Pase scurte

Categoria Social

Se apropie începutul sfârșitului de săptămână după o perioada tumultuoasă sub toate planurile, politic, sportiv, meteorologic, juridic. Dacă le iei pe toate ajungi la aceeași concluzie: nimic nu mai este normal în țărișoara noastră.

Hermansstadt-izarea fotbalului

În fotbal, se duce o luptă asimetrică pentru șefia FRF, între un neica nimeni ajuns-cu sprijin politic- acum 4 ani mare în fotbal și un fost mare jucător de fotbal viitor neica nimeni în destinele fotbalului.Probabil cu timpul lumea își va mai aduce aminte de Lupescu, drept cel care a pierdut meciul cu Burleanu. Culmea este că Burleanu, fostul neica nimeni a dat o lege care interzice altui neica nimeni să candideze. Unde am mai văzut eu asta? A, da, în România, unde un penal ajuns președinte a declarat că nici un alt penal nu mai are voie să ajungă președinte sau premier, sau orice  altceva, dacă luptă împotriva lui. Cine spunea că doar contrariile se atrag? Păi când domnul Burleanu l-a adus pe neamțul Daum un alt neica nimeni pe post de mare antrenor al naționalei,  era clar că încearcă să intre în siajul Herr Man Stadt-ului. Și pentru a arăta lumii ce apreciază el cu adevărat, după ce  a plecat trăgătorul pe nas neamț a luat lângă el un altul, neaoș, ca să nu se piardă obiceiul. După încheierea alegerilor, parcă văd că echipa națională se va forma pe scheletul unei semifinaliste proaspăt botezate după tradiția celor din Demokratisches Forum der Deutschen in Rumänien pentru ca românii să nu uite niciodată cine le-a fost naș.

Oprică, Pasărea Phoenix

În plan politic, alegerile din PSD și caftelile ”interetnice” dintre  telemormăneni și firești fac deliciul presei. De la căderea lui Viorel până la urcarea imunoglobinei  Viorica, PSD-ul a slăbit câteva zeci de procente în sondaje și dacă lucrurile nu se vor stabiliza( iar eu cred că se va stabiliza canci) , la viitoarele alegeri PSD-ul va egala PNL-ul la numărul de voturi. Numai român să nu fii la următoarele  jocuri electorale. Cred că până la următoarele parlamentare românii îl vor regreta pe Oprea care tot încearcă pe toate sau prin toate canalele să revină la butoane. Deocamdată un buton măcar, tot  i-a rămas sub control, e vorba de Ministerul Apărării care nu schimbă nici o izmană fără să  zisu el. Cum Marele Incendiu a fost manageriat cap coadă de interesul național, să nu mire pe nimeni dacă acesta va renaște din colectiva cenușă. Nimic nu este exclus în această țară în care numai cine nu vrea nu vine să dea ordine, pentru că românii se comportă ca oile lui Daea, se lasă  conduși, mulși, tunși, sacrificați mai mult sau mai puțin creștinește, fără a behăi măcar.

Creșteri cu miros de șpagă

Aud că numărul gripaților a ajuns la câteva mii, cele confirmate de laborator , dar dacă mergi pe stradă, din 3 oameni, 2 behăie fără a merge la medic, fără a declara că se chinuie de câteva săptămâni sperând că va trece. Acest lucru îl știe și doamna ministru al sănătății, cea care a descoperit recent că nu mai are imunoglobulină și a cerut voie de la partid să ceară dela UE. Cum vine asta, sistemul sanitar e pe butuci, românii mor pe capete, în curând numărul deceselor  se pare că se va dubla pentru că fără anticorpi greu mai poți face față virușilor, iar doamna ministru cere voie de la Belina să solicite sprijinul UE , dar, mai ales să declare că suntem în rahat până în gât. Defapt pe doamna ministru asta o îngrijorează, să nu fie ea contemporană cu marea criză din sănătate. Și ca să se asigure că doctorii nu vor ieși pe post să arate în ce rahat mare ne aflăm, s-a gândit să le umble gura … bani  mărindu-le salariile. Oare ei,medicii,  cei care înghit, nu simt gustul și mirosul acestor creșteri salariale? Ce repede se rezolvă crizele în România! Mie asta mi se pare o mascată șpagă guvernamentală.    Să nu uităm că doamna  Pintea era cea care  acum o lună spunea că nu interesează pe români dacă este epidemie de gripă sau nu, pentru că nu contează cum îi spun, ea declară că nu e și cu asta basta. Asta este concepția partidului de guvernământ: ce nu există, nu ne face rău, iar dacă există sau nu, noi decretăm, dăm OUG că nu e gripă și gata.

Cine îl amendează pe Genoiu?

La Craiova a nins săptămâna trecută, cât pentru tot anul. Cum arăta Craiova am arătat  în alt articol. Ce au făcut autoritățile au văzut toți Craiovenii. Până nu a venit colonelul Soare, am constatat că iarna nu e ca vara. După ce a început să se topească zăpada au ieșit și ”drumarii”. Nu știu pe cine a plătit domnul Genoiu să ne deszăpezească, cine a încasat banii pentru degajarea străzilor, dar după frecvența lamelor prin cartiere cred că au fost maxim 5 care s-au plimbat și ele prin oraș, ca să vadă lumea că există. Nu am văzut nici o chestie din aia dășteaptă care apucă grămezile de zăpadă și le bagă prin remorci sau camioane, am văzut doar câteva cupe împingând grămezile de zăpadă de pe marginea dumului. Și am mai văzut câteva afișe puse pe ușile blocurilor, prin care eram înștiințați noi, cetățenii, că

 ” potrivit Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 233/2015, constituie contravenție și se sancționează cu amendă: 

         a). între 500 lei – 1.500 lei (pentru persoane fizice) și 1.000 lei – 2.500 lei (pentru persoane juridice): ”neîndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu (depozitarea se va face în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală), precum și degajarea zăpezii sau a gheții pe partea carosabilă.” – (art. 33, lit. k).”

Deci nu numai că Primăria Craiova nu prea făcea nimic, dar s-a gândit să facă rost și de ceva bani de pe urma cetățenilor care încercau să își scoată mașinile din nămeți aruncând zăpada pe carosabil, chiar dacă era soare și se topea zăpada. Bună lege. Bună pentru a face rost de bani dar și bună de încălcat chiar de cei care au dat-o, căci iată ce se întâmpla pe data de 07.03.2018 pe una din străzile Craiovei.

După cum se poate vedea, angajații primăriei Craiova, cu mic cu mare și lopata din dotare, împrăștiau zăpada pe carosabil, în ciuda HCLMC nr 319/2009. Ei, domnule Genoiu, cum e cu postavul de manta? Noi dăm legi, noi le încălcăm en-gross? Pe dumneavoastră, ca edil care își trimite oamenii să încalce prevederile propriei hotărâri cine vă amendează? Sunt convins că undeva, se va încărca un deviz cu mii de tone de motorină consumată pentru degajarea drumurilor transportul zăpezii , etc etc fără a se fi mișcat un utilaj, pentru că lopata nu consumă motorină. Ia vedeți, vă recunoașteți subordonații ? Rușinică măi Genică, rușinică!

Qvo Vadis românule?

Mă opresc aici, suntem abia la început de an. Semne bune anul are!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Pase scurte

  1. Vladimir Putzin

    Cei care batjocoresc orașu’
    Și-au găsit in ăsta … Neacșu …!!!

  2. geofreeland

    Mizeriile primariei Craiova sunt identice in toata tara. Deci, fiind endemice, nu mai au nicio valoare, adica nu sunt exceptii care merita interes. Traim in mocirla inertiei fruste. Raspunsul e unul singur, „ne doare in dos de cetatenii care ne-au votat”. Avem lefuri de peste 10000 de lei si gata, mai fraierilor!
    Gripa la greu, ca in fiecare an. Mor oameni si ne doare in dos. Asa si? Nu mai avem institutul Cantacuzino, nu mai facem vaccinuri, deci, liber la murit. Tocica!
    Cu fotbalul, e ordin. Il punem tot pe Burlanu asta sa ne duca din nou in rahat. Adica romanii nu mai acces la fotbalul mare, ci la cel judetean. Maine poimaine, la nivel european se va infiinta Liga judeteana in care vor juca satele Europei si Romania. Tocica!
    Cu Oprea e o chestie serioasa. Oare mumiile egiptene pot reinvia? Doamne, cat de idioti, pardon, putem fi.
    Tutea, a zis-o pe patul de moarte, suntem un popor de idioti. Nu suntem? Io zic ca sunt unul dintre ei. De ce oare am ajuns asa? De imbuibare si satietate. Daca muream de foame daramam Bastilia. Asa ca, paine si circ, ca doar ne tragem din romani. Ba, va dam la greu si va astupam gura. Si ne-au astupat-o. Cum zicea Tutea, popor de idioti? Tutea ne-a zis-o in fata. Ca asta suntem. De ce? Uitati-va in jur si veti vedea cat de idioti suntem dar nu credem.

  3. geofreeland

    De 24 ianuarie, ziua Unirii, nu am auzit pe la freun post Hora Unirii. Zicem ca e anul Marii Uniri? Care unire bre? Ca nu vaz niciun sef de prin tara asta ca-l framanta chestia asta. In loc sa ne strangem la fratie de an aniversar, noi, adica ei, nu noi, batem tambalu’ cu Timmermansi pe justitia lor politica, pe legi sa le dam la smecheri tot gazul din Marea Neagra si noi sa-l cumparam de la ei, sa platim autostrazile unguresti din Romania, sa scumpim lemnele amaratului de taran care nici pamant nu mai are, sa cumparam sarea grecilor si rozalia himalaiana ca noi nu mai avem sare, sa dam dea moaca apa rece de izvor din tara s-o cumparam de la ei, sa ne rupem buzunarele de la gura copiilor sa cumparam incertele lor patrioate bune de ciori prin vie, sa stam drepti in fata unei ambasadoare a unei tari cat Oltenia sa n-o deranjam la reveillonul cu penali, vorba mutului, sa scolim doctori pentru strainatate ca aici in tara nu mai sunt bolnavi, de parca Hipocrate i-a injectat cu nitrat de arginti, sa ne educam copiii sa stea plecati, sau aplecati, sau uluiti de cainii cu covrigi in coada din tarile „civilizate” care la noi se manifesta atat de necivilizat incat cred ca ne considera o gradina zoologica si botnita, lesa si biciul sunt elemente de alint si indreptare. Mi-e sila sa mai comentez in ce hal de tara am ajuns. Cred ca generatia mea e pierduta in hatisul facebucian si, dupa cum vad, tara mea de glorii, tara mea de dor, e o amintire de care mi-e rusine sa afirm ca o iubesc. 100 de ani de la vointa neamului meu. Otrepe cu neamt in frunte asta suntem. Patrie, popor, unire, mare viitor…Ce prostii…Klemm, Timmermans, Klaus, Kovesi..Asta e tara mea romana. Asta e patria mea. Mai e?