Apărarea păzită de olteni

Categoria Magazin

apararea

Mă fraților, păzea, fu numit la Apărare domnul Fifor. Nu mă apuc acu să îi fac portretu robot, i-l mai făcui cu ceva timp în spate, i l-a mai făcut și Iohannis care, chiar dacă nu era cel mai în măsură să se exprime vizavi de competențele cuiva în indiferent ce domeniu, a găsit de cuviință sau scuza, motivația să îl refuze ca ministru al transporturilor pe motiv că „nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor”. Acuma însă, la Apărare este ok, cum a fost și la economie, Apărarea nu e complexă, e simplu, semnezi niște cedări de teren și cumperi niște sicrie și gata. Deci pentru domnul Iohannis, Apărarea este pe lângă  Transporturi cam cum este grădinița pe lângă doctorat. Nici nu mă miră, atâta vreme cât orice cârnățar sau izmenar ajunge general cu patru stele și orice bețiv  ajunge să modifice legea pensiilor militare, ceea ce se întâmplă acuma este firesc.  Nu mai vorbesc de miile de analfabeți civili  scoși doctori din instituțiile de învățământ militare în ultimii 28 de ani.   Aud că în curând și Școala Militară de ofițeri Activi Nicolae Bălcescu, sau cum e numită  mai nou,  Academia Trupelor de Uscat, cea care la această oră după ani de opinteli scoate orice numai ”ofițeri militari” nu, va primi autorizarea să scoată și doftori. Nu din cei în halate albe, din cei cu mintea albă, că s-au înmulțit cererile la partide și marile Universități nu mai fac față.

Pai nenea Mihai este numai bun să semneze astfel de aprobări, că doar asta știe să facă, să zică să trăiți am înțeles. Ce se găsește în spatele ochilor ălora blânzi, numai el știe, iar cei care l-au propus, avizat și ștampilat  știu ce e în dosarul lui de cadre de nădejde.  Să fiu sincer, nu mă bucur, pentru că din punctul meu de vedere, orice propunere ar fi făcut Dragnea pentru mine era clar că respectivul va apăra interesele lui Dragnea, nu ale armatei,  dar oricum, privindu-l pe Fifor nu te duci cu gândul la un strateg sau luptător fioros, sau viforos. Asta însă e poate o idee falsă, nu e nevoie ca ministrul să fie un mare general, dar nu ar fi rău ca un mare general să ajungă ministru.E adevărat,  am mai avut unul în ultimii ani dar s-a dovedit a fi unul mic… mititel, ca prețurile de la Leroy Merlin. Mă întreb însă destul de serios cât de  potrivit este să .. înțeleagă ce i se explică în ședințele cu șefii de structuri ale armăsii, cu toate cursurile făcute dar nefrecventate pe la diverse universități cu specific militaur. Are însă noroc, grație decapitării structurilor din armată prin metoda Lărguța, pentru că nici actualii sau noii șefi de structuri nu prea știu cu ce se mănâncă funcțiile pe care le ocupă. Vor crește odată cu Fifor. Asta da coeziune.

Dar, pentru că în toate există un dar, sunt mai multe motive de bucurie decât de tristețe, pentru că s-ar fi putut ca în locul lui să fie domnii  Căprar, fost mecanic, fost șofer, fost gestionar, fost tehnician, acest Robi al Parlamentului, sau , și mai rău, mister Manda, fost lipitoare de afișe pe la Casa de Cultură, fost, actual dar nu știu dacă și viitor țiitor al doamnei LOV. Pe lângă Manda, Fifor este un blând mielușel, iar dacă acesta ar fi ajuns ministru, vă dați seama ce făcea din armată, el cu deja semi-oficial consoarta sa, Lia? Doamne, ce cuplu de satrapi ar fi format. Doamne ferește!

De aia, adevăr zic vouă, tot răul spre bine, se putea și mai rău. Ceea ce are Fifor și nu avea Manda este bunul simț de a discuta cu oamenii, de la el nu te poți aștepta la înjurături ca la ușa cortului și gura Mandei. Să vedem însă dacă va fi lăsat să conducă după bunul său simț sau i se va schimba și caracterul odată cu ministerul.

Cert este că Armata va fi condusă de olteni. Să fiu sincer, nu mă bucur. Nu mă bucur pentru că sunt pățit, numai eu știu câte șuturi în cur mi-am luat de la colegii de școală sau pur și simplu colegii militari de pe alte meleaguri din cauza oltencei Olguța Vasilescu. Mă aștept ca tot ce se va face de acuma în armată(rău) să fie pus pe seama oltenilor.

Numai oltean să nu fii! Eu mă scot, sunt născut în Arad dar ce se fac ăștia concepuți și născuți aci? Oleleu muică, nici nu vreau să știu. Naționala nu a mai avut atâția olteni la apărare de pe timpul lui Ștefănescu, dar ăia măcar făcură  cinste Craiovei. Ce va face viitorul Șef al Apărării ? Rămâne de văzut.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

19 Raspunsuri la Apărarea păzită de olteni

  1. s

    Academia Fortelor Terestre.
    Ce va face ? Cred ca nimic la modul absolut, sau rau, ce altceva ?

  2. NAPO

    Aradul va leaga deja pe amandoi: Nea Marin,esti nascut acolo iar ministrul Mihai Fifor este Senator de Arad..! Poate e de bine.

  3. @NAPO,
    Poate, dar el a ajuns acolo ca Agamita Dandanache, trimis de Centru, pentru ca la el acasa nu prea avea chemare, batalia era mare si „nu s-ar fi ales”. Eu cand m-am prezentat in Arad,aveam resedinta acolo , nu eram flotant.

  4. dora

    Mă bucur din suflet, deoarece:
    1. Prin atitudinea afișată, aceste personaje își arată adevărata față de smardoi, inculți, agramați, total lipsiți de profesionalism;
    2. Poate, votanții acestui partid, vor reveni cu picioarele pe pământ și nu îi vor mai vota;
    3. Acest partid trebuie să dispară din politica românescă. Mai ticăloși ca ei, nu am mai văzut!.
    Eu, niciodată nu voi mai vota. Poate, dacă ne vor conduce străinii. Ai noștrii sunt jeguri indiferent de partid.

  5. @ Dora,
    Poti merge la vot linistita. Deja ne conduc strainii.. de foarte mult timp. Intreaba-l pe Klemm.

  6. ifrim

    Eu o sa merg la scrutin sa ard calorii,scad colesterolul, desenez ceva pe buletine!

  7. Dobre

    @Dora: „Jegurile” alea de care vorbesti sunt reprezentative pentru unii votanti ca tine…
    Scuze!

  8. dora

    @Dobre,
    Scuze! Reprezentativi pentru mine? Eu nu am votat! Poate pentru dvs. sunt reprezentativi, ce ziceți? Gândiți, înainte de a răspunde!

  9. dora

    @Dobre,
    Scuze? Pentru mine nu sunt reprezentativi deoarece nu i-am votat. Dar, pentru dvs. sunt reprezentativi. Așa înțeleg din comentariul dvs. Vă doresc baftă la următoarele alegeri!

  10. dora

    @Marin,
    Nu am mers și nu voi merge la vot, nu noi alegem!Chiar așa de proști suntem?

  11. @Dora,
    Absenteismul la vot aduce dupa sine urmatoarele:
    1. UDMR va putea scoate cele 5% procente necesare intrarii in parlament, pentru ca se iau 5% din prezenta la vot, nu din totalul celor inscrisi pe liste. Deci daca voteaza doar 10 milioane, 5% sunt 5000000, ceea ce este mai mult decat suficient si la fel si pentru micile partide gen USL.Daca asta vrei, e ok, spune-o tare.
    2.Se vor putea maslui mai usor voturile. Nu uita, la celebra faza cu Mihaela dragostea mea, sufrageria lui Oprea a avut de plusat cateva sute de mii de voturi ca sa ii ia jucaria din mana lui Geoana. Daca prezenta la vot ar fi fost mai mare, ar fi fost mult mai greu de manarit, ascuns sau plusat mai multe voturi.
    3 stand acasa, esti mai prost si mai furat decat cel care macar se duce si umple locul pe lista, nu lasa pe altul sa bifeze prezenta in locul lui. Nu ai cu cine vota, anuleaza-ti votul pune stampila in 10 locuri, dar mergi si voteaza, nu le fa jocul. Practic ei asta urmaresc, asta vor de la noi, starea de lehamite si absenta la vot.

  12. dora

    @Marin Neacșu,
    Cu ceva timp în urmă (parcă anul trecut), am mai avut această discuție. Și cu voturi anulate, cei aflați la butoane vor găsi veriante de a lega, desface, încropi alianțe care vor fi benefice LOR, nu populației.Cele 2 variante le-am pus în practică în timp.Ce a ieșit?

  13. Dora,
    A iesit ce a iesit, pentru ca cei mai multi au gandit ca tine. Numarul celor care nu merg la vot a crescut de la o alegere la alta. Si asta a fost in avantajul lor. Asta urmaresc. Daca nu putem intelege asta, ne meritam soarta.

  14. Dobre

    @Dora:
    Afirmi ca ” Acest partid trebuie să dispară din politica românescă.”
    De ce draguta? Cand ti-a marit pensia era buuuun PSD…
    Acum e partid de „jigodii”. Interesant.
    Si ce inseamna afirmatia ” Ai noștrii sunt jeguri indiferent de partid”?
    Ai dumitale sunt jeguri deci te reprezinta cu cinste…
    Neacsu a inteles mai bine.

    Acum ai inteles rationamentul meu?

  15. dora

    @Dobre,
    Am pensie pe principiul contributivității. Ți-am spus eu că pensia mea a fost mărită?. Cînd am afirmat – ai noștrii -, înseamnă și ai tăi (strămoșii noștrii, parlamentarii noștrii, medicii noștrii, etc.). Eu nu am votat, deci, excelență, pe mine nu are cine să mă reprezinte. Poate, pe tine! Și, apropo, ca limbaj, semeni cu unu care postează pe Huhurez. Adică, obraznic. Ce raționament trebuia să înțeleg?

  16. Dobre

    @Dora:

    Domnisoara, cel care ii face pe alesi(de tine, de mine, de popor in general) „smardoi”, „jegosi”, „ticalosi”, „agramati” merita, dupa parerea mea, una din etichetarile precedente.
    Domnisoara, poporul i-a votat. Deci tu afirmi ca poporul este „reprezentat de „smardoi”, „ticalosi”, „agramati”?
    Nu te mai ascunde dupa replica – EU NU AM VOTAT.
    Nu ai votat pentru ca nu te-a interesat.

    Poate reusesti sa intelegi ca nu realizezi nimic cu chestia asta – EU NU AM VOTAT.
    Poate te credeam daca afirmai – EU NU I-AM VOTAT PE ASTIA.

    Teoria mea: Democratia se aplica la cel mai coborat nivel, la Asociatia de Proprietari, la Sedinta cu parintii…. etc. Apropo, iei parte la toate sedintele Asociatiei de Proprietari? Acolo se invata tainele democratiei.
    Da, tainele. Pentru cei ca tine.

    Scuzati limbajul pretins doct.

    Inca ceva… Afirmi: „Eu nu am votat, deci, excelență, pe mine nu are cine să mă reprezinte.”
    Te reprezinta, nu se poate altfel. Poate daca nu aveai cetatenia romana te credeam. „Nu are cine”, afirmi. Dar, Inaltimea Ta, ai asa rang inalt in Statul Roman ca nu are cine sa te reprezinte?

    Daca nici acum nu intelegi, considera ca am glumit!

  17. dora

    @Dobre,
    Democrația se aplică la Asociația de Proprietari, etc….., Doamne!Tu citești ce scrii? Acolo se învață tainele democrației? Și cum 100% din populația României a trecut pe acolo (bănuiesc că și dvs.), înțeleg că românilor nu li se potrivește democrația de calitate. Interesantă observație.
    Excelență…….., rămâi cu teoriile dumitale, și nu te mai obosi să-mi răspunzi.

  18. Dobre

    Dora, tu stii cine este deputatul din circumscriptia ta? Ce studii are? Ce a facut? Ce n-a facut?
    Cam asta am vrut eu sa spun…
    La generalitati si etichetari ne pricepem cu totii…

  19. ionescu

    : Poate, dacă ne vor conduce străinii. Ai noștrii sunt jeguri indiferent de partid:.Frumos limbaj….pentru o doamna,mai ales cind asa ii etichetezi pe cei linga care convietuiesti…cit de frustrata sa fii ca sa arunci astfel de invective la adresa celor care au votat?Cei care au votat doamna draga,si-au facut datoria de cetatean al acestei tari…ca nu au votat conform placerilor dvs.,asta e o alta problema.Ruleaza acum un film interesant,la care pot medita multi,pe CanalD….Patria mea esti tu,ar fi inutil sa va mai spun de ce sa il vizionati…………