Dragnea vrea să scape de guvernare

Categoria Opinii

romanul-si-pestisorul-de-aur

Dacă  e să cauți o explicație pentru ultimele acțiuni ale lui Dragnea și să cauți o logică în tot ceea ce a făcut, oricât te-ai chinui nu-i dai de cap. Plecând de la doborârea guvernului Grindeanu, continuând cu propunerea  ”la mișto”, în ciuda lui Iohannis, ca premier, a lui Tudose, omul serviciilor, încurcat încă din  tinerețe în dosarul  ”Apartamentul”, cu un doctorat luat la Copy-Paste dar laudatium de Coldea, trecând prin ”încercările ” de a impozita când gospodăriile, când oamenii de afaceri,  apoi încercările  cu CAS-ul, propus a fi plătit de angajați și alte astfel de cascadorii sau bâlbe financiare, totul culminând cu ordonanțele ordonanței Olguța ordonanțe îndreptate împotriva militarilor printr-o inginerie mediatică  parșivă, totul pare fie o prostie fără margini, o sinucidere politică sau o nesimțire fără margini și un dispreț total față de populație. Să fiu sincer, cred că avem de a face cu un amalgam de cauze, dar privind mai atent, mai apare un element încă neluat în seamă.

Dacă adunăm toate aceste cauze și efecte rezultă că mai devreme sau mai târziu, undeva până la sfârșitul mandatului legal, guvernarea PSD se va încheia. Chiar doborârea guvernului Grindeanu asta a urmărit, dar, ciudat, opoziția lipsită de snagă, de organizare și de voință, divizată și derutată la toate nivelele, nu a șarjat, iar Iohannis nu a profitat nici el, deși își dorea de la alegere un guvern al lui. El însă nu are un partid  al lui, deci nu poate avea nici guvern personal așa că a fost nevoit să facă pe amabilul și să îl accepte pe Tudose așa plagiator, vândut sistemului, omul lui Coldea.

Întrebarea este de ce nu ia Dragnea nici o măsură să apere guvernarea, imaginea partidului și viitoarele alegeri? Aparent de prost. Prost sfătuit, consiliat, dirijat, intenționat. Poate e așa. Inconștiență? Poate fi el inconștient, dar chiar toți pesediștii sunt la fel? Dar colegul de guvernare, Tăriceanu nu vede? El poate fi învinuit de orice dar nu de prostie. Și atunci? Mie mi se pare că Dragnea vrea să scape de guvernare.

Pe ce mă bazez în afară de cele spuse mai sus ?

Păi ceea ce nu se știe, dar mai răbufnește este că sunt deja discuții neplăcute și disensiuni în interiorul coaliției de guvernare. Tăriceanu, a fost nu doar o dată dezinformat, neinformat, manipulat, ca și întreaga populație, a fost pus în fața unor declarații sau propuneri ale PSD fără să fi fost informat în prealabil, fiind pus în situații penibile din care a fost nevoit să scape fie fiind nepoliticos sau irascibil cu presa, fie dând răspunsuri de doi bani.

Dragnea a făcut până acuma tot posibilul să irite nu numai electoratul, partenerul de guvernare, ci și proprii colegi de partid cu care nu se consultă, dar îi tratează ca pe sclavi pe propria plantație, chemându-i la muncă pentru ”cestiuni arzătoare la ordinea zilei” în timp ce el  pleacă la pescuit.

Și totuși de ce vrea să piardă guvernarea?

Pentru că pe lângă cele spuse mai sus,  :

1.     Este cel mai ageamiu  președinte  PSD din câți au existat, crede că totul se rezolva mințind, promițând și apoi cârpind.Uite că nu mai are de unde cârpi, sacul e gol.Dacă e să caracterizez liderii PSD de până acum aș spune că Iliescu a fost cel mai criminal, Năstase cel mai corupt, Geoană cel mai prostănac, Ponta cel mai mincinos iar Dragnea cel mai ageamiu și laș;

2.     A propus  cei mai neproductivi și neloiali miniștri, deși a crezut că toți îi sunt fideli până în pânzele albe, nu a știut pe cine poate conta, dar mai ales a propus incompetenți, foști sau foste prietene, iubite, colaboratoare și colaboratori care aveau o singură calitate, erau legați de el sau de apropiații lui;

3.     A realizat că nu numai că nu poate duce la îndeplinire planul de guvernare, dar este cu bugetul la pământ, anul 2018 va fi unul apocaliptic, mai ales după de a dublat și triplat salariile și indemnizațiile aleșilor. Ca să nu recunoască că astfel a făcut fondul salariilor praf, a dat vina pe pensiile militarilor și a asmuțit-o pe Olguța împotriva lor, reîncălzind ciorba pensiilor nesimțite, deși pensiile militarilor nu au treabă cu fondul de pensii;

4.     Știe, căci orice orb poate să vadă,  că cine va fi la guvernare în perioada care va urma, își semnează condamnarea la pierderea alegerilor pentru că va fi cea mai dezastruoasă perioadă, în care România trebuie să plătească pretențiile armatelor și investitorilor americani, cererile bisericii pentru marea Categrală a Nesimțirii Popimii, Marea Moscheie, taberele de refugiați, dar mai ales toate oalele sparte în ultimii 5 ani.

În asemenea condiții nu știu cine s-ar mai înghesui să guverneze în România și să mai și spere să câștige alegerile următoare.

 

Paradoxal, cu toate încercările sale,nimeni nu vrea să dea jos acest guvern, deși toată lumea îl critică nici Tăriceanu, deși e tratat de sus,  pentru că știe că dacă va cădea guvernul PSD el este condamnat să facă parte din viitorul guvern și este sigur viitorul perdant, așa că decât în guvern cu Băsescu și oamenii lui din PMP și PNL, cu UDMR-ul, mai bine cu Dragnea, sunt mai puțini la cașcaval.

Și asta se întâmplă pentru că avem o clasă politică incompetentă, lașă, care are un singur scop, propria prosperitate dar și un electorat  adormit, lipsit de simț civic, de atitudine, manipulabil, needucat, leneș.

 

http://evz.ro/mihai-tudose-biografia-secreta.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Dragnea vrea să scape de guvernare

  1. Vladimir Putzin

    @Marin Neacșu
    Stimate și talentatule domn jurnalist, sub o forma sau alta, mai devreme sau mai târziu, numitul Liviu Dragnea, va scapă, sau mai sigur, va fi scăpat de guvernare, dar pana atunci, problema cea mai gravă este ca acesta a reușit jenant de des doar, SĂ SE SCAPE PE EL … și treaba asta pute …, puteee ……, puteeeee ……, al dracu’ de urat !!!

  2. Si toata lumea are nasul infundat…

  3. Andrei Marian

    Așa-zisele partide politice,au fost generate din același loc,practic sunt „aceiași Marie,cu alta pălărie”
    Prin aceste organizații si prin membrii lor,se asigura ocupația României si a Poporului Roman,aservirea tarii unei puteri străine,in acest moment Rusia.
    Deci nici unul dintre partidele politice nu va avea o alta poziție fata de tara.
    In acest moment PSD este practic FSN,iar toate celelalte organizații politice,se străduiesc din răsputeri șasa il mențină in aceasta poziție.
    Doar o forță națională,poate salva Romania.
    In acest moment eu vad următoarea schema:
    La centru agenții celor doua servicii de informații(si altele) KGB- GRU,unii manifestandu-se public,in cadrul instituțiilor constituționale ale puterii,alții nevăzuți.,(spre liniștea lor,toti sunt cunoscuți si fișați)
    In jos,spre nivel de teritoriu,agenții serviciilor respective au dezvoltat rezidente in care au introdus nuclee de crima organizata,care se finanteaz in totalitate din fonduri publice.
    Dupa cum vedem,ambele componente sunt interesate sa păstreze pozițiile pe care se afla.
    Sigur nu vor ceda ușor.

  4. Pingback: Circul de Stat | In Cuiul Catarii