Ziua Veteranilor

Categoria Despre Armata

 

Să pusără oltenii pe chef. Astăzi la Craiova, să sărbători cu tobe şi trâmbiţe Ziua Poploniei. Cum Craiova adăposteşte 212 militari polonezi fu prilej de zbenguială prin urbe. LA MULŢI ANI BRAVI COLEGI POLONEZI! Mîine tot p’aciulea să bucură oltenii şi dă Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii sau cum le-o mai spune la locurile alea unde noi murim şi alţii culeg roadele. La mulţi ani şi colegilor care au participat până acuma, ca ei sunt veteranii, dar şi ălora de or să plece, că pe ei e bătuta. Ce să o mai lungim, trai nineacă! Vorba poetului, „SĂRBĂTORI DACĂ N-AVEAM, NOI TOT NE SĂRBĂTOREAM!” Iiiiiiiiiiiiiiiupaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Brigada Multinaţională Sud-Est
Str. Amaradia, nr. 48, Craiova

COMUNICAT DE PRESĂ
11 NOIEMBRIE – ZIUA VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAȚII
Cu prilejul Zilei Veteranilor, se vor organiza ceremonii militar-religioase în cinstea eroilor
căzuți în teatrele de operații, în cimitirul Sineasca, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, ora 11.00 și în
cimitirul Ungureni, începând cu ora 12.00.
La acest eveniment participă cadre militare active, veterani ai teatrelor de
operații,reprezentanți ai Mitropoliei Olteniei și oficialități ale administrației publice locale.
În cei 20 de ani de participare la misiuni internaţionale Brigada Multinațională Sud-Est a
pierdut cinci camarazi în teatrele de operații.
Vă așteptăm cu drag să luați parte la activitatea ce va avea loc, sâmbătă, 11 noiembrie, începând
cu ora 11.00.
Persoană de contact: plutonier major Cristian NISTOR, telefon 0757073944

Compartimentul Informare şi Relaţii
Publice

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Ziua Veteranilor

  1. ifrim

    Colonele daca eu nu am polonezi in garnizoana aprobi sa liiiiiiiiiiiupaaaaaaaaaaaaa si eu?

  2. Ifrim , dar cine sunt eu sa dau aprobari ?

  3. ifrim

    A fost o forma de a va da binete.Eu ii cinsteam de dimineata fara sa stiu de sarbatoare.O seara buna!

  4. Geofreeland

    Nea MIELU, fratele mai mare al tatei, a făcut războiul până la poalele Caucazului, apoi Oarba de Mureș și l-a încheiat în munții Tatra. Din 1941 până în 1945. Viață de soldat în tranșee, branduri șuierând la ureche, ger, păduchi, nesomn, dor de ai lui, marșuri nesfârșite adormind sprijinit în mers, bocanci cu găuri și moletiere ude, aceeași fiertură fără sare în gamele, erzațul în loc de cafea, apă din urma copitei de vacă, pielea roasă la gât, unghii înnegrite de pământ și bătături de la lopățica de infanterie…Nu s-a plâns niciodată. Ce să faci, nene, așa e la război, zicea. Și-a îngropat zece comandanți de pluton. A fost rănit de patru ori și de patru ori s-a întors la regimentul lui. „Dumnezeu mi-a ajutat, nicidată nu am tras foc ochit, și oamenii ăia aveau mame, neveste și copii, ce aveam eu cu ei?” spunea când povestea grozăviile frontului la câte un pahar la crâșma din sat. „Știi ce contează mai mult acolo? Să trăiești cât mai mult, să te ferești de lucruri negândite, numai așa ești util pe front. De câte ori nu era să mor… La Oarba, am fost trimis ca agent să duc ordin la companie și m-a luat un neamț la ochi cu mitraliera, eu prin porumb mă târam, mă, și a tras după mine fo doi kilometri, eu fugeam, el tăcea, mă culcam și o luam iar târâș… Când am ajuns la companie, nu mai aveam genunchi și coate la haine… Al dracu Neamț” Ăsta era nea MIELU. Spunea odată, ” Mă ce foame era în Budapesta! Veneau toți, bătrâni, femei, copii, le dădeam o pâine și mâncare de cartofi în gamele. Ne priveau în ochi și ne mulțumeau. Unii mai vroiau și le dădeam, poate aveau bolnavi și ei. Ne iubeau ungurii, se săturaseră de război. În Tatra îmi venea rândul să aduc apă și la izvor mă întâlneam cu nemți, și ei la apă. Mai făceam schimb de țigări, fumam și ne arătam fiecare poze cu dragi de acasă. Când se ordona câte un atac, și ei și noi, trăgeam aiurea, nu murea nimeni și ne păstram aceleași poziții. Ne săturasem toți să mai murim degeaba”. Ziua veteranilor ziceți, fie și ziua lor, dar și somnul lor de veci. Nea MIELU a murit acum trei ani, la 93 de ani, senil câteodată, cu un singur gând, „mă, ne-o mai da ăștia ceva la pensie?” Cu gândul ăsta a murit și cu o pensie de mizerie, de-i ruginiseră schijele încă rămase în trup, purtându-le o viață. Fie-ți somnul lin, viteazu meu unchi, ce ai trăit patru ani de chin și ai crescut patru copii, trudindu-le hrana din pământul care nu te-a îngropat sub obuze, să fie țara întreagă!

  5. @Ifrim,
    Glumeam si eu…. Stiam ca era o forma de a ma baga in seama…
    @Magda,
    Știrea e noua, subiectul este vechi,partidul e înfiintat practic de cam 2 ani, au avut suficient timp sa se si certe pe volan, sa isi puna si frana,sa se si rebrenduiasca. Practic acuma reincalzesc ciorba profitand de starea de nemultumire a militarilor, iar unele pagini on line in lipsa de rating titreaza subiectul ca fiind de senzatie. In fond mai trebuie vazut si cine pretinde ca face ceea ce spune ca face, stiut fiind faptul ca si drumul spre Iad epavat cu bune intentii.

  6. @Geofreeland,
    Dumnezeu sa il odihneasca pe unchiu Mielu șu pe Tata Mare care niciodata nu am vrut sa imi povesteasca desi l-am rugat, cum a fost la Cotul Donului, zicand doat ca ”nu trebuie sa stii tu ce grozavii au fost acolo”, prin grozavii intelegand orori si suferinte. Numai ca vezi matale, armata asta a noastra se diversifica, se occidentalizeaza. Dupa ce ne-am desfacut in veterani ai diviziei T Vladimirescu si”ceilalti”, apoi în pensionari înainte de 89 si dupa 89, am ajuns si pensionari inainte de Boc si dupa Boc acuma urmeaza pensionari inainte de OO59( adica Ordonanta Olguta 59) si dupa OO59, iata ca ne recalibram si avem veterani ai razboiului si ”veterani din teatrele de operatii”. Pot pune pariu ca in curand vom avea veterani romani si veterani NATO și nu prea departe, doar veterani americani.

  7. vasile

    Fiind foarte meticulosi, englezii au statistici pe baza carora pot prezice cati oameni vor muri anul viitor. Pe de alta parte, insa, sicilienii pot
    sa precizeze si cateva nume…

  8. Vladimir Putzin

    Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i tina de-a dreapta Lui !