La fierbinți despre armată

Categoria Despre Armata

Ciuca la conducerea armateiSoarta lui Ciucă după ordonanța lu Olguța

 

 

Moto :

 ”Umblă vorba prin oştire şi e mare tavatură
Că Olguta vrea să’nghete pensiile militare.
Dar un militar mai hâtru dă şi el timid din gură
Să mi-o’nghiţe, să mi-o’ngheţe , dar atunci când este mare.”

Noua găselniță a Vasileascăi (ordonanța lui Dragnea) de a face rost de bani la buget prin înghețarea pensiilor militare a pornit caruselul declarațiilor și reacțiilor de tot felul. Acum două zile, administrația prezidențială anunța ieșirea din sistem prin pensionare (la cerere, nu prin demitere , așa cum suge-rau unele medii media) a zece generali din SRI. Lista, pentru cei care vor să știe de ce vecinul nu dădea cu bună ziua la nimeni nu ducea gunoiul niciodată și nu căra niciodată plasele cu cumpărături,  o găsiți aici. Astăzi a apărut lista cu o parte din judecătorii care și-au cerut ieșirea la pensie.Nu a apărut încă lista cu generalii din MAI și din Armată, pentru că cei de la Cancelaria domnească nu au terminat de întocmit ordinele. Vor să le dea pe toate odată și le ia ceva timp. Cred că din cauza asta se va amâna și Ordonanța, pentru că  e posibil să nu poată fi procesate toate datele până intră în vigoare Ordonanța lu Olguța. Și stați că încă nu s-a aprobat lista cu coloneii, și locotenent-coloneii care vor să iasă la pensie și nici  nu au ieșit încă din tură și din grevă cei din penitenciare. Nu mai avem păduri pentru câtă hârtie e necesară.

Ce credeți că a urmat după asta?
Onoarea lui Dragnea

Primul care a sărit de cur în sus este  Dragnea, cel care de fiecare dată când e de făcut ceva neplăcut pleacă din țară sau din ochii presei și își lasă ordonanțele să anunțe veștile proaste iar în funcție de rezultat și reacția populației, confirm sau infirm știrea, de cele mai multe ori dând vina pe comunicare sau neatenție. De data asta, domnul Dragnea, se leagă de cei care vor să treacă în rezervă din cauza modificărilor pe care le propune Olguța la Legea 223 și spune că nu au onoare. Nu am înțeles, de ce nu au onoare domnule Dragnea? Pentru că dumneavoastră vă jucați cum vă vine la minciog cu soarta militarilor, singura categorie de personal care jură să moară pentru o clasă politică coruptă și mizeră, pentru că vor să își asigure și ei cum pot o pensie care să nu îi bage în mormânt înainte de vreme, pentru că se gândesc la familie și sănătate când ar trebui să o faceți dumnevoastră? Cine vorbește despre onoare? Unul care a săpat doi președinți de partid pentru a le lua locul? Unul care și-a trădat propriul partid bătând palma cu președintele și făcând cărare la Cotroceni numai pentru a-și asigura liniște penală?Unul care l-a convins pe Ponta să renunțe la președinția partidului pentru ”a salva guvernul” apoi la conducerea guvernului ”pentru a salva partidul” iar apoi s-a instalat el la conducere? Asta depășește orice limite.

Unii se mișcă

Pe data de 2 August o delegație formată din rezerviști din 3 asociații au fost primiți de Secretarul de Stat pentru Relația cu Parlamentul pentru a discuta efectele catastrofale pentru Sistemul Național de Apărare produse de intenția de modificare a Legii pensiilor militare, efecte cu implicație pe termen mediu și lung în încadrarea forțelor armate. Rezultatele întâlnirii vor fi prezentate pe paginile asociațiilor respective. Nu sunt împuternicit să dau acuma  aceste informații dar le voi prezenta când asociațiile le vor face publice.

Există și o intenție reală de unificare a intereselor tuturor asociațiilor militarilor și coordonare a activităților, nu conducere, ci coordonare liber consimțită, pentru a fi în măsură să prezentăm un punct de vedere comun și bine susținut de acum încolo, în toate problemele ce țin de Apărare.  În curând va fi dat un  comunicat în acest sens. Nici în acest sens nu pot da detalii la această oră.

Alții scriu scrisori

Domnul Dogaru, fostul istoric Dogaru,(pentru că de când a fost numit sindicalist șef al militarilor  în rezervă de către structurile care l-au format  nu prea s-a mai ocupat de istorie ci de gargară) iese și el cu declarații de te doare capul. Toată rezervimea vrea să se ia atutudine, să se lupte, să se unească, adică exact ce nu vor guvernanții, adică sistemul. Ce sfat dă domnul Dogaru, marele luptător pentru apărarea cotizației? Păi domnia sa spune că unirea nu face bine la militarii rezerviști sau militari, mai bine să stea dezbinați, eventual să facă o scrisoare pe care să o înainteze, prin el, ticluită de el, celor cărora le face jocul. Hemoroizii face bine în accepțiunea domnului Dogaru.  Iată ce propune marele sindicalist Dogaru, în condițiile în care Coarnă moare cu Carmen Dan  de gât: ” Excludem cu desavarsire solutia manipulatoare de constituire a vreunei structuri organizatorice pe verticala (superuniune sau partid), deoarece aceasta va fi imediat penetrata, demonizata si distrusa prin manipularea orgoliilor liderilor, santajarea lor sau lichidare.

Ce tip de actiune comuna? Nu neaparat stradala, pentru ca la asta se asteapta. De pilda, o scrisoare catre Secretariatul General NATO si Departamentul de Stat American, denuntand tradarea si consecintele ei, pe care sa o semnam cu totii, nu numai S.C.M.D.-ul si aliatii sai civili (CNSC) ca in 2011.”

Dar dacă este organizat de Dogaru totul e ok. Nihil sine Io, ar trebui să fie sloganul SCMD.

A obosit Dogaru? Nu, nu a obosit, pentru că dacă ne amintim de acțiunile inițiate de el,  aproape toate au fost un fâs, mai ales că erau programate în zile de sărbătoare națională, sau erau ținute la palatul Victoria împotriva președintelui și la Cotroceni împotriva premierului. Așa știa Dogaru să se facă că protestează. De data asta nu numai că nu vrea să se treacă la proteste, dar nu vrea nici ca asociațiile militare să se unească, pentru că el de fapt a urmărit și urmărește interesul celor care l-au plantat sindicalist.  A auzit el, de fapt a fost informat pe filiera DIA că unele asociații vor să își unească eforturile și asta nu dă bine la sistem. Acesta e Dogaru.

ADIO ARME?

Toată militărimea așteaptă o reacție a șefului SMG, așteaptă ca acesta  să ia atitudine și să declare ceva,  să contracareze cumva zvonurile sau să se opună. Mai mult ca sigur că imaginea sa în armată, în rândul  militarilor dar și a societății civile, se va decide în funcție de ce va face în acest caz, deși ar fi trebuit să fie evaluat în funcție de întreaga activitate, inclusiv  ”înzestrarea” armatei și alte aspecte care țin de apărarea țării. Personal nu aștept declarații, declarații dau politicienii și eventual  sindicaliștii. Militarii fac, nu vorbesc. Sper ca pe lângă atribuțiunile specifice funcției, activitățile deja planificate, să își găsească timp să își exprime și impună punctele de vedere în fața secretarilor de stat, a ministrului și a guvernului, arătând că o pensie de 34000 de lei a unui magistrat  fie el și militar, nu înseamnă că toată armata are pensii de această valoare și să o demoleze pe doamna Vasilescu care a umplut canalele (și cele de televiziune)  cu dejecții. Domnul General Ciucă  are posibilitatea să obțină datele necesare  de la CPS, să arate că  pensia unui colonel nu depășește salariul unui colonel actual pe aceeași funcție, să demonstreze că nu există pensii militare așa cum a prezentat propaganda guvernamentală și, pe baza unui calcul făcut de specialiști de la casa de pensii sectorială, să arate cu cât crește pensia unui militar dacă solda de grad a unui militar de grad egal crește de exemplu cu 100 de lei. Dacă nu ar putea să prezinte aceste date personal, are purtător de cuvânt  care să prezinte oficial pe toate canalele media  date concrete care să demonteze isteria mizerabilă  care atinge valori inimaginabile privind pensiile ”căpcăunilor de militari”. Propaganda anti-armată sperie lumea cu ideea că dacă se păstrează art 60 din legea 223, în 5 ani pensia unui militar va depăși de câteva ori salariul gradului echivalent activ. Să spună doamna Olguța, dar argumentat, cu date  nu cu vorbe,  de câte ori au crescut soldele militarilor activi în ultimii ani și cu ce procent din sumele respective au crescut pensiile. Asta ca să nu se sperie lumea că nu mai au bani din cauza militarilor. În plus, să explice, tot argumentat cu date concrete, din ce fonduri sunt plătite pensiile militarilor și cum influențează asta bugetul asigurărilor sociale. În realitate prin această campanie se urmărește readucerea pensiilor militare în subordinea Casei de asigurări sociale și folosirea acestor fonduri (eventual cele ” economisite” cu decesul militarilor) în sectorul civil, nu în bugetul MApN.

Șeful SMG are posibilitatea și chiar obligația, să demonteze toate aceste minciuni chiar și  fără să iasă personal  pe post. Mai are posibilitatea de a prezenta adevărata situație și de a face uz de dreptul de veto în CSAT când se va discuta propunerea de OUG,  cu riscul de a i se cere apoi sau de a-și înainta demisia. Exemple de urmat are. Franța. Motive are :

1.     Prin demisiile și trecerile în rezervă sistemul de apărare intră în colaps, conducerea SMG este decimată, la fel a ministerului și structurilor din subordine;

2.     Armata va fi pur și simplu pusă în imposibilitatea de a-și îndeplini misiunea, toate funcțiile de răspundere și conducere sunt neîncadrate, iar încadrarea funcțiilor este blocată.

3.     La o armată fără generali, nu se mai justifică un general cu patru stele ca Sef de Stat Major, funcția ar trebui micșorată și încadrată cu un absolvent de școală militară fără experiență, pentru că oricum toate funcțiile vor fi fie neîncadrate, fie încadrate cu cadre fără experiență pe funcția respectivă sau funcții de asemenea calibru.

4.     De vreme ce toți subordonații pleacă din armată ( și ca o formă de protest față de acțiunile politicienilor),  șeful SMG ar trebui  ca măcar din spirit de solidaritate să își urmeze subordonații. În armata lui Cuza așa s-ar fi întâmplat.

Deci una din două, ori se renunță la modificarea L-223, ori adio arme.

Ma mai uit din când în când pe la posturile tv și când văd câte moderatoare și câți invitați au găsit în pensionarii militari imaginea bombei atomice îmi dau seama cât de disperați sunt guvernanții și cât de goală este trezoreria. Cereți domnule să ne aducem verighetele pentru salvarea țării, dar nu mai umpleți emisiunile cu aberații și minciuni dezbinând românii.

http://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1501597984

http://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1501673537

http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la La fierbinți despre armată

  1. Neicusoru

    din primul link citat
    general-maior – cu două stele Tărpescu Ovidiu-Ionel / Director al Statului Major General
    general-maior – cu două stele Harabagiu Marius / Şeful SMFT
    general de brigadă – cu o stea Badea Gheorghe / Şeful Direcţiei operaţii SMG
    general de brigadă – cu o stea Mîndrescu Mircea / Şeful Direcţiei planificare strategică SMG
    general de brigadă – cu o stea Vişan Gheorghe/ Comandant D.2 I.
    general de brigadă – cu o stea Lăpădat Dan-Angelo / Şeful Direcţiei Logistice SMG
    general de brigadă – cu o stea Zanfir Constantin/ Locţiitor al şefului Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică
    contraamiral Dumistrăcel Cătălin-Silviu / Locţiitor pentru resurse SMG
    contraamiral de flotilă Frăţilă Tiberiu; / Şeful Direcţiei personal şi mobilizare SMG
    contraamiral de flotilă Uce Gigi-Cristinel / Locțiitor pentru Operații și Instrucție al șefului SMFN
    contraamiral de flotilă Hăulică Dan / Comandantul Bazei logistice navale
    contraamiral de flotilă Stănciulescu Ioan / Locțiitor pentru Resurse al șefului SM

  2. dora

    Bună seara,d-nule Neacșu!
    Din păcate asistăm de ceva timp, la un circ de cea mai joasă speță la adresa corpului militar. Așa e când politicul dictează!Păi de ce s-a aprobat ieșirea la pensie la vârste (am crezut că nu citesc bine), 42,45 până în 50 ani. De ce nu au fost penalizați? De pensionare anticipată, anticipată parțial nu a auzit cel care a aprobat documentul?Păi nu-i corect, nici față de mine nici față de ceilalți care respectă Anexa 3 (ieșirea la pensie funcție de anul nașterii). E adevărat, că vechimea acumulată determină scăderea vârstei de pensionare. Dar nici așa, au sărit calul. Prea e cusută cu ață albă! Se putea pune piciorul în prag, și nu se mai ajungea la o așa situație. Și apoi mai e ceva. Cum dracu o persoană fără studii militare (Institut, Academie), luat de pe stradă, activat, ajunge repede la grade mari și, după 15 ani (muuult), ajunge general, iese la pensie și îl reâncadrezi. Doamne, mă întreb, ce aș putea să mint când voi fi întrebată ce am lucrat îninte de a ieși la pensie. Aveți vreo idee, d-nule Neacșu? Părerea mea este că tot ce se întâmplă în aceste zile în domeniul pensiilor militare este o acțiune bine pusă la punct, bine gândită. Părerea mea!

  3. ifrim

    ciocoiu cu bila de picior,vulvuta la PTTR!

  4. @Dora,
    S-a admis iesirea la pensie anticipata, odata cu schimbarea macazului, cand Romania s-a reorientat catre NATO si ni s-a spus ca avem o armata prea greoaie, prea rigida, prea mare si prea independenta pentru pretentiile lor. Si atunci guvernantii nostri, ca sa arate cat sunt de atasati cauzei au acceptat tot ce le-au dictat americanii care au dat si bani pentru salarii compensatorii, numai sa ne distrugem armata si industria de aparare. Apoi obiceiul s-a pastrat, pentru ca dupa primul val de” deportari” a urmat al doilea. Acesta e al treilea mare val si cred ca si ultimul, dar , mai ales, cred ca tot dirijat, pentru ca asa cum mai spunea cineva, in domeniul militar , al resurselor strategice si al serviciilor de informatii, nimic nu se face fara aprobarea sau fara interesul partenerului strategic.
    In ceea ce priveste intrebarea legata de promovarea unora fara pregatire , ce va mai mira? Cum a fost posibil ca doi repetanti sa ajunga in fruntea parlamentului, ca o secretara de scoala de la marginea tarii sa ajunga ministru de interne, iar un „auto” deputat? Pe ce lume traiti? Armata face parte din societate si ii poarta obiceiurile.

  5. Gerula

    Excelenta analiza,draaga Marine cine are urechi sa auda,poltrucii astia care se dau democrati si europeni sunt de fapt niste tradatori de neam care dezbina natia ,facand jocul rusilor si al revizionistilor maghiari.Daca nu vom iesi in media cu explicatii pertinente,daca nu ne vom organiza rapid si nu vom reactiona la timp,astia baga tara in criza.Se urmareste ca noi sa incepem actiunile de protest acestea fiind apoi deturnate si furate,noi fiind acuzati ulterior de destabilizarea tariiUn scenariu mizerabil prin care acesti iresponsabili vor sa fuga de LA guvernare ca Ponta,pentru ca nu sunt capabili sa guverneze.

  6. Gerula

    Activii nu pot face mimic,si nici nu ar da bine pentru o armata,dar sefi militari trebuie sa reactioneze cu fermitate.Noua rezervistilor ca parte a armatei ne revine misiunea de a riposta cu mijloacele legale LA dispozitie.Dupa cum cunosti nu vom stata cu mainile in San,figurantii astia iresponsabili primind ceea ce merita.Toate la timpul lor.

  7. Gerula

    Prin plecarea din sistem masiv e clar ca acesta se va slabi,dar pe alocuri se va intari asa cum e cazul unor obedienti si incapabili ca Fratila Si Dumistracel.CE stia Fratila despre mobilizarea armatei?

  8. Vladimir Putzin

    Și uite așa, s-a ajuns la situația in care mama arunca apa din copaia in care și-a îmbăiat pruncul, cu prunc cu tot … !!!

  9. consta

    Ca prezentarea este manipulatorie se vede si din ‘prestatia’ ministrului finantelor la DIGI 24, care vorbind de pensii speciale da exemplu pensiei medii pentru aviatorii civili care este de cca10 000, iar cand i se cere sa dea exemplu pe domenii refuza sa spuna. Normal, ca doar e o diferenta substantiala intre 3000- pensia medie militara si 10000 enuntata mai devreme.
    Mai mult, spune ca pensia speciala e platita partial din fondul public de pensii, lucru total fals pt militari ale caror pensii sunt platite integral din bugetul apararii, neafectand fondul public destinat pensiilor civile.
    Pai daca vrem sa fim transparenti, de ce nu se dau exemplele reale?
    Se face acelasi lucru ca pe vremea guvernarii boc, care in loc sa impoziteze excesele a preferat distrugerea unui sistem de pensii, haosul de acum fiind datorat si acelor masuri…

  10. Gheorghe Deresu

    Militari de toate gradele si varstele uniti-va! Altfel veti muri in dispretul total al corectitudinii politice, care ne invata cum sa apucam un c…at de parte lui curata.