Circul de Stat

Categoria Opinii

Ceea ce vedem și auzim în România de 28 de ani dar în special în ultimii 15 ani, este un circ, un circ de stat, un dublu circ de stat pentru că este performat de Statul Român și și pentru că avem un aparat de stat de tot râsul. Iar ce se întâmplă în guvernarea Iohannis depășește orice limite. Modul în care a câștigat alegerile, apoi modul în care a manevrat pentru a-l înlătura pe Ponta, prin Oprea și Dragnea care i l-au vândut,  pentru a-și instala guvernul lui, urmat de circul făcut cu refuzarea propunerii inițiale la primul guvern al lui Dragnea, fără a avea sau a da o cât de mică explicație a refuzului, continuând cu cârtița Grindeanu și acuma cealaltă cârtiță, Tudose,  fac parte din marile numere ale circaruluide stat.   Nu sunt susținător al lui Dragnea, nici al PSD, dar nici al altui partid sau politician pentru că nu am văzut nici unul până acuma care să mă convingă că  urmărește altceva decât interese meschine, dar trebuie să fii orb să nu vezi ceea ce se vede de pe Lună.

Acuma, în penultima stagiune a Circului actualului mandat până la alegerile din 2019, circarii își dezvăluie singuri și trucurile odată cu jocul în sine.

Hai să îi luăm pe rând:

Iohannis  și-a continuat plimbările devenite deja tradiție prin toate statele lumii cu sau fără treabă, cu sau fără genunchii din Mărginimea Sibiului care cred că ar trebui omologați până nu ni-i fură ungurii ca pe palincă, dispărând din țară tiptil și subtil exact când lumea aștepta o reacție de la el sau i se cerea o reacție. Când a explodat scandalul Coldea,  Kovesi, Grindeanu și chiar Tudose,  până acum două zile,  el a stat ascuns sau a plecat strategic arătând românilor cât de mult îl interesează problemele societății dar punându-și instrumentele să lucreze. Nu există nici un dubiu, dosarele Belina chiar dacă instrumentate de Kovesi, au girul  său deci, actualul scandal cu Shhaideh, abil folosit de Tudose i se datorează. Întîlnirea de la Cotroceni cu Tudose a fost fără îndoială inițiată de el, pentru că nici un premier de pe vremea lui Băsescu încoace nu s-a dus să se consulte cu președintele aparținând partidului din opoziție, fără a avea aprobarea sau inițiativa propriului șef de partid. Tudose s-a dus pentru ”colaborare instituțională”  pe care doamna Dobrovolschi o spăla la mână. Apoi a urmat discursul pur și simplu incredibil de la Craiova. Merită ascultat sau citit și dat exemplu în toate cărțile care vorbesc despre cameleonism și demagogie:

„Am discutat cu premierul și el mi-a prezentat opțiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu. Eu cred că premierul este de bună-credinţă şi vrea să facă o echipă performantă”

Dar de când este consultat președintele țării privind propunerile de miniștri? Eu știam că asta intră constituțional, în atribuțiunile partidului care a câștigat alegerile, așa cum spune chiar Iohannis mai jos. Și nu știam că domnul Iohannis are atâta încredere în PSD și că este convins că poate da o echipă performantă. Foarte, foarte interesant. Parcă spunea că PSD-ul este câh. Sau cumva Tudose are în minte niște propuneri care fac parte din PSD doar cu numele, ca el ?

” Dacă şi acest guvern ar cădea, atunci  cu siguranță va trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD-ul mai are capacitatea să guverneze. Un Guvern de tehnocraţi nu este o soluţie pe termen mai lung… Avem un partid care a câștigat alegerile, acuma n-are decât să performeze. Orice altceva sunt discuții puerile care nu-și au rostul.Cine a câștigat, să-și facă treaba, să guverneze, să producă rezultate! Nu ma interesează dacă primesc demisii sau demiteri, important e sa avem o echipa guvernamentala care nu are probleme de integritate. Persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in primul rand al functiilor statului. In politica nu functioneaza prezumtia de nevinovatie, prezumtia de nevinovatie functioneaza in justitie. Pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, sa nu fie suspectat de nimic….”

Auziți ce spune domnul Iohannis? Luați aminte, tehnocrați da, pe termen lung, nu. Doar atunci când se apropie alegerile se va pune problema, acuma să își rupă gâtul PSD-ul.

Apoi chestia cu prezumția de nevinovăție este epocală. Deci în ochii domnului președinte nevinovăția există  doar în codul penal, pe hârtie,  este un termen valabil –teoretic- doar în sălile de judecată, căci practic și acolo și în mintea lui, pentru dușmani nu există. Dar pentru el când a candidat, a fost valabilă. Chiar se bătea cu cărămida în piept că nu are nici o condamnare și că va rezolva el în instanță aspectele.

Și ne mai vorbește apoi tot el despre integritate și spune că” Pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, sa nu fie suspectat de nimic”.Când a aflat asta, după ce a ajuns președinte, sau înainte? Toată țara se întreba ce caută el să candideze cu dosarele privind retrocedările și cumpărarea caselor dar el spunea  atunci ceva despre prezumția de nevinovăție. Chiar a fost întrebat cum a fost când a fost el suspectat și a răspuns ”Cu tot respectul, nu am fost suspectat”.Deci acest om neagă realitatea ca și când noi nu existăm.

Iar replica cu guvernarea, este bomboana pe colivă. După ce îl amenință sau șantajează pe Dragnea, speriindu-l că dacă nu acceptă propunerile lui Tudose adio guvernare, pentru că el se va gândi serios dacă PSD mai are capacitatea să guverneze, domnul Iohannis revine și o întoarce ca la Ploiești, spunând că cine a câștigat, să guverneze.Păi e lăsat să guverneze ? Mie mi se pare-fără a-i căuta o scuza Hamsterului- că de când a intrat la guvernare Dragnea a avut mai mult scandaluri (unele create chiar de el, dar)cele mai multe create de Luluța și aici trebuie să îi dau dreptate lui Tări care spune că nu acceptă ca DNA-ul să guverneze sau să impună cine trebuie sau nu trebuie să guverneze prin dosare fabricate la comandă. Se va vedea că după ce va demisia din guvern, brusc dosarul Belina va lâncezi iar doamna Shhaideh va fi găsita nevinovată sau se va lungi boala până la prescrierea faptei, pentru că scopul a fost atins, lumea a văzut ”cât de coruptă” este actuala guvernare, că ”nu are oameni capabili să conducă” și că nu   a fost în stare să își pună în aplicare propriul program de guvernare.

Această declarație a domnului Iohannis ar trebui trecută în analele demagogiei românești ca ”Declarația de la Craiova” pentru că cuprinde în ea atâta demagogie, prostie și șantaj politic cât nu găsești în toată cariera unui politician mai de Doamne -ajută de peste mări și țări.

Tudose, profesor la școala SRI, acuzat și el de plagiat, este un Grindeanu 2 jucând și el ca și predecesorul său la două capete. Când l-a nominalizat, Dragnea a făcut-o tocmai pentru că era șantajabil și era om al sistemului, crezând că Tudose va manevra sistemul, nu sistemul pe el. S-a înșelat, Tudose e tributar sistemului, serviciilor, el e controlat de servicii deci și de cel care controleaza serviciile. El  era dinainte mielul care sugea la doi țapi, mai ales dacă iau în calcul laudele și acceptarea grabnică de către Iohannis. Eu spuneam încă de la investire că este suspectă acceptarea lui Tudose, fără nici un moft, fără o mică șicană. Aflat între două vizite, domnul Iohannis a acoperit numirea lui Tudose sub grija față de guvernare : “Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”.

Ce declara însă Tudose la investire ? Păi declara că el este un om de partid că el nu este ca Grindeanu și va respecta disciplina de partid. Pe de altă parte, susținea, vizavi de declarația lui Grindeanu că a condus un guvern numit de Dragnea, că el și-a ales membrii guvernului, nu i-a bagat nimeni pe gât miniștrii.

Ce a făcut după ce a ajuns ministru? Păi a început să îi ia pe toți peste picior, să îi ridiculizeze de față cu presa, ca să vadă lumea ce dăștept e el și ce proști e ei. Spuneam încă de acum o lună că va veni vremea să șteargă pe jos și cu Dragnea și uite că a venit. Ce s-a întâmplat acuma nu e întâmplător și are rolul nu de a schimba guvernarea, pentru că nimeni nu o vrea acuma, a spus-o și Iohannis.  Scopul a tot ce s-a întâmplat până acuma este nu de a scoate PSD-ul de la guvernare ci de a îi slăbi legătura cu oamenii, de a șubrezi încrederea oamenilor în PSD, de a arăta cât de corupți, mincinoși și nepricepuți sunt și trebuie să admitem că o mare mână de ajutor o dă chiar Dragnea care parcă a luat partidul să îl distrugă. Uneori chiar mă întreb dacă este doar prost, laș și înfumurat sau și trădător de partid. Oricum Tudose a făcut și el în ultimul timp declarații care arată că nici măcar nu ține minte ce a spus cu o zi înainte sau nu îl interesează. Păi mai întîi, citându-l pe Șefu, adică pe Iohannis, a spus că el nu guvernează cu penali. Asta ca să fie clar cine îl sforește. Apoi a spus că dacă  nu i se acceptă propunerile de remaniere, el își prezintă demisia : „am spus că iau în calcul să-mi dau demisia, dacă lucrurile stau atât de rău şi ne-am prăbuşit, plecăm acasă”. Asta era spusă vizavi de sondajul lui Pieleanu, comandat de PSD. Nu ar fi exclus ca rezultatele sondajului să fi fost inverse dar oricum nu mai contează. După această declarație domnul Tudose a pus problema remanierii și a nuanțat făcând referire și la penali, ca motiv al demisiei.    „Dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi dimineaţa nu ai cum să cazi aşa mult în sondaje ( referitor la sondajul care îl dădea la doar 27% încredere). Nu putem sa guvernam cu forta, impotriva a ceea ce vrea poporul roman. De aici pleaca nemultumirea mea si-atunci, daca lucrurile stau asa, o analiza, ori sunt eu de vina, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niste lucruri in guvern care justifica aceste cifre – prezenta unor ministri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor ministri sau lipsa de rezultate -, saptamana asta voi lua niste decizii, dure, dar necesar. Voi face o remaniere”

Nu a fost nevoie să mănânce copii cruzi, doar ficații propriilor miniștri și ai lui Dragnea. Nu mai pomenesc declarațiile controversate din ultimele două zile când spunea ba că nu e nici un conflict, ba că demisionează, ba că se sărută până la sânge cu Dragnea, culminând cu declarația dată la intratrea la CExN al partidului unde a intrat la toartă cu Dragnea și a spus că demisionează doar dacă îi cere partidul. Avea dreptate Norica Nicolai când spunea că este un ipocrit. Cel puțin ipocrit.

Dragnea însă poate fi numit capul răutăților și factorul determinant în rezultatul alegerilor care vor urma și care vor aduce PSD-ul la cam 25%. Am scris de atâtea ori despre lipsa de loialitate,  prostia și lașitatea lui, încât e inutil să mai spun altceva. L-a convins pe Ponta să demisioneze din funcția de șef de  partid când acesta era cercetat penal, pasămite  ca să nu strice imaginea partidului,  dar el a rămas șef de partid chiar dacă a fost condamnat iar  pe Shhaideh o ținea legată de funcția de viceprimministru pentru că îi trbuia lui acolo o persoană devotată. A luat șefia partidului bătând palma cu Iohannis așa cum Ponta o bătuse cu Băsescu, dar fără să aibă nici tăria nici ouăle lui Ponta, nici sprijinul a două partide dar nici o echipă care să îl sprijine. A numit premieri oameni pe care nu îi cunoștea doar pentru că i-au fost acceptați de Iohannis, dar nu și-a pus întrebarea de ce au fost acceptați. A propus în guvern habarniști care aveau singura calitate că îi lingeau tălpile, dar gata oricând să trădeze, pentru că lingăii sunt întotdeauna și trădători.  A avut și încă mai are impresia că poate să își controleze oamenii și partidul, inclusiv guvernul, dar este mai papagal decât papagalii pe care i-a ales. Este atât de ahtiat de putere dar și speriat că o poate pierde și va încăpea pe mâna DNA, încât e gata să accepte orice compromis numai să mai lungească boala. Nu știe că există o vorbă românească, care spune : ”boală lungă, moarte sigură”. Este laș,  de fiecare dată când a fost într-o situație dificilă a pus pe altcineva să scoată castanele din foc, să propună sau să sugereze o lege nepopulară, să răspândească zvonuri pe care apoi când a văzut că reacția e nefavorabilă și se îngroașă gluma, le-a retras dând vina pe lipsa de comunicare sau înțelegere. S-a folosit de toți cei apropiați fără a ține cont de faptul că le distruge cariera și viețile. Nu învață din greșeli, e orgolios, încăpățânat și obtuz.

În plus, a avut ghinionul să se lupte cu un om mai parșiv decât Băsescu și mult mai tenace în urmărirea scopurilor, care ca și el se folosește de alții pentru a lovi, numai că cei pe care îi folosește acesta sunt mult mai ”dotați” și mai eficienți decât oamenii lui. Viața lui Ponta cu Băsescu a fost vis de primăvară pe lângă cea pe care i-a făcut-o Iohannis lui Dragnea, dar Dragnea nu a realizat, nu a învățat și nu învață nimic din tot ce i s-a întâmplat.

Dragnea, dacă ținea la partid, la cei care l-au sprijinit și chiar la familia lui, ar fi trebuit să  îi ceară demisia lui Tudose și să anunțe pe Iohannis că nu mai dorește să guverneze. În felul acesta ar fi dat dovadă de loialitate față de partid și oameni, ar fi salvat partidul a cărui imagine mai ales sub efectul măsurilor și ordonanțelor Olguței a pierdut o treime din alegători dacă nu jumătate, ar fi dat ocazia celor care urmau la guvernare să se facă de râs sau să acumuleze ceea ce PSD-ul va acumula în continuare , adică ură și dispreț și poate ar fi încheiat fericit  și dosarele  instrumentate acuma împotriva pesediștilor. Dar Dragnea nu vede în perspectivă, el vede doar ziua de azi. Să se spele cu ea pe cap, fiecare pasăre pe limba ei piere, iar el va fi cunoscut drept demolatorul celui mai puternic partid după 89 încoace. Să le fie țărâna ușoară!

După patru zile de circ la cel mai înalt nivel, Hamsterul acceptând cu lașitate jocul perfid al cuplului care s-a dat cu  Ford Eco, declară mimând Victoria: ” Mihai e un ministru bun!” Păi dacă Mihai e un ministru bun, matale domnule Dragnea ești un președinte de partid slab. Dar slab de tot, ca să nu zic prost.

Românii asistă la tot acest circ de sub cupola Statului Român poate ca un blestem al celor pe care îi consideră ”poporul civilizator” imperiul care dădea muritorilor de foame, pâine și circ.

PS : Nu pot să nu remarc minciunile și lașitatea celor doi pioni sacrificați, Shhaideh și Plumb care inițial, sub asigurările lui Dragnea  declarau că nu vor demisiona și că vor respecta hotărârea CExN,  pentru ca acuma să spună că au decis să demisioneze, deși nimeni nu le-a cerut asta, ba mai mult, TOȚI le-au rugat să nu demisioneze. Și doamna Plumb mai spune ceva despre demnitate. Da, pentru domnia sa a fi demn înseamnă să te lași călcată în picioare de alții. Păi dacă doamnele veniseră hotărâte să își dea demisia ferm și fără întoarcere, așa cum declară acuma, de ce a fost nevoie de 6 ore de discuții și de ce Dragnea și Tudose s-au retras pentru deliberări o jumătate de oră. Așa ca să cinstească evenimentul? Nici acuma nu se opresc din mințit? Demisia lor a fost hotărâtă și impusă de cuplul Iohannis-Tudose, ce atâta circ? Aud că deja li s-a găsit o slujbuliță prin ministere și mă întreb dacă nu cumva sunt masochiste, în special Shhaideh. Nu arăta, dar mai mult ca sigur că a început să îi placă să fie călcată în picioare. Organe multiple doamnă!

PS2: Aud că Dragnea a făcut nominalizările pentru cele 3 ministere demisionate iar Tudose a mulțumit cu propunerile lui Dragnea. Întrebare: Dacă Dragnea i-a ales, ce a căutat Tudose la Cotroceni? Ce să discute cu Iohannis, dacă propunerile oricum le făcea și le-a făcut Dragnea?

Cine e Mihai Tudose, propunerea PSD de premier: Lector la Academia SRI, are doctorat suspect de plagiat, demolat de raportul de evaluare al lui Darius Valcov

http://www.aktual24.ro/fractura-nominalizarea-lui-tudose-ca-premier-deputat-psd-este-lamentabil-nu-suntem-bataia-de-joc-a-nimanui-nu-voi-vota-noul-guvern/

http://www.gandul.info/politica/dragnea-si-tudose-au-facut-pace-premierul-am-stabilit-impreuna-remaniabilii-update-16761462

Dragnea vrea să scape de guvernare

http://www.gandul.info/politica/tudose-ii-forteaza-mana-lui-dragnea-si-i-pune-pe-masa-lista-sensibila-a-remanierii-in-cerc-restrans-am-spus-ca-mi-dau-demisia-16760936

http://www.click.ro/news/national/tudose-va-remania-ministrii-penali-numai-daca-mancam-copii-cruzi-cadeam-asa-mult

http://evz.ro/norica-taie-in-carne-vie-premierul-tudose-e-ipocrit-a-acceptat.html

https://www.romaniatv.net/rovana-plumb-am-luat-o-decizie-nu-ma-joc-sunt-ferma-demnitatea-este-ceea-ce-ramane_381317.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

18 Raspunsuri la Circul de Stat

  1. Stelian P.

    PREZUMTIA DE NEVINOVATIE este prevazuta in 4 norme fundamentale si anume:
    – Declaratia universala a drepturilor omului in Art. 11 („Orice persoana acuzata de comiterea unui act cu caracter penal are dreptul sa fie presupusa nevinovata pina cind vinovatia sa va fi stabilita in mod legal in cursul unui proces public in care i-au fost asigurate toate garantiile necesare apararii sale”.)
    – Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene 2012/C 326/02 in Art. 48 („(1) Orice persoană acuzată este prezumată nevinovată până ce vinovăția va fi stabilită în conformitate cu legea.”)
    – Statutului Curții Penale Internaționale de la Roma, in Art.66 (“Orice persoană va fi considerată nevinovată până ce vinovăția sa va fi stabilită în fața Curții, în concordanță cu legea aplicabilă.”
    – Codul de procedura penala in Art. 4 ((1) Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă.
    (2) După administrarea întregului probatoriu, orice îndoială în formarea convingerii organelor judiciare se interpretează în favoarea suspectului sau inculpatului.
    Cred ca nu trebuie alte explicatii pentru a intelege ca prezumtia de nevinovatie functioneaza doar in cadrul procesului penal, in fata instantei. NU in parlament si NU intr-un partid.

  2. @Stelian
    Daca este vorna de Declaratia Universala a Drepturilor Omului, unde sunt trecute toate drepturile si libertatile OMULUI, indiferent de stat sau conducere, atunci discutam despre drepturi UNIVERSALE ALE OMULUI, deci oriunde s-ar afla, in fata instantei sau presedintilor penali. De fapt art 11 din acest document e clar : „Orice persoana acuzata de comiterea unui act cu caracter penal are dreptul sa fie presupusa nevinovata pina cind vinovatia sa va fi stabilita in mod legal in cursul unui proces public in care i-au fost asigurate toate garantiile necesare apararii sale.” Deci se spune ORICE PERSOANA, apoi se spune TREBUIE SA FIE PRESUPUSA NEVINOVATA si in sfarsit SCRIE PANA CAND VINOVATIA VA FI STABILITA PRIN LEGE. Acestea sunt 3 puncte cheie si nu vad nicaieri scris ca e valabil doar in instante sau doar de catre judecatori. Ne place sau nu, daca ne pretindem democrati trebuie sa respectam regulile democratiei. Daca nu, ne declaram adepti ai lui Beria sau Stalin si facem ce vrem noi. Panimaies?

  3. florin epingeac

    am auzit bine inca de la transimisia live cind a spus iohanis,,prezumtia de vinovatie,, si am confirmarea in videoclip la min 7sec 58.O greseala ca multe altele pe care le-a spus sau era obosit dupa asa discurs si interviu in care nu s-a ajutat de fituica!

  4. Magda

    Domnule! Eu știam că în Circul de Stat, nu mai au ce căuta ANIMALELE…s-a votat legea pe 13 iunie 2015! Până nu vor fi angajați OAMENI, circarii pot face doar pe clovnii!

  5. @Florin,
    Pai este stiuta expertiza lui in „manuirea” limbii romane. Trebuie sa fii atent cand vorbeste ca sa descifrezi ce vrea sa spuna.

  6. @Magda,
    Pai cand a tinut el seama de legile tarii, ca sa tina si acuma ?

  7. Stelian P.

    Am prezentat 4 norme de drept care reglementeaza acest concept iar toate vorbesc despe vinovatia (sau nevinovatia) stabilita in cursul unui PROCES (PUBLIC, nu cu usile inchise la partid si cu aparate de bruiaj), in conformitate cu LEGEA, care va fi stabilita cu LEGEA APLICABILA si in fine conform legislatie noastre, până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o HOTARIRE PENALA definitivă. Faptul ca in toate prevederile se vorbeste despre instante (formele difera putin) e clar ca nu mai trebuie specificat expres despre „instante sau doar despre judecatori”.
    Cum pot demnitarii sa-si stabileasca LEGAL nevinovatia daca parlamentul si partidul ii impiedica sa obtina o hotarire penala definitiva ? Daca parlamentul stabileste ce demnitar trebuie si ce demnitar nu trebuie sa se prezinte in instante n-ar fi mai bine ca in cazul lor sa desfintam parchetele, DNA-ul si toate instantele ? Cum mai vorbim despre egalitatea in fata legii ?
    Despre presedintele penal (cel care „are dubla cetatenie, a facut trafic cu copii, a cumparat case folosind acte false, are serviciile secrete-cele care conduc in realitate tara-la degetul mic dar a primit o lovitura dura in buzunar) o sa revin putin mai tirziu.

  8. Stelian P.

    Cazul penalului Iohannis:
    Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.
    Neexistind urmasi si niciun testament valabil Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a fost nationalizata si a trecut în proprietatea statului român. In anul 1997 imobilul a fost cumpărat de catre chiriaşi.
    In 1999 apare un mostenitor (fiul lui Nicolae Bastea care era nepotul sotilor Ghenea.) Acesta obtine in instanta in baza unui testament titlul de proprietate al casei.
    In baza acestui titlu mostenitorul vinde casa sotilor Iohannis.
    Ulterior fostii chiriasi deschid actiuni in instanta si reusesc sa dovedeasca faptul ca testamentul era un fals.
    Instanța a decis că actele de moștenitor ale fostului proprietar nu sunt valide, iar, după 16 ani de procese, casa a revenit în posesia statului.
    In concluzie nu Iohannis este acuzat de uz de fals ci vinzatorul iar atotputernicul presedinte ramine cu buza umflata caci e normal sa dea inapoi ceeace nu-i apartine chiar daca la momentul cumpararii nu a stiut ca a fost victima unui tepar.
    Citeva cautari simple pe net pot sa va dea informatii mult mai detaliate.

  9. NAPO

    Dle Neacsu, sunteti un atent observator dar si un bun analist politic al acestor vremuri.
    De la implicarea „agenturilor straine” in caderea lui Ceausescu,
    la abandonarea unei noi candidaturi in anul 2000 a lui E.Constantinescu
    pentru ca l-au „invins serviciile” si pana in ziua de azi cand tot aceste servicii (inclusiv DNA) aleg Presedintii si Guvernele Romaniei, ce s-a schimbat, dle Neacsu ?
    Poate faptul ca aceste Servicii nu mai sunt independente si sunt coordonate din exterior..?

  10. @Stelian P,
    Aici sunt mai multe semne de intrebare:
    1. Daca Iohannis a cunoscut ca actul este un fals.
    2. Daca nu cumva chiar mostenitorul nu era o cunostinta a domnului Iohannis care a manevrat totul.
    3. Daca domnul Iohannis ca primar avea posibilitatea sa se intereseze cu privire la autenticitata datelor si documentelor.
    4. De ce si dupa dovedirea falsului a facut recurs, considerand ca are dreptate si nu accepta concluzia justitiei.
    5. daca nu este cumva vinovat de uz de fals.
    6. De ce imobilul a fost cumparat pe numele soacrei si nu pe al lui ? Daca era totul legal, de ce s-a ascuns sub fustele soacrei?
    In plus aceasta este cazul doar al unui imobil. Mai are unul pierdut in instanta si atunci se pune intrebarea, nu cumva este un obicei ?
    Mai este si cazul mostenirii Forumului Democrat maghiar obtinute in conditii mai mult decat suspecte, unde starea de incompatibilitate este clara.
    Si atunci domnia sa este cel putin suspect, ar trebui sa fie inculpat. Dar are dosarele blocate datorita imunitatii. Plus problema cu traficul de copii la care a fost complice.
    Depre ce vorbim atunci ?

  11. @Stelian P,
    Daca ar fi dupa mine as scoate definitiv imunitatea tuturor demnitarilor. NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE spune in Constitutie, care prin aceasta imunitate este incalcata chiar de cei care au facut-o.Nici macar asa zisele declaratii politice nu ar trebui exonerate, pentru ca in definitiv sunt false informari sau manipulari politice, care influenteaza votul alegatorilor iar apoi se dovedesc fâsuri. Deci toleranta zero la orice incalcare a legii, ba, in cazul politicienilor si demnitarilor as acoprda circumstante agravante avand in vedere impactul si consecintele faptelor lor.

  12. Stelian P.

    Am unele raspunsuri dar nu pot garanta ca sunt conforme cu adevarul:
    1) Nu stiu, dar el a cumparat casa in baza titlului de proprietate nu in baza testamentului. Obligatia de verificare apartine notarului.
    2) Nu stiu, dar daca era vorba despre o cunostinta crezi ca Iohannis se lasa tepuit fara sa reactioneze ? E vorba totusi de o suma mare de bani plus beneficiile ulterioare pe care le pierde.
    3) Un primar nu poate folosi legal atributele functiei pentru un caz personal. Daca totusi a facut ceva ilegal te asigur ca are si la primarie dusmani care ar face un denunt. Sunt sigur ca sunt si procurori care si-au pus aceeasi intrebare. In plus am aratat deja cine avea obligatia de verificare.
    4) Cind e vorba de sume mari de bani orice om foloseste toate caile de atac pe care le are la dispozitie. Tu nu ai face la fel ?
    5) Nu poate fi vinovat de uz de fals deoarece el nu a folosit testamentul pentru intabulare ci actul de proprietate al vinzatorului. In plus ambii erau obligati sa se prezinte la notar iar acesta nu avea motive sa ceara testamentul. Asta era treaba justitiei cind a acordat titlul de proprietate.
    6) Daca il cumpara pe numele soacrei ea ar fi fost chemata in instanta nu el. Nu cunosc acest lucru dar e posibil ca trecerea in numele soacrei sa fi fost facuta ulterior cumpararii.
    Da-mi te rog niste link-uri in cazul traficului de copii. Eu ma cutremur cind aud asa ceva.Daca are alte dosare atunci acestea nu sunt blocate ci suspendate, inclusiv perioada de prescriptie deci dupa ce isi termina mandatul va raspunde pentru toate.

  13. Stelian P.

    Si eu sunt de acord cu ridicarea imunitatii dar crezi ca parlamentul ar vota asa o lege ?. Declaratiile politice intra la libertatea de exprimare, nu pot fi ridicate

  14. @Stelian P,
    Nu am nici posibilitatea, nici timpul și nici tragerea de inima sa caut sau sa ii fac eu dosar. Dar pentru o buna informare iti recomand sa citesti Justitiarul de Sibiu si vei gasi acolo documente si tot.
    Oricum sunt lamurit ca in cazul lui esti gata sa ii acorzi toate prezumtiile de nevinovatie, ba chiar si atunci cand s-a gasit ca totusi A FACUT UZ DE FALS, pentru ca documentul in baza caruia a primit casa a fost un fals dovedit. Cu sau fara stiinta, tot uz de fals este dar eu inclin sa cred ca a fost cu stiinta, pentru ca in calitate de primar cand ”faci o afacere” te asiguri daca sunt sau nu probleme si verifici. Eu cand am cumparat o masina m-am interesat nu numai de actul de vanzare cumparare dintre mine si cel care mi-o vinde ci si de actul prin care el intrase in posesie. Asa face un om care vrea sa faca afaceri curate. In ceea ce priveste amestecul lui in vanzarea de copii, caci asta a fost, a recunoscut singur ca el si prima profesoara au intermediat afacerea. Punct. Daca iti place individul e treaba dumintale , dar nu incerca sa mi-l vinzi mie ca fata mare, pentru ca ti-am spus ca verific provenienta marfii.

  15. Nea Nicu

    ” Domnu” Neacsu, permiteti sa raportez : Vedeti ca va mai scapa unele chestii marunte, cum ar fi sensul expresiei ” a manca copii cruzi”, folosita cu nonsalanta de dom” Mihaita. Vedeti ca e adanca rau, nu are nici o treaba cu ” a manca ficatii”, asa cum ati incercat talica o alaturare, sa inteleaga tot romanul. E din alea de la Braila,adinca rau… Fetele de la tanti Elvira se ocupau (si) cu asta, mai pe timpuri. Fu suparat rau domn Mitica!, altfel cred ca nu se scapa la „fineturi’ d-astia…

  16. Nea Nicu

    Domn Mihaita, scuze, ca dumnealui era in rolul principal. Urmeaza probabil episoade cu alte meniuri: susan(Sa va dau susan) si ce-o mai sti dumnealui.Ca stie sigur muuuulte!

  17. @Nea Nicu,
    Nefiind brailean nu cunosc sensul expresiei in jargonul specific, pe aici sensul este atat de urat incat nu mi-am permis sa il amintesc macar, dar cine stie, poate el Mihai chiar la asta s-a gandit… O fi invatat de la LOV ?

  18. Mon colonel , cu tot respectul @ Păi este deja demonstrat că cei doi premieri acceptați cu atâta ușurință de Iohannis, Grindeanu și Tudose au făcut jocul acestuia, nu numai punând bețe în roate programului de guvernare …PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU , care program de guvernare ? Mon colonel ,FACETI UN EFORT SI IESI DIN NOAPTEA MINTII …programul de guvernare al PSD -ALDE e sublim si admirabil chiar dar lipseste cu desavarsire…Biblia PSD -intitulata pompos program de guvernare, cea scrisa de Daddy si puscariabilul Valcov – e o colectie de aberatii economice care ne va costa scump in anii ce vin…Acestea fiind zise , va salut cu un real respect si va citesc in continuare cu drag