OUG 59 se întoarce împotriva Olguței Vasilescu

Categoria Despre Armata

 

Lia Olguța Vasilescu, cunoscută și drept…nu mai spun cum, întinerește pe zi ce trece. Nu știu dacă i se trage de la sughiț sau de la ceva cosmeticale secrete trimise de blonda din Costa Rica, dar a ajuns la vârsta întrebărilor. Cred că totuși mai corect ar fi să spun vremea întrebărilor.

După ce  timp de aproape un an de zile, din primăvara până în toamna lui 2017, cunoscuta Olguța Vasilescu a făcut spume la gură vorbind despre pensiile militare de stat  pe care le considera pensii speciale și asmuțea, prin canalele și canalizările tv obediente împotriva militarilor și a Legii 223, culminând cu emiterea Ordonanței 59, a venit timpul să și răspundă pentru vorbele și faptele sale.

Am scris și descris pe larg și la concret, cu literă și articole de lege ce „greșeli” a făcut doamna ministru și ce riscă prin emiterea acelei ordonanțe, mai concret a părții care privește pensiile militare, nu le mai repet acuma. După emiterea ordonanței, deci după ce și-a atins scopul, dar poate și realizând că a depășit măsura, din toamnă, doamna Vasilescu a refuzat să mai comenteze  problema pensiilor militare declarând că nu e treaba ei, să fie întrebat ministrul apărării, căci pensiile militare nu intra în jurisdicția ministerului muncii. Ciudat, dar din Mai 2017 până în August, nu putea nimeni să vorbească despre ele fără să îi ceară avizul. Brusc, după luna August a declarat Silentio Stampa, realizând că se îngroașă gluma.

Între timp au mai încercat câțiva să o tragă de poale, dar așa, la mod declarativ, chiar dacă s-au lăudat că au deschis acțiune în instanță nu mai dezvolt șansele de reușită sunt aproape de zero.

Luni, 16.04.2018 doamna Vasilescu a avut zi plină. Pe lângă activitatea zilnică la minister, sau partid, a mai avut două sesiuni de răspunsuri la întrebări, una la Parchetul General, alta la Camera deputaților.  La  prima  s-a dus, dar nu a spus ce a spus, nici măcar de ce a fost chemată, semn că nu i-a picat bine,  la alta nu a participat, și nici nu a răspuns, semn că i-a rămas în gât.  Este vorba de o interpelare,  în plenul Camerei Deputaților, în sesiunea de după amiază, unde  deputatul Dumitru Lupescu, colonel în rezervă, a dat citire unei interpelări care fusese  depusă cu două săptămâni înainte dar datorită schimbării programului, a tot fost amânată citirea ei  sau cine știe, a fost poate o strategie a secretariatului pentru a-i da timp doamnei să se pregătească. Interpelarea se adresa bineînțeles,  doamnei Olguța Vasilescu, având ca subiect Ordonanța 59 și prigoana declanșată de aceasta împotriva militarilor. În  interpelarea, intitulată ”Cu ce v-a greșit armata doamnă ministru Olguța Vasilescu?” domnul colonel Lupescu adresează doamnei menționate mai sus,  o serie de întrebări privind jihadul dezlănțuit de aceasta împotriva militarilor,  mergând până la efectele devastatoare în ceea ce privește conducerea armatei prin ceea ce chiar prim ministrul Tudose numea ”hemoragia” provocată sistemului național de apărare  de doamna ministru când a anunțat că cei care vor să iasă la pensie, să iasă până în septembrie când intră în vigoare ordonanța. Aceste vorbe și efectele lor, ca și alte declarații și fapte ale doamnei ministru sunt cuprinse în această interpelare la care doamna Olguța Vasilescu este puțin obligată de regulamentul Camerei deputaților să dea răspuns, căci dacă la întrebările ziariștilor, ale liderilor de sindicat și asociații poate răspunde sau nu, sau poate răspunde la mișto, interpelările în Parlament au alt regim, legea o obligă să răspundă, iar răspunsul se constituie în document oficial cu răspundere penală. Iată de ce este importantă această interpelare, mult mai importantă decât o declarație politică, o scrisoare deschisă, avertisment sau mai știu eu ce formă de protest.  Iată ce conține această interpelare:

”Parlamentul României

Camera Deputaţilor

 

Interpelare

Către:             Doamna Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale

De la:              Dumitru Lupescu

Deputat USR in Circumscriptia Electorală nr. 16 Dâmboviţa

Obiectul interpelării:    ”Cu ce v-a greșit armata doamnă ministru Lia Olguţa Vasilescu ?”

     Stimată doamnă ministru,

S-a observat în ultimul an o preocupare constantă manifestată față de ”pensiile speciale”, preocupare motivată de dumneavoastră prin așa zisa grijă față de ”inechitățile” sociale și ”injustele” pensii nesimțite. Pensii introduse în 2015 clamând că reparați o nedreptate.

De fapt, ca să fim cât mai corecți, dumneavoastră, prin Ordonanța 59/2017 ați declanșat războiul  legislativ și mediatic împotriva pensiilor militare de stat, pe care le-ați denumit (cu de la sine putere) ”pensii speciale”, dar ați lăsat neatinse adevăratele pensii speciale, cele ale magistraților, aleșilor și altor categorii favorizate care ar fi trebuit să facă obiectul OUG 59.

Având în vedere acest aspect, în numele militarilor în rezervă vă adresez următoarele întrebări la care și ei și eu așteptăm răspunsuri clare și la obiect:

 

  1. Cine a fost structura/ministerul/persoana cu funcţie de răspundere care a introdus în legea salarizării unitare fostul articol 40 care prevedea suspendarea actualizării pensiilor militarilor? În ce bază au fost introduse prevederi privind pensiile militare, într-o lege privind salarizarea?
  2. Vă rog să imi aduceţi la cunoştinţă atât cine a fost inițatorul art. VII din OUG 59/2017 (nume, prenume și funcție), cât şi documentul inițiatorului cu avizele primite. Astfel, răspunsul dat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale unei cereri de informaţii depuse la minister de către domnul general  în retragere Gropan Nicolae, în data de 11.04.2017, specifica faptul că “Începând cu data de 1 Ianuarie 2016, pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special au devenit pensii militare de stat şi au ieşit din cadrul sistemului unitar al pensiilor publice, fiind incluse în SISTEMUL PENSIILOR MILITARE DE STAT. Totodată Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale nu a fost iniţiatorul niciunui demers cu privire la modificarea şi completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.”

 

  1. Dacă cele afirmate în răspunsul de la punctul 2 al prezentei interpelări erau adevărate, de ce pe data de 30 Iunie 2017 aţi declarat:  ”Avem de gând să dăm o ordonanţă chiar săptămâna următoare, noi am lucrat la ea. Prin această ordonanţă, noi ne-am stabilit câteva principii. În primul rând, nu scădem nicio pensie aflată în plată.Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate, că ne-am bătut joc de oameni, ne-am hotărât ca termenul de intrare în vigoare să fie undeva la 15 septembrie. Adică cei care vor să iasă, vor putea să o facă de mâine până la 15 septembrie. Trebuie să știe că nu li se mai actualizează pensiile în funcţie de salariile celor care sunt în activitate, ci li se indexează. E un principiu mult mai corect” ?

De ce în Iulie 2017, nu mai era valabil ce era valabil în luna Aprilie a aceluiași an?

 

  1. Dacă înainte de emiterea ordonanței nr. 59/2017 a fost efectuat vreun studiu de impact al art. VII din Ordonanță asupra sistemului militar, atât în plan financiar cât și strategic, operațional și social? Dacă a existat, solicit punerea la dispoziția comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a acestui studiu, semnat și asumat de cei care l-au emis.

 

  1. De ce dumneavoastră şi ministerul ce-l conduceţi aţi încălcat doamnă ministru, principiul autonomiei stipulate în Legea 223/2015, care prevede că aceasta este bazată pe organizarea, conducerea și administrarea, de sine stătătoare, a sistemului pensiilor militare de stat de către instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale”?

 

  1. Dacă ordonanța 59/2015 intra în vigoare în Septembrie 2017, de ce a fost nevoie de ordonanță de urgență? În ce a constat urgența? A fost fără îndoială vorba de un abuz al guvernului și al inițiatorului acesteia, pentru că ordonanța nu s-a înscris în prevederile legale privind necesitatea introducerii acesteia.

 

  1. Dacă în momentul în care aţi făcut declarația de mai sus (30 iunie 2017) și a fost introdus art. VII în ordonanță, a fost respectat art. 5 punctul “c” din Legea 346/2006 – Legea organizării și funcționării Ministerului Apărării Naționale, care prevede că doar ministrul apărării are atribuțiuni privind ”elaborarea proiectelor de acte normative privind apărarea țării”?

 

  1. Dacă în emiterea ordonanței s-a ținut cont de principiile unicității, egalității și recunoștinței conținute în preambulul legii 223/2015? A mai rămas vreun principiu al legii nr. 223/2015 respectat în ordonanțele 57 și 59?

 

  1. Atunci când aţi sugerat celor aflaţi sub incidența legii 223/2015 să iasă la pensie dacă vor până la data de 15 Septembrie 2017, aţi avut în vedere decapitarea Sistemului Național de Apărare? Se ştia că până la data de 31 iulie 2017, ca urmare a zvonurilor apărute și declarațiilor dumneavoastră date presei, deja erau depuse cereri de pensionare din partea a 22 de chestori din M.A.I, 13 generali din S.R.I. și 22  din Armată? Aţi avut în vedere ori s-au calculat consecințele articolului VII din Ordonanța nr. 59/2017 cu toate implicațiile asupra nivelului de operabilitate a ministerelor lovite?   La 31 Iulie 2017 președintele României a semnat trecerea în rezervă a 10 generali. Nici în ziua de astăzi nu au fost ocupate toate funcțiile eliberate în urma Ordonanței 59/2017, pentru că uneori e nevoie de ani de zile pentru formarea comandanților unor structuri cu atât mai mult a celor care  trebuie să fie și interoperabili cu armatele NATO. Se cheltuiesc zeci și sute de mii de dolari pentru formarea unor specialişti profesionişti în structurile Sistemului Naţional de Apărare. Acești specialişti nu pot fi numiți aşa cum se numesc membrii AGA prin deconcentrate.

 

  1. Întrebarea de mai sus pare mai mult retorică, având în vedere declaraţia dată în aceeași dată de 31 Iulie 2017: „Și-au dat foarte mulți demisia, foarte mulți generali. Vedeți care este diferența, nu au plecat cei „mici” în pensie, valul a fost la cei foarte mari. De fapt, cuantumul acestor legi speciale este important pentru cei cu funcții mari. Pensia medie în poliție este de 3500 de lei, pensia medie în armată este de 3200 de lei. Există cadre militare sau din poliție în rezervă care au pensii chiar foarte mici de 500-600 de lei, dar sunt și acele pensii uriașe. Să știți că în această parte a sistemului, de aici s-a plecat. Noi această ordonanță o dăm cu aplicare în 15 septembrie. Deci, dacă vrea cineva să plece, o poate face, noi nu îl ținem cu forța” – declarație dată la România Tv în data de 31. 07.2017 și preluată de DC News.

 

  1. Pe cine aţi consultat când ministerul dumneavoastră a iniţiat Ordonanța nr. 59/2017 și a introdus dezastruosul articol VII la aceasta?  Spre exemplu, doamna ministru Daniela Carmen Dan spunea în data de 2 august 2017 că, citez: „În ceea ce privește o eventuală decizie a Guvernului care să limiteze această situație de ieșiri masive la pensie la vârste tinere din partea angajaților sistemului de siguranță și securitate națională, MAI apreciază că o astfel de inițiativă nu se poate face cu aplicare peste noapte, așa cum susțin unii lideri sindicali. De altfel, MAI nu a inițiat și nu are un astfel de proiect în lucru. MAI apreciază că orice posibile modificări în acest domeniu trebuie să țină cont de interdicțiile, pericolele și riscurile specifice funcțiilor pe care le îndeplinesc angajații din sistemul de ordine și siguranță publică.”

Mai mult, chiar și primul ministru de atunci afirmase cu două zile mai înainte că ” ”Celebrele pensii militare… care au cauzat nişte hemoragii extraordinare în sistemele militare.

Toată lumea vrea să iasă la pensie acum, să nu se modifice legea ca să nu cumva să nu o mai prindă pe aia bună. Pleacă mii de oameni din sistem, la vârste la care (…) trebuiau să aducă plus valoarea în sistemele din care fac parte. Nu se va întâmpla aşa ceva.”

Cu toate acestea, s-a întâmplat, pentru că voința dumneavoastră a fost mai puternică și decât primul ministru. Cu ce v-a greșit armata României?

 

  1. Pe ce v-aţi bazat afirmația doamnă ministru, că numai gradele mari au trecut în rezervă în urma apariției OUG 59? O statistică întocmită de Casa Sectorială de Pensii a MApN arată că în perioada iulie–octombrie 2017 s-au înregistrat dosare de pensionare pentru un număr de 846 ofițeri și 988 de subofițeri. Deci nu numai că nu s-au pensionat doar gradele mari din armată, dar numărul celor cu grade mici a fost chiar mai mare.

Și atunci de unde aveați datele și de ce se folosește dezinformarea?

 

  1. Ce simulare a stat la baza afirmaţiei dumneavoastră că actualizarea pensiilor militarilor conform articolului 60 din legea 223/2015 nemodificată, ar duce la o dublare a acestora?

 

  1. În baza căror date aţi făcut doamnă ministru următoarea afirmație: ”Măsurile au fost adoptate în vederea eliminării inechităţilor dintre categoriile de pensionari, dar şi în contextul în care există pensii de serviciu care au crescut şi cu 300% în ultimii ani ca urmare a creşterii salariale semnificative în respectivele domenii de activitate. Pot să vă dau exemplu de pensie specială stabilită la un cuantum de aproximativ 7000 de lei în anul 2010 care a ajuns în prezent la valoarea de 22.000 de lei ca urmare a corelării cu creșterile salariale adoptate ulterior”.Concret, solicit să mi se răspundă ce se ştie la nivelul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale despre următoarele aspecte:
  • când au crescut ultima oară soldele militarilor;
  • când a fost introdusă actualizarea pensiilor militare după soldele activilor;
  • care pensii militare calculate în baza legii 223/2015 au crescut cu 300%  în ultimii ani, ca urmare a actualizării cu creșterea salariilor? Să fie dat un exemplu.
  • cui aparține pensia dată ca exemplu că a crescut din 2010 până în 2017 de la 7.000 lei la 22.000 lei și în baza cărei legi a fost calculată ?

 

  1. Ce inechități vor fi rezolvate în domeniul pensiilor militare dacă prin înghețarea actualizării pensiilor la soldele activilor, diferențele între pensiile celor ieșiți la pensie în 1990 vor fi de 5 ori mai mici decât ale celor ce trec în rezervă în 2019?

 

  1. La nivelul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale se cunoaște doamnă ministru care este diferența dintre pensia unui veteran de război cu gradul de general și cea a unui general de brigadă care a ieșit la pensie în 2017? Să ni se spună, doamnă ministru când se va respecta principiul egalității.
  2. La nivelul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale se cunoaște doamnă ministru diferența dintre actualizare și indexare? Dacă da, de ce s-au modificat prin ordonanţă nu numai prevederile articolului 60 din Legea 223/2015 ci și terminologia, substituind termenul de “indexare” cu cel de “actualizare în baza creșterii inflației”?

 

  1. De ce ați retras militarilor dreptul de a li se indexa pensiile cu 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat ?

 

  1. Nu era suficient că li s-a anulat actualizarea în baza creșterii soldelor? Cu ce drept anulează o ordonanță de urgență un drept acordat de o lege organică?

 

  1. De ce la emiterea Ordonanței nr. 59/2017 nu s-au avut în vedere prevederile Deciziei 20/2000 a CCR privind egalitatea de tratament între pensiile magistraților și cele ale militarilor?

 

  1. Scopurile finale atinse prin actuala structură a articolelor 58-60 din Ordonanţa 59/2017 sunt:
  • o economie la bugetul statului, economie care de altfel nu se probează, pentru că după cum se vede din procesul de actualizare început ca urmare a creșterii soldelor prin Legea  152/2017 nu e vorba de o creștere ci de o scădere a pensiilor.
  • batjocorirea și umilirea militarilor, a armatei,  singura structură care nu poate protesta nici măcar pe scările instituției ca magistrații și căreia nu îi ia nimeni apărarea deși ea apără întreaga țară.
  • Decapitarea/înlocuirea conducerilor armatei și celorlalte structuri componente ale Sistemului Național de Apărare cu șefi promovați pe ochi frumoși  și fideli partidului.
  • Implicit aceasta duce atât la slăbirea capacității de apărare a țării, cât și, implicit, a flancului estic al NATO.

Este evident că trei din patru puncte au fost atinse.

Până atunci, solicit doamnă ministru, ca în calitatea dumneavoastră de for inițiator al Ordonanțelor nr 57/2015 şi nr. 59/2017, să retrageţi art. 40 din Ordonanța nr 57/2017  şi art. VII din OUG 59/2017, așa cum s-a procedat și cu art 40 al Legii salarizării unitare.

Vă rog să îmi comunicaţi răspunsul verbal şi apoi în scris pe adresa grupului parlamentar USR din Camera Deputaţilor.

 

Cu stimă,                                                                                                           Data

Deputat de Dâmboviţa                                                                            3 aprilie 2018

Dumitru Lupescu

Iată cum arăta locul destinat membrilor guvernului la momentul citirii interpelării.

Mulțumiri domnului col(r) Dumitru Lupescu pentru loialitatea față de militari, să îi țină Dumnezeu obiceiul!

Chiar dacă nu a fost prezentă la citirea interpelării, ea răspunzând unor întrebări prin telefon la B 1 TV în timpul acesta, doamna ministru este obligată de lege și regulamentul Camerei să dea răspuns, așa cum i s-a cerut în scris, la toate întrebările.Să vedem ce răspuns va primi domnul deputat.

pdfhttp://www.cdep.ro/interpel/2018/i1464B.pdf

http://www.mediafax.ro/politic/olguta-vasilescu-cer-public-demisia-ministrilor-care-nu-au-raspuns-la-interpelarile-parlamentarilor-7698002

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

27 Raspunsuri la OUG 59 se întoarce împotriva Olguței Vasilescu

  1. Simion

    Doamna sa înțeleagă ca pensiile militare NU sunt speciale și nu sunt in sistemul public de pensii.PENSIILE SPECIALE SUNT ALE MAGISTRAȚILOR CARE. SU PENSII URIAȘE ȘI SE PENSIONEAZĂ DUPĂ 25 ANI DE ACTIVITATE!!!IN UK MAGISTRAȚII SE POT PENSIONA DOAR DUPĂ 35 DE ANI, DE CE IN ROMÂNIA NU?SA AI PENDIONARE DUN MAGISTRATURA LA NICI 50 DE ANI! ESTE STRIGĂTOR LA CER! DAR CEI CARE AU TEHNOLOGIZAT ROMÂNIA ȘI AU ADUS SERVICII ROMÂNIEI NU METITA ȘI EI RESPECTUL PE CARE ÎL MERITA ȘI AU PENSII DE MIZERIE! CE RUȘINE MAI MARE CA ASTA NU POATE EXISTA! NICI NU AI CE SA COMENTEZI!
    IN REST CEI CARE AU MUNCIT PE BUNE SA NU LE FIE RUȘINE ȘI SA AIBĂ VIAȚA LUNGA!!!!!!!’

  2. Ifrim

    Respect militarilor incisivi ce nu slabesc politicienii pt. gafele lor legislative!

  3. Bostin

    Au inebunit talharii bugetului si ai curvarului Drac- nea stapanul vitanjelor ciumei rosii cu mitingurile . A mai ramas ca hoata Udarea ( fosta psd – pdl ) sa ceara un miting in Costa Rica imootriva prostitutiei politice si drojdiera mincinoasa Larguta sa ceara un miting pentru sustinerea abstinentei si reducerea indemnizatilor imense ale primarilor si sparlamentrilor . Iar Basina voda si Tradiceanu sa ceara un miting impotriva tradatorilor de tara care au dat gratis altor tari resursele naturale transformnd o tara bogata intr-o colonie in ruina.

  4. @Bostin,
    Aici nu este WC public. La urmatoarea postare in aceasta nota, te blochez.

  5. geofreeland

    Ce va raspunde Olguta? Vrajeli. Ceva in genul ca o „colaborare” e diferita semantic de „cooperare”, adica „indexare” si „actualizare” tot un drac, dar mai breaz. Ca pensiile militare nu sunt „pensii speciale” dar au un caracter special fata de alte pensii, ca prevederile legii sunt echivalente cu prevederile ordonantelor de urgenta, ca s-a respectat principiul…, ca s-a avut in vedere sa nu scada nicio pensie…, ca …, ca…. Toate in stilul nesimtit si mincinos al acestei ministrese fara respect pentru lege, fara scrupule, de un cinism odios. Asa cum am mai afirmat, niciun politician sa nu isi inceapa mandatul pana nu isi face stagiul obligatoriu de o LUNA de instructie de baza in armata – sa-si disciplineze mentalul, o LUNA de manastire – sa se impace cu Dumnezeu, cu sine si cu iubirea de aproape si o LUNA de arta dramatica, actorie – sa invete sa-si intre in pielea personajului institutional. Poate asa vor invata ce e munca adevarata, cat de buna e mancarea la cazan, ce inseamna un colectiv dedicat unui singur scop grija fata de oameni, ce inseamna adevaratul management, ce e cinstea, onoarea si credinta. In rest, politicienii fara nicio scoala de „politicieni”, niste neica nimeni in darul politicii, farisei naimiti, urechisti in de toate, amagesc un popor intreg resemnat ca asta merita.
    Tare sunt curios ce-o sa raspunda mama legii pensiei. De fapt, nu ma astept la nimic.

  6. Vladimir Putzin

    De data asta nu mai sunt pus pe criticat ci pe lăudat, fiind placut impresionat de condeiul, aplombul si acurateța logică dovedite de deputatul Dumitru Lupescu in aceasta interpelare, de o tinută mult superioara celor mai multe surate de ale ei, gândite si scrise in Parlamentul României si citite la inalta tribună a acestuia.
    Felicitari domnule Colonel Dumitru Lupescu, ca ai rămas același pe care l-am cunoscut, ține-o tot așa și îți vei consolida respectul deja câștigat in rândul fraților tăi de arme întrunite.

  7. tudor marian

    Se pare ca a mai ramas cineva in Parlament care sa apere drepturile militarilor. Cunoscand rigoarea de care dadea dovada pe timpul activitatii ca militar ma indoiesc ca raspunsul pe care il va primi va fi in aceeasi nota. Poate , poate vom deveni si noi mai incisivi si vom lasa deoparte ( deocamdata) , grupuri de lucru la nivelul MApN pe probleme….strategice, internationale, de grija fata de altii, etc. si ne vom aduce aminte ca , pe linie militara , tara este la pamant. ….Oare numai pe linie militara ?

  8. Geofreeland

    Un colonel deputat a ieșit la baionetă,fără complexe. Același cum l-am cunoscut,riguros,iubind armata.Allons enfants de la patrie!

  9. iondrag

    Ar fi momentul ca toate asociatiile care reprezinta pensionarii militari sa-si dea mana, sa lase deoparte orgoliile si sa se alature concret acestui demers facut cu atata responsabilitate si demnitate de un om care stie ce inseamna onoarea militara. Daca si acum, stam cu mana intinsa si asteptam pomeni, ne meritam soarta.

  10. @Iondrag,
    Momentul ăsta se plimbă de mult pe lângă noi, îmi e teamă ca trece nebăgat în seamă.

  11. Apropo, dacă semnalează cumva, cineva, postarea DE CATRE ADMINISTRATORII RESPECTIVI nu neaparat a articolului, dar a interpelării, pe paginile FMR, LMP, SCMD,AORR, LADPM, să îmi spună și mie. Pot pune pariu că nu o sa vedeti asa ceva.

  12. Murphy

    Felicitari domnului col. Lupescu pentru aceasta interpelare si multa sanatate, sa apuce si raspunsul de la madam Alcooluta. Tot multa „sanatate” ii doresc si nesimtitului de Dobritoiu care nu a facut absolut nimic pentru colegii rezervisti sau in retragere.

  13. Ionut

    Eu zic respectivul domn colonel ar fi trebuit sa stea la locul domniei sale cu aceea interpelare. Cu aceasta interpelare mai mare vrajba face.Lucrurile se pot rezolva pe o cale mai amiabila. Doamna Olguta a facut ce a facut sa impace si capra si varza adica si guvernul si pe pensionari. Dreptate au ambele parti si guvernul si pensionarii si consider ca o alta solutie mai buna din punct de vedere financiar nu era la vremea respectiva ca totul in fond sa invirte in jurul banilor.

  14. @Ionut,
    Vi s-a destainuit Maica Tereza Vasilescu, sau v-a contactat Mama Omida si v-a spus ce a vrut Lia sa faca cu pensiile? Pai daca a vrut ea sa impace si pensionarii si guvernul, cum de au iesit impacati doar guvernantii ? Sw pune si intentia sau doar ce iese? Sunt convins ca toti parintii vor sa isi faca copii destepti, frumosi si cel putin cu succesurile lui Jobs, dar uite ca nu se pune ce vor ei.

  15. NeO

    @ Ionut,
    A da dreptate unor politicieni doar pentru că şi-au trimis trompetele la tv ca să aburească publicul cu minciuni spuse de 1000 de ori pe seară, nu vă califică să concluzionaţi că lipsa banilor a generat acţiunile potrivnice pensionarilor militari, mai ales cele susţinute de LOV. Accept părerile contrare, dar verific dacă au un fundament. Şi vă garantez că nu există date oficiale corecte care să justifice asemenea tratament discriminatoriu. Existenţa banilor nu este un motiv justificativ, declararea pur şi simplu nu poate fi un motiv real. Banii au fost suficienţi chiar şi în perioada crizei ecnomice, problema e că pentru politicieni banii „e ochiul dracului”. Şi acum banii respectivi nu mai pot fi recuperaţi, justiţia e mai politică decât politicienii, multe Costa Rici pe glob,etc. Pentru a nu fi acuzat de „nejustificare”, vă supun atenţiei următoarele documente
    http://gov.ro/fisiere/subpagini_fisiere/NF_OUG_59-2017.pdf
    http://www.cdep.ro/proiecte/2017/300/10/0/ces391.pdf
    http://www.cdep.ro/proiecte/2017/300/10/0/cl391.pdf
    Dealtfel avizele Consiilor legislativ şi economic şi social spun totul despre legalitatea acestei OUG. Din păcate, fiind consultative nu sunt luate în considerare de politicieni. La CCR nu poate fi atacată decât de AvPop -politician PSD, KWI-înainte de promulgarea legii de aprobare, sau în proces în justiţie în anumite condiţii. La Ciorbea nu se merită, la KWI nici-o speranţă- o spun din experienţă proprie, iar în proces în cele mai favorabil curs de acţiune, vei aştepta 2-3 ani o pronunţare a CCR. Între timp politicienii vin cu altă OUG şi aşa mai departe. Dacă nu ar mai fi acţiuni onorabile, aşa cum a procedat deputatul Lupescu, nu ar mai nici-un motiv să mai crezi în existenţa democraţiei.

  16. ”NeO,
    Ordonanta 59 deja a ajuns la CCR, fara ajutorul Klingonianului Ciorbea.
    https://www.ccr.ro/ccrSearch/MainSearch/SearchForm.aspx

  17. Ifrim

    @Ionut.Daca totul se invarte in jurul banilor,dar de ce doar in jurul pensiilor militare de stat si nu si in jurul pensiilor cu adevarat speciale magistrati,parlamentari,curte de conturi,aviatie civila etc.?Coana LOV a facut varza creata L 223 si apoi cica nu se baga la structuri,nu inginere nu merge asa intai sa revina asupra ce a stricat apoi sa nu se mai bage,altfel parchete de pe langa toate curtile scrie pe ea pana iese la pensie si dupa!

  18. Moraru Dan

    Dom`Marin,pariu pierdut.

  19. @Moraru Dan,
    La ce pariu va referiti ?

  20. Gore

    Sper sa nu vina ziua sa „plangem” dupa actualul ministru atunci cand o veni opozitia actuala, cu orban in frunte,la guvernare. Cand legea prevedea si indexare si corelarea cu activii niciun pensioner militar nu a spus ca nu este ok si trebuie pastrata doar corelarea ! Intre 2012-2016 au fost o serie de indexari, de care au beneficiat doar cei care au castigat pe contributivitate. Celor care au pierdut li se aplica indexarea la cuantumul mic, chiar cu revenirea din 2013 a lui Ponta !! Realizati ce ar insemna la pensionarii lui opera pe legea noua, cei cu pensii de peste zece mii de lei, o recalculare la sporurile fara numar aplicate la noile salarii !!!!???? Sigur acestia iar prinde din urma pe judecatori si procurori.Departe de mine gandul de a pune la indoiala justetea unei pensii militare decente, dar sunt foarte multe lucruri care nu sunt in ordine si tare imi este teama ca in cativa ani toate pensiile vor fi trecute pe contributivitate iar atunci sa vedeti jale mare la cei cu pensiile umflate de a ajuns un subofiter de politie cu o pensie mai mare ca a unui colonel, comndant de batalion !

  21. @Gore,
    Nu ar fi exclus sa plangem dupa Fifor, care chiar daca nu a facut nimic dand vina pe lipsa fondurilor. Dar macar a avut bunul simt sa se intalneasca ca sefii asociatiilor, sa discute si sa incerce sa le dea de inteles, mai voalat, mai direct, ca e mic, si nu are de unde sa scoata el bani. E adevarat ca a si inclinat capul in fata Olgutei si nu a miscat in front, e adevarat ca in afara de discutii nu le-a oferit nimic, dar stai sa vezi ce va face urmatorul.Singurul ministru al apararii care a avut cu adevarat putere, dar a folosit-o doar pentru interesele personale, a fost Oprea. Chestia cu batutul in masa in fata lui Boc este legenda creata de propaganda UNPR, chiar daca a incercat sa atenueze impactul, prin inginerii gen marirea(artificiala si nejustificata)a functiilor sau grupele de munca, dar le-a aplicat dicretionar, acolo unde avrut el,pentru binele partidului. Cel mai uman (in masura in care a putut face ceva, de la Tinca incoace, a fost Fifor, dar daca ii reprosez ceva ii reprosez lipsa de antigel. In plan intetional, este unul din putinii care nu a urat armata.

  22. Ioan Cornea

    Sa nu uite PSD/ALDE ca vin alegerile in curand! Militarii rezervisti vor actiona in consecinta pedepsind toate bataile de joc ale asa zisei ministrese amuncii care si-a batut joc cat incape de rezervistii militari, umilindu-i si aducandu-le grave deservicii! Asta dupa ce a stiut sa-si asigure familia, pe fostul sot cu un salar de peste zece mii de euroi!

  23. Pingback: Olguța și Țuțuianu se ceartă pe voturile militarilor | In Cuiul Catarii

  24. Dan

    Prin OUG 59/2017 Larguta a facut pipi (din genunchi in fata lui Drac-nea) cu bolta pe toti pensionarii militari.Cu politistii ( sunt uniti si ”au sange ”) si-a gasit beleaua pana si basina voda. Politistii nu se lasa folositi ca hartie igienica, nu sunt lasi ca ospatarii kaki cu grade luate pentru sters cu limba hemoroizii politicienilor tradatori de tara.Scuze pentru limaj dar e exact ”cazon ”

  25. CORNEL VARJOGHE

    nimeni nu poate sa bage cutitul in spatele Romaniei fara acceptul politicului ! asadar ….alegeti ca sa fiti multumiti !puneti stampila ACUM !

  26. Ghita

    Încă o revolutie fratilor ca numai asa vor stii ce inseamna sa te atingi de haina militara .Numai tine fratilor de 30 de ani ne mint si isi bat joc de noi si sa vezi cum nu se mai joace ei cu acest popor .