Cine mai vrea ”Marea Unire”?

Categoria Despre Armata

admarromil

Așa cum anunțam acum o zi, acțiunile doamne Olguța împotriva militarilor, nu au rămas fără replică. Cei activi au sărit cu rapoarte de pensionare. Nu comentez, fiecare își planifică viața cum poate, în măsura în care poate, mai ales având în vedere ”predictibilitatea” legislației și politicii guvernanților. Ce este totuși urât mirositor aici este că printre cei care pleacă primii  din structuri alergând după o pensie mărită sunt cei care la introducerea tăierilor sau ciuntirilor anterioare ale pensiilor ieșeau în public să ne convingă cât de bune sunt măsurile luate de conducerea de partid și cum 65% este mai mare decât 85%. Mă refer direct și fără rușine la domnii Frățilă și Dumistrăcel cărora îmi e greu să le spun generali. Ce e trist este că printre cei care pleacă, poate scârbiți de ceea ce văd că se pregătește armatei și poate regretă că nu se pot opune sistemului sunt și oameni ca Generalul Harabagiu Marius, abia uns șef al SMFT. Asta e viața .

Dar pe lângă hemoragiile deja anunțate, acțiunile ordonanței Vasilescu au  și partea lor bună. Una din ele este că lumea rezerviștilor  a putut să vadă cine este Dogaru cu adevărat, cel care organiza proteste la toate Zilele Naționale, cu sau fără motiv, numai ca să mai apară și el pe sticlă. Acuma când rezerviștii și activii fierb, Dogaru scrie scrisori și îi sfătuiește pe cei care vor unirea să stea în banca lor sau eventual să vină la el să îi consilieze, eventual să se unească sub burta lui. Punem pariu că după publicarea Ordonanței, domnul Dogaru va redeveni războinic, va dezlănțui jihadul și îi va sfătui pe toți cei loviți să vină la el că el și compartimentul lui Juridic vor acorda asistență juridică contra unei sume modice ? Hai repede, că am nevoie de bani pentru concediu.

Și uite că totuși, în ciuda acțiunilor Vasileascăi și a sfaturilor Dogarului, două asociații ale militarilor, conduse de doi militari care nu au orgolii ci doar principii, au decis și propun tuturor asociațiilor să se unească într-o Uniune Națională  a Asociațiilor Militarilor care să îi reprezinte pe toți în toate situațiile care vor mai pune în pericol de acuma statutul militarilor, sau starea de operativitate și  capacitatea de apărare a armatei. Uniunea se vrea o formațiune care să coordoneze, concilieze și susțină interesele militarilor în fața factorilor de răspundere politici și guvernamentali, a conducerii armatei și a tuturor celor care intenționat sau nu lovesc în armată. Oare câte asociații, câți șefi de asociații vor lăsa orgoliile prostești și se vor alătura celor două asociații ? Dacă ei nu vor, poate vor militarii care le compun și vor reuși să îi determine să facă pasul spre unirea tuturor asociațiilor militarilor.  Citiți aici comunicatul celor două asociații și acționați dacă mai aveți sânge kaki în vine, dacă nu, aruncați-vă livretele militare la gunoi și așteptați ordonanța liniștiți.

Asociația ADMAR și Asociația ROMIL emit următorul

COMUNICAT COMUN

Avand in vedere situatia dezastruoasa a Armatei Romane la capitolele inzestrare, dotare echipare, selectionare, incadrare, situatie care se deterioreaza cu fiecare zi,  dar si ultimele masuri ale guvernului privind salarizarea si modificarea legii pensiilor militare, au decis demararea actiunilor  in vederea constituirii “ Uniunii Nationale a Asociatiilor Militarilor din Romania” avand ca scop unirea eforturilor  asociatiilor militarilor activi si in rezerva din  toate categoriile de forte si profesionale ca si personalului civil si coordonarea  acestora in vederea identificarii si sustinerii intereselor comune, pentru apararea drepturilor legitime individuale si colective ale personalului din armata, cresterea prestigiului  si intarirea Armatei Romane.

Asociatiile de mai sus  fac apel pe aceasta cale la toate asociatiile si formele asociative ale tuturor categoriilor de militari  sa se alature acestei initiative pentru a sustine puncte de vedere comune si argumentate in relatiile cu conducerea Ministerului Apararii Nationale, a guvernului si  tuturor Ministerelor si structurilor departamentale care contribuie la influentarea activitatii si vietii militare. Intentia noastra este constituirea unui partener credibil puternic si reprezentativ care sa elimine interesele meschine de grup sau personale care la aceasta ora dezbina si aduc mari deservicii militarilor si sa ofere unitate si forta militarilor in relatiile cu factorii politic, guvernamental si legislativ.

Asociatiile care vor sa se alature acestui deziderat si care inteleg ca numai unirea face puterea, lasand deoparte orgoliile si interesele marunde sau ambitiile personale, sunt rugate sa contacteze conducerile celor doua asociatii initiatoare in vederea definitivarii in comun a statutului Uniunii si principiilor de functionare.

Din partea ADMAR: Alexandru Gheorghe-0769.642.543

Din partea ROMIL: Tudor Marian-Telefon:0761.684.325, email:< romilbuc@gmail.com>

Oare nu ar fi minunat dacă am sărbători centenarul Marii Uniri cu participarea acestei Uniuni la eveniment?Cred că așa ar trebui să răspundem acțiunilor politicienilor.

http://www.asociatiaromil.ro/component/content/article/37-activitati/695-comunicat-comun.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

22 Raspunsuri la Cine mai vrea ”Marea Unire”?

  1. Gerula

    Unirea dintre generatii,aceiasi care l-a speriat pe Opera ,unirea dintre diversele structuri asociative din sistem,unirea tuturor militarilor si cultivarea unor relati normale,ii sperie.Fara aceasta unire suntem in pixul si la cheremul lor.Doamne lumileaza mintea militarilor acestei tari.

  2. Neacsum

    Un alt militar roman a fost ranit in AFganistan, nu mai spun prntru ale cui interese. Sunt convins ca sta linistit pe patul de spital, va avea o pensie pe masura sacrificiului sau.

  3. Voinea Ion

    NU TREBUIE SA STAM LA MILA POLITICIENILOR.TREBUIE SA FIM UNITI SI SA LE DAM O RIPOSTA DURA PRIN ORICE MIJLOACE ATUNCI CAND TREBUIE. CAND NE VOR INJUMATATI PENSIILE NU VOM MAI AVEA BANI NICI PENTRU BENZINA MASINILOR PERSONALE TRANSFORMATE IN MASINI DE LUPTA. ACTUALII POLITICIENI IN CARDASIE CU MAFIOTII DE TOATE CULORILE STIU BINE CA PUTEREA NOASTRA STA IN VALOAREA PENSIILOR SI DE ACEEA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU NE VOR LOVI ACOLO UNDE NE DOARE CEL MAI TARE. SA PROFITAM ACUM SI SA NE CONSTITUIM INTR-UN SINDICAT PUTERNIC ORGANIZAT PE PRINCIPII MILITARE CU FORMATIUNI DE LUPTA LA NIVEL DE ORAS,CU SISTEM DE ALARMARE SI MOBILIZARE LA NIVEL DE TARA .SA AVESM MASINILE PERSONALE CU PLINUL FACUT IN PERMANENTA SI DOTATE CU MIJLOACELE DE LUPTA NECESARE PENTRU SUSTINEREA ACTIUNILOR ORGANIZATE DE SINDICAT .ASA CONCEP EU LUPTA CU CLASA POLITICA MAFIOTA PANA IN MADUVA OASELOR.
    Editează

  4. @ Voinea Ion, pana la un punct sunteti coerent. De la chestia cu plinurile la masini, cu sistemele de alarmare, cu mijloacele de lupta ma pierdeti. Probabil ati stat prea mult pe langa Dogaru. Mai rasfirat un pic, mai rasfirat.

  5. Vasile

    De acord cu cele scrise in comunicat si am toata disponibilitatea de a participa. Ma voi adresa lui Marian Tudor. Consider ca ar fi bine ca un asemenea comunicat sa fie transmis televiziunilor mincinoase si diversioniste ca drept la replica la toate afirmatiile calomnioase facute la adresa noastra.

  6. @Vasile,
    Eu am trimis pe paginile de FB ale televiziunilor, dar ma indoiesc ca vor populariza.

  7. Este necesar unirea tuturor structurilor reprezentative ale militarilor dar oare vor avea urechi factorii decizionali pentru a le rezolva problemele care încep sa devina serioase ???

  8. Iulian

    Marine,
    in primul rand Armata Romaniei a scapat de cei mai obedienti amirali, fara studii aprofundate, militare! Daca poti ajunge amiral fara sa treci 2 ani pe la UNAP, de ce nu poti si fara liceu, ca-n 50?
    In al doilea rand, trebuie aprobat prin lege un sindicat al activilor/minister, ulterior o uniune a acestora, inclusiv a asociatiilor rezervistilor, inclusiv sindicat intr-o mare si puternica confederatie sindicala!
    Citesc ca sunt destule armate moderne care au sindicat in randurile activilor din armata si nu impieteaza cu nimic structura militara!
    Apoi, daca tot se joaca hopa-mitica cu noi trebuie revizuit cap III din Legea statutului cadrelor militare!
    Daca tit am sarcini la criza si razboi, prin mobilizare, pana la 63 de ani, barbati si femei, iar civilii pana la 35 de ani, ce zici, doamna Olguta poate calari un Tc sau TAB?… sau i se desface cocul ala, marca AVATAR?…mai trebuie sa-si decupeze urechile si sa se tatueze intre sprancene!
    Cand, posibil pe toamna, va reveni acasa definitiv, sper in actiunea demna si camaradereasca a comitetului de intampinare!…eu tit mai sper ca va da si ea socoteala pt porcariile facute la stadion, nu? Ai curaj sa mergi la meci la inaugurare? Hmmm!
    ….a plecat si Cdt.Bg….nu aveti bafta la statornicie!…

  9. ifrim

    Si eu sunt de acord cu marea unire si declar pe proprie raspundere ca nu vreau sa fiu sef, ci doar sa pun umaru sa ajut in limita posibilitatilor mele de a obtine pt. toti drepturile istorice de pe vremea lui Cuza!

  10. @Iulian,
    Treaba cu sindicatul e o alta fixatie a mea si am expus-o multor sefi de asociatii, dar la toti le e frica.Sa vedem , poate pana la urma gasesc cativa baieti care chair stiu ce vor si il facem. Da, am vazut ca l-au saltat si pe Petrescu. Cand a venit, credeam ca va ramane aici cel putin cativa ani, pana va pune pe picioare brigada internetionala. Daca l-au luat, inseamna ca e criza mare, pentru ca el fusese totusi harazit sa infiinteze si sa puna pe picioare Brigada asta.Imi e insa si mai teama ca toate locurile astea ramase libere dupa promovarile facute in doua zile, vor fi ocupate tot la repezeala, ca sa arate ca au solutii si nu sunt in criza, de oameni care nu le merita. Sa te tii ciolaniada.

  11. Gerula

    Dragi camarazi,lasati sindicatul ca pana atunci e Cale lunga,trebuie mai intai legislatie si apoi discutam,acum e batuta pt UNIUNE.Ridicati problema in asociatii si in garnizoanele voastre si purcedeti la treaba.Primul pas s-a facut,acum depinde de fiecare dintre noi as hotaram,dar nu uitati CE train acum e inceputul sfarsitului.

  12. Geofreeland

    Atacul concertat împotriva armatei României, dus de marionetele politice efemer un fel de Vasilică si Mărioara pe la bâlciuri, mi-au întărit credința că politicienii noștri au un comportament cu nimic diferit de cel al sarcopților, acarienii râiei la porci. Citind despre rapăn, poți înțelege ca râia politica face parte din modul nostru de a fi si cu care ne-am obișnuit. Acarienii gen Olguța te fac sa te scarpini pana la sânge. Acarianul Hunor ar trebui sa treacă pe la Ip mai întâi si apoi sa facă retorica urii fata de români. Sereiștii își spală izmenele in tufișurile blaturilor sasului șef cu teldrumistul dragnian in ping-pongul dintre trumpiță si merkelika pe teme de înzestrarea armatei, tăierea gazului rusesc si sărăcirea babei Safta. Cei 100 de ani de la reîntregirea Daciei milenare sunt umbriți de raptul Bucovinean si Basarabean. Dar acarienii, controlați in lesa kovesiană, fac potecă la Bruxelles sa ia lumina învierii. Asta e Romania? Încă. Sau poate asta e prețul, un jaf cât intr-o suta de ani.

  13. Vladimir Putzin

    „Criza generalilor” care au părăsit cu vitejasca lașitate câmpul de lupta fără a trage nici măcar un amărât de „glonț” din și mai amărâtul lor „Carpați” (aici nu in sensul strict al muniției și armei), imi aduce aminte de o alta fapta de aceeași grandioasa noblețe ostășească, a generalului de miliție, care după ce a pierdut magistral bătălia cu minerii de pe Valea Jiului, uitând cele învățate in Dealul Tacaliei, printre care și ca un defileu se interzice prin apărarea versanților adiacenți lui și ca un baraj cât e el de baraj, dacă nu este și aparat nu este „apa de ploaie”, a dezertat eroic in haine civile pentru a scapă din chingile incercuirii minerești. Fapta lui, a rămas nepedepsita după modelul devenit de mult istorie a printului Karol.
    Actuala dezertare a celor cu numărul stelelor de pe epoleți depășit doar de ifosele de pricopsiți nemritati ai sorartei are rădăcinile adânc înfipte in istoria recenta a ceea ce se vrea a fi un corp de elita al armatei. Multi din cei care le-au precedat, „instruit”, „educat” și promovat, au fost de aceeași teapa. Am și ați cunoscut personal generali care și-au condus marile unități din subordine in stare de ebrietate (la propriu), care pentru o noua stea și-au dat cinstea pe rusine, care și-au promovat subordonații pe criterii nosocomiale, care conduceau aplicații tactice după ureche, necunoscând nici măcar concepția aplicației semnată de ei precum primarii și luând la cunoștința de situațiile tactice create, la ajungerea in teren pentru ascultarea hotărârii, unde ștergeau pe jos cu cei care o raportau și care oricum erau mult mai in tema decât ei. Implicarea lor era însă totala când il chema pe cel însărcinat cu întocmirea bilanțului, pentru a-i ordona calificativele, funcție de gradul de prietenie – antipatie și serviciile aduse in timp de participanți…………………………
    Și ar mai fi multe de spus, dar s-ar peste ele, pentru a ma apropia de vremurile noastre, in care niciunul dar absolut
    nici măcar unul dintre acești infatuați generaLAȘI nu a schițat nici cel mai mic gest, când clitorisul băsescian boc, i-a scuipat in obraz pe cei care i-au învață sa stea in bocanci, sa nu-și mai șteargă mucii cu mâneca vestonului și sa ia linia de ochire (ca „trăgaciul” au învățat singuri mai târziu cum sa-l mânuiască in favoarea lor și găștilor din care făceau parte), numindu-i „pensionari de lux cu pensii nesimțite”. Niciunuia nu i-a dat prin cuierul dintre umeri unde-și puneau cascheta, sa-l cheme la ordin pe idiotul ofițeraș de rezerva pentru a-i aduce la cunoștința ca i s-a retras gradul militar.
    Tot ei au privit cu maxima indiferenta periculoasa ascensiune politica și militara a nocivului individ Oprea, cu tot ce a urmat prin aplicarea „politicii” militare a acestui autentic scrobit derbedeu. Niciunul nu a avut nici cea mai mică tresărire când selectul corp al generalilor a fost infestat cu „generali” de caton, proveniți din toate mediile nemilitare ale țării. pe care nu-i mai amintesc pentru a nu va strica din nou pofta de mâncare …………………..
    Și vreau sa va mai aduc aminte și de pseudoministrii apararii unul mai neministru ca altul, din care vreau sa-l evidențiezi pe acest ultim și la propriu și la figurat, întronizat in Dealul Spirii, după ce a dezertat și el din marele război mare dus cu Balena Albastra care înoată in apele tulburi din fostul sediul al Comandamentului Infanteriei și Tancurile de pe Str.Stirbei Vodă și acoliții ei SRI-îți și de alte culori, lăsându-l pe baricade pe Liviu Plesoianu singurul bărbat parlamentar in viața.
    Parca trezit din somnul-i cel de moarte in care a visat legile scrise și mai ales nescrise ale armatei, da din gura și din ordine ca un vechi militar priceput la detoate și mai ales la pensiile militare puse la stâlpul infamiei de roșcovana lui colega LOV, dar neputând face distincția între o pensie a unui adevărat militar și cele ale caricaturilor cu uniforme de culoare milițienilor, denumiți pompos „magistrați militari”, o secta pe cât de îngâmfată, pe atata de inutila, dar, cu adevărat, nesimțit de bine plătită și in așa zisa activitate, cât și in pensie.
    Și ar mai fi multe de zis, măcar pentru a trezi din amorțeala pe cei care tac in mod surprinzător, acceptând sa fie aruncați la remorca unor veleitari puși pe pricopseala, niște pitifelnici care au uitat jurămintele militare depuse in fata drapelelor de lupta, înainte de a le semna și care când e cea mai mare nevoie de ei, dau bir cu fugiții ca toți lasii neamului.
    Hai prieteni, capul sus, ca sa fim inca o data ce-am mai fost …!!!
    Am onoarea sa va salut !

  14. Vladimir Putzin

    Scuzați-mi rateurile, datorate scrisului pe tableta și stării nervoase provocate de subiect.
    Cu mulțumiri pentru înțelegere, va doresc zile racoaraoase !

  15. Vladimir Putzin

    Și ca sa va răcoresc, hai cu inca un banc.
    Se făcea ca, la un pahar de vorba, nea’ Nicu, absolvent legal doar a cinci clase si alea cu media generală 5, il întreabă pe premierul de atunci, Ion Gherghe Maurer, un intelectualul rasat.
    – Bre nea’ Gigi, cum il chema bre pe amiralul ăla englez înnobilat de regina Angliei ?
    – Care mai Nicule ?
    – Cum care ?, ăla fără un ochi !
    – Nelson Nicule, amiralul Nelson !
    – Aha …, Nelson …! Dar pe rusul ăla de-l batu pe Napolenul francezilor de ii merse fulgii, cum il chema ?
    – Care rus ma Nicule, care rus ?
    – Care rus, care rus ? Pai …, ăla fără un ochi !
    – Kutuzov Nicule, generalul Kutuzov !
    – Da, da …, generalul Kutuzov ! Dar pe ăla al evreilor de-l batu pe egipteanul ăla de-i suna apa in cap, cum il chema ?
    – Care evreu mai Nicule, ca ma și inervezi !
    – Pai ăla de n-avea și el un ochi !
    – A ! Ala de-l batu pe Nasser, fu nimeni altul decât evreul Moshe Dayan ! Dar ce-ți veni sa ma tot intrebi de chiorii astia mai Nicule, mai …?!
    – Pai bre nea’ Gigi, ma gândeam și eu ca tot omul, dacă i-am scoate și noi un ochi lui Ion Ionita ministrul nostru de război, om putea sa-i batem pe sovietici ???

    Revenind in zilele noastre, ma gândesc si eu ca tot prostul ca n-ar strica sa fie tratat la fel și (b)noul nostru ministru al apărării, pentru ca, chiar dacă nu avem nicio șansa sa-i batem pe ruși, poate, poate nu i se vor mai părea nătărăului pensiile noastre așa de mari …

  16. @Mladimir,
    Stii ca nu ar fi rea ideea? Ca oricum se poarta de parca ar fi orb.

  17. @Vladimir, Uite ca iata ti-am gresit numele, acuma ira trebuie sa duc munca de lamurire ca nu a fost cu intentie. Am vrut sa scriu Miru, apoi Vladimir si a iesit Mladimir. Dau mielul la paste.

  18. Vasile

    Daca am fi organizati intr-o asociatie, federatie etc a militarilor in rezerva si retragere cu ceva forta atunci am putea trimite ca drept la replica la televiziunile mincinoase si daca nu publica ne adresam CNA. Acest lucru nu le-ar conveni deloc si ar inceta cu jigniri, insulte si cu afirmatii de jumatati de adevar care sunt mai grave decat minciunile 100%. De fapt tovarasul ministru al apararii e cel care a dat tonul la jumatati de adevar sustinut de Luluta.

    In privinta generalilor M.Ap.N. care au iesit a pensie nu m-as grabi sa-i judec prea aspru (exclud de aici pe ticalosul de Fratila). Eu o consider ca o forma de protest la actiunile guvernului. Nici nu puteau face altceva dupa legile actuale. M-am uitat in biografiile lor si am constatat ca majoritatea dintre ei mai aveau 1-2 ani pana la pensie.
    Daca veti face un calcul veti constata ca dupa OUG ar fi pierdut la pensie undeva la 20% iar viitorul este incert. Totodata,constatam ca cei cu pensii mari in M.Ap.N., magistratii, nu pierd nimic!!!!

  19. Vladimir Putzin

    @Marinica,
    chiar dacă mi-ai greșit numele, m-ai convins pentru totdeauna ca nu mi-ai (ne-am) gresit prietenia. Și la urma urmei, ăsta este cu adevărat cel mai important lucru.

  20. Vladimir Putzin

    @Vasile,
    oare sa fi fost o „forma de protest” sindrofia cu fanfara, Imn Național, Drapel de Lupta, prezenta a fostului și actualului așa-ziși miniștrii ai apărării și a prea multor altor nevrednice slugi, ținută vis a vis de complexul Orizont din cartierul bucureștean Drumul Taberei, cu ocazia plecării la pensie, la doar 4 (P A T R U) luni de la întronizarea in funcția cuvenita celor mai nobili si demni ofițeri din trupele de uscat, a numitului Marius Harabagiu ?!?!?!?!
    Hai prietene Vasile, sa începem sa alegem in sfârșit grâul de neghina, pentru a ne da seama cât de aproape ne-au adus nemernicii astia de fundul fundului prăpastiei, aceasta fiind singura posibilitatea de a mai putea face ceva spre a ne salva.
    Legea cea mai sfânta din legea legilor marinariei spune ca, un comandant adevărat părăsește ultimul puntea corabiei aflată in pericol, in timp ce experiența a arătat ca PRIMII O FAC DOAR ȘOBOLANII …!!! Însoțească-i pe cei din urma rușinea tot restul zilelor lor, pentru a le sta in gât barosaniul ciolan pentru care și-au dat cinstea pe rusine! Și cine o mai face ca ei, ca ei sa o pățească. Amin !!!

  21. Gerula

    De cateva zile s-a lansat propunerea cu infiintarea Uniunii Asociatiilor Militare,dar din placate putini sunt interesati,… Oare de ce? Cui ii e frica de unire? Cat vom mai suporta orgoliile si manipularile unor lideri vanduti?Aceasta constructie trebuie sa porneasca de Jos in sus,si trebuie sa fie vointa membrilor de rand ai asociatiilor si nu a conducerilor.Fara o organizare impecapila totul ramane doar o discutie,iar mizeria va continua cu efecte dezastruoase.

  22. Gheorghe Deresu

    Militari de toate gradele si varstele uniti-va! Altfel veti muri in dispretul total al corectitudinii politice, care ne invata cum sa apucam un c…at de parte lui curata.