De ce Viorica?

Categoria Actualitate, Opinii

Categoric, indubitabil și inexorabil, despre România, politicienii români, gafele lor,  dar mai ales inconștiența, umilința  și corupția, lipsa oricărei tendințe spre verticalitate, mersul în patru labe, care îi caracterizează se va vorbi până la Apocalipsă. Noile evenimente politico-satirice nu doar confirmă, ci  legiferează absurdul în viața politică. Deși atrăsesem atenția încă de la alegerea Brăzdatului că este o alegere la fel de proastă pentru Dragnea, ca și înaintașul său, ba chiar mai rău, pentru că dacă Grindeanu a fost o marionetă și atâta tot, Tudose a fost o marionetă cu inițiativă, ceea ce este și mai rău, modul în care a fost schimbat și acesta și motivul arată cât de plină este haznaua politică. Nu mai comentez faptele, s-a vorbit destul și mai ales degeaba despre ele. Acuma să vedem ce avem.

A fost aleasă, propusă și deja acceptată cu viteza trenurilor japoneze, că doar de aia a venit Shinzo Abe pe la noi. Bineînțeles că jurnaliștii au scorbelit prin toate arhivele și au găsit frumusețe de perle, unele sesizate și de paparazzi de afară, că doar a plecat la Bruxelles ca să arate și acolo ce înseamnă Teleormanul. Multă lume, acuma , descoperindu-i spusele se întreabă ce a recomandat-o pentru funcția de prim ministru. Munca și talentul, ar fi primul răspuns care îți vine în minte, dar la ea nu e așa. Prin muncă și talent poți ajunge parlamentar, auto,  consilier, frizer, primar, plagiator,dacă nu ai ghinion chiar  președinte, agent imobiliar sau maternal, dar ca să ajungi premier, îți trebuie mult mai multe.

Cum poți să ajungi premier

Ca să ajungi premier PSD sub cizma lui Dragnea trebuie să îndeplinești cumulativ ceva condiții și anume să :

–          Ai putere… de muncă;

–          Îi cânți șefului în strună/strungă/strungăreață;

–          Fii loial șefului de partid, chiar dacă pentru asta trebuie să calci pe cadavre, sau mai ales;

–          Știi să dai din coadă sau să lustruiești pantofi;

–          Știi să scoți din foc castanele șefului indiferent dacă te arzi sau nu;

–          Știi să vorbești o oră fără să spui nimic;

–          Fii șantajabil, ușor de manipulat, dirijat, controlat;

–          Nu îți înșeli șeful, nici cu alt șef, nici cu alt bărbat;

–          Nu îi sufli șefului în ciorbă;

Dar înainte de toate, trebuie să fii agreat de serviciile secrete..cele autohtone sau chiar străine, dar cu greutate în afacerile locale de anvergură;

Primești bonus dacă ai cotizat intens în campanile electorale ale partidului și nu te-ai certat cu baronii.

În schimb,nu e obligatoriu, ba e chiar contraindicat  să :

–           Ai un domeniu de expertiză sau măcar să te pricepi la ceva ;

–          Ai coloana vertebrală;

–          Cunoști o limbă străină (inclusiv româna), Istorie,  sau Geografie;

–          Fii cinstit, să nu ai un dosar penal, sau măcar probleme de incompatibilitate sau învinuiri de plagiat;

–          Ai ceva comun cu normalitatea;

Lista ar putea continua, dar cam asta este esența.

Dacă facem o scurtă, dar foarte scurtă trecere în revistă a propunerilor lui Dragnea de la ultimele alegeri până în prezent, aflăm că:

– Shhaideh a fost propusă  pentru că avea putere de muncă, lucra mereu peste program;

– Grindeanu a fost propus  pentru că ”nu era agent HAMAS”, dar Dragnea  nu a spus al cui era, a spus doar al cui nu era, lista a rămas deschisă;

– Tudose nu avea dublă comandă.(Avea doar una, de la catedra la care era profesor);

De ce măi Livuț?

Se pune întrebarea ce a recomandat-o pe  doamna Viorica în afară de faptul că are voce și talent? Dragnea spune că nu este conflictuală și știe să comunice, chiar dacă nu a fost în stare să dea nici o declarație măcar la desemnare. Dar, real, aici avem mai multe aspecte. În primul rând trebuie să clarificăm cine a propus-o, ca să știm pe cine întrebăm de ce. Aparent, Hamsterul nu a avut nici o legătură cu nominalizarea ei, ne-a spus că el i-a lăsat pe tovarășii de partid să decidă. Are cineva timp să creadă asta? Adică el nu a propus pe nimeni, nu a spus nimănui să o propună, să o susțină și să o voteze pe fosta subordonată de la Consiliul Județean Teleorman, al doilea sponsor al ultimei  campanii electorale, cântăreața favorită, care îi cânta la ureche, dar uite că cineva o face, iar 99% din tovarășii  din CPEx o suie pe cal. Să fim serioși, alegerea doamnei Dăncilă este strâns legată de persoana domnului Dragnea și poate să spună oricine ce vrea el, alt adevăr nu există. Știți cine a fost angajată la biroul de europarlamentar aal doamnei Viorica-Vasilica la Bruxelles? Păi nimeni alta decât Botorogeanu Adriana una din” fetele” angajate de Dragnea fictiv la DGASPC Teleorman la intervenția domnului Dragnea în timp ce ea desfășura de fapt  activități la secretariatul PSD Teleorman.  Deocamdată doamna este parte în dosarul privind Abuzul în serviciu, fals și uz de fals. Și atunci cum își închipuie cineva că vom înghiți această minciună? Iar în condițiile în care acest guvern pornește cu o minciună gogonată, la ce să ne așteptăm?

De ce măi Werner?

A doua întrebare  care se pune este de ce a nominalizat-o Iohannis și încă și așa de repede, dacă pe Shhaideh, care era de 10 ori mai bună, a respins-o chiar fără motiv?  O parte din răspuns a fost dat, nu avea altă variantă nu exista altă majoritate, și poate a prins și jumătatea de șantaj cu suspendarea, pe care a lansat-o Olguța Vasilescu, cu o zi înainte. Dar asta nu e de ajuns. Putea să accepte o nominalizare din partea PSD pentru că avea majoritatea, dar să o refuze pe Viorica. Putea să  spună că nu poate nominaliza un prim ministru care nu știe în ce parte a lumii se află Teheranul.  Păi dacă trebuia să facă o vizită în Pakistan și ea lua avionul de  Bruxelles? Eu asta i-aș fi spus între patru ochi lui Dragnea și îl trimiteam acasă să se mai gândească.

Dar nu, Klauss a semnat în secunda doi. De ce ? Nu e greu de ghicit. Cu totul și cu totul întâmplător, cu o săptămână înainte Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV-Petrom, condusa de către Directorul General al Grupului OMV AG, Rainer Seele. Știți cine este cel mai de succes șef regional OMV din România? Numele Cristinel Dăncilă vă spune ceva? Este scumpul soț al doamnei Viorica, și el fost consilier la Alexandria, trimis însă la Pitești ca să  poată veni soția în locul lui, la mustață. Bineînțeles nu vreau să insinuez că încă de acum o săptămână cei de la OMV știau că va cădea Brăzdatul și că va fi urmat de Viorica, pe care o plăteau bine,  deși nu mă mai miră nimic, dar că OMV este, alături de Holzindustrie Schweighofer un ”partener” strategic care suge temeinic din solul și subsolul românesc pe care domnul președinte Iohannis, teuton cu acte în regulă, nu îi poate refuza, asta este clar ca lumina zilei.  Știind locul de muncă și deci cine plătește salariile familiei Dăncilă, normal că Iohannis s-a liniștit. Păi unde mai găsea el un premier mai apropiat de interesele prietenilor lui ? Apropo, știți ce îi sugera domnul Rainer domnului Iohannis la întâlnire? Cică să umble pe la   ”predictibilitatea cadrului fiscal si legislativ, care trebuie sa susțină performantele companiilor si dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil si competitiv.” Cu alte cuvinte domnul Rainer îi cerea domnului Iohannis să dea și să garanteze legi care să sprijine ”performanțele OMV” sau mai pe românește, să protejeze investițiile și să garanteze câștigurile. Asta se numește în limba Iohanniană  Lobby.   Adevărul este că funcția nu îi dădea voie domnului Iohannis să facă așa ceva, el nu face legi, doar le aprobă, dar acuma, cu doamna Dăncilă la timonă, treburile sunt simple. Știți ce a declarat domnul președinte în încheierea discuțiilor cu OMV? Citez:”Președintele Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că OMV-Petrom va continua să înregistreze rezultate deosebite în planul performanțelor economice, prin expertiza și competențele românești în domeniul explorării și exploatării resurselor de gaze naturale și petrol.”

Păi cine sunt românii  ăia competenți în domeniul explorării  și exploatării resurselor românești de către  OMV?  Luați de citiți. ”Sucursala OMV Petrom SA din judeţul Argeş este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă. El manageriază operațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.”

Vedeți cum se împletesc drumurile teleormănene cu cele sibiene? Mai vrea cineva să știe de ca a desemnat-o Iohannis pe doamna Dăncilă așa de ușor? Bănuiam eu!

Așa se guvernează România.Parcă văd că de acum vom avea doi muți la palate, pentru vă doamna Viorica se va feri de acuma să mai deschidă  gurița, ca să nu scoată iară perle. Prietenii știu de ce.  Deviza ei va fi ” noi servim, nu nu vorbim!”

 

http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/primirea-de-catre-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis-a-unei-delegatii-omv-ag-condusa-de-catre-directorul-general-al-grupului-omv-ag-domnul-rainer-seele

http://www.b1.ro/stiri/politica/sotul-vioricai-dancila-cel-mai-bogat-manager-omv-petrom-din-judetul-arges-209780.html

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/asistenta-vioricai-dancila-trimisa-in-judecata-in-dosarul-lui-dragnea–180012.html

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la De ce Viorica?

  1. Ifrim

    Pai atunci nu-i bai ca 6 luni trec răpidi!

  2. mihaela

    SE pare ca OLGUTA ar trebui sa intre pe mana DNA pentru santaj

  3. @Mihaela,
    Santajul, chiar daca se poate spune ca a existat, nu poate fi dovedit. Asa ca sa nu cerem imposibilul. Dar se poate dovedi ca a incalcat Legea 346/2006 si Constitutia

  4. Gerula

    Nu se va schimba nimic,nici macar secretarii de stat degeaba din ministere si consilierii lor precum Chifu de la ministerul Olcuței,adus pe usa din dos,el fiind si secretar general general la un sindicat care ii plătește chiria la o casa in București.Toți lingăii de partid vor fi menținuți in funcții călduțe.Păcat de tara si de oamenii cinstiți.

  5. @Gerula,
    Se poarta consilierii cu radacini sindicale. Dupa domnul Chifu, uite si cazul agentului Rîciu… si multi altii ca ei.

  6. Dan

    Este evident ca a existat o regie la nominalizarea candidatului-premier dintre PSD-isti. Nu numai ca functia de prim-ministru o depaseste in competente pe V. Dancila, iar la Bruxelles a ajuns, se stie, tot pe filiera teleormaneana.
    Inclin sa cred ca si numai initierea de catre cineva din guvern a discutiei privind majorarea redeventelor, ar induce demiterea lui Cristinel si declansarea ostilitatilor cu Iohannis.
    Nu cred ca-i cazul sa va reamintesc ca mdm Mariana Gheorghe a fost fortata la demisia din pozitia CEO, dupa 12 ani, doar pentru ca a „deschis gura”, numai putin, privind matrapazlâcurile facute, pe seama bugetului de stat, de catre conducerea OMV-Petrom.
    Asadar, Dragnea, prin vocalizele secretarului general Badalau, a propus-o pe mdm Voicila si, ca pâna acum, nimeni n-a indraznit sa-l infrunte pe liderul PSD teleormanean.
    Si cum toate propunerile lui Dragnea s-au fâsâit dupa numai câte 5-7 luni de zile, ……
    Având in vedere „istoricul” de pâna acum in propunerile de premier, era cazul ca Dragnea sa demisioneze din conducere si abia atunci sa fi vazut cum mdm Voicila nu depasea stadiul anonimatului.

  7. geofreeland

    De ce Viorica? De chichi. Asta e raspunsul.In rest nimic nu mai conteaza. Bani la greu la straini, peschesuri, bir, tribut. Asta pretul. Suntem de rahat si asa vom ramane. Avem vreun om politic cu vana de patriot? Eu nu mai cred. Cand un sfert din populatia Romaniei este plecata pe afara, la indemnul public al chiorului matroz, inca de prin 2010, am o multumire enorma: in sfarsit am plecat si noi sa cucerim lumea! Adica plecam afara ca nu mai avem loc de straini aici acasa. Suntem deja un no men’s land unde vine cine vrea, spre un El Dorado al strainilor in goana nu dupa aur (dar si el) ci dupa banii facuti usor, cu investitie minima, cu spaga micuta, profit urias! Nu ca persoane fizice, vin astia, ca state, o noua forma de colonialism modern, o cucerire fara sange, un jaf de inimaginat in oricare tara a Europei plina de valori, care ne sufoca (!) cu ele, de nu mai putem nici sa spunem „ba! ce dracu facuram?”. Poate Adrian Nastase, complicele lui Iliescu, facu ce facu si ne baga in toate, in rahat adica, in UE, in NATO, in dracu mai stie, ca in Schengen nu vom intra niciodata. Ca nu vrea Olanda, fata mare a Europei, un fel de Oltenie sub nivelul marii, reprezentata de o ambasadoare care nu poate inghiti sarmaua decat cu coruptii lui KWI, declarati oficial, si care ea, reprezentanta a reginei Olandei, in numele reginei, moare de justitia romana care, auzi bre! e in pericol. Care pericol cucoana? Tu reprezinti regina? Pai daca e asa nu mai ramane decat sa-i facilitezi lu’ penalul nostru o intrevedere tete a tete cu ea, nu? Nu e pila ta? A propos, Constanta e romaneasca de la Burebista, cucoana, daca stii cine e asta. Voi nu erati pe atunci.
    Daca asta e Europa, mai bine lipsa. Polonezii stiu de ce vor sa iasa din UE. Adica au vana si isi iubesc tara. Prea i-au pacalit englezii si francezii, garanti, pana in 1939, prea au suferit de la nemti in WW2, prea au suferit de la rusi. Ei vor sa fie o tara mandra, dezvoltata, demna in lume. UE? Jefuitoare de resurse pe spinarea si saracirea populatiei altor tari. Suntem noi saraci? Suntem. De ce? De ce? Are UE vreo contributie? Are. Numai ca noi am vrut in UE. Sa ce? Sa le trimitem oameni calificati sa le faca PIB-ul, pe bani putini, sa ne ia valorile pregatite pe banii nostri, sa ne ia resursele, banii si sufletul romanesc. Nu se mai poate. Asta nu e UE. E o pacaleala enorma, un colonialism modern, o sclavie statala incat nici democratia nu mai exista. Nu-i asa, madame ambasadoare a reginei Olandei? Dubla masura? La voi tine, nu? Adica perversitatea e ceva normal? Eu nu cred si nici nu va fi. Si ca sa inchei, spune-ne tanti, care articol, paragraf, litera, din legile votate de Parlamentul Romaniei afecteaza independenta justitiei? Zii, cucoana! Ia o tuica, sa te cari de-acilea ca ne-am saturat de tenesme.
    De ce Viorica? Da, e o intrebare buna.

  8. Tokarev_TT

    Infracţiunea de înaltă trădare mai este incriminată în Codul Penal ?

  9. @Tokarev,
    Nu, doar cea de mica tradaare. Tradatorii de rang inalt au imunitate.

  10. Stelian P.

    @geo
    Din 2013, Olanda este reprezentată de regele Willem-Alexander, succesorul reginei Beatrix.

  11. geofreeland

    @Stelian
    Scuze, asa e! Mea culpa, am ramas cuplat de cele 2 beri pe cartela de la campusul militar de la Banja Luka in 2000, cand toti olandezii, band berea, ziceau „Multumin Reginei”.

  12. geofreeland

    1. De ce Viorica? Pai de ce? Sa latre CTP. Acest domn, pe vremuri un inginer si ziarist incanta, prin cultura si simtire, la intalnirea de la ora 5 a lui Iosif Sava. L-am admirat pentru eminesciana sa stiinta intru sensibilitate, pentru omagiul practic adus literaturii SF, ca o alternativa de viitor al lumii. Incantator si sensibil, uimitor prin verb si ferm. Poate stie si ceva de moartea lui Tinu. Dar asta e deja istorie. Numai ca banii, adica banii, euroii, ochiul dracului, bani facuti usor, numai pentru latrat, normal e un job atat de lejer. Si ca atare musiu CTP, deja un execrabil batranel, lovit de biologic devastator, isi canalizeaza ultima suflare pentru bani si lins. Si asta nu e tot. Profereaza dejectii pentru care nici vidanjorii nu se incumeta. Chemat la Consiliul ala cu discriminarea dupa ce a comparat-o cu o maimuta pe Viorica cea numita pe repede inainte de KWI sa ne guverneze, el, conform proverbului „qui s’escuse s’accuse” zice ca afirmatia sa jigneste maimuta si nu pe premier.Aici s-a ajuns. Nicio verticalitate morala ci o hidosenie scabroasa venita din partea unui om de cultura, in mod gratuit, la comanda euroilor. Ca Iuda. Cu CTP-ei si Liiceni, somitati candva, acum simpli executanti naimiti, tara asta pare lipsita fie de bun simt, fie de decenta. Ei sunt exponentii unei jungle elitiste, radicale, iremediabil cu accente psihiatrice, la limita unei tradari in care si ei cred.

    2. Privind demon-strantii anti nu stiu ce, cu un lung banner cu „Treceti batalioane romane Carpatii!” ma ingrozesc. Cine poate spune asta? Cine plateste? Pentru ca batalioanele romane sunt peste Carpati din 1918. Nu e un indemn de a trece Carpatii invers? Nu le respund acestor iresponsabili decat cu trei cuvinte: Ip, Traznea, Moisei!

  13. geofreeland

    De ce Viorica? La nu’s ce tv, Dragnea scapase un porumbel: vom face o propunere de premier pe care dulapul national n-are cum s-o refuze desi afirmase ca in veci vecilor nu va aproba un nou premier psd-ist. Ei uite ca o aproba imediat. Si cu scuze pe undeva, ca vezi Doamne, si-a adus aminte ca exista o majoritate parlamentara. Dupa cum se vede rolul iohanist prin Romania e la final. Forumul german si-a recuperat un patrimoniu imobiliar de vreo 14 miliarde, Schweighhofer a lasat pustii de paduri muntii si dealurile tarii (auzi braul, Romania e chemata la UE ca polueaza! Cu ce polueaza ca industrie nu prea mai are? Sa-i cheme pe aia de ne taie padurile, pe indianul de la Galati, pe rusii de la Slatina, pe turcii de la Azomures, pe rusii, austriecii si chinezii care au rafinarii, pe Tiriac cu parcul lui auto de second handuri), Rheinmetall a intrat in piata cu transportoare,teapa cu securizarea degeaba a frontierelor -Eads s-a facut, supermarketurile nemtesti fac piata, multinationalele nu ne vor plati decat o redeventa pentru lumanari etc. Rolul lui e cam gata dupa cum il sfatuiesc consilierii lui nemti. Dar de Ange-klika ce se mai aude? Pai e pe liber, nemtii nu o mai vor, n-au guvern de ceva luni si i-au luat maul european. Ce frumos ar canta ea cu Macron, ala insurat cu ma-sa! pe tema noii Europe. Si dulapul ce zise? Gata mi-am facut suma, nu mai am chef de o lupta politica cu o opozitie de impotenti. Ce s-o mai lalai, o numesc pe Viorica si sa faca bors astia. De ce Viorica? Pai d-aia!

  14. @Geofreeland… astia vor ca romanii din Transilvania sa treaca Carpatii, lor li se adresa indemnul..

  15. mihaela

    DLE NEACSU , daca a incalcat obraznica asta de olguta legea 346/2006 ,cine va face ceva? eu am auzit-o cum il ameninta pe IOHANIS ca il suspend daca nu o desemneaza pe vorica .In legatura cu acel memorandum aveti ceva de comentat? dece memorandum sau nu o actiune mai puternica la guvern .

  16. @Doamna Mihaela,
    Tot ce pot face eu personal este sa semnalez si sa incerc sa trezesc Marea Muta.In legatura care memorandum ma intrebati, cel al UDMR sau al unor asociatii ale militarilor?

  17. geofreeland

    I have a dream! Asa a zis Martin Luther King.
    Imagine, melodia celebra a Beatles-ilor.
    Si io, p-acilea, imi imaginez ca:
    – presedintele meu, presedintele tarii mele, domnul ales de popor intru speranta de mai bine, ar fi un luptator inversunat pentru a spune Olandei ca Romania nu e colonia Olandei si va inaugura inca o poarta maritima a Europei – Constanta. Daca nu, va initia, in numele poporului roman un proces la ei acasa, la Haga, impotriva Olandei care se opune, ilegal conform normelor europene, fara niciun motiv, in afara de bani,intrarii Romaniei in Schengen;
    – presedintele tarii mele, la nivelul inalt de garant al suveranitatii nationale va cere guvernului respectarea termenului expirat al platii si procentului redeventelor si va presa renegocierea, conform standardelor europene,cu multinationalele care ne exploateaza resursele naturale,pentru aducerea la veniturile statului a sumelor de bani care i se cuvin de drept si in caz de refuz sa se exprime public si sa determine guvernul sa recupereze sumele restante, sa faca uz de diplomatia europeana pentru respectarea valorilor europene la care suntem parte;
    – presedintele meu, herr Johannis, va propune ca fiind prioritara pentru securitatea nationala o lege de protectie naturala a padurilor Romaniei, ca o contributie majora la diminuarea poluarii si efectului de sera al atmosferei terestre, de combatere a catastrofelor naturale (inundatii, alunecari de teren, schimbari climatice, desertificare) ale teritoriului national;
    – presedintele meu, Klaus, care a jurat poporului roman credinta, sa ia cuvantul la ONU, sa initieze o dezbatere mondiala pe tema imigratiei, propunand solutii de stabilizare a popoarelor in teritoriile lor culturale prin masuri economice si sociale la care ONU sa achieseze prin vot majoritar, obligand tarile cu drept de veto sa isi limiteze acest drept numai in probleme de crize majore implicand razboaiele, crimele impotriva umanitatii, folosirea energiei nucleare si drepturile omului;
    – presedintele meu, Werner, cetatean al Romaniei, sa transeze definitiv printr-un referendum national problema de autonomie teritoriala ungurilor din Ardeal, conform normelor europene si Constitutiei Romaniei;
    – presedintele meu, fostul primar al Sibiului meu drag, sa cheme la o dezbatere publica toate partidele politice si societatea civila, curgand sange la masa, pentru afirmarea spiritului democratic al natiei, stabilirea definitiva a regulilor de exprimare, procedurile si masurile legale punitive pentru orice exces de la normalitate;
    – presedintele meu,care ma reprezinta in raport cu lumea,sa prezinte anual un raport al starii natiei, realizari, nereusite, cai de urmat, prioritatile nationale strategice si pe termen scurt, convocand factorii majoritari de putere, in urma deciziilor CSAT, spre analiza si punere in practica a solutiilor;
    – presedintele meu, garant al Constitutiei, sa afirme in orice aparitie publica, faptul ca nimeni nu e mai presus de lege, si drepturile omului sunt prioritare atata timp cat justitia nu a stabilit, pe dovezi temeinice, contrariul;
    – presedintele meu, un cetatean roman ca si mine, sa limiteze plimbarile prin afara, si din valoarea acelor plecari neoficiale, sa se deplaseze prin tara al carui presedinte este sa constate nivelul de trai, educatia si asistenta medicala al concetatenilor, sa fie in contact direct cu nevoile de urgenta cuantificate ale cetatenilor, sa afirme prin practica exercitarii functiei, in urma analizelor expertilor sai consilieri, ca este in miezul problemelor si sa intervina ca mediator politic, sa cheme la dialog factorii implicati pe o anume problema sociala de interes national, sa fie in mijlocul poporului sau care nu-si permite sa schieze, si de ce nu? sa ia masa la un taran din Ip, neanuntat;
    – presedintele meu…
    Am obosit de atatea vise, m-am trezit si am aflat ca presedintele meu e la Miami, cu spp-istii dupa el, pledand cauza poporului roman printre palmieri, pe banii romanilor, devalorizati pana ca o paine, de 300 grame, e deja peste leu…Ce mai e o paine? Dar un leu? Stie oare asta presedintele meu? Nu stie, ca el nu-si cumpara painea. El o are pur si simplu, bob integral…