Anul școlar cu bucurie

Categoria Opinii

scoala

A început școala, motiv de bucurie pentru români, de la ăl cu țâța-n gură pân’ la ăl cu barba sură.

Mamă mamă…

România TV  ne anunță că unele mămici din cele de lux, au participat la activități specifice. Andra lu Măruță și-a dus produsul la școală și ne spune că ”va fi fericită indiferent ce decizie va lua copilul”. Ce decizie să ia la 6 ani ? Doar Andra știe. Ea  s-a pregătit ”cum știe ea mai bine”, a cumpărat ghiozdan, caiete penar. Mai știe cineva ce știe ea? Eu nu cred. Zâna Marin este și ea lăudată, dată exemplu ca mămică model, filmată în timp ce face shopping cu copilul ei și nu mai știu al cui, dar de fapt o vedem cu ochii în telefon, anunțând probabil alte televiziuni să vină să o filmeze,în timp ce fetița încearcă niște pantofi. Mamă model!

 

Tur prezidențial la România tv

Aceeași televiziune, care se pare că a schimbat macazul dacă e să ne luăm după libidinozitatea  cu care ne prezintă activitățile primei profesoare a țării, ne anunță că și genunchii prezidențiali au fost prezenți la deschiderea anului de învățământ la Sibiu,  pentru că e dirigintă la clasa a doișpea. Nici dulapul prezidențial nu a stat degeaba a fost la un Liceu, dar în București, nu în Sibiu, și nu a scăpat ocazia să facă un pic de politică anunțându-i pe copii că nu e de loc mulțumit de starea învățământului  și că chiar dacă ei au un liceu frumos, nu e la toți așa. Confirm, în Eritreea de exemplu,  copii nu au apă la wc în școli. De fapt nu au apă de loc. De fapt  nici școli nu au.  Probabil serviciile secrete l-au informat pe președinte  că elevii de azi sunt votanții de mâine și nu ar fi rău să îi pregătească, să știe și ei cu cine să voteze în 2019 așa că s-a gândit  să le spună el că a avut cele mai bune propuneri privind învățământul (mai ales cel în limbile maghiară și germană). Le-a mai spus el că și el s-a întâlnit recent cu foștii lui elevi din 97 și s-a bucurat foarte tare. Nu a spus însă dacă și ei s-au bucurat, dar nu contează, pe el interesează oricum doar ce face, simte, sau gândește el.

 

Blana ursului

A început școala și în partea de nord a Bucureștiului cu doamna Firea care s-a manifestat  la Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj,  unde copii vor învăța să cultive plopi care să facă pere când o să facă răchita micșunele,  în ferma pe care o să o înființeze ea când o să facă plopii pere iar ei o să ajungă specialiști de seamă când o să înceapă școala pe 1 septembrie. „Mă bucur că  astăzi, de întâi septembrie, sunt alături de dumneavoastră  la deschiderea noului an scolar”, și-a început Gabiță discursul cu zâmbetul profesional între urechi. Când o să aibă elevii ferma? Păi nu se știe, că abia au identificat terenul, trebuie să aprobe mai întâi guvernul, să  îl treacă în posesia Consiliului General, apoi a Primăriei de sector,apoi făcut studiu de fezabilitate, organizată  licitație, găsit investitor, apoi constructor, apoi… noapte bună copii. Dar Firea, ca și Iohannis, s-a gândit să vândă și ea blana ursului din pădure.  Apropo, parcă văd că terenul aparține armatei, sau vor despuia un amărât fără apărare, cam ca armata.

 

Tudorel  Toader  justițiarul

S-a mai deschis ceva, dar nu anul de învățământ, ci poarta, Poarta Albă  și pentru unii ”studenți” cu regim de penitență. Poarta a deschis-o nimeni altul decât ministrul Justiției, nea Tudorel care probabil din plictiseală, s-a trezit anunțând că o să studieze deciziile de respingere a cererilor de eliberare condiționată, exact cu o zi înainte de a se da verdictul în cauza cererii lui Mircică Băsescu. Nu putea să anunțe asta mâine, nici poimâine că nu își mai făcea efectul, așa că uite, s-au deschis porțile și pentru elevul Mircea Băsescu, de acuma se pot închide, scopul a fost atins. Bravo Tudorele, asta da justiție. Apropo, dacă tot studiezi cazurile respinse de judecători, de ce nu te uiți matale să vezi și de ce și cui le-au aprobat arendașii de penitenciare eliberările, că s-ar putea să ai mari surprize și să constați că toți cei cărora li s-a aprobat eliberarea de către directorii de penitenciare, au sprâncene groase, la fel ca și portofelele. Jiji spunea că printre cei care decid eliberarea sunt și judecătorii de drepturi și libertăți din penitenciare. Nenea Jiji, nu te fă că nu știi că judecătorii ăia sunt acolo ca să apere și să legalizeze deciziile șefilor, nu să apere drepturile deținuților. Poate domnul Tudorel se întreabă și de ce nici un judecător de drepturi și libertăți nu a constatat că deținuții sunt păstrați în condiții inumane și a trebuit ca aceștia să își caute dreptatea în sălile de judecată și la CEDO.  Ei, acești judecători,  sunt primii care primesc plângerile deținuților, dar NICI UN JUDECĂTOR DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI nu a dat câștig de cauză deținuților, deși știu bine în ce condiții stau. De ce oare ? Ori sunt incompetenți, ori orbi, ori fac cu totul altceva decât ar trebui să facă. Ce zici Tudorele?

Dar, bucuria  în familia Băsescu nu e mare. Nici nu  ieșit bine Mircea, că lui Trăiănel i se pregătește un nou dosar. Am auzit că a fost prins fumând în restaurant. Pe vremuri făceai pușcărie dacă fluierai în biserică, acuma dacă fumezi în restaurant. Altă viață! Parcă aud dialogul dintre Traian și chelnerul care a venit să îi spună că fumatul e interzis în restaurant:

-Știți domnul președinte, aici nu e voie …

-Ce nu e voie mă ?

-Fumatul, să trăiți, nu că nu vreau eu, așa e legea.

– Ce lege bă, aici eu fac legea și eu am făcut toate legile tâmpite din țara asta. Hă hă hă hă!

– Da, știu, dar să nu dați foc la restaurant…

– Păi și, care e treaba? Băăăăăăăăăă eu am dat foc la 37 de nave în Rouen și nu am pățit nimic, nici Oprea sau Onțanu  nu au pățit nimic pentru Colectiv și tu vii la mine cu gluma asta. Fugi bă de aici că mă enervezi și nu îți mai las bacșiș, că încalc legea.

– Mă scuzați domnul preș…..

– Bine bine, vezi ce faci cu whisky-ul ăla că se răcesc cuburile de gheață!

      Lumânarea lui Iohannis

Și fiindcă tot începe școala, să terminăm într-un ton mai optimist. Academia Română a scos de pe site-ul său Apelul adresat poporului român și instituțiilor fundamentale ale statului, apel pe care îl semnaseră 84 de academicieni, postat cu ceva timp în urmă și care devenise viral pe internet fiind citit și apreciat de foarte multă lume. De ce  fost scos apelul? Din explicația președintelui Academiei Române, retragerea manifestului s-a făcut la intervenția Dulapului de la Cotroceni intervenție făcută prin unul din consilierii săi. Și a mai avut tupeul să vină în fața elevilor și să vorbească despre politizarea învățământului. Eu l-aș fi preferat pe Custer, ăla măcar ar fi spus  verde în față că ”un român bun este un român mort”, nu ne-ar fi mințit în halul ăsta.

Așa se pune lumânarea pe sicriul Democrației.

http://www.mediafax.ro/social/foto-gabriela-firea-la-deschiderea-anului-scolar-cea-mai-buna-investitie-este-in-educatie-proiectul-inedit-anuntat-de-primar-16724117

http://www.cotidianul.ro/apelul-academicienilor-cenzurat-de-iohannis-306832/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Anul școlar cu bucurie

  1. Vladimir Putzin

    Marinică, ma mai bag iar neîtrebat în vorba.
    1. Tabloul începutului de an școlar este incomplet dacă lăsam fără soț, pardon!, soață, nesimtirea șifonierului cotrocenian. Aceasta, soața sau nesimțirea, ca tot una e, își va desfășura și in acest an școlar activitatea didactica și pedagogica, tot in Hermannstadtul care ni l-a dat pe mobilierul ei soț, in calitate de profă de engleză și dirigă la o clasă de a doișpea, in timp ce marele bărbat de stat, bineînțeles ca degeaba, va pendula săptămânal dus si întors, ca un testicul intr-un recipient, pentru a-i mângâia drăgăstos genunci-i capratini.
    Ca din banii de un pendulat se poate construi câte un grup sanitar pe la vreo școala de provincie nu mai contează, ca se cacă cu deosebita și demnă gratie pe ei însăși, primul nesimțit al țării.
    Chiar, ce-ar fi ca administrația prezidențială sa ne prezinte costul unei astfel de bălăngăneli, ca tot se face din banii prostitului popor.
    2. Ca veni vorba de reeducarea fratiorului exprezidentului lup de mare Trăienică. Mircea cel Excroc făcu ce făcu, inclusiv pârnaie, pe banii contribuabililor și se alese cu un sfertisor de milionaș de euroi ciorditi de la fostul clan prieten, pe care un om normal nu-l poate câștiga intr-o viața. Halal afacere, Halal justiție, Halal prostime ca mai suporta toate măgăriile astea, mai pe scurt, Halal, Halal …!!!
    3. De data asta matolitului național i s-a înfundat !!! Da, da, nu mai are nicio scăpare, dar absolut nici una, ca prea se Scăpă pe el. Auziți și voi drăcie, sa fie prins fumând intr-un local !!! Doamneeee…, Doamne ce grozăvie … !!! Ce mai făcu el cu flota, cu Cășuneanu, cu retrocedarea de imobile, cu …, mici giumbușlucuri. Acum nu va mai avea loc de întors și cu mai proxima proximitate va intra pe multi ani pe poarta pe care ieși mai curat și mai uscat ca nicio data frate-su, ca n-o fi justiția asta ca mama lui Bula din Bancul de la punctul 3.
    4. Mama lui Bula, îngrijorată ca Bula sta închis cu sora-sa in closet de mai bine de jumătate de ora, bate cu putere in așă și întreabă cu voce răstită.
    – Ce faceți acolo Bula ?
    – Ne-o „punem” mama !
    – E-n regula, credeam ca fumați !

    O zi buna tuturor !

  2. @Putzin,
    Am spus eu ca e groasa cu fumatul asta.Mama ce bataie mi-am luat eu acum 55 de ani pe chestia asta, nici acuma nu am uitat-o.De o amaenda grasa tot se lipeste Traian ca nu te pui cu legea si de unde sa plateasca 500 de lei , ca ultimii i-a lasat bacsis la restaurant….