Legile lu Olguţa şi legile lui Newton

Categoria Despre Armata

Legile lui Newton

 

Einstein spunea că cel mai inteligent  om a fost Newton, Isaac Newton. Cine a fost  individul? A fost un tip care în toată cariera lui a dat câteva legi. Spre surprinderea multora, nu a fost nici secretar de Liceu la Zimnicea, nici primar la Craiova şi nici şef de Consiliu Judeţean la Teleorman, a fost un simplu fizician. Şi totuşi a dat câteva  legi pe care nu le-a mai modificat până acum cu Ordonanţă de Urgenţă nici el, şi nici un alt guvern, nici chiar opoziţia. De ce ? Pentru că spre deosebire de actualii dătători de legi el le-a dat cu cap, argumentat şi de necontestat, el nu a urmărit nici voturi nici umplerea bugetului şi nici ca să obţină fonduri europene. Fraieru. Dacă era din Teleorman şi dădea şi el legi pe sub mustaţă, şi azi trăiau urmaşii lui din banii făcuţi de el, dar aşa, a murit sărac.

Perseverare Diabolicum

Cine a crezut că după ordonanţa privind modificarea pensiilor militare Olguţa intră în vacanţă, s-a înşelat.  Asta e soarta vuvuzelelor, să fie folosite până crapă. Aşa că doamna Vasilescu merge înainte cu o râvnă demnă de o cauză mai bună. După ce a nenorocit viitorul armatei făcând din cariera militară ultima opţiune a tinerilor prin prisma predictibilităţii şi siguranţei, modificând o lege pe care tot propriul partid o dăduse şi o susţinuse spunând că repară o nedreptate făcută militarilor, Vasileasca mai dă odată cu mucii în fasolea PSD anunţând că intenţionează să mai modifice o lege dată tot de PSD tot sub titlu reparatoriu. Vă  mai amintiţi celebra lege 329 a lui Boc din 2009 care interzicea pensionarilor să lucreze în instituţiilor de stat ? Vă mai amintiţi cât a ţipat USL, PSD şi cum plângeau tovarăşii pe umărul oamenilor văduviţi de serviciu la stat? Vă mai amintiţi că în Octombrie 2014, PSD-ul dădea legea 134/2014 prin care anula articolele 17-26 din legea lui Boc ? Ei bine, Olguţa a ajuns la concluzia că Boc a avut dreptate iar ei au fost proşti. Eu ştiam că ei sunt proşti şi fără să se revină la legea asta, aşa cum au fost proşti toţi cei care au votat cu PSD-ul în 2012,  şi înainte, şi după, aşa cum au fost proşti cam toţi românii care au votat indiferent cu cine, dar şi cei care nu au votat. Din zi în zi ne dăm seama cât de proşti suntem şi constatăm că numărul proştilor creşte rapid şi fără limite, tinzând spre infinit, aşa cum spunea tot Einstein.

Deci doamna Olguţa şi  partidul domniei sale vor să ia din nou posibilitatea unor oameni care au fost angajaţi pe baza unor examene, concursuri, să mai lucreze. Probabil a constatat domnia sa că instanţele nu au ce face şi s-a gândit să le dea de lucru, pentru că va urma un nou val de procese şi chiar dacă instanţele din România vor face sluj, fie şi doar pentru că magistraţii nu au fost incluşi Ordonanţa de modificare a pensiilor deşi ei sunt cei care au pensiile cele mai mari şi chiar din Sistemul Naţional de Pensii, reclamanţii vor câştiga sigur la CEDO.

Interesantă  este similitudinea promovării noii ordonanţe cu cea dinainte. Ordonanţa privind modificarea pensiilor militare a fost dată în urma afişării unei pensii de 34000 dată în sistemul magistraţilor. Deci unul face, altul trage. Ei bine, metoda se repetă. Doamna Carmen Dan printr-un abuz a pensionat şi a doua zi încadrat ca civil. Este vorba de Comisarul-sef de la Slatina, Popescu Alina, care  a fost încadrată  la 12 ianuarie la MAI, pe funcţia de Consilier al Ministrului, a “lucrat” 6 luni, cât a fost nevoie pentru a putea primi pensie şi a-şi alege salariul din ultimele 6 luni,  apoi s-a pensionat la 44 de ani  şi reîncadrat a doua zi tot la MI, consilier al  doamnei Carmen Dan, având o pensie  de zece mii de lei dar şi salariu încă atâta.  Doamna Carmen Dan nici usturoi nu a mâncat nici gura nu îi miroase şi nici nu este cercetată de cineva. Poate domnul Dragnea o mai cercetează din când în când. Ei bine, de supărare că totul a fost dat pe Coarnă, pardon goarnă, doamnele Olguţa şi Carmen s-au gândit să se răzbune şi să îi pedepsească din nou pe militari şi poliţişti luând-le dreptul de a mai munci la stat. La fel ca şi în cazul pensiei de 34000, este prezentat pe post un caz “drept exemplu” practic un abuz al politicienilor, care să culeagă sufragiile presei aservite şi prostimii care nu gândeşte, pentru a se pedepsi sau beli o întreagă categorie de oameni care nu au nici o legătură cu cazul prezentat. Bineînţeles că nu doamna Alina Popescu va plânge, pentru că domnia sa are deja o pensie de 10000 de lei  pe care nu i-o ia nimeni, graţie celor 6 luni lucrate la minister, dar cei care au ieşit din armată  după 1994 pentru că România se angajase să micşoreze armata până a ajuns unde e azi, cu o pensie de 1700- 2000 lei, riscă să îşi piardă  serviciul câştigat în baza unor concursuri şi a competenţei, nu aduşi pe sub mână. Aceşti oameni şi-au făcut nişte calcule, au împrumuturi la bănci contractate în baza unui salariu pe care acuma îl pierd pentru că Olguţa are sarcină să lovească în armată până  nu mai rămâne nimic din ea, din armată.  Asta în timp ce mai marii ţării merg la Mărăşeşti şi se bat cu cărămida în piept lângă mormântul altor militari care au crezut că jertfa lor va face din România o ţară liberă şi că nepoţii lor vor trăi mai bine. S-AU PĂCĂLIT ŞI EI CUM NE-AM PĂCĂLIT ŞI NOI DE ATÂTEA ORI. Bine că ei măcar nu au cum să vadă.

Cine poate explica de unde atâta înverşunare a Olguţei împotriva militarilor? Ce i-au făcut militarii Olguţei de dă în ei mai rău decât în câinii comunitari ? Apropo, doamna Olguţa, am observat că adăpostul pentru câini de la Breasta e gol, nu mai are obiectul muncii, aţi reuşit să omorâţi toţi câinii. Ce faceţi, nu îl transformaţi în adăpost pentru pensionarii militari? Că şi aşa cartierul chinezesc   proiectat pe pământul armatei  bate pasul pe loc. Ce ziceţi, nu e bună idea?

Cu viaţa de câine sunt obişnuiţi, să le fure alţii din farfurie sunt învăţaţi, să doamnă în vânt şi ploaie pe camp ce să mai vorbesc.

Atenţie la Newton

Bun. O să mă întrebaţi ce legătură este între Einstein, Newton şi Olguţa sau  politicieni. Aparent nici una, intelectual ZERO. Nu poate fi pus nici un semn matematic între cei doi savanţi şi politicienii noştri, poate cel mult al infinitului, pentru că asta ar reprezenta distanţa dintre unii şi alţii. Şi totuşi există o legătură. Una din legile lui Newton este Legea Atracţiei Universale descoperită de acesta după ce i-a căzut un măr în cap. Între noi fie spus, politicienilor noştri le tot cad în (pe)  cap tot felul de dovleci, bombe, dosare, unii din ei sunt chiar ei căzuţi în cap şi degeaba, nu se mişcă nici un neuron. Ei bine de la un măr Newton a decoperit că Pământul fiind cel mai mare obiect  din sistemul său inerţial atrage tot ce e în atmosferă cu o forţă care diferă în funţie de masa obiectului respectiv. Dar viteza şi efectele căderii mai depind şi de înălţimea de la care  este atras  obiectul. Deci Doamna Vasilescu, cu cât mai mare şi mai rotundă vă daţi şi cu cât mai sus “zburaţi” cu atât mai dureroasă şi mai  dezastruoasă va fi căderea. Aşa spune Newton şi nu cred că veţi îndrăzni să daţi o OUG să îi modificaţi legea.

O altă  lege a aceluiaşi Newton este Legea întâi a mecanicii, care se referă la interacţiunea dintre două corpuri. I se mai spune şi principiul inerţiei. A constat băiatul ăla, Newton că un obiect rămâne inert atâta timp cât asupra lui nu acţionează altă forţă, sau suma forţelor care acţionează este nulă, adică se anulează reciproc, dar când este “agresat”  trecem la a doua lege a Mecanicii care spune că o forţă care acţionează asupra unui corp îi imprimă acestuia o acceleraţie, proporţională cu forţa şi invers proporţională cu masa corpului. Nu vă mai dau şi formula matematică pentru că am constatat că nu staţi bine cu adunarea, nici cu analiza efectelor actului de guvernare asupra votantului, dar să vă mai încarc şi cu analiza matematică. Deci doamna Vasilescu, închipuiţi-vă că sunteţi o biluţă mică mică, de mărimea celor pe care le face Dragnea la şedinţele PSD şi mergând orbeşte sau luată de vânturile şi aerele de partid, vă loviţi de o bilă format din 120000 de pensionari. Cred că totuşi e nevoie să vă dau formula lui Isaac, pentru că altfel nu aveţi cum să calculaţi efectul. E treaba dumneavoastră dacă o aplicaţi singură sau apelaţi la o variantă ajutătoare. Iată formula, vă rog calculaţi: f =m x a.

Acestea fiind spuse doamnă Vasilescu, eu, băiat cuminte, nu vă doresc”multă căldură” ca alţii, eu  vă doresc răcoare  şi aveţi grijă la Legile lui Newton, că acesta a ieşit de mult din sistem pe cale naturală, nu mai aveţi ce să îi faceţi, nu aveţi ce să îi mai tăiaţi, îl cam doare în dudă de ordonanţe. În curând aşa o să îl doară şi pe Dragnea. Pricepeţi ce vreau să zic nu ? Hai că aţi făcut filologia, va pricepeţi la limbi străine iar eu am vorbit şi româneşte.

A, să nu uit, aveţi grijă şi la pendulul lui Newton,(sper să nu vă gândiţi la ce cred eu) am spus pendulul, nu pendula. Are un principiu de funcţionare pe care privindu-l poţi învaţa prima lege a politicii.

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_38909/Bugetarii-pot-sa-cumuleze-din-nou-pensia-cu-salariul-Noile-reguli-se-aplica-deja.html

http://www.ziare.com/pensii-speciale/politie/aberatia-zilei-ciocoi-vechi-si-noi-la-ministerul-de-interne-pensionati-cu-pensii-uriase-si-reangajati-imediat-1475711

http://www.evenimentdeolt.ro/eveniment-new/eveniment/comisarul–ef-alina-popescu-de-la-ipj-olt–consilier-al-ministrului-afacerilor-interne-02e92d2f2a4f445686a4961233bb53b6

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Legile lu Olguţa şi legile lui Newton

  1. Geofreeland

    Degeaba d-le Neacșu, Olguța habar nu are de Newton sau Einstein. Poate îi explica angajații cum stă treaba cu gravitația, altfel ar zbura. Înverșunarea Craiovencei pe militari cred că e o angoasă din adolescență că altfel nu-mi explic logica ei, inversă, plină de minciuni fetide, cum stă bine unui ministru al oamenilor muncii. Dar s-o lăsăm în plata ei pe brebenica oltenească. Ce facem cu nenea Rogozin? Asta are streche sau boala lui Calache? Îl apucă așa deodată. Că poporul român e laș.Măi cățeaua lui Putin, cine plm ești tu afurisitule? Bă, Bulache, faci cultura rusă de rușine, idiotule! Taci dreak din gura aia vodcărită! De fapt, asta nu găvărește degeaba. Cum Putinică își face concediul în slipul blindat îl însărcină pe ăsta să mănânce cu polonicu’. Așa că nu trebuie dă batem putineiu’ gol. Treaba lor, de li s-or strepezi dinții. Ca Olguței.

  2. Vladimir Putzin

    @ Marin Neacsu
    Stimabile condeier, eșafodajul logicii matale ar fi fost absolut complet, dacă nu-l excludeai din argumentație pe celebrul fizician grec Arhimede care a legiferat cu trei secole înainte de nașterea Mântuitorului ca, un corp scufundat intr-un fluid este împins de către fluid, de jos in sus, cu o forța egala cu greutatea volumului de fluid dislocat de către corp.
    Aceasta lege a funcționat ca axioma pana in secolul al XVI-lea fiind demonstrata științific abia secolul al XVI, și mai circula inca si azi și sub numele de „Legea plutirii corpurilor”, manifestamdu-și caracterul de generalitate, prin manifestarea sa pana și in domeniul politic.
    Ca o paranteza, ma simt nevoit sa precizez ca pe principiul, excepția întărește regula, singurul pământean care a sfidat aceasta lege fără a păți nimi, a fost spre (ne)cinstea noastră un autentic (ne)roman, cu un nume de nepronunțat din cauza rezonanțelor lui olfactive, care scufundaseu (sic) intr-un lichid nu un amărât de corp oarecare, ci o întreaga mândra flota romanesca, care nu a mai fost scoasă la suprafața cât îi hăul, fiind in schimb împins de jos in sus, până sus de tot, doar el, autorul acestei nemaintalnitei „minuni”, autentificata de însuși lunecosul parchet al anticorupției noastre de toate spaimele, închid paranteza.
    Raspunsul corect la întrebările care ne frământa pana la o totala frăgezițre consta, pe lângă cele arătate de matale iubit, talentat și harnic autor, și in identificarea corecta a: CINE ESTE „CORPUL ?”, CARE ESTE „FLUIDUL, care împinge de JOS in SUS ?”, CARE ESTE „FORȚA”, CU CE „ESTE EGALA EA ?” ȘI MAI ALES „CARE ESTE GREUTATEA VOLUMULUI DISLOCAT DE CĂTRE CORP ?”.
    Dar mai bine, hai prietene sa mai tragem și noi un pui de somn, ca e mare canicula mare și oricum, vremea trece, armata se duce de râpa cum se duc toate, și sa ne rugam sa ne fie bine, ca sa nu fie rău, ca asta tot nu cere niciun efort … !!!

  3. @Geofreeland
    Intre ce spune Rogozin si ce face Olguta, pe mine ma intereseaza ce face Olguta, ca ea face legile si imi face viata de rahat, nu Rogozin.

  4. Andrei Marian

    Aceasta este valoarea militarilor romani, daca au fost învinși de pestele dragnea si cele doua vuvuzele,olguta si carmen.
    Ati auzind vorbind pe primul oștean L tarii,marele mut sef al statului major general,pe șefii serviciilor secrete SRI,sie,die,spp- nu pentru ca sunt biete rezidente ale kgb si gru . seful politiei romane a întocmit vreun un plan de acțiune,privind verificarea legalității la nivelul tarii,in obiectivele unde operează crima organizata sub denumirea PSD,PNL,alde etc- nu sta linistit ud pe izmene. Politia romana este complice cu crima organizata din partidele politice Atunci pentru ce vreți pensii si salarii mari. In 48 ore prin aplicarea lprevederilo legale,atât trădătorii de tara cat si organizațiile lor politice de crima organizata pot fi neutralizați. Hai sa vedem cor de bocitoare ce sunteți..

  5. Andrei Marian

    De fapt asa zisa problema a pensiilor militare,este o acțiune de război psihologic,afectând moralul armatei active,armatei de rezerva si al populației. Acțiunea a fost ordonata de kgb- grup,executata de agenții rezidentelor din romania,cei din brigada”politica- dragnea,olguta,carmen,firea,tariceanu etc, ” cei din brigada presa, si cei din brigada forte armate(armată,servicii secrete- in cazul nostru comanda activă a acestora)
    Acțiunea a avut ca scop,sa clarifice partenerul strategic si nato,cine este stăpânul romaniei. Precum si faptul ca aici exista oricând un „maidan ucrainean” sau un camp de lupta tip afganistan.
    Daca partenerii strategici nu vor interveni in sprijinul forțelor naționale,vor fi vinovați de ceea ce vor culege.

    Mulțumiri moderatorului,pentru faptul ca nu aplica o cenzura bolșevica.
    Cu respect

  6. Vladimir Putzin

    1.Conform datelor apărute abia acum, dupa ce am fost puși la stâlpul infamiei și suntem întâmpinați de cunoscuți cu zâmbete cu subînțeles, situația pensiilor „nesimțite” este următoare:
    – pensia medie MAPN = 620 euro (media este deformata de pensile așa zișilor magistrați „militari”);
    – pensia medie MAI = 780 euro (+ 160 euro fata de MApN);
    – pensia medie SRI + SIE = 1016 euro (+ 396 euro fata de MAPN);
    – pensia medie magistrați, aviatori, diplomați = 1356 euro (+ 736 euro fata de MApN, adicatelea cu 116 euro peste dublu mediei pensiilor in plata nesatuilor militari din rezerva și retragere).
    Cred ca datele de mai sus, luate acum jumătate de ora de la un post TV, ne scutesc de orice comentariu DAR NU ȘI DE ÎNTREBAREA: QUI PRDEST ???

  7. Marin Neacsu

    Andrei Marin ? De ce sa aplic cenzura ? Ti-ai spus parerea. Chiar daca as gandi altfel, atata vreme cat te exprimi civilizat e ok. Dar ai si tu dreptate chiar daca nu sunt de acord 100%.Daca as fi din afara poate si eu as spune la fel .

  8. Andrei Marin,
    Aici singuraa cenzura este cea a bunului simt. Nu ma deranjeaza ca ma critici, ca ai pareri diferite sau chiar contrare, nici ca o spui, atata vreme cat o faci civilizat si argumentat. In cazul de fata, chiar sunt de acord cu marea majoritate a celor spuse. Daca as fi in afara cauzei si nu as cunoeaste mai bine situatia as spune poate la fel.

  9. Marius

    Marine, de ce nu spui cum domnul Ciuca i-a infiintat Olgutei, la Craiova, un liceu militar de care nu era nevoie, si cum domnul Ciuca a lasat armata in bataia pustii fara sa iasa, sau sa trimita la posturile de televiziune pe cineva, sa spuna adevarul despre pensii? Cu asa militari, ne meritam soarta.

  10. Andrei Marian

    Domnul Marin Neacșu
    Recitesc răspunsul dv.si înțeleg ca ma aflu in „afara cauzei”. As dori sa imi indicați ce este eronat,in interpretarea pe care eu am avut-o.
    Ar fi constructiv si poate m-ar ajuta sa nu ” bâjbâi” pe campul de lupta.

  11. Gerula

    Domnule Marius,generalul Ciuca are multe pacate,multe atitudini care ne nemultumesc cum arfi lipsa de reactie la actiunile politicului de slabire a Armatei,dar as ii reprosam ca a redeschis LA Craiova o scoala cu traditie,al carei produs este ,e un gest de rautate A ridica o scoala in aceste vremuri e un gest de laudat.Cat priveste pozitia sa fata de recentele masuri legate de pensii,vezi CE a postat pe pagina sa,e un inceput.

  12. VASILE

    Va rog sa binevoti a-l ruga pe ministrul apararii sa comunice public prin ce act normativ a delegat atributiile care ii revin din Legea nr. 167 din 12 iulie 2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării, publicata in Monitorul Oficial nr. 599 din 14.7.2017.
    Ma refer expres la prevederile art. 4, punctele 3,4 si 17.
    Va mai rog sa-i solicitati doamnei Vasilescu sa raspunda public de cand armata, partea de salarizare si pensii, face parte din “domeniile sale de activitate”, sintagma utilizata in mod expres pentru delimtarea competentelor ministerului pe care temporar il conduce in Hotararea 12/2017/12.01.2017, publicata in Monitorul Oficial nr. 44 din 16.01.2017.