Ce mai fac asociațiile militarilor

Categoria Despre Armata

Sâmbăta asta, într-un moment de pauză a activităților agricole de primăvară, am dat o raită pe paginile marilor asociații, federații și sindicate ale militarilor, să văd ce mai fac liderii noștri, cu ce își mai umplu timpul, că fondurile și le umple fiecare cum poate din cotizații, sponsorizări, minister, sau donații ale unor ”binevoitori” cu fireturi și costume de epocă.

Și uite așa m-am șters frumos pe picioare, am ciocănit la ușă dar nu prea am găsit lumea pe acasă. Și atunci m-am uitat pe pereți doar doar oi găsi ceva. Și uite ce am găsit:

 

Pe peretele Federației Militarilor din România era  un clip cu domnul Bălăceanu,  datat 11 Aprilie,  cu privire la împlinirea a 69 ani de la înființarea NATO. Le dedic cântecul Mambo Siria.

Pe peretele AORR-FB, găsim  fotografii cu domnul general Bălăceanu, Virgil Bălăceanu.

Pe pagina  de web a AORR -și mai multe fotografii cu domnul general Bălăceanu (cred ca l-a depășit pe Dușa) și un comunicat din 15 Noiembrie 2017.

La Liga Militarilor Profesioniști  continuă dialogul direct cu MApN. Un dialog între un mut și un surd dar benefic pentru conducerile celor două structuri din care una o subvenționează pe cealaltă.  Îmi dau seama cât de încordate sunt discuțiile.

La ANCMRR, ultimul comunicat este comunicatul nr. 6 din 05.04, privind niște plantări de stejari prin Vrancea, deși  pe pagina Pensionari Militari Români prin grija col Pavel,  apare un comunicat nr 11 al ANCMRR , care însă nu apare și pe peretele ANCMRR. Le-or fi retras de la 6 la 11,  sau nu are cine să se ocupe de actualizarea paginii ? Probabil responsabilul de pagină o fi supărat că nu a primit bilete la Agat, un nou grad sau Emblema de Onoare a Pensiilor Militare. Cine știe…

Deci cam toate asociațiile ( cele care se pretind reprezentative)au luat pauză competițională și așteaptă să se voteze ordonanțele 57 și 59.  După ce se vor vota, liderii noștri vor cere din nou membrilor să vină cu propuneri privind acțiunile viitoare și argumente privind netemeinicia respectivelor ordonanțe cu care să meargă la sesiunea de vară a grupurilor de lucru  pe tema importanței rezervei în campaniile din Siria.

Am intrat și pe pagina SCMD, să nu se simtă domnul Dogaru nebăgat în seamă sau discriminat și spre plăcuta mea surprindere am aflat că SCMD nu a stat degeaba, a întocmit documente pe care prin filiala Constanța le-a dat unui senator pentru a-i interpela pe doamna Olguța și pe domnul Fifor. Cum ideea aceasta nu îmi era străină și înaintasem și eu de acum 3 săptămâni nescaiva întrebări cuiva pentru a fi adresate exact celor două personalități mi-am zis să îi spun omului să își retragă –dacă mai era posibil- interpelările. Ale filialei SCMD Constanța fuseseră susținute în Senat de domnul Senator Ștefan Mihu. Iată ce informează domnul Dogaru pe pagina SCMD:

” vineri, 13 aprilie 2018

Din nou despre pensiile militare

DIN NOU DESPRE PENSIILE MILITARE

Multumiri domnului senator Stefan MIHU

 Secretarul Comisiei Buget – Finante a Senatului

–         In atentia tuturor presedintilor de filiale si grupuri de initiativa ale SCMD –

Stimati camarazi,

Actionand in baza sarcinilor asumate prin Rezolutia CNR 2017, si domnii cdr.(r) Ilie TRUTA, vicepresedinte SCMD si presedinte al Filalei 1 Constanta, cdr.(r) Traian STANCULETE, presedinte al Filialei 2 Mangalia au contactat toti deputatii si senatorii judetului, indiferent de culoare politica, punandu-le la dispozitie probele privind discriminarea, din ordin extern, a rezervistilor, prin OUG 57/2015 si urmatoarele si, indeosebi, prin OUG 59/2017. Drept rezultat, dl. senator Stefan MIHU (PSD) a purtat o discutie pe aceasta tema cu presedintele SCMD, primind spre studiu documentele CCR care atesta inseparabilitatea, din punct de vedere juridic, a militarilor activi si in rezerva de magistrati si probele neconstitutionalitatii ordonantelor amintite.

De o probitate rar intalnita printre politicieni, dl senator Stefan MIHU, justificandu-si calitatea de ales ca reprezentant al oamenilor pentru oameni, a adresat in ziua de 10 aprilie 2018, in plenul Senatului, doua interpelari parlamentare propriilor ministri, cei pe care SCMD i-a actionat in Justitie, doamna Lia Olguta VASILESCU, ministrul Muncii si Justitiei Sociale si dl. Mihai FIFOR, ministrul Apararii Nationale. Conform procedurii, in 30 de zile, cei doi ministri vor trebui sa raspunda Senatului. Indiferent ce balmajeli vor produce, vor fi, insa, obligati sa raspunda, sub juramant, in Instante. Inclusiv la intrebarea pe care o va adresa, ca martor, presedintele SCMD: “Cine <hotaraste> soarta militarilor si politistilor romani peste capul guvernului si majoritatii parlamentare, conform dialogului relevant purtat in primul CEX al PSD din acest an, pe tema executarii neconstitutionale a rezervistilor, prin ordonantele LOV, de domnii Liviu Marian POP si Liviu DRAGNEA?” Mai pe sleau, in favoarea caror interese straine tradeaza interesele nationale actualii decidenti ai majoritatii?

Multumind domnului senator pentru modul exemplar prin care isi justifica prezenta in Parlamentul Romaniei, multumim si camarazilor din Filialele 1 Constanta si 2 Mangalia, pentru modul in care actioneaza in vederea indeplinirii hotararilor CNR! Pe acest drum, deschis inca din luna decembrie 2017, de Filiala 1 Targoviste (presedinte lt.col.(r) Georgescu NICULAE), ii indemnam sa mearga pe toti presedintii filialelor si grupurilor de initiativa SCMD. In ceasul al doisprezecelea, cand seismul se apropie de clasa politica si cand se hotaraste, din nou, soarta Lumii, domnii deputati si senatori trebuie sa inteleaga ca soarta lor nu va mai depinde de decizia unui lider care astazi e si maine isi va apara cu disperare libertatea, ci de propriul electorat si de masura in care actioneaza intru apararea drepturilor celor care i-au trimis in Parlament si a intereselor nationale.

Toti membrii SCMD trebuie sa constientizeze faptul ca loviturile impotriva militarilor si politistilor in rezerva vor contiuna, pentru ca sunt lovituri gandite extern impotriva capacitatii de rezistenta a Statului si Natiunii, iar marsavia care li se pregateste tuturor pensionarulor, fie militari, fie civili, prin noua Lege a Haosului, adica noua Lege LOV a Sistemului Unitar de Pensii, lege al carui proiect nu l-a vazut nimeni, toata lumea batand campii pe la televiziuni, dupa ureche, se va produce la sfarsitul lunii iunie a.c. De ce iunie? Pentru ca, dupa ce vor da lovitura, tradatorii vor intra in vacanta parlamentara si o vor sterge in paradisuri tropicale, in speranta ca pana-n toamna ne vom autodecima de suparare si zbateri inutile.

Va transmitem, asadar, rugamintea de a fi pregatiti pentru o iesire in strada, in luna iunie, cu toate fortele. O iesire, nu masiva, ci …… DEFINITIVA si care sa se soldeze cu excluderea vinovatilor din viata politica. In acest scop, va mai transmitem rugamintea de a explica pensionarilor civili, ca topirea indexarii in punctul de pensie inseamna anularea indexarii cu rata inflatiei si scaderea reala a pensiilor. Noi, rezervistii am patit-o , deja! De asemenea, este necesar sa explicam salariatilor ca asa-zisa contributie din Net, la pilonii II, III si IV ai pensiilor private, reprezinta bani aruncati pe fereastra. Noua, rezervistilor, ni i-au furat, deja!

Vom reveni cu explicatia furtului de sporuri si a furtului de bani lichizi, sub pretextul cumparari retroactive a vechimii.

In incheiere, transmitem multumiri si presei oneste, care intelege sa informeze corect cetatenii, anexand prezentei, anunturile pe aceasta tema, transmise in zilele de 10 si 11 aprilie a.c. publicului de catre cotidienele „Dezvaluiri.ro”, „Mangalia News” si „Tomis News”.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU”

Nu voi comenta comunicatul, cunosc stilul și mobilul, am spus ce aveam de spus, cine citește înțelege ce vrea sau ce poate. Dar, pentru că am prostul obicei să verific tot ce se poate verifica, am intrat și pe pagina domnului Senator Mihu Ștefan, am intrat la ”interpelări” dar nu am găsit nimic. Mi-am spus că e din nou o țeapă marca Dogaru, ca și cele cu procesele, dar am căutat și la ”întrebări” și colo am dat de întrebările pe care domnul Mihu, senator PSD,  ”un om de e o probitate rar intalnita printre politicieni, justificându-și calitatea de ales ca reprezentant al oamenilor pentru oameni” cum îl caracteriza domnul Dogaru le-a pus colegilor de partid și cu care domnul Dogaru e sigur că îi va înfunda pe cei doi.

Iată întrebările, așa cum apar ele pe pagina domnului senator :

Nu vreau să comentez prea mult, dar dacă astea sunt întrebările și argumentele cu care SCMD merge și în instanță,  succesurile sunt ca și asigurate. La asemenea bălmăjeli nu poți primi decât bălmăjeli. Sunt convins că celor doi întrebați le vor tremura pixurile când vor răspunde tirului de întrebări ale domnului Mihu. Auzi, ”care este abordarea generală,  de principiu, a MMJS în legătură cu pensionarea cadrelor militare în rezervă și în retragere? ” Cine o fi tatăl aceste inepții? Domnule Dogaru, domnule Mihu, CADRELE MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRAGERE NU SE MAI POT PENSIONA, PENTRU CĂ SUNT DEJA PENSIONATE. Ce o să mai râdă Olguța. Eu aș pune un șofer sau portar de la MMJS să vă răspundă.

Cam  asta fac liderii asociațiilor militarilor. Unii se fac că lucrează, alții se fac de râs.

Eu aș spune la modul general, dar fără a generaliza, că asociațiile fac frumos, în special cele cu pretenții.

http://ancmrr.ro/category/comunicate-ancmrr/

http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2018/04/din-nou-despre-pensiile-militare.html

https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=e17f060b-ffb7-4f6c-8935-8a6ae1e8b112

https://www.senat.ro/PDFIntrebari/MIHU%201424%20A.pdf

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Ce mai fac asociațiile militarilor

  1. Ifrim

    Pentru a nu fi rautacos pozele de grup sunt frumoase…..!

  2. geofreeland

    Daca nu am sti cine sunt si ce pot „pozatii”, ar fi o poza frumoasa, asa de remember si de pus in rama, la capul patului. Asa-mi vine cateodata…vorba cantecului. Ma duc la gradina ca uite-acu’ vine vara!

  3. NeO

    Trebuie să admiteţi că asociaţiile nu mai reuşesc să obţină rezultate concrete, în niciuna din acţiunile lor. Se întâmplă ceva cu cei mai vizibili reprezentanţi ai lor, deatfel majoritatea oameni cu experinţă şi care au luat decizii şi promovat acţiuni uneori dificile, în activitate sau la pensie fiind. Nu sunt eu în măsură să mă pronunţ asupra motivelor ce determină eşecurile pe linie, probabil că o revitalizare ar fi necesară. Dealtfel spre exemplu, nu-mi aduc aminte ca vreuna din asociaţii să se fi poziţionat măcar referitor la ce impunea ministrul. „Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a modificat ordinul care le permitea militarilor să vină şi să plece în civil la unităţile militare. Modificarea semnată de ministrul Apărării, operată în această lună, le impune militarilor din MApN să poarte ținuta militară de oraș, în locul ținutei civile, pe drumul dintre domiciliu și serviciu.” Puţini au fost dintre pensionari care au avut înţelepciunea să se gândească şi la cei activi şi să încerce să-l lămurească pe domnul civil Fifor că o asemenea hotărâre are mult mai multe efecte negative decât pozitive. Unul dintre ei este ultimul din dreapta, în fotografia ataşată articolului. Şi iată că ordinul nr.M.38 semnat de ministru şi publicat în MO 307bis/05.04.2018 spune în art.211 că „ pe timpul deplasării la şi de la serviciu, cadrele militare şi soldaţii şi gradaţii profesionişti pot purta uniforma militară de oraş şi serviciu”. Uniforma militară de oraş rămâne în esenţă cum a fost prevăzută şi până acum, cu modificări nesemnicative.
    Când ai argumente reale, temeinic justificate şi aduci în discuţie lucruri pământeşti sunt şanse bune ca interlocutorul să le ia în seamă, chiar dacă e politician.Şi nici măcar nu trebuie să fii reprezentantul vreunei asociaţii.

  4. @NeO,
    Parca e o reclama, sau un cantec care spune ca ceea ce nu se vede nu exista, sau ceea ce nu stiu nu ma loveste. Eu nu prea sunt de acord cu asta. Daca in spatiul public nu a aparut nici o reactie a vreunei asociatii vizavi de acel ordin, sau altele, nu inseamna ca acestea, sau unii lideri nu ar fi putut interveni pe alte cai, nepolpularizate. Asta pentru a nu cadea in pacat. Este posibil sa nu se fi implicat dar nu imposibil sa o fi facut (macar unii), fara sa apara public. Dar -aici admit- ar fi fost normal sa o faca cat mai vizibil, sa isi asume responsabilitatea, s[ arate ca ei sau ele, asociatiile nu apreciaza ordinul in varianta in care se spunea ca o sa apara. Si aici apare alta varianta: este posibil ca varianta aratata de presa privind obligativitatea sa nici nu fi existat, adica fie ei sa fi preluat sau interpretat gresit, fie sa fi fost o varianta care nu a fost agreata chiar de conducerea MApN si chiar ei sa o fi modificat, fara alte interventii. Adevarul il stiu putini oameni. Oricum cel din dreapta fotografiei a intervenit”just in case” pentru ca nu se teme sa isi expuna propriile opinii si nu risca sa isi piarda nici functii nici sprijinul nu stiu cui, dar nici nu urmareste sa obtina ceva de la conducerea MApN.