observatie ortografica: in acest context, „pupili si pupile” se scrie corect: „pupili si pe pile” !!!

  5. @Mir,
    1.Persoanele amintite au fost consultate, de către domnul Klemm. Ce altceva mai vrei?
    2. Pentru că baietii și-au luat măsuri, au votat niste legi prin care dau dreptul armatei sa vandă sau să cumpere fără licitatii, fără transparență, fără respectarea legilor valabile pentru ceilalți, pe motiv de securitate si secretomanie.
    3. Motivul real este că nu era trecut in plan achizitionarea patrioatelor.
    4.Pentru că el este mesagerul oficial al Washingtonului, locul de unde este condusa baza militara mericană numita România.
    5. Tine aproape si vei afla, dar ce te mai poate surprinde la el?

  6. ifrim

    Sa inteleg ca daca nu aveam Patrioate ne ataca Ivan si ne lua ceasul & paltonul? Ei as eu sunt sceptic in aceasta privinta ,au ei problemele lor.Nu avem baze americane pe teritoriul nostru si art.5 din tratatul NATO? Deci nu ne cotropesc si fara Patrioate.4 mld. de $ e bani multi , sa indatorezi tara pe 10 ani parca suna a referendum.Mai raman bani pt.TAB urile 8×8 petlite semne de arma?

  7. @Ifrim,
    Referendumul nu e la indemana oricui, il tine domnul presedinte in maneca pentru si cand vrea el. Bantustizarea Romaniei nu face obiectul referndumului.

  8. ifrim

    Sa vedeti ce ma rad! Eu o sa fiu in retragere ma doare la basca.Dupa ce cumparam Patrioate prevad ca urmeaza achizitionarea tot pe $ la cursul BNR de Abrahams, crucisatoare,portavioane, submarine nucleare ei si dupa ce suntem noi inarmati si inzestrati aceasta tenhica trebuie verificata daca e functionala si uite asa ne pune partenerul strategic sa-l atacam pe Ivan sa avem si noi propriul TOpEx. sa nu fim invidiosi ca altii au iar noi nu.In celelalte zone de conflict se cam gata combatantii.Si da,i si lupta!Gurile rele zic ca o caracteristica a istoriei este repetitivitatea!