Autobuzul lui Banciu

Categoria Divertisment

Domnul Banciu, acest pplange pe care nu îl mulțumește nimic, nu îi place nimic, căruia totul îi pute, care crede ca dacă e spoit cu un pic de cultură și vorbește rârâit este cel mai cosmopolit român,  sau mai francez decât francezii, a dat nu odată rateuri, dar rateuri mari, pe măsura pretențiilor sale. Că vede în toate răul primordial nu e un defect, poate asta e conformația lui, poate visează la o lume perfectă sau poate chiar vrea sa îndrepte ce poate pe ici pe colo și ține treze pretențiile și aspirațiile nației, dar o face cu atâta scârbă în voce și atitudine, încât te întrebi dacă chiar nu are ceva dereglat prin propriul sistem. Ce este însă deranjant pentru unii, sau efectiv enervant pentru alții la Banciu, este că nu admite că poate greși și nici nu caută să vadă dacă și unde greșește, nu se documentează, el merge înainte cu capul între urechi surd și orb la tot ce nu ține de el. El nu se documentează, el reacționează la prima strigare, cu caută răspunsuri sau detalii privind un fenomen sau altul nu îl interesează opinia altuia el știe tot, pune etichete la tot toată lumea trebuie să se încadreze în patul lui taie sau lungește picioare fără să își pună măcar odată problema că poate unitățile lui de măsură sunt calpe. Pe lângă toate astea mai folosește și un limbaj de biciușcar, ceva în genul lui Mircea Badea, alt fante de scară de bloc pe care bineînțeles nu îi suportă pentru că îi face concurență în ceea ce ei consideră că ar fi satiră sau pamflet. Probabil ar trebui să redefinim această sintagmă pentru că din ce în ce mai mulți pretinși moderatori, realizatori de emisiuni și cătători de rating, pseudo-jurnaliști marca Rifai confundă mojicia sau ignoranța  cu pamfletul.

O singură persoană din jungla politică îl face pe Banciu să saliveze și când vorbește despre ea, mâinile îi pleacă automat sub tejgheaua care îi ține loc de masă, sau arenă de circ, este vorba de  blonda lui Băsescu, doamna Elena, care pentru el, îndrăgostitul, adulatorul, admiratorul declarat  Banciu reprezintă un pod prea îndepărtat. A auzit el că această Zoe a vremurilor noastre, ar fi ceea ce un elev scria cândva în teză, și anume că ”Zoe Trahanache este soția unui grup de politicieni”și visează să ajungă și el un astfel de politician. Poate pentru acest motiv a tras cu dinții să ajungă și el măcar consul în Marsilia. Numai că nu a reușit să ajungă nici la Marsilia nici la cetatea  Troia. În fine, de gustibus non disputandum, cum spuneau latinii.

Marți seara, în emisiunea sa, domnul Banciu, cum spuneam, a mai dat odată dovada înaltei competențe când, amintind sau prezentând un sondaj realizat prin Anglia parcă, a menționat că este vorba de un sondaj sau un studiu omnibus. În ignoranța sa, dovedind că îi este lene atunci când întâlnește un termen nou și să caute pe goagăle, domnul Banciu a spus cu veșnicu-i dispreț,  ”ce o mai fi și asta, omnibus, probabil un studiu făcut în autobus, printre călători”. L-am mai surprins în câteva rânduri făcând astfel de greșeli de gâgă, cu fața unuia care se crede unul din apostoli și deși am vut să scriu despre ele, m-am abținut, pentru că am considerat că nu merită, sau că orice om poate greși. Dar el nu, ignoranța lui este depășită numai de înfumurarea și mojicia care se pare că nu mai lasă loc de altceva în eul personal. Domnule  Banciu, dacă nu ai aflat, să știi că omnibus nu înseamnă ceea ce ai spus tălică, dar nu îți spun ce sens are, te las să cauți singur, măcar atât să faci și matale din când în când. Nici  ”ombudsman” să știi că nu înseamnă șofer de autobus. Mai ieși din lumea ta și din gazete scrise de oameni de aceeași calitate pe care le prezinți din când în când tot la mișto și mai intră în library să studiezi. Apropo, vezi că library nu înseamnă librărie. Succesuri!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Autobuzul lui Banciu

  1. ifrim

    A baut lichidu ‘ de imbalsamare!

  2. Vladimir Putzin

    Marinica,
    si daca totusi Banciu asta, la cat de cult este el la cap, a vrut sa faca un spirit de gluma cu carcter hazliu …?

  3. @Mirule, vazui faza cu ochii mei. Numai de gluma nu ii ardea astuia, atata lucru mai inteleg cineva, cand cineva e prost… sau ma crede pe mine prost. Catai inregistrarea, dar nu o gasii. T-as fi aratat dar nu avusai ce.

  4. Vladimir Putzin

    Hai măi Marinica, ce ma luasi in serios, ca vru si gura mea sa vorbeste ceva si pana la ora postarii nu gasi mai numic de rumegat, abia dupa aia incepura vestilii.