Infantilii

Categoria Actualitate, Opinii

Pe vremea când eram elev de generală, vizavi de de mine, într-un bloc din Alexandria, locuia un copil mai mic, de grădiniță. Acesta avea un prieten de vârstă cu el cu care se vedea zilnic. Într-o zi, acesta venise pe la el și bunica vecinului le dăduse să mănânce niște pâine cu magiun. Cei doi stăteau pe scara blocului și mâncau cu poftă din pâinea cu magiun. După câteva înghițituri, prietenul vecinului zice:

–          Bă dar ce bun e magiunul ăsta. De unde e ?

–          L-a făcut bunica, răspunde vecinul, mândru nevoie mare.

–          Băăăăăăăăăăăăăă, dar deșteaptă bunică ai, continuă prietenul, probabil cu gândul la o nouă felie…

–          Păi dacă nu era deșteaptă, crezi că o mai lua bunicu?- răspunde vecinul plin de el.

Faptele sunt autentice și probabil se încadrează în rubrica lui Ianțu, ”copiii spun lucruri trăznite”.

În aceeași rubrică s-ar încadra probabil și anecdota cu discuția lui Bulă și Gigel, cei doi eroi ai bancurilor românești, în care fiecare se lăuda cu tatăl său. Gigel spunea că tatăl său are o mașină super, Bulă imediat că al său are două, una mai mare cu care merge în concedii și una mai mică cu care merge în oraș. Gigel spune că tatăl său are un câine frumos, Bulă că al lui are doi, unul mai mare cu care se joacă în curte și unul mai mic cu care se joacă în casă și uite așa orice spunea Gigel că are tatăl său, Bulă spunea că al lui are două. La un moment dat, Gigel schimbă subiectul și spune că el l-a văzut pe tatăl lui la baie și că a văzut că are ceva o putzulică mare. Bulă imediat, setat, spune că taică-său are două.Cum două, întreabă Gigel, iar Bulă răspunde: Da, una mai mică cu care merge la wc și una mai  mare cu care merge la mama. Copilării.

Exemple de genul ăsta sunt cu sutele și toate ne stârnesc zâmbetul. Recent însă, am auzit că doi copii, care se cred oameni mari și nu numai că se pretind dar chiar au puteri nemăsurabile, ca și posibilitatea de a decide viața altora, a foarte mulți oameni compatrioți sau simpli necunoscuți, s-au apucat și ei să se laude cu jucăriile lor, dar pe lângă ei, Bulă și Gigel sunt copii de țâță. Nu e nimic de râs în replicile lor, reale, chiar dacă fotografiile sunt hazlii, însă atât replicile cât și fotografiile arată o realitate crudă: Nu e nici o diferență între unul și altul, ambii au același cap, aceeași minte infantilă, iar drama este că de aceste două capete și minți reduse depinde viața a milioane de oameni și pacea în lume.

Replicile sunt autentice.

Oare cum or sta cu IQ-ul?Cât de mare l-or avea, dar mai ales, o fi funcțional?

Am primit pe FB și postez și aici acest clip care arată la nivelul înțelegerii oricărui infantil, ce se întâmplă când armele ajung pe mâna maimuțelor sau celor cu minte de maimuță.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Infantilii

  1. Magda

    Interesantă schimbarea prin ”împrumut” a FREZEI unuia, de la celălalt…ceea ce arată că-s amândoi picați în ea (în freză) și că de fapt nu-s ”de rasă”…mai degrabă câinii Dvs. SUNT, d-le Marin Neacșu!

    P.S. Lumea (se pare) este condusă de psihopați!

  2. Magda

    Ați blocat comentariile?

  3. Geofreeland

    Întotdeauna o criză financiară, generată de datorii imense, nesăbuite, a fost consecința stagnării economice din lipsă de resurse și piețe. Motivul unui război este iminent, pentru că într-o țară în război, toate resursele se duc pe efortul susținerii acestuia și populația e constrânsă să accepte. Adică toate investițiile sunt la scadență după câștigul din război. Criza e rezolvată și datoriile sunt acoperite de stat. La „butoane” nu e nici Trump, nici KIM. Stăpânii globalizării trec la șlefuirea pietrelor gen Iran, Coreea de Nord spre înconjurul Rusiei și Chinei, ca zalele unui lanț. Ăștia nu sunt infantili, vorbesc serios, ca Vasilică și Marioara, în târg, unde nu se văd sforarii.

  4. Ghimpu Vasile

    LA MULTI ANI domnule colonel!
    LA MULTI ANI tuturor colegilor activi, in rezerva si in retragere!

    Poate intereseaza!
    La senatul Romaniei este pus in dezbatere publica un proiect initiat de Tutuianu la Legea 80/1995.
    Se pot trimite opinii pana pe data de 09.02.2018.
    Proiectul este la nr.crt. 46.
    Putem completa acel proiect si cu alte propuneri.

    https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=21034&pos=0&NR=b640&AN=2017

  5. pedro

    D-le Marin astia sunt dusi cu pluta(sau condusi,ma rog fiecare intelege ce vrea sau ce doreste!!!)altceva doresc sa comentati:ultimul comunicat de presa politic al CPS,unde un domn colonel responsabil cu comunicarea doreste sa ne spuna ca se intampla ceva cu pensiile noastre dar nu stie cand!!!Si ne ameteste cu prevederi din legi si ordonante parca noi nu le-am cunoaste, ca de pe vremea lui boc cel mare si tare am devenit toti „doctori”in stiinta legislatiei pensiilor!(si fara plagiate).Acel domn colonel a fost inainte de a fi numit adj. la CPS unde credeti?La directia relatii publice si probabil este un invatacel al neuitatului purtator de vorbe al lui Oprea dl.fratila!!!!
    La multi ani si multa sanatate ca sa ne bucurati in continuare cu scrisul dvs.

  6. @Pedro,
    La multi ani! Despre ce comunicat este vorba. Dati va rog numarul, sau linkul.Asa, vorbind despre un comunicat si un domn colonel, eu de unde sa stiu la ce sau la cine va referiti ?

  7. pedro

    ROMÂNIA MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
    CASA DE PENSII SECTORIALĂ -20.12.2017-

    COMUNICAT DE PRESĂ nr. 9 din 20.12.2017

    1. În prezent, la nivelul Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale se desfășoară și procesul de actualizare a drepturilor de pensii ale pensionarilor militari aflați în plată la data de 30.06.2017, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, în care se stipulează faptul că, începând cu data intrării în vigoare a acestui act normativ (30.06.2017), cuantumul brut al soldelor de funcție ale cadrelor militare în activitate și soldaților și gradaților profesioniști se majorează cu 15%. Precizăm că, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, în anul 2017, pensiile militare de stat aflate în plată au fost indexate cu 5,25%. În conformitate cu dispozițiile art. 60 alin. (3) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum era în vigoare la data de 30.06.2017, în anul în care pot fi aplicate atât prevederile referitoare la indexarea cuantumului pensiilor militare de stat, cât şi cele privitoare la actualizarea acestora, se aplică dispoziţiile cele mai favorabile. 2. În vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a întocmit buletine de calcul şi va achita, în data de 21 decembrie 2017, diferenţele rezultate între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010, cu modificările şi completările ulterioare şi cele ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, pentru pensionarii care au depus cereri în perioada 01 octombrie 2017 – 20 decembrie 2017.
    3. Până la această dată mai sunt de recalculat aproximativ 1.400 pensii militare de stat. 4. În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 973 din 07 decembrie 2017 a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscalbugetare, completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, prin care se prelungesc cu 6 luni termenele pentru finalizarea procesului recalculare prevăzute de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare.

    Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale
    CV-Director adj.cu relatii publice la CPS!

    Director adjunct
    Colonel FLOREA CAROL SABIN
    Director adjunct al Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale

    Date personale:
    Data naşterii: 13 octombrie 1970
    Locul naşterii: București
    Naţionalitate: român
    Stare civilă: căsătorit, 2 copii

    Educaţie şi formare:

    2015 – Curs postuniversitar de dezvoltare profesională continuă, conducere în domeniul resurselor umane, Universitatea naţională de Apărare „Carol I”;
    2008 – Curs postuniversitar de perfecționare avansat de operații multinaționale întrunite (Joint), Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”;
    2007 – Curs pentru ofițeri de afaceri publice, Defence Information School, Fort Meade, SUA;
    2007 – Curs de limbă engleză, Defence Language Institute, Lackland Air Force Base, SUA;
    2006 – Facultatea de comunicare și relații publice, SNSPA;
    2004 – Curs de ofițeri de stat-major tip Brigadă, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”;
    2003 – Curs relații civili-militari (CIMIC) în operații de menținerea păcii, Bulgaria;
    2003 – Curs informare publică NATO, NATO School, Oberramergau, Germania;
    2001 – Curs avansat pentru ofițeri de artilerie terestră, Fort Sill, SUA;
    1998 – Curs de bază pentru ofițeri de artilerie terestră, Fort Sill, SUA;
    1993 – Institutul Militar de Artilerie și Geodezie „Ioan Vodă”, Sibiu;

    Experienţă profesională:

    Din 23.08.2017: împuternicit Director adjunct al Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale;
    2015 – 2017: Șef compartiment comunicare mass-media la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale;
    2008 – 2015 – Şef Compartiment strategii de comunicare în cadrul Direcției informare și relații publice;
    2003 – 2008 – Funcții în cadrul Direcției informare și relații publice;
    1993 – 2003 – Funcții în cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”.

    Misiuni în afara teritoriului statului român:

    Feb. – august 2005 – IRAQI FREEDOM, Irak;
    Sep. 2003 – Exercițiul Rezervei Strategice SFOR/KFOR, Kosovo;
    Sep. 2002 – Exercițiul Rezervei Strategice SFOR/KFOR, Bosnia și Herțegovina;
    Apr. – iulie 1997 – ALBA, Albania;
    August 1995 – aprilie 1996 – UNAVEM III, Angola;

    Distincţii şi decoraţii:

    Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofițer;
    Semnul Onorific „În serviciul patriei” pentru 15 de ani de activitate;
    Semnul Onorific „În serviciul patriei” pentru 20 de ani de activitate;
    Emblema de Onoare a Armatei României;
    Emblema de Onoare a Statului Major General;
    Medalia Națiunilor Unite – UNAVEM III.
    Limbi străine cunoscute:
    Engleză (STANAG 3.3.3.3 obținut în anul 2015)

  8. @ Pedro,
    Cunosteam comunicatul, il semnalasem si eu la aparitie. Nu inteleg ce e rau in el sau in CV-ul celui care l-a dat. Si eu am facut cursuri CIMIC si am indeplinit functia de OIRP, am fost in Angola si Albania, am facut cursuri la UNAp, chiar am condus cursuri acolo, am si eu rabdarea magarului, sincer, nu stiu care e problema. Datele prevazute in comunicat sunt de interes, pentru ca cei care asteapta fie recalcularile si actualizarile , sa stie la ce sa se raporteze si ce legislatie reglementeaza drepturile lor. Fara sa iau apararea cuiva, mi se pare de bun simt sa informezi pe cei interesati ce,cum si de ce se face. Care este problema? Faptul ca autorul comunicatului a fost contemporan cu Fratila? Pai si eu am fost contemporan cu Ilie Ceausescu sau a facut parte din armata lui Nicolae Ceausescu sau armata tratatului de la Varsovia cum spun multi. Ce e rau in asta? Daca ai ceva personal cu domnul Carol Florea, spune, e omeneste, dar nu inteleg ce e rau in acest comunicat. Cineva chiar ma intreba acum cateva zile despre ce actualizare este vorba, ca el stia ca og 59 a interzis actualizarile. Pentru acest om comunicatul este de ajutor, ii da ocazia sa citeasca legile si sa inteleaga de ce se face actualizarea.
    Eu l-as intreba pe domnul Florea de ce nu s-a gasit in doi ani o solutie pentru cei a caror pensie nu a fost recalculata panain prezent si de ce s-a asteptat atata, stiindu-se problemele inca de la inceput. Asta da, merita intrebat, pentru ca era la indemana celor de la CPS sa propuna o solutie iar aceasta sa fie aprobata si pusa in practica inca de acum un an. Ce vor face acuma in 6 luni se putea face de acum 2 ani, nu apare nimic nou, aveau absolut aceleasi date, aceleasi capete luminate, a lipsit vointa.

  9. pedro

    D-le Marin ,nu am nimic cu acest domn,ii respect pregatirea si activitatea dar modul cum a conceput comunicatul ne duce cu gandul la cele ale lui fratila!Nu rezulta din acest comunicat data sau termenul actualizarii si nu se refera deloc la indexarea cu rata inflatiei pe 2017!Este prea politizat!!!Daca il corelam cu comunicatul din iulie 2017 atunci putem intelege ca actualizarea se va simti in cuantumul pensiilor militare la finalul perioadei de recalculare prorogate prin OUG.90/2017 pana la 30 iun.2018 adica ,undeva la 1 iulie odata cu pensionarii civili!!!Multumesc pentru urari si sa aveti parte de o zi buna!

  10. @Pedro,
    Nu poate spune cand se va incheia procesul pentru ca nu stie, mai ales ca la conducerea CPS se afla o persoana care are legatura cu pensiile cum am eu cu exploatarea gazelor prin metoda fracturarii, adica a auzit despre ele. Comunicatul a vrut probabil sa ii linisteasca pe cei care chiar sunt interesati daca mai primesc ceva si te rog sa ma crezi ca sunt destui cei care intreaba zilnic: ” dar ce se aude, ne mai dau ceva ? „

  11. Draghici

    Domnule Colonel Neacsu, ati facut cursuri CIMIC sau cursuri de tehnici de dezinformare?
    De ce intreb asta?
    Revedeti articolele dumneavoastra!

  12. Draghici

    Exemplu concludent, articolul referitor la cometa Ison.
    Cel mai tare articol despre nimic.

  13. Draghici

    In ce priveste infantilismul, dumneavoastra sunteti o exceptie?

  14. Domnule Draghici am spus CIMIC, nu dezinformare. In ceea ce priveste articolul cu cometa, nu era o dezinformare ci doar o preluare a unor informatii de pe net, comentate.
    Sa va intreb ce fel de cursuri ati facut dumnevoastra ? Nu intreb, nu ma intereseaza.

  15. Ifrim

    Fluidele de sarbatori mi-au distrus celulele nervoase am ramas cu cele linistite!