Săptămâna indecenților

Categoria Actualitate

alaptat

A mai trecut o săptămână din viața românilor. O săptămână ca oricare alta nimic nou sub soare. Mie trei elemente mi-au atras atenția, două pentru că au făcut obiectul presei și încă mai suscită interes, al treilea pentru că frizează (pentru a câta oară?)nesimțirea , sau să fiu în tema titlului, indecența.

Decența împinsă la extrem

P8135089

România are toate problemele rezolvate, este în boom economic, populația valsează de fericire, drepturile omului sunt nu doar  respectate ci supralicitate, românii se plâng că nu mai pot de bine, securitatea și apărarea țării depășesc 100%, rezervele de aur și resursele strategice dau pe dinafară, a mai rămas un singur lucru de rezolvat și -mai ales- dezbătut de media. Problema capitală pentru România și români este dacă femeile au voie sau nu să alăpteze în public. Vă mărturisesc că de când am auzit asta nu mai am liniște, nu mai pot dormi, mă perpelesc și am coșmaruri. În coșmarurile mele o văd pe Luluța alăptând cu cătușele la mână apoi văd mascați la poarta cășii mele venind cu mandat de arestare pentru că acum 50 de ani și ceva am întins mâna spre pieptul mamei cerând de mâncare. Am auzit că fapta fiind considerată atac asupra statului de drept, nu se prescrie așa că nu mai știu unde să mă ascund. Ba, mai mult, având în curte și pe Cora și Gypsy încă alăptând  la drumul mare cred că nu voi mai vedea lumina zilei prea curând. Spuneți și voi, ce să mai fac, cum să scap de pușcărie? Lăsând gluma la o parte, mă întreb la modul cel mai serios, oare ce cretinoizi pot pune această problemă cu seriozitate, că pe tembelii care o propagă la tv îi văd și îi cunosc. Păi ce să facă o mamă, dacă copilul vrea să mănânce și începe să plângă, să îl lase să umple strada de țipete? Unii o să spună că să îi dea cu biberonul, dar nici asta nu se face, că uite tot la tv, aceiași moderatori tembeli își întrerup emisiunea pentru a prezenta campania Ministerului Sănătății privind alăptarea la sân în primele 6 luni, ca fiind vitală pentru copii. Și atunci ce să facă bietele mame, să respecte cererile cretinilor sau să apere sănătatea copiilor? Sunt convins că cei care cer arestarea femeilor care alăptează în public, se uită cu balele curgând după puștoaicele cu pantalonii rupți în cur sau cu sănii  săltând  ilegal sub tricouri sau pe lângă. Punct!

P8135092

DNA în fundul gol

DNA –ul, cu șefa lui cu tot, este din nou prins în fundul gol. Unele televizuini au intrat în vrie că a mai dispărut un urmărit sau îndosariat DNA. Este vorba de dispariția Hamsterului. Culmea este că cei din Camera Deputaților, chemați în sesiune extraordinară nici nu au sesizat că nu era la prezidiu, mai ales că nici nu erau obișnuiți să îl vadă acolo dar oricum nu s-a sesizat nimeni. Cum spunea și Mihai Eminescu, ”dar abia plecă bătrânul, ce mai freamăt, ce mai zbucium” că Luluța susură și din tobă și din bucium. În lipsa Zbu-ciumatului Dragnea i-a fost luată la omor toată famelia cu prieteni cu tot, inclusiv cei cu nume asemănătoare. Și acum să vedem ce spun ”sursele” : sursele PSD spun că Luluța abia a așteptat să plece barosanul, ca să sară la gâtul celor apropiați și a-i determina să îl vândă până să apuce el să intervină. La rândul lor, sursele DNA spun că Dragnea a știut ce va urma, că a fost informat, cineva a sifonat și el și-a luat tălpășița, așa cum face ori de câte ori e prins cu hamsterul în sac. Nici nu știu care din variante este mai condamnabilă, dar amândouă ne arată un DNA cu pantalonii în vine,  fie abject fie impotent. Eu cred că este și așa și așa, ca să nu se supere nimeni. Mai este și varianta ca nici una din variante să nu fie reală, să fie doar o furtună în paharul cu proteza dentară, dar având în vedere protagoniștii, parcă nu merge. Adică să fie și Luluța și Liviuț curați ? Nici chiar așa.

Ponta indecent de parșiv

Aud că Puie Monta își face partid. Ca atare a intrat în campanie. Campanie de strângere a unui ipotetic electorat. Pe cine ar putea conta sau încearcă să aburească? Pe cei pe care fosta lui colegă de partid Olguța, îi belește de câteva săptămâni, pensionarii dar și activii din armată. După ce Guvernul, la capătul a trei săptămâni de campanie mișelească la adresa pensiilor militarilor, a votat în ședință ordonanța de decimare a pensiilor militare și implicit a structurilor armatei, internelor și SRI, pentru a da posibilitatea aducerii unor stele supuse PSD, se trezește și Ponta să spună că de fapt ordonanța lovește doar în pensiile militare, nu în cele speciale, așa cum pretindea Vasileasca. Păi bine măi motănel, când toate televiziunile, inclusiv cea pe care încă o mai influențezi, tuna și fulgera împotriva militarilor pe baza pensiei unui magistrat unde erai? De ce nu ai ieșit atunci să spui că este o minciună și că de fapt se urmărește amputarea armatei nu a pensiilor speciale? Atunci de ce nu ai ieșit pe post să spui că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale? Ți-a fost frică, sau nu aveai nici un interes? Nu îți e rușine domnule să vii acum, când s-au copt castanele  să ne spui că arde? Nu ține stimabile, nu ține. Caută votanți în altă oală.

Indecență strategică

Bogdan Chirieac

O știre de ultimă oră ne anunță că un soldat american a intrat într-un supermarket și a făcut scandal. Știrea nu a fost confirmată nici de poliție, nici de MApN, nici de Ambasada SUA dar nici asta nu mă miră. Astfel de comportamente sunt frecvente la trupele de ocupație și e normal ca autoritățile să încerce să acopere, că doar nu e voie să spună că românii sunt terorizați de binefăcători. Din înregistrarea filmată se vede o pereche de pantaloni de camuflaj, nu și cine e scula care îi posedă, dar după grija și atenția cu care el, scandalagiul era îngrijit la năsuc de un smurdist, sub privirile îngrijorate ale câtorva agenți de poliție nu cred că era Pardailan sau Mannix, era ceva strin.  Eu am spus că ne vom confrunta cu astfel de evenimente, încă de la primul bocanc strategic  ajuns în Kogălniceanu. Ceea ce este însă cu adevărat indecent aici este replica domnului Chirieac, purtătorul neoficial de cuvânt al Ambasadei SUA, care fiind în studio la prezentarea știrii, a spus: ” da, dar trebuie remarcat aici faptul  că,  iată, soldații americani merg la cumpărături în România. Este un lucru bun că soldații americani pot merge la cumpărături în Supermarket. Mie îmi dă un sentiment de siguranță”Mai bine americani decât ruși. Ei ce spuneți? Cum puii mei se simte ăsta în siguranță când un soldat străin face scandal într-un loc public și aruncă cu sticle pe jos? Doamne, ce face căldura cu unii oameni. Sau nu e de vină căldura? Ei ce spuneți? Aloo, oncle  Sam, ridică-ți  domnule underwearii că vă albește Bogdănel de nu vă mai recunoaște nici Iohannis. În plus, ocupația străină e tot ocupație indiferent ce marcă e bocancul care te apasă pe gât, dar cine are vocația sclaviei își alege stăpânul.

Interesant este că domnul Chirieac, marele jurnalist,  nu a realizat că prin această replică de un cent tocmai a confirmat neoficial că personajul  a fost un soldat American.

 

Eu înțeleg, căldură căldură, dar nici așa în pielea goală pe stradă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Săptămâna indecenților

  1. Geofreeland

    O mamă alăptând un copil, în public, este cel mai emoționant moment al vieții. Aș vrea să văd peste tot astfel de evenimente. Sânul mamei alăptând e cel mai frumos sens al femeii și al rostului ei.

  2. Andrei Marian

    „Un scris adevărat” o rostire umana,O lume a bunului simt in acest articol,alta școală,alt timp…

  3. Andrei Marian

    Media oficiala își primește subiectele de la centrul de manipulare,in bătaie de joc pentru cei care își șterg circumvoluțiunile in fata televizoarelor ,nu încearcă
    sa ascundă existenta sa, atunci vezi pe posturi diferite același subiect,la aceiași ora. Prezentatori vorbesc aceiași limba cu fătucile care nu au absolvit clasa 0 si de atunci stau uitate pe Dorobanți,prezentatorii emisiunilor de sport se exprima la fel ca si majoritatea fotbaliștilor..ultimii au o scuza,ei sunt doar fotbaliști.

    1. Romania este ocupata de rusi. Americani inca nu stiu daca vin sau pleacă,daca aici este o gara ori o halta..
    2. Care credeți ca este metoda de pregătire a militarilor americani..probabil dezumanizarea. Aici a spart doar câteva sticle,ati văzut ce se întîmpla in SUA…

  4. Magda

    Să vă trăiască animăluțele și să vă bucurați de ele…
    TICO parcă supraveghează, dar nu-i răuț…se vede după postură!
    CORA…alăptează trei grăsani aproape cât ea de mari..sunt puii ei sau…
    BOBIĂ, dormitează…

    Ce-i cu cel mic și înfricoșat, făcut ghem?

  5. @Mgda,
    Tico pare sa fie”scarbit”, e tolerant. Cora are 2 pui, nu trei, Bobitza a ” inchis ochii ” la ilegalitatile Corei. Cealalta, Gypsy, are un singur pui si si-l protejeaza din toate puterile. Ii e frica sa nu i-l ia cineva.

  6. Vladimir Putzin

    @ Magda cum laude
    Stimata doamna , cu tot respectul datorat pentru interesntale, simpaticele, doctele si curajoasele dumneavoastra interventii cu care ne-ati obisnuit, ve retin atentia ca, TICO, CORA, BOBITA si alti cativa, in frunte cu de necontestatul lor leader NERRO, nu sunt niste oarece animalute ale fratelui nostru de arme intrunite Marin Neacsu, ci autenticii lui PARTENERI STRATEGICI, care nu l-au lasat, nu-l lasa, si nu-l vor lasa nicio data la greu, aparndu-i cu canina devotiune, saracia si nevoile si neamul … Asa ca, sfatul stramosesc cum ca „Cine nu are batrani, sa-si cumpere …!”, ar trebui musai intregit cu, „Cine vrea cu adevarat PARTENERI STRATEGICI, sa-si ia, dupa posibilitati pe langa casa lui, unu, doi catei …!”

  7. Geofree

    Un câine la casa omului e mai mult decât o necesitate. El chiar ne iubește, chiar dacă îl certăm. Ne iubește necondiționat. Avem, culmea, nevoie de o astfel de iubire. Se va supăra Pavlov cu reflexul lui, dar animăluțele astea devotate ne educă ele pe noi și nu noi pe ele. Pare un paradox psihologic dar cert e că fără devotamentul lor am fi mai goi, mai străini de ce e uman.

  8. Magda

    Stimabile ”Putzin” Vladimir ….să-nțeleg că toată TRUPA de PATRUPEZI, reprezintă adevărații PARTENERI STRATEGICI ai tovarășului Dvs.de arme Marin Neacșu; câini care, așa cum se cuvine lor după nume și renume că-s cei mai buni prieteni ai omului, întrec denumirea neconformă cu realitatea a celorlalți ”parteneri” de-ai ”noștri” care se dau doar strategi!

    P.S. Sunt de acord cu sfatul domniei voastre…eu sunt pentru Mastiff-ul tibetan…e cât blocul! Cred că numai vederea lor, și ar trebui să pună pe fugă TOȚI ”STRATEGII”!

  9. ifrim

    Don colinel de ziua MARINei Sa traiesti cu numele!

  10. Ilie

    La multi ani nea Marine