Armata pe toate fronturile

Categoria Despre Armata

tab scufundat

 

Pierderi planificate

Spuneam acum câteva zile că mai marii ţării au pus tunurile pe armată, în sensul că îşi fac imagine de mari patrioţi discutând despre nevoile de înzestrare a armatei sau  plagiind fotografiile de succes  din Top Gun. Săptămâna asta însă parcă au înnebunit toţi. Este adevărat, trebuie să acopere cumva ultimul “accident” de pe timpul aplicaţiei de a Galaţi unde un TAB 77, s-a scufundat cu succes în Dunăre. Din fericire personalul a fost evacuat, nu au existat victime, deci domnul ministru a scăpat ocazia de a mai înainta în grad post-mortem nişte eroi iar domnul Duşa de a face fotografii lângă  trupurile neînsufleţite ale  cadavrelor celor decedaţi. Nu ştiu ce vor face acuma “ experţii” din armată care – săracii de ei- încă nu au reuşit să afle de ce a căzut DAC-ul în prăpastie, că iată, trebuie să afle de ce a intrat TAB-ul la apă. Sabotaj domnilor, sabotaj în toată regula, cineva vrea să facă rău conducerii ministerului, sau ruşii au decis să boicoteze aplicaţiile NATO. Cum de nu se sesiează nimeni ? Oricum, domnul ministru Ţuţuianu s-a scos, domnia sa a dat un comunicat tehnic în care arată că nu e nimic deosebit, incidentul face parte din décor, mai avea puţin şi spunea că era planificat:  “Evenimentul face parte din gama de situaţii tactice luate în calcul de planificatorii exerciţiului. „ Sunt curios dacă ar fi  spus la fel şi în situaţia în care ar fi fost victime. Sunt convins că nu, dar nu pot să nu mă întreb de ce, că doar şi atunci evenimentul ar fi făcut parte din aceeaşi gamă de situaţii tactice. Dar aşa suntem noi… ne dăm viteji după răboi.ORICUM, CU ACEASTĂ REPLICĂ DOMNUL ŢUŢUIANU A DAT RĂSPUNS TUTUROR ÎNTREBĂRILOR LEGATE DE ACCIDENTELE TRECUTE PREZENTE ŞI VIITOARE. BRAVO DOMNULE, EŞTI MARE!

Faptul că tehnica militară cedează pe toate fronturile şi pe toate căile, aeriene, marine şi terestre, face parte din gama de situaţii planificate de către minister şi conducerea de partid şi de stat, deci nu e cazul să ne impacientăm. Nu e aşa domnule Ţuţuianu? Mai rămâne ca domnul Ţuţuianu să spună că se ştia că transportorul nu va face faţă luptei cu valurile, dar a fost băgat în exerciţiu ca săfie făcut de râs. Am avut pe vremuri un coleg, ofiţer, care în tabăra de schi a avut ghinionul ca din 4 militari să aibă unul cu piciorul rupt pe timpul instrucţiei. Întrebat de cdt taberei cum s-a întâmplat dar mai ales, de ce, el a răspuns : ”pierderi planificate!” şi cu asta i-a l-a lăsat fără replică.

De ce ne pleacă oamenii ?

Se pare că domnul prim-ministru Tudose, (o altă viitoare dezamăgire pentru fraierul Dragnea) şi-a stabilit o tactică a picăturii chinezeşti, în procesul măcinării şi destabilizării din interior a noului guvern. Dacă acum o lună am experimentat în premieră mondială dărâmarea unui guvern de către partidul care îl propusese, nu ar fi exclus să experimentăm şi distrugerea unui guvern de către premierul care “şi-a ales miniştrii”  De ce spun asta ? Pentru că acum nici o lună, domnul Tudose, brăzdatul, îi dădea un ghiont lui Dragnea, spunând că nu e dispus să fie slugă. Acum 10 zile într-o şedinţă de guvern l-a ridiculizat pe ministrul Daea, cu oaia. Apoi a urmat un secretar de stat,luat şi el peste picior. La ultima şedinţă, domnul Tudose a pus tunurile pe domnul Ţuţuianu, cerându-i  să pună stop fugii din serai, adică valului de demisii din armată, care riscă să aducă armata română, din punctul de vedere al încadrării, nu numai al înzestrării, la nivelul de “ scos din luptă”. A constatat domnul Tudose că ies militarii la pensie dar nu a sesizat corect şi cauza. Domnia sa zice că, vezi Doamne, oamenii ies la pensie pentru că legea pensiilor militare este atractivă. Da, la această oră ieşirea este mai atractivă decât intrarea în armată, sau chiar statul în armată.Dar  militarii se cer afară din două motive, unul pentru că datorită conducerii şi sistemului de promovare pe linie de partide, oamenii serioşi nu se mai regăsesc în sistem, iar al  doilea motiv ar părea că este faptul că actuala lege a pensiilor militare este convenabilă. Da, este, dar motivul adevărat este că deja se ştie (pentru că oricât s-ar dori, a răsuflat, nu se pot ascunde intenţiile şi ordinele primite pe linie de partid) că se lucrează intens la modificarea, dacă nu chiar anularea legii 223 şi reintroducerea militarilor în sistemul naţional de pensii. ACESTA ESTE MOTIVUL REAL AL CERERII MARI DE PENSIONARE.

Deci ce fac conducătorii de partid? Domnul Tudose îi cere lui Adrian să ia măsuri să oprească hemoragia. Nu ştiu dacă se referea la dosarele de pensii sau la scurgerea de informaţii, dar îmi e teamă că asistăm la un process similar celui din DNA unde doamna Kovesi în urma înregistrărilor, în loc să oprească practicile ilegale, a cerut oprirea  scurgerilor de informaţii şi găsirea şi pedepsirea celor  vinovaţi de “trădare”.Sunt convins că aşa va fi, că doar “sistemul”e acelaşi.

Porumbelul şi şarpele

Ce face domnul Ţuţuianu?Domnul Ţuţuianu îl asigură pe domnul prim ministru că va stopa hemoragia şi că nu intenţionează să creeze probleme suplimentare conducerii de partid, mai ales acuma când Tom Cruise de România pedalează nebuneşte pe bicicleta  “Doilasută”. Ceea ce oferă în fapt domnul Ţuţuianu este jumătatea lui cinci. Domnia sa declară, sperând că astfel va linişti populimea:  „În situația modificării actualei legi a pensiilor militare, noi suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul în cazul pensiei. Totodată, valoarea pensiei nu va depăși sută la sută din baza de calcul și nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală. Am simțit nevoia să facem aceste precizări pentru a-i lămuri pe cei din sistemul militar că nu avem intenția să creăm probleme suplimentare care să genereze plecări din sistem”

Aici domnul Ţuţuianu a scos pe gură un porumbel şi un şarpe:

Prumbelul este recunoaşterea faptului că se lucrează la şi se intenţionează modificarea(eu spun anularea) legii pensiilor militare, odată cu modificarea legii pensiilor care este deja oficial admisă ca obiectiv al guvernării pe acest an. Şi pentru a stopa  cererile de pensionare, el dă asigurări că  nu vor fi afectate pensiile în plată. Păi domnule Ţuţuianu, nu te supăra nu îţi merge bine mecanismul. Dacă dumneata recunoşti că va avea loc o modificare a legii pensiilor militare şi mai şi recunoşti că nu vor fi afectate pensiile în plată, e ca şi cum i-ai impinge singur pe militari să treacă în rezervă, ca să fie şi ei prinşi cu pensiile în plată. Logic nu ? Hai să tăieşti! Ăsta a fost porumbelul.

Şarpele este mult mai parşiv. Tot domnul Adrian ne spune că în situaţia modificării pensiilor militare, va fi păstrat algorimul de calcul a pensiei. Ciudat. Din câte ştiu eu, prin Parlament încă trenează renumita şi mult hulita OG57 al cărei articol 40 a fost şi este contestat de pensionarii militari, motivele sunt “célèbre” ca să îl parafrazez pe domnul Tudose. Ei bine  partidul de guvernământ,  la presiunile făcute şi intervenţiile unor asociaţii ale militarilor,  a promis că va modifica  sau chiar anula acel articol care este oricum, neconstituţional. Bineînţeles, promisiunea este doar promisiune, eu oricum nu dădeam o ceapă degerată pe ea, dar ea există. Ori, acuma, domnul Ţuţuianu îi anunţă pe pensionari că nu se va schimba nimic în actuala lege a pensiilor militare, că algoritmul va rămâne acelaşi. Păi articolul 40 tocmai pe acolo lucrase, iar oamenii doreau schimbarea. Va fi schimbare (în sesnul dorit de militari)  când voi fi eu popă. Prin această promisiune, domnul Ţuţuianu atinge două obiective dragi tuturor partidelor aflate la putere sau nu: în primul rând se acoperă şi îşi justifică nerespectarea promisiunii de a modifica sau anula art 40 şi în al doilea rând învrăjbeşte din nou activii cu rezerviştii, pentru că iată, apparent, unii vor modificarea legii (de fapt nu a legii, ci a ordonanţei care a modificat legea) iar alţii vor păstrarea legii. Aparent sunt în contradicţie şi cam asta vrea să scoată în relief conducerea de partid, fără a spune că de fapt şi unii şi alţii doresc păstrarea legii aşa cum a fost ea promulgată, nu aşa cum a fost modificată sau cum se doreşte a fi modificată.

Ei bine, totuşi urecheala lui Ţuţuianu arată că situaţia în armată şi  – mai ales- printre activi, nu numai printre rezervişti, este explozivă şi îmi e teamă că dacă se va umbla la legea pensiilor militare, sistemul se va confrunta nu numai cu cereri de pensionare ci chiar cu demisii sau proteste sub o formă sau alta. Să nu ziceţi că nu v-am spus. Cine vrea să rişte?

 

PS: Tom Cruise s-a văzut neinvitat  sau mai bine spus nu s-a văzut invitat la spectacolul aviatic de Sf Ilie. Cum e posibil, când el tocmai îşi comandase trusoul ăla alb marca Top Gun cu ochelari cu tot? Mai mare ruşine ca asta nu s-a pomenit. Vor cădea capete, dare u măîntreb aşa fără să vreau dacă a fost e omisiune politică sau una pur tehnică.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21912307-mapn-explica-intamplat-tab-care-scufundat-dunare-echipajul-raportat-infiltrarea-apei-interior-evenimentul-face-parte-din-gama-situatii-tactice-luate-calcul-planificatorii-exercitiului.html

http://www.stiripesurse.ro/premierul-tudose-solicitare-catre-ministrul-apararii-in-privin-a-pensiilor-militarilor_1208913.html

https://www.agerpres.ro/politica/2017/07/20/tutuianu-in-situatia-modificarii-legii-pensiilor-militare-algoritmul-de-calcul-trebuie-pastrat-pensiile-in-plata-nu-vor-fi-afectate-14-41-22

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Armata pe toate fronturile

  1. Andrei Marian

    Domnul Marin Neacșu
    Analizele dv. sunt corecte,mult peste cele ale centrelor de analiza secrete si oficiale. Băieții si fetele încadrați in acestea ar putea sa se aboneze,pentru a primi articolele dv.(asta in cazul in care își respecta specialitatea,funcția ori gradul)
    Analiza clara,concisa,identificând cauze,efecte.
    Nimic nu este întâmplător in acțiunea trădătorilor de neam si tara care ocupa funcții in instituțiile statului roman,intradevar ei sunt in război cu Romania,si nu slăbesc capacitatea de apărare a tarii ci o distrug,in acest moment ea apropiindu- se de 0.
    Cum de la instituțiile împuternicite prin lege,sa lupte si sa neutralizeze asemenea forte,ni mai așteptam nimic,ele complacandu- se in situația de complicitate si favorizare a acelor persoane, ne uitam atent (si sper sa nu devenim mirați) la prtenerul strategic si la aliații oficiali,sperând ca aceștia s-au trezit din visare ori și-au întrerupt vacanta …