Perpetuum 6 Martie

Categoria Opinii

Azi dimineață pe Radio Național, se prezentau evenimentele zilei de 6 martie din istoria națională și internațională, născuți, promovați, apăruți și bineînțeles, nu putea lipsi evenimentul anului 1945 instalarea guvernului Petru Groza. Bineînțeles că s-a menționat faptul că armata sovietică a forțat demiterea guvernului Rădescu pentru a-i aduce pe comuniști la putere. S-a împământenit se pare ideea că Sovietizarea României ar fi început la 6 Martie 1945 și s-ar fi terminat odată cu izgonirea armatelor ruse din țară prin șiretul Gheorghiu Dej.

Total greșit. Sovietizarea României a început la 23 August 44 odată cu arestarea lui Antonescu de către regele Mihai care bătuse palma cu sovietici prin Bodnăraș și Pătrășcanu sperând că își va salva nu doar tronul și viața ci și averea. Și a reușit, pentru că practic Mihai, cel care ”ne-a mințit și la moarte”, pretinzând că e în viață aproape 2 ani, a vândut țara rușilor și comuniștilor în schimbul bunăstării sale și a familiei sale. Probabil pentru aceste merite, actuala conducere comunistă  vrea să îi dea ce nu a avut nici cât a fost în viață.Dacă Mihai ar fi înfăptuit actul de la 23 August alături de Brătianu sau Maniu, poate aș fi acceptat minciuna că a făcut-o pentru binele românilor, dar el nu a salvat România, ci a predat-o sovieticilor iar asta este trădare.

Spuneam deci că sovietizarea României nu a debutat în 6 martie 45 ci la 23 August 1944, iar autorul nu a fost altul decât fostul rege Mihai. Când au plecat sovieticii din țară? Niciodată, deși unii istorici spun că acest proces, chiar dacă nu s-a încheiat imediat, are ca punct de plecare data de 24Martie 1958, când Dej a reușit să îi convingă pe Hrusciov și Molotov să semneze părăsirea României de către cele 3 Divizii sovietice. Alții spun că procesul s-ar fi încheiat în 1963 când au fost îndepărtați ultimii consilieri sovietici sau chiar mult mai târziu, pe timpul lui Ceaușescu. Unii , la fel de visători spun că cică rușii ar fi plecat cu adevărat din țară abia după decembrie 89, dar și ei se înșală. Adevărul adevărat este că sovieticii au fost sunt și vor fi pe acest pământ cât vor fi și români, dacă nu chiar mai mult.  Păi uitați-vă ce se petrece  în partidul de guvernământ în ultimii ani și o să îmi dați dreptate, Uitați-vă și la cum este condusă țara din palatele țării și veți constata că ori cu Ana Pauker, ori cu Klauss Iohannis, interesele României sunt reprezentate la fel.

Deci, nu mai mințiți copii că rușii au ocupat România în 6 martie 1945, pentru că nu e adevărat, cum nu e adevărat nici că Mihai a fost obligat să abdice în 1947, căci și acolo a bătut palma și a plecat nu numai bucuros ci și apărat și protejat de cei care l-au ”forțat să plece”. Păi amintiți-vă cum au plecat Romanovii, cum a plecat, dacă vreți chiar Rădescu, nevoit să se ascundă la misiunea Britanică pentru a nu fi fezandat de sovietici și sovietizați, deși odată demis nu mai prezenta nici un pericol pentru ei. Cum a putut să plece Mihai cu toate mașinile lui așa de liniștit în 47 când chiar nu mai avea cine să se opună sau să se ridice împotriva sovieticilor? Și mai ales, nu mai mințiți copii că nu mai sunt sovietici în România, că dacă mai începe o revoluție, parcă văd că iar o să ne umplem de turiști ruși care se vor grăbi să iasă din țară fără să știm când au intrat.

Inversarea și contorsionarea istoriei după cum convine regimurilor m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva nu știm chiar nimic despre istoria noastră nici chiar cei care mai aveam ore de istorie națională și naționalistă în școli.  Țin minte că una din piesele de rezistență ale propagandei naționaliste comuniste era faptul că România nu a fost transformată în pașalâc turcesc ca celelalte țări vecine în perioada de glorie a imperiului Otoman.  Ne-am mai mândrit noi românii că nici romanii nu au putut cuceri  Dacia, că am avut daci liberi, că nici nemții nu ne-au desființat cum au desființat Polonia, (pe care văd că și UE vrea să o desființeze acuma) că nici nemții nu ne-au ocupat total, că guvernul s-a refugiat la Iași în august 1816 și,  în final, că nici rușii nu au avut baze militare în România ca în celelalte state satelit, deci suntem tari frate. Parcă văd că peste nu știu câte sute de   ani o să ne lăudăm că nici americanii nu au reușit să își instaleze baze militare, rachete și scuturi în toată țara, doar în zonele de Sud, Nord, Est și Vest în marile orașe și câteva mai mici,  dar au mai rămas câteva sate …..ocupate de Charles, câteva păduri de Schweighofer,  Constanța de Timmermans, Roșia Montana de Gabriel Ressources, Galațiul de indieni, Teleormanul de Dragonieni. Concluzia nu poate fi decât una, suntem dați dracului, nimeni nu ne poate supune așa cum vrea el, România nu este o țară care să poată fi ocupată sau mai bines pus stăpânită  de oricine sau de unul singur, România nu poate fi exploatată decât pe bucăți. Primul care a spus asta cu voce tare a fost strălucitul, ca să nu zic strălucitorul nostru  Hermanstadian,profesorul profesorilor, acest Maggelan, Marco Polo  sau Piri Reis al zilelor noastre, care dacă ar mai câștiga un mandat,  ar descoperi o altă Românie a lui, pe care să și-o ia înapoi din cine știe ce constelație.

Și totuși,  din toate aceste paradoxuri și adevăruri spuse sau nespuse, se ridică o întrebare precum coloana lui Brâncuși: totuși,  râdem, glumim, dar de ce nu ne-au  stăpânit romanii decât parțial și doar 165 de ani, de ce turcii nu și-au pus pașalâcuri  și raiale decât pe lângă Dunăre, de ce nemții nu ne-au ras cum au ras Varșovia, de ce rușii au plecat de la noi și, de ce nu, de ce au venit americanii ? Răspunsul este simplu, la mintea cocoșului de o simplitate care rivalizează cu răspunsul dat de Codrin Ștefănescu : PENTRU CĂ NU A FOST NEVOIE. Toți ocupanții au realizat că nu e nevoie de armate, de elemente de forță, de structuli extrastatale ca să stăpânescă această țară. E suficient să găsești un Ciung care să facă apeducte, un Mihnea Turcitul,  un Bodnăraș, Nikolski, Pauker, un rege, un general, un cominternist, un profesoraș de liceu,  un trădător,  pe care să îl pui în fruntea țării, a justiției, a serviciilor secrete și aceștia vor face toată treaba, mai bine decât unul străin, adus din afară, care nu cunoaște obiceiurile, oamenii, cât și până unde poate strânge șurubul. În plus, pe acesta nu trebuie să îl păzești, să îl plătești, să îi tocmești gardă elvețiană sau albaneză, e treaba lui cum se menține la putere și, cel mai important lucru, ai pe cine da vina dacă apar probleme și poți veni ca salvator din afară să îl înlocuiești ca pe o sanda găurită cu altul de aceeași factură pentru că mare e Grădina Maicii Domnului. Așa se face că România nu va fi niciodată ocupată de o putere străină, ea va fi condusă veșnic de români. De astfel de români. Să ne bucurăm, deci!

Noi suntem într-un perpetuum 6 Martie și poate ar trebui să declarăm ziua de 6 Martie Zi Națională, pentru că acestă zi ne caracterizează.

Notă:  după cum se vede din fotografie, 800000de cetățeni au salutat instalarea guvernului Petru Groza, și ei au rezistat până în zilele noastre, fără telefoane mobile, fără facebook, fără finanțele lui Soroș, fără indicații prezidențiale, fără Uniunea Europeană. Așa că rezistenții de azi au ceva de învățat de la cei de ieri.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Perpetuum 6 Martie

  1. gerula,

    Ai dreptate Marine,marile puteri ale vremurilor trecute au sesizat ca aici pot stapani fara prea mari eforturi,sprijinind asa zisii DOMNI PAMANTENI care isi cumparau tronul cu bani grei,asa cum din pacate vedem si azi, ca istoria se repeta cu alti actori.La un curs la AISM,Colegiul Superior de Stat Major,am fost coleg cu un ofiter turc care a ajuns atasatul militar al Turciei la Buc,care imi spunea un lucru care m-a pus pe ganduri,fata de modul in care analizam noi evenimentele istorice de multe ori prea laudativ si ne realist,maximizand totul in favoarea noastra.In discutie erau victoriile Marelui Stefan Voda asupra armatelor otomane,distinsul meu coleg ne contestand aceste victorii,care in realitate erau victorii asupra avangarzilor armatelor trimise in Europa,rezultatul final fiind mereu in favoarea Imperiului,pentruca nu se schimba nimic in plata tributului si a celorlalte relatii politice si economice impuse.Cu alte cuvinte ce spui tu imi spunea sicolegul meu,noi am avut doar impresia ca am fost mereu castigatori,in realitate fiind mereu perdanti fara a recunoaste.Din pacate asta e realitatea chiar daca nu ne place sa recunoastem.ll

  2. gerula,

    Liniste pe tot frontul,oare de ce toate lumea tace cand tot ce se intampla in jurul nostru confirma tot ce ai spus tu in articol?Lipsa de interes,lehamite sau frica?Camarazii nostri sunt interesati numai de subiectul pensii si atat?Oare cei 478de cititori,nu au nicio opinie fata de ceea ce traim in tarisoarea noastra,sau toti cititorii au ochii albastri.

  3. Ifrim

    @ Gerula.Nu toti suntem generali&colonei cu pensii decente.Fostii disponibilizati cu vechime incompleta,fara sporurile din prezent respectiv pensii modeste viata ne,a obligat pt.confortul minim instruirea in a IIa specialitate civila si prestarea a 10-12h zilnic.Poate fi unul din motive.Cu respect!

  4. geofreeland

    @Gerula
    Articolul dlui Neacsu e savuros prin logica si adevar. Trist chiar privind manipularea istoriei dupa cum bate vantul. Prin tinerete mergeam pe Bulevardul 6 martie din Bucuresti, ba la un film, ba spre Cismigiu, Ciresica si beam o cafea la nisip dupa un corn intr-o firida din Piata Kogalniceanu si terminam la o gradina pana inspre Opera la o berica. 6 martie, ce stiam noi de 6 martie, de Groza… Eram tineri si ne durea in pix, pardon, pe atunci era stiloul ala daruit ca luai bac-ul si viata parea un vis al simturilor, al feromonilor si cer albastru. Asa gandesc si acum generatiile de dupa noi. Cu timpul, maturizand adevarul citit, verificat, dezbatut si uneori trait, 6 martie a fost catastrofa legala, gen hastag de azi, de instaurare a puterii comuniste. Ati auzit de Zaroni?
    Cat despre noncombatul pe acest site si eu, din cand in cand, sesizam inactivitatea si lipsa de respect pentru site. Am constatat ca numai subiectele legate de bani intereseaza. Adica de pensii. De tara, ca subiect, nu numai ca nu mobilizeaza dar denota un fel de lehamite gandindu-ne ca nu luam nimic dincolo si nu conteaza decat prezentul si ziua de maine, banul acela minim, maxim gospodarit care inseamna viata si libertate de gandire. Cum adica libertate de gandire? Pai da,nu poti gandi decat in limita banilor din buzunar, alte vise fiind interzise. Cam asta e libertatea „cucerita” in ’89. Esti liber sa orice functie de banii din cont. Logic, nu? Sigur ca implicarea de comunicare e suportata si de cultura, de educatie si motivatia personala. Pensionarii, de regula, refuza conflictul de constiinta ca o forma de autoaparare. Deci implicare minimala, fara adrenalina, in limitele tabietelor varstei. Orice automotivatie e o inselatorie de sine adica mai bine o berica si sa vedem ce mai zic altii, ca la film, aplaud sau ma nemultumesc. Dar nu am reactie. Asta e. Iar cand e vorba de istorie, multi se intreaba, ce-mi mai trebe ce a fost? eu ma chinui ca sunt darmite sa stiu ce a fost. Treaba altora, nu? Hai noroc! Mama, mai pot sa beau o berica?

  5. geofreeland

    A propos de tara. Ce expresie proasta am gasit. Tara e mama noastra. Cum adica a propos?
    Cred ca cel mai patriot politician din tara asta e domnul Zamfir, seful comisiei economice din senat. E hulit de penelistii lui, tocmai, pentru ca face si spune din adevar si patriotism, cu curaj, cum ne fura strainii resursele naturale, in nesimtirea penala a politicienilor la putere, cum DNA-ul nu instrumenteaza penal niciun raport al Corpului de Control al Guvernului din 2012 incoace, niciun raport al Curtii de Conturi. Romania e furata si cel mai mare jaf din istorie se intampla acum. Strainii, sub acoperirea penala a guvernelor Romaniei, ne fura, adica nu platesc redevente sau taxe pentru resursele tarii exploatate la greu, fara niciun control. ANRM are 36 de oameni care sa supraveheze sute de puncte de exploatare a firmelor straine privind productia, pretul la zi a resurselor si profiturile, redeventele, evidenta raportarilor de exploatare etc. ANRM-ul asta, care monitorizeaza exloatarea tuturor resurselor tarii nu au nici dotarea informatica pentru accesarea rapoartelor exploatatarilor. Puterile din tara asta, complice, saboteaza cu buna stiinta, intarirea acestei institutii de stat, tocmai spre a permite saracirea poporului roman. Tradarea este la nivelul politic, guvernamental si juridic, in speta DNA, sustinuta de ambasadorii tarilor ale caror firme jefuiesc tara. Cred ca aici e cazul a detalia ce inseamna jaful tarii, aservirea unei tari de catre politicieni pentru cativa creitari si de un presedinte care e numai de forma, tablou, dulap, inert si complice naimit altor interese, altele dacat saracirea poporului roman fara acces la propriile resurse ale unei tari suverane prin doua razboaie mondiale si morti de au umplut pamanturile mostenite de mii de ani. Ar fi interesant de dezbatut si rolul armatei. Ce mai apara ea? Care tara? O tara jefuita de altii? Pentru ce mai lupta? Mai lupta?

  6. Sergiu

    Mai lupta, d-le Geofreeland. Acolo unde mai poate: in cuget. Ziceam ca poporul nu e suma poporenilor. Iar poporul tine minte. Si armata, ca acolo lucrurile sunt mai serioase. Zicea un presedinte usandez: „When you reach the end of the rope… make a knot.” – in traducere (nu literala): cand ajungi la capatul rabdarii, strange din dinti. Traducerea literala e „cand ajungi la capatul funiei, fa un nod” (ceea ce pentru mine suna de parca tre’ sa ma spanzur). Suportam o presiune uriasa. Nu suntem singurii, doar primii pe care se experimenteaza ideile pe care le viseaza corporatistii noaptea. Om trai si om vedea: apele linistite sunt adanci.

  7. bazil

    Citesc ca in ultima etapa sunt actiuni ale organizatiilor de rezervisti pentru corectarea imenselor decalaje intre pensionari avand aceeasi situatie juridica(acelasi grad, aceeasi functie, aceeasi vechime ).Actiunile sunt binevenite .Se fac simulari pe OUG 59 .Cred ca sunt necesare simulari pe L223 si mai ales pe pct. G unde niscaiva sporuri OSCAR dubleaza pensia (de verificat cu atentie si sporurile de noapte care la fel cresc exponential pensiile ).De verificat si facut simulari si pe M25/2016 ca sa se vada ce cresteri sunt mai ales la cei din afara sistemului.Solutia e clara : impozitarea progresiva mai ales la pensiile peste 2000 euro! Nu e corect ca pentru un grup restrans de favorizati si descurcareti sa sufere zeci de mii de rezervisti .

  8. Geofreeland

    Dacă am pomenit de adevărul lui 6 martie, de ce nu ne-am pregăti și pentru „adevărul” lui 23 aprilie 1962. Încheierea colectivizării agriculturii. Naționalizarea celui mai important mijloc de producție al României. Uitându-mă azi la consecințele retrocedării pământurilor, văd că nu mai există țărani care să-și câștige existența lucrând propriul pământ. L-au vândut pe nimic, l-au în arendă de unde nu iau mai nimic, s-au înstrăinat de cultura ancestrală a pământului care i-au motivat uneori cu prețul vieții. Comasarea terenurilor e esențială pentru eficiență. În „De la Bârca la Viena” a lui Adrian Păunescu, citită în vremea comunismului dictatorial, el spunea de colectivelor „țăranilor” austrieci unde își munceau terenurile în colectiv. Azi, la noi, arendașii,noii „boieri” ai satelor fac cea mai mare evaziune fiscală, beneficiază de toate subvențiile posibile,producțiile lor sunt monopol al samsarilor internaționali iar așa-zisul țăran de azi, proprietar cu acte, beneficiază de pe un hectar mai puțin decât valoarea subvenției, plus că își mai plătește și impozitul. Depopularea satelor, terenuri în paragină, deculturalizarea oamenilor de propria avere, comunități sătești muribunde, moartea „veșniciei” blagiene. Ce stat e acesta? Al cui? Ce interese de legiferare promovează? Asta eare tragedie.