Un răspuns cât un șut în cur

Categoria Despre Armata

După cum bine se știe, pe data de  6 Octombrie, FMR împreună cu ROMIL, AORR Asociațiile veteranilor și alte asociații membre ale Forumului Asociațiilor Militarilor, au organizat un Marș al tăcerii ocazie cu care au trimis memorii către Președintele României și Adunarea Parlamentară a țărilor Membre NATO.

Înainte de aceasta, în Septembrie, când s-au întâlnit reprezentanții Asociațiilor participante la Forum pentru a stabili această acțiune dar și alte demersuri care urmează a fi luate legate de îngrijorarea privind starea armatei, una din decizii a fost să se trimită un memoriu iar dacă nu vom primi răspuns sau acesta va fi în dorul lelii, să se treacă la acțiuni mai hotărâte.

Ei bine, s-a primit răspuns de la Măria Sa Iohannis cel care își face timp să iasă la tv să critice măsurile fiscal ale guvernului, să facă un pic de mișto de PSD, să invite oamenii să ia atitudine împotriva scoaterii sale din procesul numirii procurorilor șefi, dar nu are timp să se întâlnească cu reprezentanții a 20 de asociații ale militarilor în condițiile în care Sistemul Național de Apărare este așa cum am spus în repetate rânduri.

Iată răspunsul dat de un cineva Consilier de la Cotroceni. Numele  mangafalei nu contează așa cum nu contează nici răspunsul, așa cum nu contează nici militarii pentru ei.

După cum se vede, la problemele ridicate de Forum, concret, pe puncte și punctișoare, domnul președinte, prin unul din  consilieri, adică un consilier de duzină,  instruit la SNSPA, ne răspunde spunând că domnul Iohannis încă de la grădiniță s-a ocupat de problemele de apărare, în special a caselor luate cu japca și prin documente false.

Apoi la punctual doi suntem anunțați că tovarășul președinte a depus eforturi pentru înzestrare, mai ales a Vilei în care locuiește unde și-a tras un dormitor în care intră direct cu Air Force 1  și mai are în plan și un lac pentru rățuște.

La punctul 3 al răspunsului aflăm care este strategia de apărare a domnului președinte, dar așa vag, căci concret am aflat în intervențiile sale televizate în care ne vorbea despre apărarea dreptului său în numirea capetelor plecate ale justiției.

La punctul 4 suntem informați că domnul președinte s-a asigurat că salariile și pensiile militarilor sunt pe măsura meritelor.Cu alte cuvinte domnia sa, ne-manifestând obiecții,  este de acord cu măsurile Olguței în special cu cele care au dus la decimarea Sistemului Național de Apărare. Probabil în întrevederile sale cu Brăzdatu s-au pus de acord că e nevoie de o ”primenire” a conducerii Sistemului Național de Apărare, ocazie cu care fiecare decident să își promoveze incompetentele slugi.

În sfârșit, la punctul 5 ni se spune  că tov. președinte  are atâtea vizite de făcut, mai sunt atâte țări de vizitat, atâtea mâini de pupat și atâtea temenele de făcut prin marile capitale ale lumii, încât ”nu s-a putut identifica un reper temporal” pentru planificarea unei întâlniri cu  reprezentanții unei părți importante a armatei active și din rezervă. Măi să fie, citind acest răspuns, în special punctul 5 am realizat în sfârșit de ce a trebuit schimbăm Ștefan Gheorghiu cu SNSPA. Păi poate să spună Iliescu ce vrea el cu ”sinergia faptelor și  meandrele concretului”, nu se compară cu reperele temporale ale lui Pișculică sau nu mai știu cum îi zice lui nenea ăla specialist în vorbe care nu spun nimic. Nenea consilieru, îmi spui și mie ce prefesor ai avut, că vreau să iau și eu niște lecții în particular, să îl las pe Nero cu gura căscată, că în ultimul timp se uită cam de sus la mine. Hai că dau o bere.

Una peste alta, fără farafastâcuri și cuvinte încrucișate, răspunsul președintelui este echivalentul unui șut în cur,  dat nu doar semnatarilor memoriului, nu numai militarilor români ci tuturor aspectelor cu care se confruntă armata română, șut dat de piciorul prezidențial  cu tripla calitate,  de președinte al statului, șef al CSAT și comandant al forțelor armate, conform art. 96 al Constituției, nu ”Comandant suprem al Armatei”cum greșit și anacronic scrie domnul Consilier, rămas cu mintea în anul 89. Mai spune domnul consilier în răspunsul său dat în numele președintelui, că individul este preocupat de creșterea calității vieții personalului din instituțiile SNAp. Despre care creștere vorbește domnul consilier, când Ordonanța 59 îngheață creșterea pensiei? Din câte știu nici Cimitirul Ghencea Militar nu mai are locuri așa că despre ce creștere se spune acolo? Vorbe de clacă.

Acuma având în vedere acest răspuns cât se poate de clar privind interesul și intențiile președintelui față de militari, singura măsură care a mai rămas este o mică pichetare a Cotrocenilor, până ce domnul Președinte va găsi chestia aia temporală. Treaba trebuie făcută militărește, pe schimburi, cu banderole de planton și SSC, OSU, veselari care să aducă gustarea, ca la armată. Cum caschete nu prea mai avem și mai ales în nici un caz de aruncat peste gard, eu m-am gândit la niscaiva șosete că tot va trebui să schimbăm câteva rânduri până se va găsi samsingul ăla temporal.

Haideți flăcăi, înscrieți-vă la servicii de planton că nu mai ține altfel. Ori ne mișcăm, ori rămânem românii lui Țuțea.

PS: În mojicia și lipsa de educație de care oricum dă dovadă în răspunsul său, semnatarul uită să se adreseze domnului General Gropan cu titlul de general, arătând odată în plus că pentru el militarii nu au grade, nu merită respect, sunt ”cu numărul” prin țara asta.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Un răspuns cât un șut în cur

  1. Dumitriu

    Fără implicare politica toate demersurile puhoiului de asociatii vor ramane vorbe-n vant.

  2. bazil

    Se pare ca din nou partida smecherilor si gonflatilor castiga! Cei din minister spun ca in domeniul pensiilor speciale, asimilate de soc. civila cu pensiile militare totul e in ordine, totul a fost adus la normal. Cu alte cuvinte, faptul ca au fost blocate pensiile de 2000-3000 lei este cat se poate de normal deoarece au fost blocate si pensioarele mioarele de 20.000 lei, 30.000 lei si mai mari.iar de la 1 ian. 2018 se va face si mai multa dreptate, posibil acea „DREPTATE PANA LA CAPAT” , adicatelea se va baga impozit de 10%. Si atunci cei cu pensii de 2000-3000 lei vor castiga (60 lei sau chiar mai mult, ce de banet )! E drept vor castiga si cei cu pensioarele lor de 30.000 lei(de la 1500 lei in sus )dar ce inseamna 1500 lei cand deja ai 30.000 lei deci castigul lor va fi fff mic si deci ei sunt cei pagubiti! Dar asa le trebuie !

  3. @Bazil,
    Ca sa bloceze 10 -20 de pensii exagerate, nenorocesc zeci de mii de pensionari. Si ei considera asta dreptate. Sa mearga unde a mers Johny!

  4. sanda

    ASA mitocanie nu am mai vazut , asta de semneaza raspunsul a cerut aprobarea
    presedintelui sa faca o asemenea marsavie , adica el il prsifleaza pe dl GENERAL su il trateaza cu un HAI SICTIR ca noi santem ocupati , chiar veti lasa asa ceva . Aceata scrisoare ar trebui sa o faceti publica in toata presa cu un scandal cat se poate de mare , altfel batjocura se va inteti

  5. bazil

    Tocmai de aceea cei cu pensiile exagerate si sa nu exageram si noi-cred ca sunt la nivel de cateva sute bune ori poate chiar mii (sa fie sanatosi) ar trebui scosi din randurile militarilor militari si facut un capitol separat cu ei.nu este corect ca pentru ei ,cateva sute sau mii, sa sufere zeci de mii de rezervisti militari-militari! In acest fel militarii-militari ar urma cursul firesc de actualizari fara teama ca se va ajunge la „pensii astronomice si astronautice care sa sece bietul buget public”. Iar CPS ar face bine sa publice la finalul anului tabelele cu pensiile rezultate in urma recalcularii si actualizarii ca sa se vada clar cine sunt cei cu pensiile excesiv de avantajoase!

  6. Vladimir Putzin

    Aici nu mai e vorba de pensii, ci de o noua sfidare care se cere aspru pedepsita, impreuna cu toata avalansa de sfidari venită de la un Neica Nimeni !
    Dar cine s-o facă …?

  7. Geofreeland

    1.Nici nu trebuie să ne deranjeze acest șut în cur dat de la cel mai înalt nivel democratic. Dulapul național nu se dezminte oricât l-ar consilia nemțălăul angajat să-l învețe diplomația și să-și pregătească lovitura de campanie. N-om fi noi chiar atât de proști cum e el convins. 2. Care e soarta României la 100 de ani de la Marea Unire? Răspunsul e simplu. Exact ca o femeie sechestrată de o gașcă selectă: jefuită, violată, înfometată și spălată pe creier să nu spună. E altceva? 3. Pentru intrarea în UE, toți ne-au șantajat să le satisfacem interesele: distrugerea flotei, combinatele petrochimice, industria siderurgică, utilaj petrolier, construcții de mașini, industriile de prelucrare a minereurilor neferoase etc etc etc. Toată lumea a vrut ceva și mai vrea. Concluzia: România este cea mai râvnită țară din Europa datorită imenselor și diversificatelor resurse naturale. Dacă ar fi lăsată, România ar fi între primele 5 țări ale Europei. Fără a fi cucerită prin război, țara noastră e jefuită într-un ritm alarmant. 4. Rusia are nevoie de o Românie slabă pentru că ieșirea ei spre Adriatica trece pe la noi prin Serbia și Muntenegru. 5. Ce spune dulapul național? Nimic. Pe el îl frământă corupția. Care nu se mai termină, care e inventată și utilizată politic, ca fiind cel mai scabros mijloc machiavelic de a-ți denigra țara de la cel mai înalt nivel. Politică națională, strategii de dezvoltare, obiectiv de țară, bunăstarea poporului? Povești prezidențiale. Case, vile, plimbări, bani publici tocați aiurea. Comportament de faraon, zeitate. Ț-ai dracu’ de plevuști, adică vreți audiență? Băă, io n-am timp, că tre să-i dau teza Merkelikăi, băă…

  8. bazil

    Cu tot respectul pentru unii comentatori, trebuie sa adaugam ca problema pensiilor militare pentru militarii-militari trebuie sa fie prioritatea nr. 1. Ce sfidare e mai mare decat aceea ca unii(smecherii) au pensii gonflate, excesiv de avantajoase generate de toate legile si adaugirile de dupa 2000 ?Asta in timp ce cei care au slujit zeci de ani sub drapel, cu toate privatiunile de rigoare au pensii mai mult decat modeste! Chiar L223 care se dorea o lege dreapta , echitabila pentru toti rezervistii a creat si creaza in continuare discrepante greu de acceptat. Colegi de serviciu, grade egale, functii egale , vechime egala au pensii total diferite generate de pct.G pe care unii il au garnisit cu sporuri cu duiumul(ore de noapte, oscaruri, confidentialitate etc), sporuri conjuncturale insa care le aduc un spor la pensie de 50%-70% !Si colac peste pupazoi, vin cei care au activat cam pe langa sistem, fara restrictiile si privatiuile vietii cazone si carora celebrul M25/2016 le permite actualizarea functiilor la valorile de la 01.01.2016 , indiferent de cresterea functiei in cauza iar daca functia respectiva nu mai exista se ia ca baza functia unui similar(gineretariat, cumnatariat, var primar ori secundar etc) fapt ce le poate dubla pensia oricum foarte mare in comparatie cu un militar-militar! Ce sfidare mai mare vreti? Si mai sunt multe sfidari mai mari ori mai mici care au creat un haos de nedescris in domeniul pensiilor militare definite pe nedrept „speciale” din cauza unor gonflati cu pensiile avnd cuantumuri excesiv de avantajoase!

  9. Vladimir Putzin

    Domnule Bazil,
    pentru ca ultima dumneavoastra postarea ma vizeaza direct, va aduc aminte ca onoarea militarilor-militari, cum va place atat de mult sa le ziceti, este afectata mai mult de halul in care a fost adusa armata, decat de faptul ca unii au o pensie mai mare decat altii, in conditii relativ simetrice de cariera si de grade avute la date diferite de pensionare.
    Si daca asta este cu adevarat singura, marea si adevarata dimneavoastra durere, sunt dispus sa vi-o diminuez cu cate 600 de lei lunar, cei obtinuti ca pomana de la stat, fiind suma suplimentara primita de mine fata de „drepturile” pecuniare cuvenite in urma calcularilor, recalcularilor, rascalcularilor si paracalcularilor drepturilor mele banesti, cuvenite in urma unei cariere militare de 36 de ani.
    Si daca suma oferita nu va este suficienta, spuneti-ne si sunt sigur ca se vor mai gasi si alti cativa ca mine care sa cotizeze in folosul dumneavoastra, pentru a va face, in sfarsit, o dreapta-dreptate.
    Mentionez faptul ca, suma amintita si perceputa de mine, repet, ca pomana, am mai pus-o inca odata la dispozitia celor interesati, in chiar subsolului unui articol al domnului Marin Neacsu, ca suma necuvenita, pe care il rog, ca la cererea dumneavoastra, stimate domnule Bazil, sa va faca dovada sinceritatii mele.
    Si in incheiere, vreau sa va mai spun ca, poate si insistenta si indaratnicia exacerbate cu care ne cerem binemeritatele drepturi banesti, in detrimentul unor actiuni concertate duse si in scopul reabilitarii armatei, ne face cel mai mare deserviciu in randul nevoiasilor tarii, care din pacate constituie marea majoritate a romanilor si care, daca nu ne-au devenit ostili, ne privesc cu neîncredre si ne sustin din ce in ce mai putin.
    Cu regretul ca nu va pot impartasi marea dumneavoastra durere, va salut si va doresc rezolvarea cat mai urgenta a framantarilor dumneavoastra sufletesti,
    Vladimir Putzin

  10. bazil

    @V.P.De obicei nu pierd vremea cu dreptul la replica insa acum cred ca se impun cateva precizari:
    – in postarea mea nu am spus nimic de onoarea militarilor-militari , am spus doar de haosul si abrambureala din dom. pensiilor militare(si mai marii nostri conducatori s-au referit la nedreptatile si discrepantele uriase in domeniu mentionand ca le vor rezolva insa cu OUG 57, 59, M25 mai mult le-au adancit).Am mai spus ca nu e normal ca pentru un grup de „gonflati’-termen preluat de pe site-uri de profil , sa sufere imensa majoritate a rezervistilor militari-militari.Nu e vorba de onoare aici ci in primul rand de DREPTATE , JUSTA APRECIERE A MUNCII DEPUSE, CORECTITUDINE ;
    – postarea mea nu va vizeaza direct(ori nu ati fost atent ori v-ati uitat prea mult la anumite posturi TV ) .M-am referit la situatiile in care 2 colegi de breasla , in cam aceleasi conditii de pensionare au pensii diferite cu 50-70% urmare a algoritmului de calcul , favorizant pentru unii .Cu plusul de 600 lei sunteti de-a dreptul modest , neputand rivaliza cu unii soferi , pers. de serviciu din anumite locuri , cu atat mai mult cu grefieri, stewarzi…..care va dau clasa !;Ca dvs. ii considerati pomana de la stat , e optiunea dvs si nu ma pot opune dar nici nu ii pot accepta ! Dati-i mai bine, impreuna cu toata pensia eventual nevoiasilor !;
    – cred ca a cere drepturile banesti binemeritate -cum spuneti si dvs. nu e un lucru rau , ba dimpotriva e normal mai ales in conditiile in care pensiile majoritatii rezervistilor militari-militari sunt relativ modeste , in comparatie cu ale gonflatilor, ale grefierilor, ale stewarzilor, ale pilotilor civili, primarilor, secundarilor, tertiarilor , in comparatie cu veniturile substantiale ale celor din primarii, cons judetene, manageri si supervizori, comitete si comitii de pe la soc. mai mult sau mai ‘putin” falimentare si lista e luuuuungaaaaaaaaa!Si nu are nici o legatura cu actiunile concertate duse in scopul reabilitarii Armatei care se pot derula intocmai si la timp fara a fi afectate de cererile legitime privind pensiile ! Mai trebuie spus ca pentru marea majoritate a rezervistilor militari-militari pensia este cam singura sursa de venit in conditiile in care pe perioada activitatii nu au avut voie sa se oecupe si cu altceva, sa-si deschida firme si parafirme , sa faca fel de fel de contracte cu statul etc. Cat priveste deserviciul in randul nevoiasilor tarii- acum ca v-a apucat grija de ei -nevoiasii tarii trebuie sa recunoasca in final ca nu militarii au jefuit PATRIA MAMA de 28 de ani, ca nu ei au jefuit sistemele de irigatii, nu militarii au scufundat FLOTA, nu militarii au distrus mii de fabrici si uzine, nu militarii au distrus valoroase statiuni balneoclimaterice, nu militarii au vandut pe nimic combinate gigantice si lista iarasi poate continua! Si nu pensiile militarilor-militari-normale si de multe ori modeste in comparatie cu munca desfasurata, cu zeci de ani sub drapel, cu privatiuni si restrictii, deci nu aceste pensii saracesc bugetul.Nevoiasii sa gandeasca cu propriul lor creier si sa vada adevarata fata a lucrurilor , sa-i vada pe cei ce au ACCES DIRECT la bugetul tarii, sa-i vada pe cei cu venituri uriase , cu pensii uriase, pe cei ce fac contracte pe banii statului, total neavantajoase pentru STATUL ROMAN insa avantajoase pentru buzunarul propriu! Sa lase ostilitatea si neincrederea la o parte si sa vada ADEVARUL-NIMENI NU-I OPRESTE !
    -DEVIZELE DE BAZA PENTRU UN MILITAR (ACTIV SAU IN REZERVA) TREBUIE SA FIE ONOARE, DEMNITATE, CINSTE, CORECTITUDINE !
    – O SEARA BUNA SA AVETI !